• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes erkek tarafından şikayet eder ben kendi ailemden.

teyzelerini neden bu kadar işin içine sokuyorsun....küserlerdse küssünler..sende artık aile olacaksın...bu konular yüzünden eşinle sıkıntı yaşama bence ....bildiğinden şaşma:34:

Teyzemler hep yanımızda, her bişeyde koşarlar o yüzden bu cesareti buluyorlar. Karşı çıktığımız da büyük diye saymıyor oluyoruz canım.
Ben 3 aydır söylüyorum bunu, ben nişan yapmam söz yeter evde bir yüzük takarız aile arasında tamam, sonra söz nişan dedik, sonra o, bu..
Defalarca konuştum ki, en sonunda istemiyorum diye delirerek konuştum.

Çok gerginim, iyi değilim, 3 gündür yemek yiyemiyorum, boynumda sinir sıkışması oldu, mahvettiler beni. İmzamdan anlaşıldığı üzere aile arasında nişanım olacaktı, teyzemlerin herşeye karışmaları beni mahvetti. Evde sade bir yüzük töreni olacaktı, bir tutturdular ev almaz diye istemeye isteme sırf gönülleri olsun diye cafe tutmak zorunda kaldık, eve bile kendi görümcesini, eltisini, dayısının kızları, gelinleri, teyzesinin kızları gelinlerini çağırmak istediler. Yakınlarmış ayıp olurmuş. Görümcesi kızı çocukluk arkadaşım olmasına rağmen ev nişanlarına çağırmadılar, benim ne mecburiyetim var?

Biz kendi içimiz de kalabalığız zaten, 7 teyzem var 5 tanesi evli, hepsi 5 kişilik aile, baba tarafım hariç, çağırcakları kişilerin sadece çocukları 20 kişi ediyor, mekan 100 kişilik, kişi sayısını geçer diyorum yok geçmez! Bende aile arasında istiyorum diye direttim dinleyen yok. Eniştenin hatrı yok mu? Yengenn hatrı yok mu? Eniştem yanımızda onlara gerek yok aile arası bu demesine rağmen bana böyle yapıyorlar.

Erkek arkadaşımın babasının maddi durumunun iyi olmadığını, takılacak bilezikleri o yüzden kendisinin yaptığını bilmelerine rağmen, bana diyorlar babası başka takmayacak sadece bunlar mı olacak? Neyi yetmiyor 5 bileziğin? Kendileri çok farklı evlenmiş gibi..

Annemden sonraki teyzem söyle xxxx' e hepsini nişanda taksın, düğünde de 2 tane daha eklesin diyor bana, hep milletten görüp konuşuyorlar, onun kızına 2 tane set takmışlar, şu kadar da bilezik, o ev almadan evlenmem demiş hatta abartıp ev alsınlar, abileri alsın bile dediler. Milletin altında kalmayalım diye ne yapacaklarını şaşırdılar.

Kaldı ki anne tarafım selanik, baba tarafım bulgaristan göçmeni, biz de takı adeti yoktur, pazarlığı yapılmaz. Kendileri de bunu söylüyorlar biz istemeyiz, sizin şanınız der geçeriz diye ama istiyorlar ki erkek tarafı kendi içlerinden gelerek beni kuyumcu dükkanına çevirsin.

Amaç sırf bakın bizim kızımıza da taktılar sizin gibi diye göstermek.
:50:

Öyle olmasa söyle nişanda hepsini taksınlar demezlerdi, uzak akrabaları da çağırıp ev almaz diye diretip mekan tutturmazlardı. Babam şu kadar kısa sürede iş çıkardılar üşenmemiş teyzem gitmiş salon fiyatı almış. Yapmayacağım salonda diyorum, yapmayacağım!!!!

Niye anlamıyorlar..
:59:

Ben annem olmadığı için, kendime büyük nişan yakıştıramadığım için yapmak istemiyorum onlar millete gösterme peşinde..

Kendi istedikleri olmazsa küsüyorlar, bağırıyorlar, laf söz dinlemez, asi, dik başlı oluyorum. Bir tanesiyle tartışıyorum, hiç alakası olmayan teyzem ben ve kardeşlerime dahil trip atıyor. Daha söz, nişan aşamasında bunlar oldu. Bunun kınası, düğünü, eşya alması var.

Ne yapacağım ben böyle.. :14:

Offff ayni benim annemleri anlattin resmen.. ben henuz ne nisan ne soz ne damat hicbisey yok ve bu konusmalar gecer surekli. Annem hep derki kizimi sevsin copcu bile olsa veririm ama gelen adaylarda durumu ii olsun ister.. durumu normal olsa hic sansi yok. Beni kim istio kimler var talibim haberim bile yok. Bkkac kere isteme olaylari olacakti, annemler teyzemler kuzenler abimler hepsi birbirine girdi hepsi ev araba istior taki istior onu istior bunu istior. Teyzelerim sanki kendi kizlariymism gbi surekli kendolerone gore damat seciyorlar kafayi yicem. Suan sevglim var ve nasl karsilarina cikarcagimi blmiorm durumu cok iyi deil su siralar ama ben hic bakmiorm. Gozum yuksekte deil ama ailem öğrendginde evde savas cikcak.. off ne ypcam bilmiorm hep bole olmak zorundami yaaa :((

___dega___

Teyzemler hep yanımızda, her bişeyde koşarlar o yüzden bu cesareti buluyorlar. Karşı çıktığımız da büyük diye saymıyor oluyoruz canım.
Ben 3 aydır söylüyorum bunu, ben nişan yapmam söz yeter evde bir yüzük takarız aile arasında tamam, sonra söz nişan dedik, sonra o, bu..
Defalarca konuştum ki, en sonunda istemiyorum diye delirerek konuştum.

bence kesin bir dille kestir at....

Babam istemediğini maddi yönden zarara sokacak gibi belli etti, direkt karşı çıkamaz ama maddi yönden sıkıntı varsa diretmezler gibilerinden diye düşündü ama dinleyen yok, takılanlarla mekanı ödermişiz canım, onlar herşeyi düşünmüşler. :50:

Madem bu kdr istiorlar bu kdr da karisiyorlar teyzenler, nisan hediyesi olarak sana o cafeyi tutup butn masraflari odesinler bakalim yiyomi? Islerine gelince kizimsin islerine gelmeyincede bi yardim edelim yuklerini hafifletelim die dusunce yok

___dega___

Nişan için tepkini koymakta geç kalmışsın ama düğün-nikah zamanı geldiğinde böyle böyle istiyoruz deyip emrivaki yapacaksın.
Onlar da kararları kendilerinin değil senin ve nişanlının verdiğini anlayacak.
Başkalarını kırmayayım derken kendin paramparça oluyorsun şu telaşlarda ki, hiç gerek yok stres üstüne tuz biber ekmenin.
İsteyen kırılır, isteyen anlayışla karşılar. :34:

Babam kötü olmak istemiyor ben öyle, işte bu sefer de ne yapacaklarını şaşırıyorlar, teyzemin tek dediği smuwila bana bağırdı! Diğerini aramış o beni arıyor sen ne kadar utanmazsın yaaa, ne kadar saygısızsın yaaa, yazıklar olsun teyzene ne yapmışsın sen öyle! Hiç birimiz hiç birşeyine gelmeyeceğiz, hamurunu çamurunu, temizliğini kendin yap, tlf suratıma çat!

Bu ne sacma sey! Ben kardesimin mezarina hic gidemiyorum cunku dayanamiyorum. Onun orada oldugunu kabullenmek istemiyorum halen. Bunun sevgiyle ne alakasi var!

Bu teyzeler ana yarısı degil
Asıl onlara yaziklar olsun!

Canim hic takma sen baskalarini kafaya
Sen kirilacagina baskalari kirilsin bosver....

Bu arada ana konuya da cevap yazdim tatlim..

Teşekkür ederim, benimde hepsine öyle diyesim var. Böyle bir zamanda bana yaptıkları için, ama susuyorum saygısız olmamak adına.

Harbiden bunaldım, bende göçmenim ewet bizde bunun pazarlığı olmaz..

Peki sözlün ne diyor bu duruma..

Rest çek dicem ama ortalık karışacak daha çokk :26:

O ağzı açık kaldı, çok şaşırdı, çünkü gerçekten normalde böyle değiller.
Teyze yapamazlar, babasının durumu yok, kendi ne yapabildiyse diyorum yok!
Senin o gördüklerinin maddi durumu iyimiş ki yapmış diyorum 2 gün sonra yine aynı şey.

Evlenecek yasa geldiysen, bir durus sahibi olmalisin bazi durumlarda. Nisan evde olacak, sadece siz geleceksiniz der gecerdin biterdi. Cok gereksiz taviz vermissin. Madem maddi durumlar cok iyi degil ne gerek var elalem icin cafeye para odemeye.. Teyze durum bu deyip konuyu kapamak cok zor degildi. Dugun zamani daha net durus koy. Senin atan baban, onlar degil.

Canım babam parasında değil, kısa sürede işe kalkıştırmalarına kızıyor. Beni takmıyorlar, babama bişey sormuyorlar diye kızıyor. Evde yapsam bin tane laf, belki de gelmeyeceklerdi bile.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki :14: 1 ay önce ortada hiç sorun yokken şimdi her şey sorun oldu:26:

Aynen benim de öyle işte, birden bir sürü şey çıkardılar başıma mahvettiler beni..

Canim su an mekan tutuldu mu?
Artik nisan icin is isten gecti de dugun asamasina gelince ciddi bir tavir koyman gerekiyor. Küserlerse küssünler hic teyze yegene küser miymiş

Anaannemin oturduğu yerin insanlarını sevmiyorum, kimi hapçı, kimi otçu her düğünde bir kavga, boş insanlar.
Erkek kardeşim, ben olsam bende anaannemin oradan herkesi çağırmam deyince ona da kızmışlar yanlış düşünüyorsun diye.
İlla böyle davul zurnalı salonda, meydan da kına, nişan olmalı.

Çok gerginim, iyi değilim, 3 gündür yemek yiyemiyorum, boynumda sinir sıkışması oldu, mahvettiler beni. İmzamdan anlaşıldığı üzere aile arasında nişanım olacaktı, teyzemlerin herşeye karışmaları beni mahvetti. Evde sade bir yüzük töreni olacaktı, bir tutturdular ev almaz diye istemeye isteme sırf gönülleri olsun diye cafe tutmak zorunda kaldık, eve bile kendi görümcesini, eltisini, dayısının kızları, gelinleri, teyzesinin kızları gelinlerini çağırmak istediler. Yakınlarmış ayıp olurmuş. Görümcesi kızı çocukluk arkadaşım olmasına rağmen ev nişanlarına çağırmadılar, benim ne mecburiyetim var?

Biz kendi içimiz de kalabalığız zaten, 7 teyzem var 5 tanesi evli, hepsi 5 kişilik aile, baba tarafım hariç, çağırcakları kişilerin sadece çocukları 20 kişi ediyor, mekan 100 kişilik, kişi sayısını geçer diyorum yok geçmez! Bende aile arasında istiyorum diye direttim dinleyen yok. Eniştenin hatrı yok mu? Yengenn hatrı yok mu? Eniştem yanımızda onlara gerek yok aile arası bu demesine rağmen bana böyle yapıyorlar.

Erkek arkadaşımın babasının maddi durumunun iyi olmadığını, takılacak bilezikleri o yüzden kendisinin yaptığını bilmelerine rağmen, bana diyorlar babası başka takmayacak sadece bunlar mı olacak? Neyi yetmiyor 5 bileziğin? Kendileri çok farklı evlenmiş gibi..

Annemden sonraki teyzem söyle xxxx' e hepsini nişanda taksın, düğünde de 2 tane daha eklesin diyor bana, hep milletten görüp konuşuyorlar, onun kızına 2 tane set takmışlar, şu kadar da bilezik, o ev almadan evlenmem demiş hatta abartıp ev alsınlar, abileri alsın bile dediler. Milletin altında kalmayalım diye ne yapacaklarını şaşırdılar.

Kaldı ki anne tarafım selanik, baba tarafım bulgaristan göçmeni, biz de takı adeti yoktur, pazarlığı yapılmaz. Kendileri de bunu söylüyorlar biz istemeyiz, sizin şanınız der geçeriz diye ama istiyorlar ki erkek tarafı kendi içlerinden gelerek beni kuyumcu dükkanına çevirsin.

Amaç sırf bakın bizim kızımıza da taktılar sizin gibi diye göstermek.

Öyle olmasa söyle nişanda hepsini taksınlar demezlerdi, uzak akrabaları da çağırıp ev almaz diye diretip mekan tutturmazlardı. Babam şu kadar kısa sürede iş çıkardılar üşenmemiş teyzem gitmiş salon fiyatı almış. Yapmayacağım salonda diyorum, yapmayacağım!!!!

Niye anlamıyorlar..
:59:

Ben annem olmadığı için, kendime büyük nişan yakıştıramadığım için yapmak istemiyorum onlar millete gösterme peşinde..

Kendi istedikleri olmazsa küsüyorlar, bağırıyorlar, laf söz dinlemez, asi, dik başlı oluyorum. Bir tanesiyle tartışıyorum, hiç alakası olmayan teyzem ben ve kardeşlerime dahil trip atıyor. Daha söz, nişan aşamasında bunlar oldu. Bunun kınası, düğünü, eşya alması var.

Ne yapacağım ben böyle.. :14:

Aslında hiç de takmayabilirler. Biliyor musun bizim alyansımıza kadar eşim kendi maaşından aldı ki babası sadece düğünde incecik bir tek bilezik taktı. Düğün parası ve gelinlik de bizim maaşımızdan dememe gerek yok herhalde şu aşamada..
Senin sözlünün ailesi iyi niyetliyse ki sanki öyle, bence teyzenleri hiç takma. Bu tür durumlarda konuşan çok olur.

Offff ayni benim annemleri anlattin resmen.. ben henuz ne nisan ne soz ne damat hicbisey yok ve bu konusmalar gecer surekli. Annem hep derki kizimi sevsin copcu bile olsa veririm ama gelen adaylarda durumu ii olsun ister.. durumu normal olsa hic sansi yok. Beni kim istio kimler var talibim haberim bile yok. Bkkac kere isteme olaylari olacakti, annemler teyzemler kuzenler abimler hepsi birbirine girdi hepsi ev araba istior taki istior onu istior bunu istior. Teyzelerim sanki kendi kizlariymism gbi surekli kendolerone gore damat seciyorlar kafayi yicem. Suan sevglim var ve nasl karsilarina cikarcagimi blmiorm durumu cok iyi deil su siralar ama ben hic bakmiorm. Gozum yuksekte deil ama ailem öğrendginde evde savas cikcak.. off ne ypcam bilmiorm hep bole olmak zorundami yaaa :((

___dega___

Annem olsa yine iyi, annemle hallederdim bir şekilde annem neticede.
Teyzenin bu kadar müdahale etmesi, ne istediğimi umursamaması, 100 kişi bak üstüne geçerse önüne geçemeyiz dememize rağmen havaya konuşması beni çileden çıkarıyor. Babam da tabii kendilerinden çıkan yok diyor. Bunun bohçası, takısı var üstelik, babam mekan tutmakta ne var alttarafı bir cafe ama gerek yoktu bu kadar telaşa böyle işler 3-5 ay öncesinden ayarlanır dedi.

Madem bu kdr istiorlar bu kdr da karisiyorlar teyzenler, nisan hediyesi olarak sana o cafeyi tutup butn masraflari odesinler bakalim yiyomi? Islerine gelince kizimsin islerine gelmeyincede bi yardim edelim yuklerini hafifletelim die dusunce yok

___dega___

Dedim zaten, üstüne çıkarsa siz karışalayacak mısınız diye? Gerçi kolayını bulmuşlar takılar varmış.
Aldığım çeyize kadar karışıyorlar normalde de, eve birşey almak istesem alma, kendi evine al, buraya alamazsın diyorlar.
Atıyorum halı perde vs.
Kendileri bize sormadan anaannemin isteği üzerine sökülen şeylerden çıkan pamuklarla yorgan diktirip babamı 600 lira borca sokmuşlardı, bi de kaldı mı elde satılmadı.

Anneme mevlüt yapıyoruz, genç kızlara şal, kadınlara başörtü ya da herkese havlu, bir de 100' den aşağı almazlar, 500 lira sadece o şallara ödedik. Elde kalınca da fazla fazla dağıtırlar.

Son düzenleme:
Babam kötü olmak istemiyor ben öyle, işte bu sefer de ne yapacaklarını şaşırıyorlar, teyzemin tek dediği smuwila bana bağırdı! Diğerini aramış o beni arıyor sen ne kadar utanmazsın yaaa, ne kadar saygısızsın yaaa, yazıklar olsun teyzene ne yapmışsın sen öyle! Hiç birimiz hiç birşeyine gelmeyeceğiz, hamurunu çamurunu, temizliğini kendin yap, tlf suratıma çat!

Alttan ala ala altta kalanın canı çıksın muhabbetine dönmüş sizin işiniz.
Hayır, kırılan kırılsın alınan da alınsın.
Eğer siz gelin evi iken bu şekilde moral bozucu şekilde telefonlar yağıyorsa eve, o teyze de olmasın o akrabalar da.
Sonuç itibari ile siz kimsenin gönlünü eğlemek zorunda değilsiniz.
Kalp kırmayın tabii ki ama tamam tamam deyip geçin.
Gene sonunda bildiğinizi okuyun, gerekirse idare edin.
Hepsine tamam deyip gene yapmanız gerekeni yapın.

Aslında hiç de takmayabilirler. Biliyor musun bizim alyansımıza kadar eşim kendi maaşından aldı ki babası sadece düğünde incecik bir tek bilezik taktı. Düğün parası ve gelinlik de bizim maaşımızdan dememe gerek yok herhalde şu aşamada..
Senin sözlünün ailesi iyi niyetliyse ki sanki öyle, bence teyzenleri hiç takma. Bu tür durumlarda konuşan çok olur.

Ben o zihniyette bir insanım zaten, onlar bunu babası yalnız bıraktı, yazık değil mi diye algılıyorlar.
Bende çeyizimi kendim yaptım, üstelik babamdan aldığım harçlıklarla, herşeyimi elimden geldiğince yapmaya da devam edeceğim.
Bana yapma, baban yapacak diyen yok.

Bizim tarafların bu huyları beni de sinir eder... Her şey ELE GÜNE KARŞI!!!! ELALEM NE DER!!! Mantığıyla..
Allah sana sabır versin..
Yapman gereken şey durmaları gerektiği yeri bilmelerini sağlamak diyeceğim... Biliyorum ki ya tam içinde karıştıran olacaklar, ya da tamamen dışında kalıp seni yalnız hissettirecekler...
Sen seçimini yap.. hangisi seni daha az huzursuz eder?
Ona göre davran...

Şimdiden mutluluklar dilerim... Allah tamamına erdirsin...

ah cnm seni o kadar iyi anlıyorum ki bende hem anne hem baba yok baba tarafım erkek arkadaşımı öğrenince hemen evlilik diye başımın etini yemişlerdi eşimin o zamanlar durumu yoktu baktım olacak gibi değil kredi çekip evlendik karışacaklarını bildiğim için hiç bir şeye onları karıştırmadan kendim hallettim sadece nikah olacaktı halalarım ağlamaya başladılar ayılıp bayılmalar biz dul kadın mı veriyoruz demeler aman allahım cehennem gibiydi o günlerim ama çok şükür her şeyim tam oldu düğünümde oldu nişanlınla oturup adam akıllı konuşun cnm kimseyi kırmamaya çalışın. illa takı diye tutturdularsa nişanda da taksınlar bileziği aynı bileziği düğünde de taksınlar. ben ne düğünde ne nişanda takı görmedim çok üzülmüş halalarım ne yapayım durumları yoktu siz alıp taksaydınız dedim sustular. sende eğer düğün takı diye tuttururlarsa ben kendi değerimi altınla ölçmüyorum siz takınızı takın takmayan kendi bilir de geç cnm yoksa önünüzde seninde dediğin gibi düğün ev çeyiz bir sürü şey var çok yıpranırsınız:31:

Alttan ala ala altta kalanın canı çıksın muhabbetine dönmüş sizin işiniz.
Hayır, kırılan kırılsın alınan da alınsın.
Eğer siz gelin evi iken bu şekilde moral bozucu şekilde telefonlar yağıyorsa eve, o teyze de olmasın o akrabalar da.
Sonuç itibari ile siz kimsenin gönlünü eğlemek zorunda değilsiniz.
Kalp kırmayın tabii ki ama tamam tamam deyip geçin.
Gene sonunda bildiğinizi okuyun, gerekirse idare edin.
Hepsine tamam deyip gene yapmanız gerekeni yapın.

Nişan yerini tuttuk artık hadi böyle olsun da düğün için aynı dediğiniz şekilde yapacağım.
Babamın hatası da şurda, eniştenler gelmeden olmaz, erkek arkadaşıma giderken bile teyzemler eniştemler mutlaka vardı.
Yapışık ikiz gibiyiz, tamam teyzemler çok iyi, herşeyimizle ilgilenirler ama bende istemediğim bişeye karşı çıkamayacaksam nerde kaldı benim isteklerim?

Son düzenleme:
Ben o zihniyette bir insanım zaten, onlar bunu babası yalnız bıraktı, yazık değil mi diye algılıyorlar.
Bende çeyizimi kendim yaptım, üstelik babamdan aldığım harçlıklarla, herşeyimi elimden geldiğince yapmaya da devam edeceğim.
Bana yapma, baban yapacak diyen yok.

Haa tabi yapılsa keşke üstüne bir de ev alınsa keşke. Hazıra gitsen keşke.. gönül neler ister neler..
Ben neden kendim yaptım? Bir kere kpederim hiç karışmadı. Durumunun olmadığından değil fıtratı bencil. O karışmayınca ben kendi ailemi de bulaştırmadım. İş bize düştü. Allah’a şükür ikimiz de üstesinden geldik..
Sen doğru insanı bulduysan eğer bence gerisi teferruat.

Bizim tarafların bu huyları beni de sinir eder... Her şey ELE GÜNE KARŞI!!!! ELALEM NE DER!!! Mantığıyla..
Allah sana sabır versin..
Yapman gereken şey durmaları gerektiği yeri bilmelerini sağlamak diyeceğim... Biliyorum ki ya tam içinde karıştıran olacaklar, ya da tamamen dışında kalıp seni yalnız hissettirecekler...
Sen seçimini yap.. hangisi seni daha az huzursuz eder?
Ona göre davran...

Şimdiden mutluluklar dilerim... Allah tamamına erdirsin...

Teşekkür ederim, içinde olmaları faydadan çok zararsa uzaktan bakmalarını tercih ederim sanırım.

ah cnm seni o kadar iyi anlıyorum ki bende hem anne hem baba yok baba tarafım erkek arkadaşımı öğrenince hemen evlilik diye başımın etini yemişlerdi eşimin o zamanlar durumu yoktu baktım olacak gibi değil kredi çekip evlendik karışacaklarını bildiğim için hiç bir şeye onları karıştırmadan kendim hallettim sadece nikah olacaktı halalarım ağlamaya başladılar ayılıp bayılmalar biz dul kadın mı veriyoruz demeler aman allahım cehennem gibiydi o günlerim ama çok şükür her şeyim tam oldu düğünümde oldu nişanlınla oturup adam akıllı konuşun cnm kimseyi kırmamaya çalışın. illa takı diye tutturdularsa nişanda da taksınlar bileziği aynı bileziği düğünde de taksınlar. ben ne düğünde ne nişanda takı görmedim çok üzülmüş halalarım ne yapayım durumları yoktu siz alıp taksaydınız dedim sustular. sende eğer düğün takı diye tuttururlarsa ben kendi değerimi altınla ölçmüyorum siz takınızı takın takmayan kendi bilir de geç cnm yoksa önünüzde seninde dediğin gibi düğün ev çeyiz bir sürü şey var çok yıpranırsınız:31:

Halalar tam tersi, arıyo teyzelerin yapar sizin temizliği diyor.:31:
İşte teyzeler de herşeyle yakından ilgilenince bişey denmiyor dediğin gibi..
Artık nişan için yapacak bişey yok, ben nerde olursa olsun aile arasında istedim 1. derecen akrabayla ev zor alacaktı zaten, 70 kişi falan e biz 100 kişi dedik anlaştık, neden zorluyorsun sınırları, içerisi almayacak rezil gibi daha mı iyi gösteriş yapmaktan?

Konuyla alakasız da neden hem annen hem baban yok. Ben de geçen hafta babamı kaybettim de dikkatimi çekti. Yaranı depreştirmezse eğer..
Bir bakımdan aslında sahiplenmeleri de bir bakıma güzel aslında.

Haa tabi yapılsa keşke üstüne bir de ev alınsa keşke. Hazıra gitsen keşke.. gönül neler ister neler..
Ben neden kendim yaptım? Bir kere kpederim hiç karışmadı. Durumunun olmadığından değil fıtratı bencil. O karışmayınca ben kendi ailemi de bulaştırmadım. İş bize düştü. Allah’a şükür ikimiz de üstesinden geldik..
Sen doğru insanı bulduysan eğer bence gerisi teferruat.

Ben öyle diyorum, birincil amaç kendimiz yapacağız, kendimizi zorlayacağız.
Onlar '' babası neden yardım etmiyor? yazık değil mi? diğerlerine yapmış! ''
Algılama da farklılık var maalesef.

Ben öyle diyorum, birincil amaç kendimiz yapacağız, kendimizi zorlayacağız.
Onlar '' babası neden yardım etmiyor? yazık değil mi? diğerlerine yapmış! ''
Algılama da farklılık var maalesef.

Doğru söylüyorsun. Az kaldı sabret. Kapını kapattıktan sonra iş tamamdır.

Doğru söylüyorsun. Az kaldı sabret. Kapını kapattıktan sonra iş tamamdır.

Şimdiden nerede oturacağıma kadar kararlaştırdılar canım, bir telefon hadii anaannene gelin, hadi şuraya gelin.
Her haftasonu böyleyiz, düğün var, kına var, mevlüt var vs. vs. :ssz:
İşin kötüsü de ben ilk torun, ilk yeğen, ilk mürüvet haliyle, kendi çocuklarında nasıl olurlar bilmiyorum?
Tartıştığım teyzemin 1 kızı, 2 oğlu var.
Ev almadan evlendirilmez, evlenme sakın diyeceğim geline.
aaaa bana istediklerinizi, olmaz dediklerinizi geline yapmadınız mı? diyeceğim.
Hele o günler bir gelsin :)

Son düzenleme:
Şimdiden nerede oturacağıma kadar kararlaştırdılar canım, bir telefon hadii anaannene gelin, hadi şuraya gelin.
Her haftasonu böyleyiz, düğün var, kına var, mevlüt var vs. vs. :ssz:
İşin kötüsü de ben ilk torun, ilk yeğen, ilk mürüvet haliyle, kendi çocuklarında nasıl olurlar bilmiyorum?
Tartıştığım teyzemin 1 kızı, 2 oğlu var.
Ev almadan evlendirilmez, evlenme sakın diyeceğim geline.
aaaa bana istediklerinizi, olmaz dediklerinizi geline yapmadınız mı? diyeceğim.
Hele o günler bir gelsin :)

Kalabalıksınız, bu da güzel kısmen. En azından kendini yalnız hissetmezsin..
Evlenince düzene girer, onlar da alışırlar.
Ama şuna inan ki iyi günde özellikle kötü günde yabancı geçici, ama senin canın olan insanlar amca/teyze bu yakınlık derecene bağlı bunlar kalıcı.
Benim mesela teyzemler tamamen gösteriş. Babamı bile kaybettiğim zaman timsah göz yaşları beni çileden çıkardı.
Ama amcam aradı az önce, yarın memlekete gidecekmiş babama Kuran okutmaya çiçek ekecekmiş, mezarını yaptıracakmış. Ama teyzem kuru laf bedava avea hattı olmasa onu bile aramaz.

Back