- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Annelik mükemmel olmaz, en iyisini hedefleyin tabi ama evdeki hesap çarşıya uymaz. Organik ve eşsiz bir canlı var elinizde :)Sorun kendim.
Çok mükemmlliyetçiyim.
Ve buna bağlı olarak kaygıluyım.
Şu ana kadar her şeyi mükemmele yakın yaptım.
Ama anneliği yapamıyorum.
Beceriksiz ve değersiz hissediyorum
Benim oğlumda kusardı cok ,emiyordu ama belki ben farki bilmiyorum. Ama siz birkac ay sonda ise dönseniz belki daha iyi olur. Bakici bulamaz misniz ?bu durumda bilmiyorum sanki çocuga karşı kizgin gibi hissettim sizi boyle olup ilişkinizi zedeleyeceginze çalışıp kaliteli vakit geçirip bağı güçlendirebilirsiniz.Hayrı emmiyor
Alerjik mama yiyor..
Ve kokusunu alan öğürüyor.
Kusmuk demek alerjik reaksiyon demek.
Foşur foşur kusuyor panik yapıyorum.
Kusmuk kokmak istemiyorum.
Çünkü artık iyi olsun istiyorum.
İyileşsin
Keyfim öyle istediÖff okurken içim şişti valla madem bu kadar şikayet edecektin hazır değildin evde oturup çocuk bakmaya, etkinlikten etkinliğe koşmak istiyodun madem e niye yaptın o zaman çocuğu?!
Başkaları ile kendi hayatınızı neden kıyaslıyorsunuz? Bu çok ilginç. Birilerinin eğlenmesi, mutlu olması size neden batıyor? Böyle yaparak (örneğin iş grubu) insanları da kendinizden soğutuyorsunuz. Çok zorlanıyorsanız yardımcı tutun.Çok dertlendim dünden beri.
Doğum yapalı 4. 4ay oldu.
Benimle doğum yapan bütün arkadaşlarım (4 kişiydik.) normal hayatlarına işlerine döndü.
Düzenlerini oturttular.
Ben neden oturtamıyorum şu lanet düzeni.
Bütün gün 4 duvar arasında çocuk uyutmaya çalışmaktan nefret geldi.
Bütün gün yapayalnız evde bıktım.
O kadar sinirlendim ki saha demin iş yerinin whatsupp grubundan çıktım. Sürekli etkinlik yapmak için buluşma planları yapılıyor ve resmen sinirlerim bozuldu oturdum ağlıyorum.
Kocaman bir kaosun içindeyim ve çıkamıyorum.
Çok mutsuzum mesela.
Aynaya bakınca kendimden tiksiniyorum.
4 kilo almışım aptal gibi. Ne giysem yakışmıyor.
Saçlarım dökülüyor.
Leş gibi kusmuk kokuyorum.
Baştan aşağı kendimden nefret ediyorum..
Geceleri uyuyamıyorum. Bebek Uyusa bile ben oturuyorum. Yorgunluktan gözlerim yanıyor ama uyuyamıyorum.
Gündüzleri tam bir facia 20 dakika uyuyup uyanan bir bebek. Uykusunu alamamış mutsuz bir bebek. Emmeyen bir bebek.
Yer yerim ağrıyor her yerim sızlıyor.
Sırtım kamburlaştı.
Ve yıllarca bu böyle gidecek gibi geliyor.
Hep mutsuz olucam hiç uyumayacak bu çocuk. Hep huysuz olucak.
Çok tükendim ben ya...
Annelik bana göre değilmiş asla..
Hayır kızgın değilim.Benim oğlumda kusardı cok emiyordu ama belki ben farki bilmiyorum. Ama siz birkac ay sonda ise dönseniz belki daha iyi olur. Bakici bulamaz misniz ?bu durumda bilmiyorum sanki çocuga karşı kizgin gibi hissettim sizi boyle olup ilişkinizi zedeleyeceginze çalışıp kaliteli vakit geçirip bağı güçlendirebilirsiniz.
Otur keyfini sür o zaman ne diyelimKeyfim öyle istedi
ee pesss yaniiÖff okurken içim şişti valla madem bu kadar şikayet edecektin hazır değildin evde oturup çocuk bakmaya, etkinlikten etkinliğe koşmak istiyodun madem e niye yaptın o zaman çocuğu?!
Çünkü insanım.Başkaları ile kendi hayatınızı neden kıyaslıyorsunuz? Bu çok ilginç. Birilerinin eğlenmesi, mutlu olması size neden batıyor? Böyle yaparak (örneğin iş grubu) insanları da kendinizden soğutuyorsunuz. Çok zorlanıyorsanız yardımcı tutun.
Sürüyorum merak etmeyinOtur keyfini sür o zaman ne diyelim
tamam işte sıkıntıyı bulduk.İşte sorun şu çıkamıyırum.
Eşim zorla evden kovuyor artık.
Gez diye.
Yok aklım evde.
Kustu mıçu kusöuğu boğazına gitti mi.
Karnı ağrıyorsa masajı o yapmak lazım...
Mama saati gecikirse sinirlenir.
Uykusu gelse bensiz uyumaz.
Çıkıyorum evin arkasında oturuorum giriyorum geri.
Çarşı iyiydi falan yalandan bir şeyler
Dün bir konu vardı. Kapandı.Size çok katılıyorum...
Ama maalesef inanın hanımefendi...
Bu üye gibi bir üye daha böyle bir konu açmıştı hamile kalınca...
Ve o da öğretmendi...
Uslubu yerlerde sürünüyordu...
Cehaletin timsali duygular ve sözler sarfeden insanlar bir de öğretmen olup çocuk yetiştirecekler...
Özel eğitimciyim demişsiniz, ben de öyleyim ve bu alanı okurken de çalışırken de şunu anladım “Her bireyin olayları yaşama/atlatma şekli farklıdır” size de tavsiye ederim. Bence her şeyden önce bunu aşın. Alandan böyle düşünen birinin çıkmasına da şaşırdım hatta şok oldum. Sınıftan mı geçtiniz? Zira bize ilk öğretilen her bireyin FARKLI olduğu ve olayları FARKLI yaşayıp FARKLI tepki verdiği olmuştur.Çünkü insanım.
Elbette benimle aynı zamanda doğum yapmış insanlara bakıcam.
Onların başarabildiği şeyi neden başaramadığımı sorguluycam.
Belki o şekilde başarıcam
Pek bilgim yok bebek sahibi biri cevaplarsa sevinirim.
Bu bebeleri emzirip, gazını çıkarıp koyunca kendi kendilerine uyumuyorlar mı ya? Uykusu gelince neden uyumuyor bu bebekler anlamıyorum. Biri beni aydınlatsın. Çok merak ediyorum.
Anliyorum herşey zamanla yoluna girer giriyorda tabiki bu sihirli değnekle herşey mükemmel olmuyor. Illa baska bisey çıkıyor. Gazi bitiyor,kusmasi bitiyor ek gıda da sıkıntı artik zamanla alışıyorsunuz sanki ondan önceki hayatınız yok gibi geliyor endişeler zamanla azaliyor. Bende kusunca boğulacak saniyordum. Reflu yastigi kullandık, gerçketen bunu demek anlamsiz kendimden biliyorum ama sakin olun. Çocuğu hayatinza sokun, suanda oyuncak değil belki leğen filan verin biraz zaman geçirsin, küçük pet siseye bulgur nohut koyun yuvarlasin. Yani bunlari iki dk kendinize zaman ayirabilin diye diyorum. Ben ilk mesajda yanlis anlamışım hersey zamanla geçiyor sakin olunHayır kızgın değilim.
Aksine çok endişeliyim onun için.
Benimki uyurdu :) koy kendi uyusun 2 saate bir kalkardi . Ama oda sonra bozuluyor malasef hep ayni devam etmiyor. Herşey biranda tepetaklak olabiliyor ayağında sallarken buluyorsun kendiniPek bilgim yok bebek sahibi biri cevaplarsa sevinirim.
Bu bebeleri emzirip, gazını çıkarıp koyunca kendi kendilerine uyumuyorlar mı ya? Uykusu gelince neden uyumuyor bu bebekler anlamıyorum. Biri beni aydınlatsın. Çok merak ediyorum.
Konu sahibinin doğum sonrası depresyon geçirdiğini nereden anladınız?annenin yaşadığı psikoloji ile mesleği inanılmaz bağlantısız.koca koca proflar yaşıyor en dibini.o zaman o bilim kadınlarınada yakışmaz bu depresif haller,yada doğum yapan doktora,hakime,memura, hele büyük fırma yöneticilerine
Çünkü manyaklar
Bunu oğlumda keşfettim ...
Sorun kendim.
Çok mükemmlliyetçiyim.
Ve buna bağlı olarak kaygıluyım.
Şu ana kadar her şeyi mükemmele yakın yaptım.
Ama anneliği yapamıyorum.
Beceriksiz ve değersiz hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?