- Konu Sahibi maydanozsuyu
-
Doğumunuz yakınNe biçim bir evladindan bahsetme şekli bu.! Dunyaya mutsuz bir cocuk yetiştireceksiniz yapmayin kardesim. Bakacak kimse yok yazmissiniz birde bi tarafiniza guvenmiyrsaniz yapmasaydiniz! Kusura bakmayin hatta bakin ya boyle sizin gbi anneler olmaz olsun . Ne zannediyordunuz cocuk dogucak devamli uyucak hc aglamicak istedgimde gezip tozucam. Hic kilo almicam vucudum bozulmicak zannediyrodunuz heralde. Cocuguma devamli bakicak birmi olacak saniyordunuz! Size kukla lazm elinizde istedginiz gbi oynatirdiniz. Annelik cok fazla siz ve sizin gbilerine !!
Değil mi, tecrübesiz tavsiye vermek ya da bilmeden konuşmak sadece yargılamak olarak kalır.Düzeliyor düzeliyor. Önünde sonunda rayına giriyor.
Önemli olan kendini mümkün mertebe sakin tutmayı başarmak.
Oğlum kolik bebekti ve ben belki 3 kere bayıldığımı biliyorum bitmeyen ağlama seansları sırasında stresten, kendimi yetersiz-suçlu-sorumlu hissetmekten, uykusuzluktan.
Bunu gel de anlat yaşamayana... Anlayamazlar. :)
Ben ne günah işledim Allahım diye haykırırdım, ki hala arada yapıyorum.Anlamadıkları ortada.
Bana iyiy geldiniz.
En azından benim gibisi varmış.
Çok da anor al değilim yani
Değil mi, tecrübesiz tavsiye vermek ya da bilmeden konuşmak sadece yargılamak olarak kalır.
Benim küçük 2 yaşında olan kolikti, ama bana göre karakteri ve koliklik büyüğe göre daha kolay.
Aşırı yaramaz, aksi, sinirli olsa da saatlerce ağlayamaz, sıkılır 10 dk sonra bu bile çok iyi bence
Büyük 3 buçuk oldu, hala susmuyor.
Kolik dediğimiz şey bitiyor ama huyu mızmız, ağlak ve hassas çocuklar günde 4 saat ağlama mesaisi yapıyor.
Koltukta yana kay annecim diyorum ‘annem bana kızdı böğğüüüü’ diye bir ses.
Pimi çekilmiş bomba adeta.
Büyüyünce belki bitecek ama büyüyünceyi ne yapayım ben
Annenin çocuğuna en verimli dönemi 0 13 yaştır, sonrası bana faydasız
Bu hatayı ben de yapıyordum. Mükemmellikten kastım buydu. Her şeye yetişilmiyor. Olmuyor yani. İnsan bedeni pes ediyor bir yerde.İşte bu yüzden şimdiden tükendiniz, her şeye yetişmeye çalışmak, her işi sırtlamak marifet değil, marifet tükendiğiniz yerde, tıkandığınız yerde ben yapamıyorum nefes almaya ihtiyacım var, yardım eder misiniz diyebilmek birilerine.
Saldırıyorlar çünkü ya kendileri de zorlandılar, ben zorlandım herkes zorlansın ilkelliğindeler veya her şey tıkırında gitti yorulmadılar.Kiz siz delirdiniz mi kadina niye saldiriyosunuz?gel cocuguma bak diyen yok bisey yok. Dertlesmis zaten burda biri saldirinca digeri icindeki tum kini biriktirip dokuyor. Kendi fikirleri bile yok bazilarinin.
Seni cok iyi anliyorum cik disari demisler de hava buz cocuk hasta olsa basta esin herkes konusur. Olan sana olur gene. Gececek bu gunler fon sesiyle uyutuyordum ben Deneyebilirsin. Millet anasinin elinden cikmiyo cocuk buyuturken gelmis burda kadini paralayacaklar
Ama sakin olun.. Herkes başaramıyor bir tek siz değil. Kimsenin dört duvarının içini bilemezsiniz.Ediyor elbette.
Sorun çocuk değil inanın.
Sorun neden ben başaramıyorum?
Niye yani?
Emzirmeyi başaramadım olmadı.
Uyut ayı başaramıyorum yok olmuyor.
Sizi maşallah sürekli burda ya konu açarken görüyorum ya yorum yaparken.Hangi ara bebeginizin kusmuğuyla ilgileniyorsunuz da bunalima da girdiniz.
Bunu eleştirmek için yazmıyorum ama bana 4 aylık bebeği olup kendi özbakimı ile ilgilenmeye fırsat bulamayan anne profili çizmediniz.
Çünkü her fırsatta unutmaya çalıyorum kafamdakileri.Ama sakin olun.. Herkes başaramıyor bir tek siz değil. Kimsenin dört duvarının içini bilemezsiniz.
Bebeği olan ve sizin gibi desteği olmayan her kadın bunları yaşıyor..
Sizin ya hiç desteğiniz yok yada karakter olarak her şeyi gözünde büyüten, memnuniyetsiz bir yapınız var.
Ne güzel fırsatınız var bebeğinizi kendiniz büyütüyorsunuz..Sizin kokunuzla ,her an sevginizle büyüyen bir evladınız var.
Bırakın başkaları ne yapmış ne etmiş ..Kendinizi ve hiçbir şeyi başkasıyla kıyaslamayın.
Şu an bebeğinize verebildiğiniz kadar huzur,mutluluk verin..
Sizi maşallah sürekli burda ya konu açarken görüyorum ya yorum yaparken.Hangi ara bebeginizin kusmuğuyla ilgileniyorsunuz da bunalima da girdiniz.
Bunu eleştirmek için yazmıyorum ama bana 4 aylık bebeği olup kendi özbakimı ile ilgilenmeye fırsat bulamayan anne profili çizmediniz.
Ne olur yapmayın böyle..Bakin yanlış anlamayın gidin tedavi olun ..Bebeğinize iyi bakın 4 aylık olmuş küçük de değil artık.O size muhtaç bir masum.Çünkü her fırsatta unutmaya çalıyorum kafamdakileri.
Bir şekilde bulunduğum kaosun baskısını yok etöek için çabalıyorum.
Ya buraya bakıyorum ya pencereden dışarı.
Çoğu zaman bebek kucağımda koridorda volta atarken yazıyorum ya da uyuduğu 20 39 dakikalarda.
Ne bileyim beslenirken.
Yani ..Abartı olmayacaksa 7/24 burda..Aa bu gerçek mi? Çok ilginçmiş o zaman...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?