• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes erkek tarafından şikayet eder ben kendi ailemden.

Böyle sahip çıkma olmaz ki, sen nasıl istersen öyle yaparsın. İster set istersin ister hiçbişey istemezsin. Sana kalmış.
Emin ol şimdi sana sahip çıkıyoruz, seni biz evlendirdik ayağı yaparlar; bi küsersin yüzüne bile bakmazlar. Hani diyosun ya gösterişçiler diye, belki sana da gösteriş için sahip çıkıyor numarası yapıyolar, millete teyzeleri kızı yalnız bırakmadı bak helal olsun dedirtmek için :31:
Valla bence karıştırma canım, anneler zaten karışmaz kızının isteklerine teyzeye ne oluyormuş. Nasıl istiyorsan öyle yap. Hatta babana da söyle.

Öyle zaten, geliyorlar yapıyorlar sonra biz gebe kalıyoruz siz karışamazsınız, sizi ilgilendirmez diyemiyoruz. Dedim babama da bak bu böyle oldu, ama ileri de düğün hazırlığında karıştırmam dedim. Kız kardeşim de her zaman aynı şeyi yapıyorlar, bir şeyde böyle olsun demeyip ortalığı bulandırıyorlar. Mevlütü, bayramı, düğünü hep böyleler dedi. Memnun olmuyorlar çünkü, ben zaten nişan istemiyorum kimseyi istemiyorum. 4 tane birden takmış, 2 tane takmış ne önemi var? Bende olması da formalite değil mi? Allah korusun ayrılsak hepsi iade edilecek.

teyzeleriniz sizi azıcık düşünseydi böyle şeyler söylemezdi. Benim eşimin de durumu yoktu fazla bişey yapamadı ve annem olsun önemli değil dedi. şimdi annem ve eşim bana değer vermiyor mu yani? Mantığa bak. Ki harika bir evliliğim var çok şükür bileziğe mi bağlı herşey? Yoksa yoktur ne yapsın çocuk.

Bence bazı kişilere mesafe koyma vaktiniz gelmiş. Bu kadar karışma hakkı bulan insanlar bana göre tehlikedir. Evlendikten sonra bile karıştırmaya bakarlar.

alakasız belki ama avatarının bianlamı var mı...konu okurken gözüme çarpıyo her seferinde....kız da pek itici geldi:1:

Çok teşekkür ederim.
Biz 1,5 sene önce resmiyete dökmek istedik, babam gelsinler tanışalım ama askere gidip gelmeden vermem dedi, kabul ettiler tanıştık. Annesi ve babası Sinop' ta babası çalıştığından gelemiyor, haftada 1 gün izni var, 10-15 gün oğlunun düğününe zor gelmişti, diğer taraftan paraya ihtiyacı olduğundan 15 gün çalışmayım diyemiyor. O sebeple tanışma zaten uzun zaman önce oldu, anlayışlı olmak babında çok zamana yaymayalım istesinler, verelim yüzük takalım diye düşündüm, süreci boşuna uzatmak istemeyen ben ve erkek arkadaşım aslında.

Bizim taraf özellikle nikahı sevmez bu arada, Trakyalılar kapı gıcırtısına oynayan insanlar olduğundan herhalde. Hadi düğün neyse de, nişan hem gereksiz, çünkü kimi duyduysam pişman oluyor sonradan, hemde boşuna stres, koşuşturmaca. Üstelik benim annem yok, ben kalkıp sırf milleti eğlendirmek için çalgılı çengili nişan yapacağım, üstelik kendimiz de oynamayacağız. Daha tuhaf değil mi? Millet asıl o zaman hiç keyifleri yok ne diye nişan yaptılar böyle demezler mi? Zamana yapsaydık, aile arası yemekli yapacaktım ailemin kalabalık olmasından dolayı, sadece anne ve baba tarafım 70 kişiyiz. Hani madem yapıyorum değsin, sırf milleti oynatmak için bir nişan hiç bir zaman düşünmedim.

Haklısın , diyorum ya işte öncelik senin ve müstakbel nişanlının neyi nasıl istediği . Çünkü bu sizin hatıralarınız olacak en başta . Size ait . Herkes tabii ki fikir söyleyebilir , yardımcı olabilir ama nihayetinde son karar ikinizin olmalı . Herkes te şimdiden buna saygı duymayı öğrenmeli . İnan bana bunu daha en başından kabullendirmezsen , ilerde herkes herşeye söz söyleme hakkı bulacak kendinde ve başında ses çıkarmayıp sonra dur dersen kötü sen olursun . Bir sürü sıfat takarlar sonra .
Sorsan hep senin iyiliğin içindir ama hangi pencereden baktığına bağlı .

Hem en büyük stresi sen yaşıyorsun , seni sevenler alttan alsın bir zahmet . Bunun sinyallerini de vermeye çalış .

Bir de millete hava atılacak diye çiftler maddi olarak sıkıntıya sokuluyor . Şu olsun , bu olsun katta herkes birşey olsun diyor ama iş maddiyata gelince kimse de tık yok .

Birbirinizi seviyorsunuz , zora sokmayın , huzurunuzu bozmayın . İyi niyetli olsalar da kimsenin bu tatlı heyecanlar yaşamanız gereken zamanları , sıkıntılı hale çevirmesine izin verme .

bende babam kızım ne istiyorsa öyle olacak demesi gerektiğini düşünüyorum bundan sonrası için..

Bende annemi kaybedince anladım, benden fazla annemi sevdiklerini, benim sevgimi mezarlık ziyaretiyle ölçen insanların oynamalı nişan yaptırma isteğini anlayamıyorum bir tek, zaten teyzeme de söyledim. Biz mezarlığa sizin kadar gidemiyoruz ( çalışıyoruz, onlar haftanın 3-4 günü anaannemdeler) ölçüyorsunuz, ben kendime yakıştıramıyorum siz benden salonda nişan isteyerek nasıl yakıştırıyorsunuz dedim orada koptu zaten teyzem.

öyle yapmaya çalışıyorum ama nişandan sonra baya bir mesafe koymak istiyorum. Mesela babam halamlar gelse, ki çok gelmezler çağırın teyzenleri der. Arkadaşı ve eşi gelse çağırın teyzenleri, yav biz neyiz? Sanki biz bir aile değilmişiz gibi eksik hissediyor kendini annem olmadığından, bende hissediyorum hatta fazlasıyla ama yine de başımızın çaresine bakmalıyız diye düşünüyorum.

Bu sefer ne oluyor babam değilde teyzemler beni evlendirmiş gibi oluyor. Diğer taraftan ne kadar teyzem de olsa, evlat bambaşka, ben inanmıyorum ki aynı şekilde kızına, gelinine yapacağını, kızına sevdiği için saygı göstermek zorunda kalacak.

Aynen öyle, hep ben suçlu, ben hatalı, nişanlanan benim, ama hiç bir karar bana ait değil.
Bu yüzden mi suçluyum? Kendime büyük nişan annemin olmamasından dolayı yakıştıramadığım için mi?

Siz bilirsiniz deyip kenara çekilseler, maalesef silip geçiyorlar. Bizi saymadılar diyorlar hemen teyzem bana dayatıyor, ama teyzemlere sadece smuwila bana bağırdı diyor, kızına yani kuzenime ben sadece söyledim, yine de kendileri bilir diyor. Tam 3 aydır söylüyorlar, bende net ve açık neden istemediğimi söylüyorum, bu mudur söyleyip geçmek? Yani bir de konu boyut değiştiriyor sonradan.

Nasıl yapıcam bilmiyorum bırakmazlar ki? şimdiden nerede oturacağıma kadar düşünmüşler. :ssz:
Teyzemin görümcesi, sırf kızı tanışmayı aile arasında istediği için teyzelerini çağırıp, dayılarını ve eşlerini çağırmadı, teyzem alındı, gücendi. Sadece biz mi fazlalıktık dedi? 2 eltiler yani.
Görümcesi ben onları da çağırmadım, yardıma geldiler kaldılar demiş, sonrasında istemeye ve evde aile arasındaki nişana gitti.
Buna rağmen xxx' e ayıp olurmuş, e sadece o yok ki, diğer görümcesi, eltisi?
Ben anlayamıyorum gerçekten, o yüzden annem olsa bir şekilde annemi ikna ederdim ama teyzeler ikna edilmiyorum diyoruö.

çok teşekkürler, babamın yanında tartıştık zaten ki biz, istemiyorum ben, istemiyorum dedim. Nasıl istemiyormuşum bir ton laf, teyze herşeye karışıyorsunuz altınına bileziğine kadar, karışacağız tabii biz senin anne yarınız dedi, durumları yok diyorum anlamıyorsunuz, ben babamı düşüneceğim de o düşünmeyecek mi? Dedim. Laf bulamadı erkek arkadaşımın ailesine saldırdı babam beni susturup ona arka çıkmadığı için, babamın bam telini biliyor. çünkü babam en başından süreci uzatmak istemişti, bir kere de kız mı verilir? Hemen yüzük mü takılır diye? Gerçi dün babam arkadaşıyla konuşmuş, arkadaşı ne nişanı bizde geldiler istediler, o gece yüzük taktık sözmüş, nişanmış ayrı ayrı uğraşmadık demiş, babam da artık o zihniyette değil.

Ona sırf işin gösterişindesiniz ona bunları takmışlar, şuna bunları, illa da nişan, önce köy meydanında yaptımak istediler, amaç ne dedim? Millet eğilensin resmen, biz nişan yaptık duyun, kızımıza neler takıldı görün? Kendimiz eğlenecek miyiz? Hayır..

Ben taviz vermediğim için bunlar oldu zaten canım, ki buna rağmen küstüler bir de size ne oluyor? Herkes kendi işine baksın desek neler olurdu kimbilir? Ben sadece istemediğimi ve neden istemediğimi vurguladım biraz sertçe, o da onun bana çok yüklenmesinden dolayı sinirlenince oldu.

[ı] işin zor tatlım hakkında hayırlısı ne ise olsun :42::16:[/ı]

SmuwiLa, anneni kaybedeli ne kadar oldu? Benim bildiğim 1 sene var konu açmıştın oradan biliyorum. Ondan öncesi?

Smuwila canim neden bu kadar karsimalarina izin verdin be canim?
Sonucta annen olmasa bile senin bir baban var, kiz kardesin var, gayet tabi sadece siz herseye karar verebilirdiniz ve halledebilirdiniz.
Bence bundan sonrasi icin mutlaka restini cek.
Tamam insan fikir alir, yardim alir ama bunlar masallah sanki evlenecek olan onlarmis gibi karar vermeye baslamislar.
Mutlaka buna bir dur demeniz gerekiyor.
Küsen küssün, onlar küsecek diye sen istemeye istemeye bir sürü sey yapacak degilsin ya.
Benim nisanimda, dügünümde herseye benle esim karar verdik, benim ailem olsun onun ailesi olsun sadece bize yardimci oldular kimse bunu böyle yapin edin demedi, cünkü biz buna firsat vermedik, biz böyle istiyoruz diyip kestirip attik.
En güzel günlerini onlara karsi sinirli bir sekilde sadece mahvetmis olacaksin.
Benim isteme ve nisan ayni evde oldu ve cokta güzel oldu.
Zaten kina ve dügün zamani cok büyük stres yasandigi icin bir nisan zamani bunu yasamak dogru degil bence.

Bizi neredeyse teyzemler büyütmüş, baba tarafından çok anne tarafında büyüdük. En uzak teyzem 15 dk yürüme mesafesinde, biriyle aynı sokaktayız. Annemle teyzemler yapışık ikiz gibilerdi, çok düşkünler birbirlerine, teyzemlerde iyidir, herşeyimize koşar. Şimdi mesela istemede biri bir tencere sarma, biri poğaça biri kek elleri dolu gelir ve 3 gündür de ben işte, kardeşim işte evde onlar temizlik yapıyorlar. Hasta oluruz önce onlar koşarlar. İşte bu kadar yakın olduğumuz içinde mesafe yok, olmadığından sizin fikriniz beni ilgilendirmiyor diyemiyorsun. Çünkü nankörlük olur ama bu fedakarlıkları da benim istemeyeceğim şeyleri yaptırmak istemeleri, zorlama hakları olduğu anlamına da gelmiyor.

Sonuçta benim nişanım, ama hiç bişey benim gönlümce olmuyor. :50:
Ne anlamı kalıyor o zaman?

Babam insanların durumu yoksa nasıl taksınlar, iste ne olacak yapar düğünden sonra çeker alır daha mı iyi değer mi hep derdi böyle düğünden, evlilikten konuşulduğunda, oturup takı isteyenleri de garipserdi. Allahtan hala aynı fikirde.

Bu sene 2 sene oldu, 2012 yılında kaybettim.

Ben de bir iki sene atlayabilsem keşke hemencicik.
Çok da kısa zaman değil. Hafif kokteyl tarzı bir şey yapabilirsin canım.. hafif müzikli ortamınız kaldırırsa kemanlı falan ya da piyano..

Öyle zaten, geliyorlar yapıyorlar sonra biz gebe kalıyoruz siz karışamazsınız, sizi ilgilendirmez diyemiyoruz. Dedim babama da bak bu böyle oldu, ama ileri de düğün hazırlığında karıştırmam dedim. Kız kardeşim de her zaman aynı şeyi yapıyorlar, bir şeyde böyle olsun demeyip ortalığı bulandırıyorlar. Mevlütü, bayramı, düğünü hep böyleler dedi. Memnun olmuyorlar çünkü, ben zaten nişan istemiyorum kimseyi istemiyorum. 4 tane birden takmış, 2 tane takmış ne önemi var? Bende olması da formalite değil mi? Allah korusun ayrılsak hepsi iade edilecek.

Canım zaten büyük nişan çok saçma. Ben de büyük nişan yaptım, inan çokkkk pişmanım. Düğünde, nişanda toplanılan kadar takı toplamadım. Nişanda takan düğünde takmadı, nişana gelen düğüne gelmedi falan filan.
Zaten erkek tarafı nişanda sana ne takarlarsa düğünde geri alınacak tekrar takmak için. En temizi sadece düğün. Kafan rahat olur, iki kere stres yaşamamış olursun.

Bizi neredeyse teyzemler büyütmüş, baba tarafından çok anne tarafında büyüdük. En uzak teyzem 15 dk yürüme mesafesinde, biriyle aynı sokaktayız. Annemle teyzemler yapışık ikiz gibilerdi, çok düşkünler birbirlerine, teyzemlerde iyidir, herşeyimize koşar. Şimdi mesela istemede biri bir tencere sarma, biri poğaça biri kek elleri dolu gelir ve 3 gündür de ben işte, kardeşim işte evde onlar temizlik yapıyorlar. Hasta oluruz önce onlar koşarlar. İşte bu kadar yakın olduğumuz içinde mesafe yok, olmadığından sizin fikriniz beni ilgilendirmiyor diyemiyorsun. Çünkü nankörlük olur ama bu fedakarlıkları da benim istemeyeceğim şeyleri yaptırmak istemeleri, zorlama hakları olduğu anlamına da gelmiyor.

Sonuçta benim nişanım, ama hiç bişey benim gönlümce olmuyor. :50:
Ne anlamı kalıyor o zaman?

Babam insanların durumu yoksa nasıl taksınlar, iste ne olacak yapar düğünden sonra çeker alır daha mı iyi değer mi hep derdi böyle düğünden, evlilikten konuşulduğunda, oturup takı isteyenleri de garipserdi. Allahtan hala aynı fikirde.

Tamam canim anliyorum seni, sonucta bizde teyzemlerle ayni sizin gibiyiz. Ama yinede diyorum ya degil teyzem annem bile dogru düzgün karismadi.
Biz, ben karar verdik onlar uyguladilar. Tabiki fikirlerini aldik, yardimlarini istedik ama biride cikip bunu böyle yapin diye diretmedi.
Ne kadar mesafe olmasa bile bu kadar karismalari dogru degil.
Evlenecek olan sensin, nisanin senin istedigin gibi olmali baskalarinin degil.
Taki olayina gelince, cok takilinca insan daha cok mutlu olmuyor ve takinin verilen degerle hic bir alakasi yok, böyle seyler eskide kaldi.
Bence sen sakin bir dille yine konusmaya calis onlarla, inan bana kina ve dügün zamani simdi yasadiginin on kati stres yasarsin yoksa.

Haklısın , diyorum ya işte öncelik senin ve müstakbel nişanlının neyi nasıl istediği . Çünkü bu sizin hatıralarınız olacak en başta . Size ait . Herkes tabii ki fikir söyleyebilir , yardımcı olabilir ama nihayetinde son karar ikinizin olmalı . Herkes te şimdiden buna saygı duymayı öğrenmeli . İnan bana bunu daha en başından kabullendirmezsen , ilerde herkes herşeye söz söyleme hakkı bulacak kendinde ve başında ses çıkarmayıp sonra dur dersen kötü sen olursun . Bir sürü sıfat takarlar sonra .
Sorsan hep senin iyiliğin içindir ama hangi pencereden baktığına bağlı .

Hem en büyük stresi sen yaşıyorsun , seni sevenler alttan alsın bir zahmet . Bunun sinyallerini de vermeye çalış .

Bir de millete hava atılacak diye çiftler maddi olarak sıkıntıya sokuluyor . Şu olsun , bu olsun katta herkes birşey olsun diyor ama iş maddiyata gelince kimse de tık yok .

Birbirinizi seviyorsunuz , zora sokmayın , huzurunuzu bozmayın . İyi niyetli olsalar da kimsenin bu tatlı heyecanlar yaşamanız gereken zamanları , sıkıntılı hale çevirmesine izin verme .

Haklısın, aslında onlar beni hoş görmeliler, annem yok sonuçta bir yanım eksik, ama maalesef sadece biz düşüneceğiz onları, onlar beni kırsın, paramparça etsin, ben susacağım ne diyorlarsa peki diyeceğim. Babam da öyle dedi, kendileri yapabiliyorlar mı bilezikte söylüyorlar diyor. Ama bana söylüyor işte, şu aşamayaı bi atlatalım Allahın izniyle mesafe koyacağım, onlar düğün zamanı yaklaşıp ev düzülürken de bir sürü şey söylerler, halı alacağız ben çalışıyorum onlar bakmışlar çağırdılar akşam beraber gittik.

Güya gel bak dediler ben seçeceğim, biz bunu beğendik dediler, bende açık krem olsun dedim olmaz kirlenir e alın getirin o zaman direkt, sizin beğendiğiniz olacağı için evde de görsem olur. Eve giriyorum kafalar yerde, bişey demek yok. Yüze bakmak yok. Buldukça bunamayın, dik dik bakmalar, laf sokmalar. Evimde yaşıyorum ben bunları..
[ı] işin zor tatlım hakkında hayırlısı ne ise olsun :42::16:[/ı]

Amin canım, inşallah.

Çok gerginim, iyi değilim, 3 gündür yemek yiyemiyorum, boynumda sinir sıkışması oldu, mahvettiler beni. İmzamdan anlaşıldığı üzere aile arasında nişanım olacaktı, teyzemlerin herşeye karışmaları beni mahvetti. Evde sade bir yüzük töreni olacaktı, bir tutturdular ev almaz diye istemeye isteme sırf gönülleri olsun diye cafe tutmak zorunda kaldık, eve bile kendi görümcesini, eltisini, dayısının kızları, gelinleri, teyzesinin kızları gelinlerini çağırmak istediler. Yakınlarmış ayıp olurmuş. Görümcesi kızı çocukluk arkadaşım olmasına rağmen ev nişanlarına çağırmadılar, benim ne mecburiyetim var?

Biz kendi içimiz de kalabalığız zaten, 7 teyzem var 5 tanesi evli, hepsi 5 kişilik aile, baba tarafım hariç, çağırcakları kişilerin sadece çocukları 20 kişi ediyor, mekan 100 kişilik, kişi sayısını geçer diyorum yok geçmez! Bende aile arasında istiyorum diye direttim dinleyen yok. Eniştenin hatrı yok mu? Yengenn hatrı yok mu? Eniştem yanımızda onlara gerek yok aile arası bu demesine rağmen bana böyle yapıyorlar.

Erkek arkadaşımın babasının maddi durumunun iyi olmadığını, takılacak bilezikleri o yüzden kendisinin yaptığını bilmelerine rağmen, bana diyorlar babası başka takmayacak sadece bunlar mı olacak? Neyi yetmiyor 5 bileziğin? Kendileri çok farklı evlenmiş gibi..

Annemden sonraki teyzem söyle xxxx' e hepsini nişanda taksın, düğünde de 2 tane daha eklesin diyor bana, hep milletten görüp konuşuyorlar, onun kızına 2 tane set takmışlar, şu kadar da bilezik, o ev almadan evlenmem demiş hatta abartıp ev alsınlar, abileri alsın bile dediler. Milletin altında kalmayalım diye ne yapacaklarını şaşırdılar.

Kaldı ki anne tarafım selanik, baba tarafım bulgaristan göçmeni, biz de takı adeti yoktur, pazarlığı yapılmaz. Kendileri de bunu söylüyorlar biz istemeyiz, sizin şanınız der geçeriz diye ama istiyorlar ki erkek tarafı kendi içlerinden gelerek beni kuyumcu dükkanına çevirsin.

Amaç sırf bakın bizim kızımıza da taktılar sizin gibi diye göstermek.
:50:

Öyle olmasa söyle nişanda hepsini taksınlar demezlerdi, uzak akrabaları da çağırıp ev almaz diye diretip mekan tutturmazlardı. Babam şu kadar kısa sürede iş çıkardılar üşenmemiş teyzem gitmiş salon fiyatı almış. Yapmayacağım salonda diyorum, yapmayacağım!!!!

Niye anlamıyorlar..
:59:

Ben annem olmadığı için, kendime büyük nişan yakıştıramadığım için yapmak istemiyorum onlar millete gösterme peşinde..

Kendi istedikleri olmazsa küsüyorlar, bağırıyorlar, laf söz dinlemez, asi, dik başlı oluyorum. Bir tanesiyle tartışıyorum, hiç alakası olmayan teyzem ben ve kardeşlerime dahil trip atıyor. Daha söz, nişan aşamasında bunlar oldu. Bunun kınası, düğünü, eşya alması var.
:50:

Ne yapacağım ben böyle.. :14:
eniştenin hatrı yok mu ney laaa :53: enişte kim oluyo da bu işlere karışıyo?
canım Allah yardımcın olsun. kimseyi kırmamak için uğraşırsan kırılan sen olursun. biraz yırtık ol :37::37:

Canım zaten büyük nişan çok saçma. Ben de büyük nişan yaptım, inan çokkkk pişmanım. Düğünde, nişanda toplanılan kadar takı toplamadım. Nişanda takan düğünde takmadı, nişana gelen düğüne gelmedi falan filan.
Zaten erkek tarafı nişanda sana ne takarlarsa düğünde geri alınacak tekrar takmak için. En temizi sadece düğün. Kafan rahat olur, iki kere stres yaşamamış olursun.

Aklın yolu bir, bir kere yapalım temiz olsun düşüncesindeyiz biz de, dediğin gibi hem boşa telaş.

Tamam canim anliyorum seni, sonucta bizde teyzemlerle ayni sizin gibiyiz. Ama yinede diyorum ya degil teyzem annem bile dogru düzgün karismadi.
Biz, ben karar verdik onlar uyguladilar. Tabiki fikirlerini aldik, yardimlarini istedik ama biride cikip bunu böyle yapin diye diretmedi.
Ne kadar mesafe olmasa bile bu kadar karismalari dogru degil.
Evlenecek olan sensin, nisanin senin istedigin gibi olmali baskalarinin degil.
Taki olayina gelince, cok takilinca insan daha cok mutlu olmuyor ve takinin verilen degerle hic bir alakasi yok, böyle seyler eskide kaldi.
Bence sen sakin bir dille yine konusmaya calis onlarla, inan bana kina ve dügün zamani simdi yasadiginin on kati stres yasarsin yoksa.

Ne güzel fikrilerine değer veriyorlar demek ki, biz de o yok. Bizi bilmez, anlamaz diye düşünüp kendi bildiklerini, kendilerince doğru gelenleri uygulamaya çalışıyorlar canım. Kaç kere senin görümcen benim hiç bişeyim değil, sen sayesinde tanıdığım, anaannemle, kayınvalidenin dip dipe oturmasından kaynaklı samimi olduğumuz, görüştüğümüz insanlar hiç bir kan bağımız, akrabalık derecemiz yok dedim, üstelik sadece anne tarafım yok ki, siz böyle yaparsanız babam da benim halam hariç kendi halalarını, onların kızlarını, amcasının kızlarını çağırır? Hep kendi eşi dostunu düşünüyorlar babam da çağırmaya kalksa ne derler acaba? Aile içi değil, sülale içi nişan olur bizimkisi.:ssz:

eniştenin hatrı yok mu ney laaa :53: enişte kim oluyo da bu işlere karışıyo?
canım Allah yardımcın olsun. kimseyi kırmamak için uğraşırsan kırılan sen olursun. biraz yırtık ol :37::37:

Aynen öyle, benim 5 eniştem var. Ne yapayım 4'ünü pas mı geçeyim hatır, gönül konusunda.

Smuwila seni çeyiz topiğinden tanıyorum canım inan ki çok üzüldüm. Şimdi çalgılı nişan olacaksa sen hiç oynamayacak mısın? Sen ve hiçbir akraba oynamazsa kim oynayacak? O zaman neden çalgılı nişan yapılıyor? Erkek arkadaşın ve onun ailesi aniden ortaya çıkan nişan planı için ne tepki verdiler? Kimsenin seni bu kadar bunaltmaya hakkı yok yazık en güzel zamanlarını stres dolu geçiriyorsun. Ama düğün zamanı böyle yapmalarına izin verme, madem anne yarısı görüyorlar kendilerini annem bana bunları yaşatmaz kararlarıma saygı duyardı de belki dank eder o zaman. Tavrını koymak zorundasın seni söyledikleri kadar çok seviyorlarsa şayet küsemezler zaten...

Smuwila seni çeyiz topiğinden tanıyorum canım inan ki çok üzüldüm. Şimdi çalgılı nişan olacaksa sen hiç oynamayacak mısın? Sen ve hiçbir akraba oynamazsa kim oynayacak? O zaman neden çalgılı nişan yapılıyor? Erkek arkadaşın ve onun ailesi aniden ortaya çıkan nişan planı için ne tepki verdiler? Kimsenin seni bu kadar bunaltmaya hakkı yok yazık en güzel zamanlarını stres dolu geçiriyorsun. Ama düğün zamanı böyle yapmalarına izin verme, madem anne yarısı görüyorlar kendilerini annem bana bunları yaşatmaz kararlarıma saygı duyardı de belki dank eder o zaman. Tavrını koymak zorundasın seni söyledikleri kadar çok seviyorlarsa şayet küsemezler zaten...

Büyük konuşmayım ama oynamam, cafe de olsa az kişiyle gelenler oynar işte canım, çalgılı nişan eş dost var diye yapılıyor.
Ben daha önceden yengesine teyzemler çok sık boğaz ediyor ev almaz diyerek, bizim enişte var 1. derece akraba eşi değil ama akraba yine, onun cafesinde yapalım diyorlar demiştim, yengesi kalabalık olacaksak zaten biz 70 kişi olacağız, gerçekten zor olur herkes için demişti.
Ama enişteyle anlaşamadık, kapatmaya pek gönüllü olmadığından dolayı başka bir yerle anlaştık bu yola bir kere çıktık diyerekten eve ortamına dönemedik. Başka bir yerle anlaştığımızdan haberleri yok sanırım canım.

Büyük konuşmayım ama oynamam, cafe de olsa az kişiyle gelenler oynar işte canım, çalgılı nişan eş dost var diye yapılıyor.
Ben daha önceden yengesine teyzemler çok sık boğaz ediyor ev almaz diyerek, bizim enişte var 1. derece akraba eşi değil ama akraba yine, onun cafesinde yapalım diyorlar demiştim, yengesi kalabalık olacaksak zaten biz 70 kişi olacağız, gerçekten zor olur herkes için demişti.
Ama enişteyle anlaşamadık, kapatmaya pek gönüllü olmadığından dolayı başka bir yerle anlaştık bu yola bir kere çıktık diyerekten eve ortamına dönemedik. Başka bir yerle anlaştığımızdan haberleri yok sanırım canım.
Hakkında hayırlısı olsun ama bundan sonra biraz daha dik dur olur mu seni üzmelerine izin verme, baban da kötü olurum diye düşünmesin arkanda dursun.

Ben de göçmenim, annem Selanik, babam Bulgaristan. Takı merasimi denilen bir olgu var evet ama böyle 3 bilezik, 2 set vb şeyler buralarda konuşulmaz bile... Biz kaç tane kız verdik, tüm teyzemler ''adetler nasılsa öyle yapacağız'' dediler. Kimse şu kadar altın, şu kadar bilezik demedi, ayıp denen bir şey var.
Ama sanki teyzeler bu durumu abartmış biraz... Durumları yoksa ne yapsınlar yani?
Üstelik davetli sayısına akrabaların yerine, gelin damat ve onların aileleri karar vermesi gerekmez mi? Baban bir şey diyemiyor mu?
Eminim annen olsaydı tüm bunlara izin vermezdi arkadaşım:50:
Allah yardımcın olsun.

Hakkında hayırlısı olsun ama bundan sonra biraz daha dik dur olur mu seni üzmelerine izin verme, baban da kötü olurum diye düşünmesin arkanda dursun.

Doğru söylüyorsun canım, hiç bişey demedim ben teyzeme henüz özür falan dilemedim. Zaten özür dilemem, gider düzgünce oturur konuşurum.

Ben de göçmenim, annem Selanik, babam Bulgaristan. Takı merasimi denilen bir olgu var evet ama böyle 3 bilezik, 2 set vb şeyler buralarda konuşulmaz bile... Biz kaç tane kız verdik, tüm teyzemler ''adetler nasılsa öyle yapacağız'' dediler. Kimse şu kadar altın, şu kadar bilezik demedi, ayıp denen bir şey var.
Ama sanki teyzeler bu durumu abartmış biraz... Durumları yoksa ne yapsınlar yani?
Üstelik davetli sayısına akrabaların yerine, gelin damat ve onların aileleri karar vermesi gerekmez mi? Baban bir şey diyemiyor mu?
Eminim annen olsaydı tüm bunlara izin vermezdi arkadaşım:50:
Allah yardımcın olsun.

Amin sağol canım, biz demek = teyzemler demek.
Çekirdek aile durumu yok böyle konularda, ki herkes bizden fazla söz sahibi maalesef..

Back