- Konu Sahibi maydanozsuyu
Gece kalkıyor mu sizle meselaEdiyor elinden geldiğince.
Herhalde gördüğüm en becerikli baba derim rahatça.
Siz çocuğu ona bırakıp dışarı çıkabiliyormusunuz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gece kalkıyor mu sizle meselaEdiyor elinden geldiğince.
Herhalde gördüğüm en becerikli baba derim rahatça.
Neden aklın evde cıkınca? Bebeğinle cık hava al gez. Biz cok sakınıyoruz da görüyorum 40ı cıkmadan minibüse otobüse biniyor milletAslında işi özlemedim.
Ama evde de çok bunaldım.
Çıkarım sorun değil. Çıkıyorum da zaten
Bedenen sokaktayım aklım evde.
Telefonumu kapatıyorum eşimi arayıp sık bp
Boğaz etmemek için.
Mamayla büyümüş biri olarak evet ben de hastalanmam kolay kolay.Açılın hanımlar, bir damla anne sütü olmadan, 1 yaşından sonra bakıcı ile büyümüş biri geldi..
Başlıyorum
Maşallah kafam zehir gibidir, hiç bir kronik hastalığım yok. Bağışıklığım da çok iyidir. (Ayıptır söylemesi domuz gibiyimdir.) Herkes hastalanır genelde beni teğet geçer.
Kan tahlili sonuçlarımı gören doktorlar şaşkın.. doktorlar meraklı... Maşallah maşallah.
Ayrıca spora yatkın diri bir fücudum var. Kemiklerim, kaslarım falan...vuu beybi. Dipdiriyim çok şükür.
Bir şey olsa bana olurdu herhalde.(Allah'ım sen koru)
Müsterih olunuz bebesi süt içmeyen anneler. Bazen olmaz işte. Yapacak bir şey yok.
Mesela size bir örnek de bırakayım. 2 yaşına kadar anne sütü içen kardeşim benden 5 cm kısa ve astım hastalığı, hormonal bozukluklar yaşadı. Anne sütü önemlidir muhakkak ama önemli olan tek şey bu değil.
Evet çıkıyorum.Gece kalkıyor mu sizle mesela
Siz çocuğu ona bırakıp dışarı çıkabiliyormusunuz?
Teyzem emziriyor ben mama veriyorum ancak gecen gezmeye ucakla 4 saatlik yola gittim( evden cıkıs gideceğim yere varış 8 saat sürdü oysa onlara 3 sat mesafedeydi) onun bebeği grip oldu benimki taş gibi. Bir de madem emmiyor biz şöyle yaptık akşam eşim gelince tüm bakımı ona dvrettim bisüre ve dizilerimi izledim birikmiş olanları. Duş aldım akşam kitap okudum. Bebeğimden önce yaptıklarımı yaptım ve bı bana cok iyi geldiMamayla büyümüş biri olarak evet ben de hastalanmam kolay kolay.
Hatta emziremediği için üzülen annelere baya bi garip bakardım.
E mama öcü mü diye.
Ama evlat işte.
Bende tek basima gurbet elde baktim buyuttum bebeğimi. Ama asla boyle depresif isyankar olmadım. Aksine sukrettim her anina. Kendime bakmayıda ihmal etmedim. Yeri geldi kusmuk koktum yeri geldi çiçek koktum. Evden cikmadigim gunler cok oldu,ciktigimda perisan halde dondugumuz de. Ama hepsini mutlulukla aniyorumm.Bakacak kimse yok.
Madem hep ayaktasın bebek öncesi yaptıklarını yap. Uyumaya da zorlama. Mesela instada takıl. Youtuber izle. Netflixten yeni bir diziye başlaEvet çıkıyorum.
Ama pek ayrılamıyorum apartmanın uzağına.
Sonra eve girip çarşı harikaydı vs diyorum.
Gece şimdilik ciddi bir sıkıntı yok.
Kalkıyor mama içiyor
Biraz oyalanıp kendi kendine dalıyor.
Ben zaten hep ayaktayım.
Uyuyamıyorum.
Pasiflora falan da işe yaramadı.
Şişeui içtim bana mısın demedi.
O kadar yüzeysel konuşmuşsun ki inanamıyorum bikere emzirmeyi her anne ister ve bence en büyük bunalım kalp krıklığı yaratan sey bebeklerin emmeyi reddetmesi. Kendimi yedim bitirdim emzirecem diye. O emmedikce psikolojim bozuldu eşimle bunun da getirdiği depresyonla ayrılma noktasına geldim. Emzirme danışmanı tuttum ve bebeğimin damağı kubbe damak, çenesi ise geride imiş. Anatomik olarak emmesi cok zor dedi emzirme danışmanı. Ve hayat birden güzelleşmeye başladı o cok bilmişlerin söylediği gibi emzirmek istesen emzirirsin diyenler yüzünden anneliğimi sorgular bebeğime acır olmuştum ama asıl acınacak haldeki bendim. Yani yapmayın zaten morale ihtiyacı olan insanları burda baltalamayın!
Kendini depresyona sokmak kadar saçma bir şey laf olamaz.Bende tek basima gurbet elde baktim buyuttum bebeğimi. Ama asla boyle depresif isyankar olmadım. Aksine sukrettim her anina. Kendime bakmayıda ihmal etmedim. Yeri geldi kusmuk koktum yeri geldi çiçek koktum. Evden cikmadigim gunler cok oldu,ciktigimda perisan halde dondugumuz de. Ama hepsini mutlulukla aniyorumm.
kendi kendimi depresyona sokmuyorum. 2 sene sonunda ilkez esimle tek disari ciktik,sinemaya gittik. Yani her anne bu evreleri yasiyor kimsenin ozel dadisi yok ki. Sen kendini salmışsın çocuğu sorumlu tutuyorsun. Aksam esin baksin çocuğa sen dusunu al bakimini yap yada 4 aylik bebekle disaru cikmak çokta zor değil. Iki dolasir kafayı dağıtır gelirsiniz.
Pek durmuyor eşimde.Teyzem emziriyor ben mama veriyorum ancak gecen gezmeye ucakla 4 saatlik yola gittim( evden cıkıs gideceğim yere varış 8 saat sürdü oysa onlara 3 sat mesafedeydi) onun bebeği grip oldu benimki taş gibi. Bir de madem emmiyor biz şöyle yaptık akşam eşim gelince tüm bakımı ona dvrettim bisüre ve dizilerimi izledim birikmiş olanları. Duş aldım akşam kitap okudum. Bebeğimden önce yaptıklarımı yaptım ve bı bana cok iyi geldi
Demekki az ilgilenmiş doğumdan sora. Ama hala gec değil ilgiyi arttrırsa nefes alacak zamanın olur. Ben 2 saatte bir süt sağdığımdan(yaklaşık 2 ay) besleme onda oluyordu sağıp dinleniyordum. Haliyle bana aşırı bağımlıdeğilPek durmuyor eşimde.
Ağlıyor.
Beni görünce susuyor
Konudan bağımsız bir kaç cümle yazmak isterim. Anne sütü içmedim şöyle sağlamım, böyle güçlüyüm demek ile anne sütü alan bebekler şöyle zeki, böyle şahane olur demek arasında bir fark yok. Doktorlar anne sütünün önemini, annelerin çaba göstermeden anne sütü vermekten vazgeçmesini önlemek için tavsiyelerde bulunurlar sadece. Bu konuda araştırmaların yapıldığı söyleniyor o anda ben yoktum bilmiyorum. Ama annenin sütü gelmiyorsa da kendisini kahretmesinin manası olmadığı gibi anne sütünü önemsizleştirerek doktorların tavsiyelerini safsata olduğunu iddia etmek de çok mantıksız bir hareket. Bilen insanlara biraz saygı göstermek, bilgiye hürmet etmek gerekir diye düşünüyorum.
Evet kesinlikle sorun bu mükemmeliyetçi halin yeni anne seni cokkk iyi anliyorum oğlum 3.5 yaşında tükenmiş durumdayim sana şunu soylemek istiyorum kesinlikle terapi al çünkü büyüyor bebegin hizla büyücek ve 2 yaş krizi 3 yaş bunalimli hallerini goruceksin markete gidip tepinerek kendini yerlere atabilir yahut merdivenlerden ikişer atlamaya calisabir ve eger bu şekilde devam edersen ciddi anlamda sinir hastasi olursun.Sorun kendim.
Çok mükemmlliyetçiyim.
Ve buna bağlı olarak kaygıluyım.
Şu ana kadar her şeyi mükemmele yakın yaptım.
Ama anneliği yapamıyorum.
Beceriksiz ve değersiz hissediyorum
Demekki az ilgilenmiş doğumdan sora. Ama hala gec değil ilgiyi arttrırsa nefes alacak zamanın olur. Ben 2 saatte bir süt sağdığımdan(yaklaşık 2 ay) besleme onda oluyordu sağıp dinleniyordum. Haliyle bana aşırı bağımlıdeğil
Evet kesinlikle sorun bu mükemmeliyetçi halin yeni anne seni cokkk iyi anliyorum oğlum 3.5 yaşında tükenmiş durumdayim sana şunu soylemek istiyorum kesinlikle terapi al çünkü büyüyor bebegin hizla büyücek ve 2 yaş krizi 3 do bunalimli hallerini goruceksin markete gidip tepinerek kendini yerlere atabilir yahut merdivenlerden ikişer atlamaya calisabir ve eger bu şekilde devam edersen ciddi anlamda sinir hastasi olursun.
Ve evladinada buyukz arar verirsin mukemmel diye birşey yok olduğu kadar yapip çevreden yardim alip bu işi rahatlikla halledebilirsin ama muhakkak terapi al derim herseyden önce kendin için
Siz kendi yazdiklarinizla once bir celismeyin. Kendi kendinizi depresyona sokuyorsunuz. Herkesle kendinizi kiyaslayarak,anneligin ve bebegin olumsuz yönlerini yazarak vs. Biraz olumlu yaklaşsanız, bunlarda gecicek diyip kendinizi salvermeseniz mesela. Ayrica yorum yazana cemkiricekseniz konu acmayin. Kanser olan biri ile,kendisini arkadaslarinin yasantisiyla kiyaslayip kendine dert edinip aglamakla bir degil cunku!!Kendini depresyona sokmak kadar saçma bir şey laf olamaz.
Kanser hastaları bilerek mi kanser olıyor peki...
Siz depresyona girmeşmişsiniz ne güzel.
Hiç ağır depresyon yaşadınız mı bilemem.
Ben bir dönem ağır depresyonla 1 sene yataktan çıkamadım.
Bu insanın elinde olan bir durum değil.
Siz kendi yazdiklarinizla once bir celismeyin. Kendi kendinizi depresyona sokuyorsunuz. Herkesle kendinizi kiyaslayarak,anneligin ve bebegin olumsuz yönlerini yazarak vs. Biraz olumlu yaklaşsanız, bunlarda gecicek diyip kendinizi salvermeseniz mesela. Ayrica yorum yazana cemkiricekseniz konu acmayin. Kanser olan biri ile,kendisini arkadaslarinin yasantisiyla kiyaslayip kendine dert edinip aglamakla bir degil cunku!!
Hiç sorun degil aslinda online terapi alabilirsiniz alin lütfen bu çok önemli ve inanın sizi çok iyi anliyorum oğlumda sürekli hasta aglayan ve cokk zor bir bebekti 3.5 yasina geldi ama tukendim ciddi anlamda 6 ay terapi aldigim dönemde inanın nefes aldigimi hissettim.Ulaşabileceğim bir terapist yok maalesef.
Yoksa hep aklımda