- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
bu vakayı ben de duydum, hangi şehirdensinizFarkımdayım.
Bakıcı benim için ihtimal değil.
Hele son duyduklarımdan sonra tamamen bitti.( bıngıldağına iğne batırıp uyuttukları bir bebek engelli kalmış. Bir öğretmen arkadaşımız bunu yaşayan)
Hep dedim 2 sene benimle kalacak.
Ama anlayamıyorum.
Adapte olamadım galiba.
Hamileydim.
Etrafımdaki istisnasız herkes ama herkes bıraktım yatağına döne döne uyudu, mis gibi emdi, oyun halısına bıraktım yemeğimi yaptım suyumu içtim vs dedi.
Hiç birinden kolik, gaz sancısı, uykusuzluk duymadım. Hiç de öyle değilmiş. Yatağında daha bir saat uyumadı. Zaten dedim benle uyuyacak 2 sene. Yanımda yatıyor.. Oyun halısını görmek bile istemiyot çoğu zaman..
Emzirmek için verdiğim çaba için dağ kadar ödül takmaları lazım.
4 ay emdi. O da yarım yamalak.
Elimde biberon görenin gözleri fal taşı olıyor.
Mama mı?
Ne maması olamaz bittin sen. Çocuk keşdn hasta olacak.. Bağışıklık sıfır... Kansere daha kolay yakalanacak diyen oldu bana.
Biliyorum saçma ama çok çok etkiliyor insanı ki normalde bir başkasının fikri umuruö değildir. Niye bu kadar etkiledi beni ben bile çözemiyorum.
Eşim bile ya sen kimseyi takmazdın ne oldu diyor.
Hakkatten ne oldu?
işte o sırada bir de annenin "üf püff kilo aldım", "herkes buluşuyor ben gidemedim" diye ağlaşıp, gergin enerjisini bebeğe yansıttığını düşünün... çocuk için daha yolun başında tam bir kaos...
Aslında çok şanslısın bence ne güzel bebeğini kendin büyütüyorsun . O bakıcıları olan kişiler ilerde pişman olacaklar .Keşke çocuğumu emzirip büyüdüğünü görseydim diye .. Biraz da kış geldi tabi dışarı çıkarmıyorsundur onun stresi vardır, biraz sabret canım havalar ısınınca çıkar gezersin çocuğunla ..Birde unutma sen rahat olursan çocukta öyle oluyor ama sen stresliysen çocukta hissediyor
Ağrıbu vakayı ben de duydum, hangi şehirdensiniz
işte o sırada bir de annenin "üf püff kilo aldım", "herkes buluşuyor ben gidemedim" diye ağlaşıp, gergin enerjisini bebeğe yansıttığını düşünün... çocuk için daha yolun başında tam bir kaos...
Belki de sorun bu.Anneliqama ergen işi, q ile.
Ne oldu, içindeki tereddütler, minicik ihtimaller, emin olamadiklarin, gözünde katlandı, büyüdü, ve sen onlarda kayboldun.
Cunku sen olmadan hayatta kalamayacak, muhtaç, canından çok sevdiğin ama nasıl seveceğini bilemediğin yavrun oldu.
Eskiden kolaydı, sen varsın, iyisi kötüsü, kararların, bütün hepsinin sonuçlarına sen katlanıyordun. Şimdi onu da maruz bırakıyorsun.
Ben hiç öyle anlattığın gibi kitabi bir bebeğe sahip olmadım. Şu an isten geldim, 1 yaşındaki kizimla iktidar mücadelesi veriyorum.
Ve kaybediyorum :)
Simdilik avans veriyorum, Biraz daha büyüsün görür o gününü :)
olay ağrıda mı olmuş?
Yani bu olay öyle haberlik olmadı.olay ağrıda mı olmuş?
Çocuk için değil sadece; anne-çocuk beraber etkileniyorlar, bir kısır döngü bu ve taze-tecrübesiz annenin bu süreci kendine ve bebeğine zorlaştırmadan geçirebilmesi için, güzel destek lazım, gerektiği yerde fiziksel, gerektiği yerde mental destek.
Annelerin üzerindeki yük "Anasın sen anağğğ, sus gız, biz de doğurduk" diyenlerle beraber daha da artıyor.
Herkesin adaptasyon süreci bir değil, her bebeğin nazı niyazı da bir değil. :)
Kolik bebek annesi olup da "Oyh Rabbım sana geliyorum" demeyen anaya, söz, madalyasını ben takacağım.
haberde duymadım zaten, arkadaştan dinledim, hastanede ortaya çıkmış. çocuğun gelişimi geri kalınca aile doktora götürmüş, hastanede öğrenmişlerYani bu olay öyle haberlik olmadı.
Ama bakıcı ifadesinde çoğu yapıyor ne var bunda demiş
Her yaş zor elbette ancak en azindan 3 yasta oturup oyun oynanabiliyor, elinden tutup hava soguk olsa da disarida aktivite yapilabiliyor yani buyudukce birlikte yapilabilecekler artiyor yemek de yapilir kek pasta da yapilir cocukla birlikte bir sürü aktivite var.. gibi gibi.. Tablet vs ne kadar geç alirsa o kadar iyi zaten vermeyin bence de. 3 yasa kadar yapilacaklar kısıtlı ve bebek de huysuzsa hepten anne icin acmaza giriyor durumlar. Anne ne kadar huzurlu ise bebek acisindan o kadar iyi. Keyifsiz ve zirvede bir yorgunluktaki anneyle dinlenmis, uykusunu almış, karnini doyurabilmis, bir sicak cayini corbasini icebilmis, disariya cikip biraz hava alabilmis anne arasinda çok ciddi fark var malesef.3 yaş sonrası malesef rahatlık değil kızım 3 yaşında. Akılalmaz şeylerle oynuyor kafasından aşağı sirke dökmüş dü akşam ve aynı yerdeyiz çamaşır asarken farkettim sürekli peşindeyim gözünü ayıramıyorum. Telefon tablet vermiyorum diye kırsın döksün öğrensin herşeyi ağlayarak gülerek ama zor bi yaş 3 yaş
kimse çocuğunu isteyerek bakıcıya bırakmaz, lütfen biraz empati...Aslında çok şanslısın bence ne güzel bebeğini kendin büyütüyorsun . O bakıcıları olan kişiler ilerde pişman olacaklar .Keşke çocuğumu emzirip büyüdüğünü görseydim diye .. Biraz da kış geldi tabi dışarı çıkarmıyorsundur onun stresi vardır, biraz sabret canım havalar ısınınca çıkar gezersin çocuğunla ..Birde unutma sen rahat olursan çocukta öyle oluyor ama sen stresliysen çocukta hissediyor
İlk aylar benim içinde çok zordu emzirmek hep sorun oldu en son geçen hafta meme reddiyle kapanışı yaptık. Hiç geçmeyecek zannediyordum ama geçiyor sekiz aylık oldu oğlum. İş arkadaşlarım gezip tozarken ben uyuyamadığım sütüm az olduğu için ağlıyordum mama verdiğim için suçluyordum kendimi. Ben asla mama vermemciler gözüme gözüme soktu çünkü eksik hissettim benim sebeplerim çevremdi belki sizinde çevrenizde mutsuz insanlar vardır etkileyen? Yaz gelince aldım kahvemi kitabımı bebeğimle park bahçe oturduk arabasında uyurdu. Sabredin herşey çok güzel olacak yaza belki yürüyecek minik adam peşinde koşturacaksınız en güzel ayları şuan tadını çıkarın geçecek diye telkin edin kendinizi. Ben örgüye ve kitaplara vermiştim kendimi terapi gibi oluyordu.
Bu çocuk da uyumuş uyanmamış.haberde duymadım zaten, arkadaştan dinledim, hastanede ortaya çıkmış. çocuğun gelişimi geri kalınca aile doktora götürmüş, hastanede öğrenmişler
Kim bakacak mesela, ilk çocuğuma tek başıma gurbette baktım bende ilk 6 ay, eşimle beraber. Çoğu kişi tek bakıyor.Bakacak kimse yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?