Herkes eski yaşamına döndü. Peki ben?

yazdığımdan bunumu anladınız.bilgimi yarıştırıyoruz.

Mesela karnı tok, sırtı pek, altı temiz, uykusu var, koydunuz yatağa, uyumuyor mu?

Uyumaz.
Belki oda sıcaklığı istediği gibi değil sıcak-soğuk, üstündekiler az geldi-fazla geldi, annesini yanında istiyor:
Bebek iç sesleri:
Burası neresi bilmiyorum tanımıyorum, dünya mı, yatak ne, üzerime ne sardınız, her şey yabancı, her şeyden korkuyorum, her şey beni geriyor, bir tek annemi tanıyorum, anneğ anneğğ.
Hah, yanımdan ayrılma, temas et, noldu, gözüm ağırlaşıyor, nedir bu? Dönemiyorum, hareket edemiyorum, daha önce yüzüyordum-uçuyordum, bu ne biçim dünyağ.

:)

İşte bende öyle zannediyordum . Emzir, gazını çıkar koy uyusun . Ama saksıdaki çiçeğe öyle yapabilirmişsin. Şimdiki çocuklar folik asitten, balık yağlarından böyle bence . Sulu götürüp susuz getiriyorlar . 7 aylık bebeğim uykusuzluktan bayılacak mesela , gözleri gidiyor uyumuyor , yerine avaz avaz bağırıyor , katılana kadar ağlıyor çünkü uyumak istiyor aslında . Sordum niye ağlıyorsun ? Uyumuyorsun? ‘Canım öyle istiyor’ dedi

yazdığımdan bunumu anladınız.bilgimi yarıştırıyoruz.
Hanımefendi bilgi yarıştırmıyorum.
Zaten alanım olsa bile buradan kimseye tahlil kasmam. Kasanı da eleştiririm. Buradan hastalık analizi yapılmaz.
Ben tepkiselliğini eleştirdim. Bir öğretmen tepkisel hareket etmemeli diye.
Yoksa hastalık tabi ki insan ayırmaz.

Mesela karnı tok, sırtı pek, altı temiz, uykusu var, koydunuz yatağa, uyumuyor mu?

Cnm yhaa çk tatlısın

Öyle bir ihtimal yok

Çocuklar belli bir yaşa kadar uyku hissini rahatsızlık verici birşey olarak algılıyor sanırım. Çünkü uyusa geçecek bir durumu bebekler yaşadıkları huzursuzluktan dolayı teröre çeviriyor. Oğlum şuan 4 yaşına yaklaştı. Özellikle öğle uykusu saati gelince birden huysuzlanmaya başlıyor ve bir şekilde uyutuyorum. Uyanınca o canavar gitmiş yerine melek gelmiş gibi oluyor Ama genel olarak çocuklar manyak yani orası cepte...

Korkuncsun cidden.
Doğar doğmaz konusamadiklarina şükrettim şu an.

Ben eve fesleğen almıştım, yeriz diye. 3 haftada kurudu gitti garibim. Suladım falan da, ama kar etmedi. Allah yardımcınız olsun.

Anasın sen ana.
Cefakar olacaksın, ezIyet cekeceksin, uykusuz kalacaksın. Yok öyle bedavadan sütümü helal etmem terfisi.

Azıcık çocuğu uslu olana bile, sen çocuk buyuttum deme, anne oldum deme falan diyorlar.
Bunlardan kullandığını düşün..

Hamileydim.
Etrafımdaki istisnasız herkes ama herkes bıraktım yatağına döne döne uyudu, mis gibi emdi, oyun halısına bıraktım yemeğimi yaptım suyumu içtim vs dedi.
Hiç birinden kolik, gaz sancısı, uykusuzluk duymadım. Hiç de öyle değilmiş. Yatağında daha bir saat uyumadı. Zaten dedim benle uyuyacak 2 sene. Yanımda yatıyor.. Oyun halısını görmek bile istemiyot çoğu zaman..
Emzirmek için verdiğim çaba için dağ kadar ödül takmaları lazım.
4 ay emdi. O da yarım yamalak.
Elimde biberon görenin gözleri fal taşı olıyor.
Mama mı?
Ne maması olamaz bittin sen. Çocuk keşdn hasta olacak.. Bağışıklık sıfır... Kansere daha kolay yakalanacak diyen oldu bana.
Biliyorum saçma ama çok çok etkiliyor insanı ki normalde bir başkasının fikri umuruö değildir. Niye bu kadar etkiledi beni ben bile çözemiyorum.
Eşim bile ya sen kimseyi takmazdın ne oldu diyor.
Hakkatten ne oldu?

Bakacak kimse yok.
Aslında çok şanslısın bence ne güzel bebeğini kendin büyütüyorsun . O bakıcıları olan kişiler ilerde pişman olacaklar .Keşke çocuğumu emzirip büyüdüğünü görseydim diye .. Biraz da kış geldi tabi dışarı çıkarmıyorsundur onun stresi vardır, biraz sabret canım havalar ısınınca çıkar gezersin çocuğunla ..Birde unutma sen rahat olursan çocukta öyle oluyor ama sen stresliysen çocukta hissediyor

Ahh ah ilk iki sene boyunca tam olarak bunu düşünmüştüm ama özellikle kendim için Çocukla uğraşırken sizin uyku düzeniniz de bittiği için oğlumun uykuları düzelene kadar jetlag halinde yaşadım. Dolayısıyla vakit olsa dahi uyuyamazdım.

Bunlardan çıkarsa millet tarlasını, evini, arabasını satar yine de alır eve.

Magazinsel, vegan anneler gibi bir topluluk oluşur ve tv'de, instada hava atarlar, "biz kapsülsüz büyütüyoruz çocuklarımızı hıh " şeklinde.

Farkımdayım.
Bakıcı benim için ihtimal değil.
Hele son duyduklarımdan sonra tamamen bitti.( bıngıldağına iğne batırıp uyuttukları bir bebek engelli kalmış. Bir öğretmen arkadaşımız bunu yaşayan)
Hep dedim 2 sene benimle kalacak.
Ama anlayamıyorum.
Adapte olamadım galiba.

işte o sırada bir de annenin "üf püff kilo aldım", "herkes buluşuyor ben gidemedim" diye ağlaşıp, gergin enerjisini bebeğe yansıttığını düşünün... çocuk için daha yolun başında tam bir kaos...

ilk çocuklardaki tecrübesizlik bu... zamanla insan alışıyor. sizin gerginliğiniz de bebeğe yansıyor, o da ağlak, kolik, mızmız, duygusal oluyor vs.
babası eve gelince siz bir iki saat çıkıp kafa dağıtın. haftada bir iki kez bile yapsanız iyi gelir. ekmek almaya bile gitmek iyi gelir diyeyim çünkü ortam değiştirmek gerek. bu çocuğa da iyi gelir çünkü gergin annelerin çocukları hele de ilk çocuklar çok heder oluyor, bir nevi geleceğin anksiyeteli bireyleri gibi. O yüzden hem kendiniz hem çocuğunuz için kendinize zaman ayırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…