• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes eski yaşamına döndü. Peki ben?

Akşamları ekmek yapıyorum 2 gündür severim ekmek tarifi denemeyi.
Şimdilik yiyen yok.
Tavulşara yem oluyor.
Komşularına dağıt eşin belediyeye götürsün mesela. Sana iyi gelen ne varsa yap çözümü bulunur. Komedi filmler izle bebeğin görüş açısında olmasın tv. Oyun halısına koyuyor musun bebeği yorarsan kendisi uyumak ister.

Kim bakacak mesela, ilk çocuğuma tek başıma gurbette baktım bende ilk 6 ay, eşimle beraber. Çoğu kişi tek bakıyor.
Baksın demedim zaten.
Bakacak 10 kişi bulurum..
Ben istemiyorum...
Komşularına dağıt eşin belediyeye götürsün mesela. Sana iyi gelen ne varsa yap çözümü bulunur. Komedi filmler izle bebeğin görüş açısında olmasın tv. Oyun halısına koyuyor musun bebeği yorarsan kendisi uyumak ister.
Durmuyor halıda.

Ediyor elbette.
Sorun çocuk değil inanın.
Sorun neden ben başaramıyorum?
Niye yani?
Emzirmeyi başaramadım olmadı.
Uyut ayı başaramıyorum yok olmuyor.
Uyutmayı başaramayan birçok anne var. Yalnız değilsiniz bu konuda. Emziriyor olsanız bu sefer de bebek size, memeye bağımlı yaşadığı için, dışarıdayken ağladığında susturmak için, karnını doyurmak için emzirmeye yer arayacaktınız, yine sızlanacaktınız muhtemelen. Benimkiyle bir kere dışarıda yemeğe gittik, burnumdan geldi. Hiçbir şey anlamadım, apar topar kalktık eve geri geldik. Ama bunun geçici bir süreç olduğunun farkındayım. Fiziksel görünüş, uykusuzluk, asosyallik vs. hepsi geçecek. Bebeğinizin bu günlerinin tadını çıkarın, kıymetini bilin.

Aslında çok şanslısın bence ne güzel bebeğini kendin büyütüyorsun . O bakıcıları olan kişiler ilerde pişman olacaklar .Keşke çocuğumu emzirip büyüdüğünü görseydim diye .. Biraz da kış geldi tabi dışarı çıkarmıyorsundur onun stresi vardır, biraz sabret canım havalar ısınınca çıkar gezersin çocuğunla ..Birde unutma sen rahat olursan çocukta öyle oluyor ama sen stresliysen çocukta hissediyor

kimse çocuğunu isteyerek bakıcıya bırakmaz, lütfen biraz empati...

Bizim semtimizde çocuğunu isteyerek bakıcıya bırakıp kız kıza tatile giden yeni nesil anneler çok.
Hatta çalışmayıp evde bakıcı ile birlikte çocuğa bakan da... tercih meselesidir bu arada eleştirmiyorum.
Ama sonuçta var bu tarz örnekler...
Bence yorum yapan üye onları kastetmiş.

Bu arada hep negatif yönleri yazmışsınız, pozitif tek bir yön yok. Bakış açınızı biraz değiştirseniz, iyi yönlere odaklansanız.
Herkes emzirecek diye bir şey yok ki, bu sizin beceriksizliğiniz değil, nasip bu kadar.

Ağzım açık okudum yorumlari.yorum yazmayacaktim lakin engel olamadım.Bende öğretmenim ve 2.5 yaşında bir oğlum var.ogretmenlikle anneliğin ne ilgisi var?.ozel okulda o.kadar zor çocuklarla uğraştım ki ama hic biri kendi çocuğum kadar yormadı.bir insani mesleği ile vurmak ,üslubu ile yermek ne kadar saçma ve ukalaca!!! Konu açan kadın belki ağır depresyonda ve gelen yorumlara bak ! Neyiz biz ? Hepimiz psikolog mu olduk ? İyi bir anne mi olduk ? İyi bir es mi olduk ? Hepimiz mükemmel miyiz? Herkesin eksik yanları var .doğum sonrası herkes aynı şekilde geçiremiyor bu süreci .şartlar aynı olmuyor.beyin denilen şey aynı çalışmıyor.yani kendinizden ornek vermeyin.herkesin anneliği kendine.dememiz gereken tek sey konu sahibine ' geçecek,her şey güzel olacak ' ama maşallah tühh kaka demekten ego tatmin etmekten buna sıra gelmemis
Düşene vurmak hobisi kk nın çünkü herkes mikemmel

Bizim semtimizde çocuğunu isteyerek bakıcıya bırakıp kız kıza tatile giden yeni nesil anneler çok.
Hatta çalışmayıp evde bakıcı ile birlikte çocuğa bakan da... tercih meselesidir bu arada eleştirmiyorum.
Ama sonuçta var bu tarz örnekler...
Bence yorum yapan üye onları kastetmiş.
sizin semtiniz öyle olabilir ama genele vurursak öyle değil .. siz semtinizde takılmaya devam edin

Üslubunuza ve anlatım tarzınıza bayıldım :KK70:

Keşke herkes farklı görüşleri böyle güzel anlatabilse...

Ben de "anasın sen anağğğ"cılardan gibi algılanabilirim belki diye paylaşmak istedim.

Öyle olanları ben de abartı buluyorum,
Ama bu yeni nesil annelerde de sürekli bir "ben, ben de ben ben", "hayatım elden gidiiii" durumu oluyor ya...
Ben öyle durumlarda çocuklara üzülüyorum işte ne yapayım,
Bu da benim arazım :KK70:

Teşekkür ederim. Anladım ben demek istediğini ama "yeni nesil anne"ler ile eski nesil anneleri kıyaslarsak oradan çıkamayız. Çünkü hayat tarzı, imkanlar, bebek yetiştirme tarzı/bilgi/doğru çeşitliliği, hayatların ne kadar hayat olduğu, her şeyi konuşmak gerekir ve yine de bitmez.
Ve "yeni nesil anne"lere en büyük eziyet, "Eski nesil annelik/Eski nesil tepki" bekleyerek yapılan psikolojik baskı zaten.
Buna hiç gerek yok gerçekten, yeni anneyi kötü hissettirmekten ve sinirine basmaktan başka bir işe yaramaz çünkü.

sizin semtiniz öyle olabilir ama genele vurursak öyle değil .. siz semtinizde takılmaya devam edin

Bu nasıl bir uslup ahahhaha?
Bizim semt genele vurulmuyor mu?
Öyle bir kaide mi var?
Alemsiniz...

Nasıl bir dışavurum bu? Ahahahaha :KK70:
Takılmaya devam edin demeler vs.

Kötü bir şey yok söylediğimde de...
Semti mi kıskandınız, oradaki kadınları mı?
Anlamadım ki...

İlk defa böyle bir şey görüyorum KK'da?

Üstüme iyilik sağlık :KK70:

Tabii ki "semtinde takılacağım" ne yapayım evi mi satayım, burada gözlemlerimi aktarıp yorum yapabileyim diye? :KK70:

Teşekkür ederim. Anladım ben demek istediğini ama "yeni nesil anne"ler ile eski nesil anneleri kıyaslarsak oradan çıkamayız. Çünkü hayat tarzı, imkanlar, bebek yetiştirme tarzı/bilgi/doğru çeşitliliği, hayatların ne kadar hayat olduğu, her şeyi konuşmak gerekir ve yine de bitmez.
Ve "yeni nesil anne"lere en büyük eziyet, "Eski nesil annelik/Eski nesil tepki" bekleyerek yapılan psikolojik baskı zaten.
Buna hiç gerek yok gerçekten, yeni anneyi kötü hissettirmekten ve sinirine basmaktan başka bir işe yaramaz çünkü.

:KK200:

Bu nasıl bir uslup ahahhaha?
Bizim semt genele vurulmuyor mu?
Öyle bir kaide mi var?
Alemsiniz...

Nasıl bir dışavurum bu? Ahahahaha :KK70:
Takılmaya devam edin demeler vs.

Kötü bir şey yok söylediğim de...
Semti mi kıskandınız, oradaki kadınları mı?
Anlamadım ki...

İlk defa böyle bir şey görüyorum KK'da?

Üstüme iyilik sağlık :KK70:

Tabii ki "semtinde takılacağım" ne yapayım evi mi satayım burada yorum yapabileyim diye? :KK70:
siz ne yazdıysanız ben ona cevap verdim...

Benim için bakacak kimse yok yani.
Şu an feriştahı gelse bakamaz benim gözümde.
Bırakamam.
İşte bu yüzden şimdiden tükendiniz, her şeye yetişmeye çalışmak, her işi sırtlamak marifet değil, marifet tükendiğiniz yerde, tıkandığınız yerde ben yapamıyorum nefes almaya ihtiyacım var, yardım eder misiniz diyebilmek birilerine.

Bunalıma girmişsin daha doğrusu kendi kendini sokmuşsun siz böyle devam ederseniz o bebek emmez tabii yazıkk bebeğe yaa kendinden geçmişinde bebeğe bari yansıtma arkadaşlarınla buluşamadıgini planlar yapamadığını kendine bakmadığını ... Bebeği isteyerek yaptiniz sanki tüm suç onun muş gibi davranmayın biraz annelik duygunuz depressin beee
ben 21 yaşında anne oldum aile olarak evlenirken her iki tarafta yardım yok kendi başımıza herşey o zaman 25 milyar borç vardı eşim ise gidip gelmesi için motor sa almıştı mecbur ay sonu zor geliyordu benim yaşındaki kızlar süslenip geziyorlardı daha vs hiç bunalıma girmedim evladımi kokladım şükür dedim suçu ona yüklemedim . Ve yıllar sonra iyiki emziriyordm dedim mama alacak para yoktu cunki belki çoğu kişiye uydurma gibi gelir ... gelsin
Hayatta neler neler var kızım sen oturmuşsun kendini tatmin edemediğin için bunalımda sin
.” dedi bir çokbilmiş...

İlk zamanlar annem yakın olmasına yardımcı olmasına rağmen bende öyle diyordum. Ben bakamıyorum bebeğime evime diye. Annem kızıyordu kendini kasma sıkma. Sıktıkça olmaz diyordu haklıymış. Yeri gelirdi bütün gün bebek kucağımda otururdum öylece. Ev işi şöyle dursun yemek bile yemezdim. Sonra sonra alışıyorsun daha dur 4 ay olmuş çook yeni çokk. Benim kızım 15 aylık oldu evi süpürücem öğlen olmuş ağlıyor çünkü uykusu geldi yatacak yatmıyor beni de bırakmıyor birlikte süpürdük götürdüm yatırdım. Ne yapayım öyle böyle büyüyecek seninki küçük daha çok küçük annesi. Daha dünyaya adapte olma aşamasında inan. Annem hep şey der çocuk doğdu mu o sene ev kadını olacaksın. Ayağı yer tuttu mu sokak kadını. Dışarda peşine gezeceksin oynayacak dolanacak yorulacak. Ben öyle büyüttüm sizi der. Çık sıkma kendini çok sıktın mı hiçbir şey tam olmuyor. Sal kendini sal. Herkes aynı çocuk büyütüyor kimse güllük gülistanlık değil inan bak. Rabbim yardımcımız olsun.

Buna mı güvendiniz gayet nötr bir soru bence. Eleştirilerden etkilenenler için internet zararlı bir yer ayrıca.
Kimseye gidip de kötücül bir yorum yapmadım buna rağmen ama saygı çerçevesi içinde de istediğim yorumu yaparım.
Sizin yorumlarınız dikkatimi çekiyor bazı üyelerin ki de. Aman biri konu açsada hemen Bi eleştirsem.ama bazı konulara da bazen her yorum yapılmaz

Ha bi de bak 15 ay sonra kilolara veda demek için spora yazıldım bugün daha. Napalım 15 ay kendimi bunalttı da noldu şimdi zamanı geldi işte inşallah. Her şey zamanla yerine oturuyor. Alışma evresi de geçecek bu günler.

Back