Herkes eski yaşamına döndü. Peki ben?

Herkes kınadığını yaşarmış

Sanki keyfimden mutsuzmuşum gibi yazmışsınız.
Çok şükür mazoşist değilim.
Anneliği sevmediğimi de yazmadım.
Sadece yapamıyorum dedim.
Başaramıyorum.
Öyle ama siz mutsuzsanız bebek mutlu olamazki.. 3 yaşında kızım var çalışıyorum. Ev sorumluluğu, çocuk sorumluluğu kendim için hiçbirşey yapmaya vaktim yok. Ve kızım gece 2 3 defa uyanır ağlama krizine giriyor ona rağmen 6da kalkıyorum sabah. Mutsuz bir bebek dediğiniz için öyle yazdım.

Bebek sahibi olmak böyle birsey. Yani normal olan bu. Ne yazikki önceden kestiremiyoruz. Zaten önceden bilse birçok kişi anne olmak istemezdi. Acele etmeyin daha çok erken. Elbet biraz büyüyünce kendi düzeniniz olusturacaksiniz. Yalnızlık zor tabi ben de tektim. Bağlayın bebeğinizi sling ile kucaginiza çıkın dışarı. Hem size iyi gelir hem bebeğe. Gidip bir kahve içebilir yuruyüs yapabilirsiniz. Eğer depresyonda iseniz yardım alın. Ayıp değil suç degil

Gündüz uykularını da benle uyuyor. Başından kalmıyorum ki.

------gerçekmi bunlar

Ah dursa
Sling kanguru sevmiyor.
Dışarıda bile çığlık çığlığa ağladı içinde..
Zaten havalar çok soğuk burada çıkamayız

Başarısız olmak bu kadar kötü bir şey değil, rahatlayın biraz :)
Bazı şeyler de eksik oluversin.
Emmedi diye dünyanın sonu gelmez. Gece uyuyormuş, varsın gündüz uyumasın.
Sürekli gezmek istiyorsa, ergonomik kanguru edinin, boba, tula, neko fiyat fiyat desen desen var. Deneyebileceğiniz şekilde kiralayan da var.
Benim ilk çocuğum 2 yaşına kadar kanguruda büyüdü. Sizin veledin tıpkısının aynısı idi :)
Ben de sürekli anne olmayı beceremedim diye yetersizlik hissiyle bogustum.
Sonra ikinci bebeğim oldu, sonra da 3.
Şu an süper kahraman gibi hissediyorum.
O zaman kafama taktiğim her şeyi rahat bıraktım. Ben ne zaman rahatladıysam çocuklar da düzene girdi.
Önce siz iyi olmaya çalışın. Bebeğinizi bırakmak istemiyorsanız, birakacak kimseniz yoksa birlikte çıkın.. havalar soğuk ama uygun ekipman her şeyi çözer :)
Bu arada bahsettiğiniz uyuyamama Bende de var.
Kendinize ayıracak sakin kafa ile tek vaktiniz o olduğu için uyumuyor olabilir misiniz?
Eski günleriniz gibi, çocuksuz, tek tabanca :)
Bende oyle en azindan.
Uyumayarak daha çok dinleniyor olabilirsiniz. Uykuya, saatlere çok kafa yormayin, akışına bırakın

Ne desinler Mahmut mu desinler lohusalık işte adı

Ben anlamıyorum hiç mi tükendikleri sıkıldıkları zamanlar olmadı
Şaka gbi.
bakma sen onlara en dibini yaşamışlardır.yada anneleri kv leri yada işte birileri gelip destek olmuştur moklu bezlerine.yoksa böyle bir anne peri masallarında bile olmaz.inanma

3 yaş sonrası malesef rahatlık değil kızım 3 yaşında. Akılalmaz şeylerle oynuyor kafasından aşağı sirke dökmüş dü akşam ve aynı yerdeyiz çamaşır asarken farkettim sürekli peşindeyim gözünü ayıramıyorum. Telefon tablet vermiyorum diye kırsın döksün öğrensin herşeyi ağlayarak gülerek ama zor bi yaş 3 yaş

Kanguru sevmedi.
Emmesi o kadar önemliydiki.
Alerjik ve emmesi Lazım.
O kadar üzüldüm ki anlatamam.
Doktor çocuk zaten alerjik bide emziren etmişsin dedi şok oldum

Herkes eski hayatına dönmüş, siz ücresiz izin mi aldiniz? Neden etkinliklere katılamıyorsunuz? Siz tüm bunları yaşarken eşiniz nerede, hiç yardımcı olmuyor mu?

Hanım efendi, buna bizim gibiler demiyor; tıp bilimi diyor:

Tamam en mükemmel anne siz olun yine de, taze anneleri 65lik komşu Hatçe teyze gibi darlamayın lütfen.

Herkes eski hayatına dönmüş, siz ücretli izin mi aldiniz? Neden etkinliklere katılamıyorsunuz? Siz tüm bunları yaşarken eşiniz nerede, hiç yardımcı olmuyor mu?
Ücretsiz izindeyim.
Eşim işte elbette.
Ya olay etkinlik değil..
Sevmem zaten. Eskiden de katılmadım
Olay düzensizlik.
Düzen kuramıyorum evde.
Her gün bambaşka bir kaosa uyanıyprum gibi
Sadece o an sinirlendim.

bir kitap önereceğim size, lütfen alın okuyun, sizin gibi annelerin hayatına ışık tutan, herkesin aynı duyguları paylaştığını anlatan bir kitap ..
kitabın kapağı şöyle;
Dünyanın neresinde olursak olalım, annelik her yerde aynıydı. Biliyordum ki; farklı doğrulara, yanlışlara ve yöntemlere rağmen hiçbir anne yavrusuna bilerek zarar vermek istemez ve daima kendisini iyi hissetmek isterdi. İşte bu düşünce ve bir şey yapmalıyım hissiyatıyla kolları sıvadım.

Hiçbir uzman desteği olmadan, annelerin empati ve iletişim yeteneklerini geliştirmek için bir proje başlattım. İyi ki başlatmışım. Annelerimizin buna çok ihtiyacı varmış. Çünkü “Anne Sohbetleri”nde, annelerin özgürce kendilerini ifade ettiklerini, birbirlerini anlamaya çalıştıklarını, sorguladıklarını ve empati yeteneklerini geliştirdiklerini gördüm.

Tartışabilme becerisi, etkin dinleme, paylaşım ruhu, aktif katılım, keyifli sohbetler...
Her bir araya gelişimizde, ortak olarak belirlediğimiz konu üzerinde yaptığımız bir beyin fırtınası…

Günümüzde yıpranmış olan anneliğin kırılan tarafını tamir etmek adına oldukça faydalı olacağını düşündüğümden, bu hareketin kitlesel bir hareket olması yolunda ne gerekirse yapmaya hazırım.
Yeter ki, anneler kendilerini iyi hissetsin.
Çünkü, ancak kendisini iyi hisseden anneler, ruhen ve bedenen sağlıklı ve güçlü çocuklar yetiştirebilir.

Eklentiler

• select.png
    63,1 KB · Görüntüleme: 47
Çocuğunuza bakarken mutlu değilseniz, yani bakarken ıstırap çekiyor ve bu çocuğa yansıyorsa, aranizdaki bağı yipratici boyutaysa , bakıcı bulup işe dönün . Sonucta cocukta hissediyordur. Heryerim kusmuk kokuyor dediniz ya sadece anne sütü alıyorsa kusmuklari sut gibi kokuyor hani büyüyünce ek gida vs cok berbat bisey bunu neden dedm bilmiyorum,oğlum 5 yaşında sanirim o hallerini özledim

maydanozsuyu ben sizi çok çok iyi anlıyorum ve size sarılmak istiyorum şu an.
ben 21 aydır aynı ruh halindeyim.
sizi yoran çocuğunuz değil kafanızın doluluğu, babanızın durumu..
eminim ki kafanız sakin olsa çocuğun bu durumları sizin gözünüzde bu kadar büyümeyecek.
bizi aslında yaşadıklarımız yoruyor çocuk değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…