• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes eski yaşamına döndü. Peki ben?

Annelik dünyanın en zor ve en güzel şeyi.. merak etme kim ne yazarsa yazsın her anne yaşadı aynı şeyleri.. helede çevrende seninle aynı zamanda doğum yapmış ve (şansına çocuğu çabuk uyum sağlamış) arkadaşlar varsa insan ister istemez kiyas yapıyor.. çocuktan önce ve sonrası diye bi dönem var annelerde .. çocuktan öncesini unut sen hiç bir zaman öyle olmayacak çünkü.. geçecek bu dönem merak etme birazdaha zamn var ama .. kimseyle ne kendini nede bebeğini kıyaslama ozman daha çok uzer bu durum seni .. oluruna bırak anın tadını çıkar.. 4 aylık olmuş arada kaşık maması ver . Uykuya sık yatırma biraz oyala uyksuu gelsin ve uykusu uzun olsun en azından sende dinlen .. yavaş yavaş o sana sen ona alışacaksın annesi 😘😍 ve emin ol onun yerini ve sevgisini hiç birşey tutmayacak gene actigi bu yaranin ilacı o olacak 😄💖💘 allah yardımcın olsun güzel anne

Ne biçim bir evladindan bahsetme şekli bu.! Dunyaya mutsuz bir cocuk yetiştireceksiniz yapmayin kardesim. Bakacak kimse yok yazmissiniz birde bi tarafiniza guvenmiyrsaniz yapmasaydiniz! Kusura bakmayin hatta bakin ya boyle sizin gbi anneler olmaz olsun . Ne zannediyordunuz cocuk dogucak devamli uyucak hc aglamicak istedgimde gezip tozucam. Hic kilo almicam vucudum bozulmicak zannediyrodunuz heralde. Cocuguma devamli bakicak birmi olacak saniyordunuz! Size kukla lazm elinizde istedginiz gbi oynatirdiniz. Annelik cok fazla siz ve sizin gbilerine !!
Doğumunuz yakın
Sizi üzmek istemiyorm
Umarım yaşamazsınız yaşadıklarımı...

Düzeliyor düzeliyor. Önünde sonunda rayına giriyor.
Önemli olan kendini mümkün mertebe sakin tutmayı başarmak.

Oğlum kolik bebekti ve ben belki 3 kere bayıldığımı biliyorum bitmeyen ağlama seansları sırasında stresten, kendimi yetersiz-suçlu-sorumlu hissetmekten, uykusuzluktan.
Bunu gel de anlat yaşamayana... Anlayamazlar. :)

:KK70: :KK70:

Değil mi, tecrübesiz tavsiye vermek ya da bilmeden konuşmak sadece yargılamak olarak kalır.
Benim küçük 2 yaşında olan kolikti, ama bana göre karakteri ve koliklik büyüğe göre daha kolay.
Aşırı yaramaz, aksi, sinirli olsa da saatlerce ağlayamaz, sıkılır 10 dk sonra bu bile çok iyi bence😂😂
Büyük 3 buçuk oldu, hala susmuyor.
Kolik dediğimiz şey bitiyor ama huyu mızmız, ağlak ve hassas çocuklar günde 4 saat ağlama mesaisi yapıyor.
Koltukta yana kay annecim diyorum ‘annem bana kızdı böğğüüüü’ diye bir ses.
Pimi çekilmiş bomba adeta.
Büyüyünce belki bitecek ama büyüyünceyi ne yapayım ben😂
Annenin çocuğuna en verimli dönemi 0 13 yaştır, sonrası bana faydasız😂😂

Ya hu kadincagiz cocuguma bakmak istemiyorum demiyorki.nefes almak istiyorum diyor.sizi cok iyi anliyorum konu sahibi.ilk çocuğum da tipki sizin gibi yapayanliz buyuttum.5 dk oyalayacak kimsem yoktu.insana yavrusu agir gelmez ama insan bazen 10 dk. Da olsa yalniz kalmak istiyor.esime derdim.1 saati ben olarak gecirmek istiyorum diye.anne yada es degil sadece ben. Ama sartlar buysa yapacak bisey yok.mumkun oldugunca esinden yardim almaya calis.ve geçeceğini bil.insan hayati bitti hep boyle gidecek zannediyor ilk cocukta ama oyle degil.hersey gecicek bebisin buyudukce duzen oturucak merak etme.seni anliyor ve kocaman sariliyorum.

Anlamadıkları ortada.
Bana iyiy geldiniz.
En azından benim gibisi varmış.
Çok da anor al değilim yani
Ben ne günah işledim Allahım diye haykırırdım, ki hala arada yapıyorum.
Bilmeyen, tanık olmayan kınar sadece.
Bir matkap sesine insan günde kaç saat tahammül edebilir, uykusunda yemekte otururken vs.
Ağlayan çocuk bunu günde en az 5 6 saat yapıyor ve çaresizsiniz.
Biliyorum kardeşim, sen bana ulaş mesajla şuan çok yazamıyorum ama her türlü yardımcı olurum, üzülme sen❤️

Bir kadin anne olunca yorulma hakki, bunalma hakki elinden aliniyor mu? Yani cok yorulunca daralinca bir of diyecek olsa " o zaman neden dogurdun, annesin sen kolay degil, bizim zamanimizda hazir bezler yoktu elde yikardik, ben kac tane buyuttum of demedim"ciler toplasiyor hemen. Oyle yorumlar var ki sanirsin kadin bebegini falakaya cekiyor, yazik bebege falan demisler. Oysa ki cani cikmis kadinin bebege iyi bakayim derken. Ben de ofluyorum pofluyorum daraliyorum bunaliyorum ama bebegimi de cok seviyorum. Bir kadin baska bir kadina bu kadar merhametsiz olmamali.

Değil mi, tecrübesiz tavsiye vermek ya da bilmeden konuşmak sadece yargılamak olarak kalır.
Benim küçük 2 yaşında olan kolikti, ama bana göre karakteri ve koliklik büyüğe göre daha kolay.
Aşırı yaramaz, aksi, sinirli olsa da saatlerce ağlayamaz, sıkılır 10 dk sonra bu bile çok iyi bence😂😂
Büyük 3 buçuk oldu, hala susmuyor.
Kolik dediğimiz şey bitiyor ama huyu mızmız, ağlak ve hassas çocuklar günde 4 saat ağlama mesaisi yapıyor.
Koltukta yana kay annecim diyorum ‘annem bana kızdı böğğüüüü’ diye bir ses.
Pimi çekilmiş bomba adeta.
Büyüyünce belki bitecek ama büyüyünceyi ne yapayım ben😂
Annenin çocuğuna en verimli dönemi 0 13 yaştır, sonrası bana faydasız😂😂

Allah kolaylık versin, her anne-çocuk ayrı bir macera.
Oğlum 2-2 buçuk yaştan sonra yeniden insan olduğumu hisseder oldum, unuttumdu çünkü.
Çocuğu karşısında çaresizlik hissi, bir anne için çok ağır, Allah acılarını göstermesin.

İlk 2 senede kaç çeşit şekle girdim yazsam sığmaz (Hemen hemen her anne de buralardan geçiyor), fil oldum, inek oldum, maymun oldum, eşek oldum, kokarca oldum, kaplan oldum... Hayvanlar alemiydik mübarek evin içinde. :D

Konu sahibine neden bu kadar yüklenilmiş anlamıyorum. Herkes doğumdan sonra sevgi kelebeği olamıyor ki, hormonlar mahvediyor insanı. Yasadıgı şeyler bir cok annenin yasadigi sorunlar. Her bebekte de düzen hopp diye kurulmuyor ki. Hele ki ilk çocuk tecrubesizliginde. 2. Evladim 1 yaşına geldi hala bir uyku düzeni ve yeme düzeni oturtabilmis değilim. Tam bir düzen oluşuyor büyüme atağıydı diş sancisiydi hopp başa sariyoruz. Bazen daraliyorum bunaliyorum cocuktan once daha aktiftim çünkü, atarim arabasına koyarim kangurusuna çıkarım derdim o da her zaman olmuyor malesef.

Konu sahibi geçecek geçiyor. Bebeklik cok kisa bir dönem her anının tadini cikarmaya çalış sana tavsiyem olumsuz yanlarina odaklanma bebeği babasina birak dışarı cik bir iki arkadaşınla buluş. Sling ya da kanguru edin giy bebeğini vücuduna. Her bebek guzelce emmeyebiliyor ya da her anne emzirme işini beceremeyebiliyor bunu da takip eksiğim yarimim diye kendini tüketme. Oglumu 7 ay kızımı da 9 ay emzirebildim emmedi ikisi de. Silkelen kendini toparlamaya çalış. Zaman geçtikçe keske 3. Ayin 4. Ayin 6. Ayin tadini çıkarmaya baksaydım diyeceksin. Uykusu zaman geçtikçe daha iyi bir hal alacak emin olabilirsin.

İlk sayfayı okudum ve sinirlerim bozuldu, devam edemedim.

Yetmez ya hu adres alıp bir temiz dövün konu sahibini.

Çünkü bebeğine adapte olmaya çalışıyor, bunalıyor, desteğe ihtiyaç duyuyor.

Pardon da ne demek yani, kutsal anneliğe sığar mı hiç bunlar.

Kendine gelsin de konu sahibi susup yerine otursun.

Yeminle bazı insanlar ruhsuz mu desem, kıt mı desem, ne desem az geliyor.

Kiz siz delirdiniz mi kadina niye saldiriyosunuz?gel cocuguma bak diyen yok bisey yok. Dertlesmis zaten burda biri saldirinca digeri icindeki tum kini biriktirip dokuyor. Kendi fikirleri bile yok bazilarinin.
Seni cok iyi anliyorum cik disari demisler de hava buz cocuk hasta olsa basta esin herkes konusur. Olan sana olur gene. Gececek bu gunler fon sesiyle uyutuyordum ben Deneyebilirsin. Millet anasinin evinden cikmiyo cocuk buyuturken gelmis burda kadini paralayacaklar

Son düzenleme:
Bazen cidden şaşkınlıkla okuyorum burda yazılanları. Kadın lohusa depresyonuna girmiş belli ki. Bambaşka bir hayata adım atmış. Şaşkın napacağını bilmiyor. Tükenmiş hissediyor ve buraya yazmış. Muhtemelen amacı aynı şeyleri yaşayanlardan geçecek cevabını almak ve nasıl geçtiğine dair tüyolar alıp ümitvar olmak. Yalnız olmadığını hissetmek istiyor. Gelen cevaplara bak: eee napalım eve gelip biz mi bakalım, bebeğin kıymetini bil, buraya yazmaya vaktin var vs vs vs. Nasıl bir empati yoksunluğu bu gerçekten anlam veremiyorum🤷‍♀️ Konu sahibi sana gelince hem meslektaşız ben de öğretmenim hem de süreç olarak benzer durumlar yaşıyoruz ben de Doğumu bekliyorum ve özellikle son zamanlarda doğru düzgün uyuyamama hareketimin sınırlanması vs yanında örneğin İstanbul da yaşıyordum şimdi başka bir şehirdeyim. İstanbul u çok özledim ama gidemiyorum tv de görünce bile gözlerim doluyor ve muhtemelen daha aylarca orası gibi yapmak istediğim gitmek istediğim birçok şeyden mahrum kalıcak. Bu duygular beni ya da seni kötü anne ya da anne adayı yapar mı? Elbette hayır. Biz insanız ve her insan geçiş sürecini aynı yoğunlukta yaşamayabilir. Kendine zaman ver ve bu sürecin geçici olacağını düşün😉

İşte bu yüzden şimdiden tükendiniz, her şeye yetişmeye çalışmak, her işi sırtlamak marifet değil, marifet tükendiğiniz yerde, tıkandığınız yerde ben yapamıyorum nefes almaya ihtiyacım var, yardım eder misiniz diyebilmek birilerine.
Bu hatayı ben de yapıyordum. Mükemmellikten kastım buydu. Her şeye yetişilmiyor. Olmuyor yani. İnsan bedeni pes ediyor bir yerde.

Kiz siz delirdiniz mi kadina niye saldiriyosunuz?gel cocuguma bak diyen yok bisey yok. Dertlesmis zaten burda biri saldirinca digeri icindeki tum kini biriktirip dokuyor. Kendi fikirleri bile yok bazilarinin.
Seni cok iyi anliyorum cik disari demisler de hava buz cocuk hasta olsa basta esin herkes konusur. Olan sana olur gene. Gececek bu gunler fon sesiyle uyutuyordum ben Deneyebilirsin. Millet anasinin elinden cikmiyo cocuk buyuturken gelmis burda kadini paralayacaklar
Saldırıyorlar çünkü ya kendileri de zorlandılar, ben zorlandım herkes zorlansın ilkelliğindeler veya her şey tıkırında gitti yorulmadılar.
Veya cidden saldırmak hobileri.

Ediyor elbette.
Sorun çocuk değil inanın.
Sorun neden ben başaramıyorum?
Niye yani?
Emzirmeyi başaramadım olmadı.
Uyut ayı başaramıyorum yok olmuyor.
Ama sakin olun.. Herkes başaramıyor bir tek siz değil. Kimsenin dört duvarının içini bilemezsiniz.

Bebeği olan ve sizin gibi desteği olmayan her kadın bunları yaşıyor..

Sizin ya hiç desteğiniz yok yada karakter olarak her şeyi gözünde büyüten, memnuniyetsiz bir yapınız var.

Ne güzel fırsatınız var bebeğinizi kendiniz büyütüyorsunuz..Sizin kokunuzla ,her an sevginizle büyüyen bir evladınız var.

Bırakın başkaları ne yapmış ne etmiş ..Kendinizi ve hiçbir şeyi başkasıyla kıyaslamayın.

Şu an bebeğinize verebildiğiniz kadar huzur,mutluluk verin..

Sizi maşallah sürekli burda ya konu açarken görüyorum ya yorum yaparken.Hangi ara bebeginizin kusmuğuyla ilgileniyorsunuz da bunalima da girdiniz.

Bunu eleştirmek için yazmıyorum ama bana 4 aylık bebeği olup kendi özbakimı ile ilgilenmeye fırsat bulamayan anne profili çizmediniz.

Sizi maşallah sürekli burda ya konu açarken görüyorum ya yorum yaparken.Hangi ara bebeginizin kusmuğuyla ilgileniyorsunuz da bunalima da girdiniz.

Bunu eleştirmek için yazmıyorum ama bana 4 aylık bebeği olup kendi özbakimı ile ilgilenmeye fırsat bulamayan anne profili çizmediniz.

Aa bu gerçek mi? Çok ilginçmiş o zaman... :kahve:

Ama sakin olun.. Herkes başaramıyor bir tek siz değil. Kimsenin dört duvarının içini bilemezsiniz.

Bebeği olan ve sizin gibi desteği olmayan her kadın bunları yaşıyor..

Sizin ya hiç desteğiniz yok yada karakter olarak her şeyi gözünde büyüten, memnuniyetsiz bir yapınız var.

Ne güzel fırsatınız var bebeğinizi kendiniz büyütüyorsunuz..Sizin kokunuzla ,her an sevginizle büyüyen bir evladınız var.

Bırakın başkaları ne yapmış ne etmiş ..Kendinizi ve hiçbir şeyi başkasıyla kıyaslamayın.

Şu an bebeğinize verebildiğiniz kadar huzur,mutluluk verin..

Çünkü her fırsatta unutmaya çalıyorum kafamdakileri.
Bir şekilde bulunduğum kaosun baskısını yok etöek için çabalıyorum.

Ya buraya bakıyorum ya pencereden dışarı.
Çoğu zaman bebek kucağımda koridorda volta atarken yazıyorum ya da uyuduğu 20 39 dakikalarda.
Ne bileyim beslenirken.

Çünkü her fırsatta unutmaya çalıyorum kafamdakileri.
Bir şekilde bulunduğum kaosun baskısını yok etöek için çabalıyorum.

Ya buraya bakıyorum ya pencereden dışarı.
Çoğu zaman bebek kucağımda koridorda volta atarken yazıyorum ya da uyuduğu 20 39 dakikalarda.
Ne bileyim beslenirken.
Ne olur yapmayın böyle..Bakin yanlış anlamayın gidin tedavi olun ..Bebeğinize iyi bakın 4 aylık olmuş küçük de değil artık.O size muhtaç bir masum.

Bence yarin tez elden cevrenizdeki supermarket gorevlileri (bolgenin yerli halki iyi bilir is bakinanlari) apartmandaki komsular es dost tanidik artik bulsam 10 kisi bulurum ama istemiyorum yazmissiniz ya.. size yardimi dokunacak ucretli birini bulun var mi etrafta bu isi yapabilecek birileri sorun danışın hepsine ve siz evdeyken birlikte yardimlasarak bakin bebise. Birakip cikin gidin demiyorum bakin siz evdeyken birlikte bakin. İsleri bolusun. Hem zaten yarin bir gun ise dondugunuzde anca o zamana kadar gonlunuze sinen birini bulursunuz. Simdiden baslayin aksi halde işe de dönseniz sizin tunelin ucu karanlik gözüküyor. Ciddi ciddi düşünün bunu eşinizle.

4ay olmuş daha,salma kendini. 4 kilo nedirki verirsin,işinede dönersin. Hepimiz geçtik o yollardan. Yardımın olmadığı için insan zaman zaman bunalıyor,ve kim ne derse desin emmeyen,uyumayan bebek çok çok zordur. Öncelikle bugünlerin geçeceğine inan. O zaman boş geçmeyecek,evladında büyüyecek ve bu günleri birdaha yaşamayacaksın,tadını çıkar. Her şeye yetmek zorunda değilsin,evi,yemeği zaman zaman bırak,bebeğine odaklan. Birkaç sene sonra çocuk büyüyüp kreşe başladığında,rahatlayacaksın,bebeklik dönemini çok özleyeceksin. Hem 4 ayda işe dönmek bana göre hiç iyi bir fikir değil. Başkası bakıp büyüyecekti madem neden yaptınız o bebeği? İşyerinde yapılan etkinlik herzaman var ama bebeğinin bu çağları kısıtlı. Zaman ver ikinizede.. olumlu yaklaş ve keyfini çıkarmaya çalış.

Back