• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes eski yaşamına döndü. Peki ben?

Ediyor elbette.
Sorun çocuk değil inanın.
Sorun neden ben başaramıyorum?
Niye yani?
Emzirmeyi başaramadım olmadı.
Uyut ayı başaramıyorum yok olmuyor.

Çünkü çocuğunuzla bağ kuramıyorsunuz...

Çocuk hissediyor böyle yılgınlıkları...

Yapmayın etmeyin...

Daha 4. ayda ne bu oflamalar puflamalar...

Sıcacık sarsanız... ama kalben...

Uyumayı emmeyi de öyle de biliyor ki keratalar...

Önce sevgi...

Bir deneyin bakalım...

Ama halis kalple...

Halis kalple olmazsa sonuç alamazsınız...

Çok dertlendim dünden beri.
Doğum yapalı 4. 4ay oldu.
Benimle doğum yapan bütün arkadaşlarım (4 kişiydik.) normal hayatlarına işlerine döndü.
Düzenlerini oturttular.
Ben neden oturtamıyorum şu lanet düzeni.
Bütün gün 4 duvar arasında çocuk uyutmaya çalışmaktan nefret geldi.
Bütün gün yapayalnız evde bıktım.
O kadar sinirlendim ki saha demin iş yerinin whatsupp grubundan çıktım. Sürekli etkinlik yapmak için buluşma planları yapılıyor ve resmen sinirlerim bozuldu oturdum ağlıyorum.
Kocaman bir kaosun içindeyim ve çıkamıyorum.
Çok mutsuzum mesela.
Aynaya bakınca kendimden tiksiniyorum.
4 kilo almışım aptal gibi. Ne giysem yakışmıyor.
Saçlarım dökülüyor.
Leş gibi kusmuk kokuyorum.
Baştan aşağı kendimden nefret ediyorum..
Geceleri uyuyamıyorum. Bebek Uyusa bile ben oturuyorum. Yorgunluktan gözlerim yanıyor ama uyuyamıyorum.
Gündüzleri tam bir facia 20 dakika uyuyup uyanan bir bebek. Uykusunu alamamış mutsuz bir bebek. Emmeyen bir bebek.
Yer yerim ağrıyor her yerim sızlıyor.
Sırtım kamburlaştı.
Ve yıllarca bu böyle gidecek gibi geliyor.
Hep mutsuz olucam hiç uyumayacak bu çocuk. Hep huysuz olucak.

Çok tükendim ben ya...
Annelik bana göre değilmiş asla.. :KK42::cry:

postpartum depresyonda olabilirsiniz. bununla ilgili muhakkak bi destek almanız şart. içinde bulunduğunuz durumu değiştiremediğinizde güzelleştirebilmeniz için önce ruh sağlığınızı toparlamanız gerekiyor.
ayrıca bu kadar sık uyanan ve uyumayan 4 aylık bir bebek hem bebeğin kendi hem sizin için iyi değil. bir arkadaşım da bu şekildeydi, internetten bulduğu(oldukça iyi araştırmaları sonucu) bir uyku eğitmeni sayesinde bebek 1 haftada hem gündüz hem gece uykusu düzenine geçti ve anne de bebek de o günden beri çok mutlular.

bakın bu geçici bir dönem. vücudunuzun kendini toplaması doğumdan sonra 1 sene. bunu hayatınızda kaç kere yaşayabilirsiniz ki? size mecbur (evet bazen çok can sıkıcı olabiliyor) bir can var ortada ve kendinizi üzmek yerine mutlu olmak için en kısa zamanda destek alırsanız çabucak bebekli hayata uyum sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sizin benle Derdiniz ne

sizi tanımıyorum ki?

ama hem eksi hem artı yorumlar gelecektir,

konu açıyorsanız buna hazırlıklı olmanız gerekir...

biraz sakin :)

kendine bu tarz bir durumda "aptal" gibi yakıştırmalar yapan biri normal değildir kabul edersiniz ki...

öğretmenlerin zihni de bence hepimizden daha yerinde ve salim bir ruh halinde olmalı...

nesil yetiştiriyorsunuz... kolay değil...

Allah kolaylık versin yine de ne diyeyim...

Buradaki bazı kadınlarda öyle sivri dilli ki. İstemiş olmuş rabbim uzun ömürler versin. Kimse kimseye güvenmiyor, ki güvenmesinde ama hiç kimse topraktan bitmedi eş dost aile kardeş var. İyi günde kötü günde destek bekler. Daralmış yardım bekliyor ne var bunda.
Her seçimin bir zorluğu var. Kendileri çocuk sahibi olmak istemiş olmuş şimdi neden ağlanıyor? Ben bunu anlamıyorum. Çok fazla çift var aileye güvenip çocuk yapan.

Aynen.
O kadar daraldım ki.
Ailem iflas etti. 2 sene önce. Babam defalarca intihar etmek istedi yalvardım telefonda saatlerce.
Babam sürekli ağlıyor annem sürekli mutsuz.
Ben çaresiz.
Zor bi bebek.
Sizi anlıyorum. Bazen her şey üst üste gelir insanın yataktan kalkacak enerjisi bile olmaz. Yalnız değilsiniz. Uzman yardımı alıp biraz harekete geçmeye ve kendinizi zorlamaya çalışın. Kendinize de vakit ayırmak için eşinizle iyi bir ilişki kurmalısınız, bebeği ona bırakın arada bir.

sizi tanımıyorum ki?

ama hem eksi hem artı yorumlar gelecektir,

konu açıyorsanız buna hazırlıklı olmanız gerekir...

biraz sakin :)

kendine bu tarz bir durumda "aptal" gibi yakıştırmalar yapan biri normal değildir kabul edersiniz ki...

öğretmenlerin zihni de bence hepimizden daha yerinde ve salim bir ruh halinde olmalı...

nesil yetiştiriyorsunuz... kolay değil...

Allah kolaylık versin yine de ne diyeyim...
Kono açoyorsan elöştörmlere de açok olocaksunnn🥴

Benimle doğum yapan bütün arkadaşlarım (4 kişiydik.) normal hayatlarına işlerine döndü.
Düzenlerini oturttular.
O kadar sinirlendim ki saha demin iş yerinin whatsupp grubundan çıktım. Sürekli etkinlik yapmak için buluşma planları yapılıyor ve resmen sinirlerim bozuldu oturdum ağlıyorum.
Çok mutsuzum mesela.
Saçlarım dökülüyor.
Geceleri uyuyamıyorum. Bebek Uyusa bile ben oturuyorum. Yorgunluktan gözlerim yanıyor ama uyuyamıyorum.
Gündüzleri tam bir facia 20 dakika uyuyup uyanan bir bebek. Uykusunu alamamış mutsuz bir bebek. Emmeyen bir bebek.
Sırtım kamburlaştı.

Çok tükendim ben ya...
Hepsi geçecek .Kendini telkin et. Sağlıklı uzun ömrü olsun. Gerisi boş.

[/QUOTE]
birazcık zaman emin olun geçecek, 4 ay nedir ki keşke yükünüzü biraz olsun hafifletebilecek insanlar olsa etrafınız da bu kadar bunalmazdınız, eşiniz yardımcı olmuyor mu? benim eş kazmagiller familyasından, küçüğüm 2 yaşına girdi daha yeni yeni rahatlıyorum :KK14:
Muhakkak yardım ediyor.
Biz her şeyi eşimle yaptık hiç yardımcı mız ol adı ve istemedik de.
Sadece bebek değil yani 2 senedir o kadar zor günler yaşadım ki
Patladım artık

Düzenlerini oturttular.
Çok mutsuzum mesela.
Saçlarım dökülüyor.
Sırtım kamburlaştı.

Çok tükendim ben ya...
Siz bukadar mutsuzken bebeğiniz nasıl mutlu olsun?? Yoksa Anne 🤶 olmak hayattaki en güzel şey 🙏🥰 iyiki Anneyim derseniz öyle mutluluk verici ki iş planı falan hikaye 💞💕

Düzenlerini oturttular.
Çok mutsuzum mesela.
Saçlarım dökülüyor.
Sırtım kamburlaştı.

Çok tükendim ben ya...
En az 3 yaşına kadar bu cizgide hafif saga hafif sola sapmalarla gidecek. Önce durumu kabul yoluna bir girelim. Az once benzer birbaska konuya da yazdim kesinlikle haftada hic değilse 1-2 eve ucretli yardimci gelsin. Aylik 300 tl atiyorum az harcama yapin bu duruma bütçe ayirin. Bakacak kimsenin olmayisi bastan bellidir az cok zaten o yuzden buna kilitlenip kendinizi bunaltmayin. Arkadaslariniz bu konuda sansli cikmis ne mutlu onlara ama siz de ufak tefek planlarla kendinize nefes alacak ortami olusturabilirsiniz. 9 aylık anneyim benzer süreçler yasaniyor ister istemez ama çözüme odaklanmaya calisin. Yoksa sinir hastasi olursunuz. Birkac denemeden sonra icime sinen kimseyi bulamadigim icin annemi aldik biz yanimiza. Su an esim annem ben beraber buyutuyoruz miniği. Gönülden anliyorum seni. Allah yardimcisi olsun herkesin.

Çok ii anlıyorum seni. Herkesin bakıp'en kolay zamanlar' dediği o ilk dönem benim için de kabus olmuştı. 10 aylık benimki hala işe dönmedim ve kısmen senin gibi hissediyorum. Ama en kolay falan degil zorrr hem de çok. Yardıma ihtiyacın war başka türlü bi tavsiye işe yaramaz.

Her seçimin bir zorluğu var. Kendileri çocuk sahibi olmak istemiş olmuş şimdi neden ağlanıyor? Ben bunu anlamıyorum. Çok fazla çift var aileye güvenip çocuk yapan.
Olabilir ama kadın şuan ruhsal çöküntü de bebeğinin kusmuğu bile batıyor. Bide burada sinirlerini bozup buhran sokarsak Allah korusun ya kendine ya bebeğine zarar verebilir. Biraz yapıcı destekleyici olun lütfen. Farkında olmadan çok büyük günaha girebilirsiniz

evet bu kadar yermeye gerek yok bir çok annenin yaşadığı duygulardır bunlar, kolay bir şey değil hele ki ilk çocukta hiç değil şu an çok tecrübesiz. iki çocuğum var üçüncüyü bekliyorum ilk çocuğumda bu duyguları yaşadım bu benim kötü anne olduğumu çocuğumu sevmediğimi ya da anneliğe hazır olmadığımı göstermez. gerçekten benimle doğum yapan arkadaşlarımın çocukları saatlerce uyurken benim bebeğim yarım saat uyusa şükrederdim gece gündüz uyumaz ağlardı.biberonu annesine bırakan gezmeye giderdi benim bırakacak kimsem hiç olmadı aileme bile yılda bi kere gidebiliyordum. önce başkalarıyla kıyas yapmayı bıraktım sonra anladım ki anne ne kadar rahatsa çocuğunu o kadar rahat büyütüyor gergin kişilerin çocuğu da gergin huysuz ağlak oluyor. gebelikte 20 emzirirken 10 kilo aldım hiç de derte etmedim bu kilolar nasıl gidecek bir şey yakışmıyor diye, hepsi geçti bir daha tövbe demiştim ikinci de oldu onda bu kadar zorlanmadım çok kolay büyütüm, üçüncüyü bekliyorum ve korkmuyorum Allah büyük canım sağ, sağlık olduktan sonra her şey yol alıyor.

[/QUOTE]
En az 3 yaşına kadar bu cizgide hafif saga hafif sola sapmalarla gidecek. Önce durumu kabul yoluna bir girelim. Az once benzer birbaska konuya da yazdim kesinlikle haftada hic değilse 1-2 eve ucretli yardimci gelsin. Aylik 300 tl atiyorum az harcama yapin bu duruma bütçe ayirin. Bakacak kimsenin olmayisi bastan bellidir az cok zaten o yuzden buna kilitlenip kendinizi bunaltmayin. Arkadaslariniz bu konuda sansli cikmis ne mutlu onlara ama siz de ufak tefek planlarla kendinize nefes alacak ortami olusturabilirsiniz. 9 aylık anneyim benzer süreçler yasaniyor ister istemez ama çözüme odaklanmaya calisin. Yoksa sinir hastasi olursunuz. Birkac denemeden sonra icime sinen kimseyi bulamadigim icin annemi aldik biz yanimiza. Su an esim annem ben beraber buyutuyoruz miniği. Gönülden anliyorum seni. Allah yardimcisi olsun herkesin.
Şöyleki ben takıntılıyım.
Ne annem ne kayınvalidem olmaz kabul edemem.
Kimse altını değiştirmeyi beceremez gibi geliyor mesela.
Canını yakarlar yüzde yüz diyorum.
Dışarı çıkıyorum her hafta ama aklım hep evde..
Mükemmelliyetçiyimdşr ve ben eksik iş yapmam yapmadım. İşim de evimde evliliğiöde.
Ama annelik çok farklı.
Başaramıyorum.

Çok ii anlıyorum seni. Herkesin bakıp'en kolay zamanlar' dediği o ilk dönem benim için de kabus olmuştı. 10 aylık benimki hala işe dönmedim ve kısmen senin gibi hissediyorum. Ama en kolay falan degil zorrr hem de çok. Yardıma ihtiyacın war başka türlü bi tavsiye işe yaramaz.
Farkımdayım da işte.
Ne bileyim.
Sadece zor

Bu arada annem de hasta ve 70 ine merdiven dayadı lakin kadın halime daha fazla dayanamadigi için en azindan icine sinen biri denk gelene kadar ne yapabilirsem kardır kizim deyip geldi. En azindan o oyalarken ben yemek ve ev islerine bakiyorum bir markete vs cikiyorum disarida islere kosuyorum. 1-2 arkadasla kisa sureli de olsa bulusup bir kahve icip eve donebiliyorum. Bir yandan da yardimci arastiriyorum.

Bunalıma girmişsin daha doğrusu kendi kendini sokmuşsun siz böyle devam ederseniz o bebek emmez tabii yazıkk bebeğe yaa kendinden geçmişinde bebeğe bari yansıtma arkadaşlarınla buluşamadıgini planlar yapamadığını kendine bakmadığını ... Bebeği isteyerek yaptiniz sanki tüm suç onun muş gibi davranmayın biraz annelik duygunuz depressin beee
ben 21 yaşında anne oldum aile olarak evlenirken her iki tarafta yardım yok kendi başımıza herşey o zaman 25 milyar borç vardı eşim ise gidip gelmesi için motor sa almıştı mecbur ay sonu zor geliyordu benim yaşındaki kızlar süslenip geziyorlardı daha vs hiç bunalıma girmedim evladımi kokladım şükür dedim suçu ona yüklemedim . Ve yıllar sonra iyiki emziriyordm dedim mama alacak para yoktu cunki belki çoğu kişiye uydurma gibi gelir ... gelsin
Hayatta neler neler var kızım sen oturmuşsun kendini tatmin edemediğin için bunalımda sin

Back