Teyze anne yarısıdır. 7 tane teyze 3 buçuk anne eder.
Hepsi 2 bilezik arttırsın dese yanmış nişanlın
Baban el koymalı bu duruma canım
Bende babam kızım ne istiyorsa öyle olacak demesi gerektiğini düşünüyorum bundan sonrası için..
Yok yok iyilermiş teyzenler. Bir de kendi teyzelerim gözümün önüne geldi de
Sahiplenmişler sizi Allah razı olsun.
Bunlar da tuzu biberi olsun..
Seni etkilemesin.
Var ya babamı kaybedince daha iyi anladım hayatta tek kalıcı şeyin maneviyat olduğunu evler, arabalar bunlar hep gerçekten fani eğlenceler.
Bende annemi kaybedince anladım, benden fazla annemi sevdiklerini, benim sevgimi mezarlık ziyaretiyle ölçen insanların oynamalı nişan yaptırma isteğini anlayamıyorum bir tek, zaten teyzeme de söyledim. Biz mezarlığa sizin kadar gidemiyoruz ( çalışıyoruz, onlar haftanın 3-4 günü anaannemdeler) ölçüyorsunuz, ben kendime yakıştıramıyorum siz benden salonda nişan isteyerek nasıl yakıştırıyorsunuz dedim orada koptu zaten teyzem.
seni anlayabiliyorum nişan söz gibi durumlarda her kafadan bi ses çıkar ama bunları söyleyen birinci dereceden akraba olunca insanın morali bozuluyor. Pozitif ol nişanlına da bişey yansıtma canım boşver herkes konuşsun.
Öyle yapmaya çalışıyorum ama nişandan sonra baya bir mesafe koymak istiyorum. Mesela babam halamlar gelse, ki çok gelmezler çağırın teyzenleri der. Arkadaşı ve eşi gelse çağırın teyzenleri, yav biz neyiz? Sanki biz bir aile değilmişiz gibi eksik hissediyor kendini annem olmadığından, bende hissediyorum hatta fazlasıyla ama yine de başımızın çaresine bakmalıyız diye düşünüyorum.
Bu sefer ne oluyor babam değilde teyzemler beni evlendirmiş gibi oluyor. Diğer taraftan ne kadar teyzem de olsa, evlat bambaşka, ben inanmıyorum ki aynı şekilde kızına, gelinine yapacağını, kızına sevdiği için saygı göstermek zorunda kalacak.
küsen küssün bu ne yahu
okurken daraldım
Aynen öyle, hep ben suçlu, ben hatalı, nişanlanan benim, ama hiç bir karar bana ait değil.
Bu yüzden mi suçluyum? Kendime büyük nişan annemin olmamasından dolayı yakıştıramadığım için mi?
Bence teyzenlere "bu benim nişanım, düğünüm ve bu şekilde olacak, gücenirseniz gücenin bu benim hayatım ben böyle istiyorum, siz beni evlat yerine koymayıp gücenecekseniz buyrun gücenin ama sizin benim başımın üstünde yeriniz var her zaman" gibi bir konuşma yap babanı da al arkana, baban da tepkisini koysun kimse kusura bakmasın da neden hayatımızı hep millete göre yaşayalım ki?
Siz bilirsiniz deyip kenara çekilseler, maalesef silip geçiyorlar. Bizi saymadılar diyorlar hemen teyzem bana dayatıyor, ama teyzemlere sadece smuwila bana bağırdı diyor, kızına yani kuzenime ben sadece söyledim, yine de kendileri bilir diyor. Tam 3 aydır söylüyorlar, bende net ve açık neden istemediğimi söylüyorum, bu mudur söyleyip geçmek? Yani bir de konu boyut değiştiriyor sonradan.
smuwila'cım çeyiz topiklerinden takip ediyorum seni, canım cok üzüldüm bu duruma kızdım hatta teyzelere.bu senin nişanın tamam anneciğin vefat etmiş diye kol kanat geriyolar ilgileniyolar anladıgım kadarıyla ama seni sana bıraksınlar birazda.
önemli olan altın değil huzur inan. bi günde hepsini satmak zorunda olanalar var Allah korusun.bence teyzenin görümcesine kadar da gerek yok madem yer sorunu var
Rabbim kolaylık versin arkadasım. teyzenler buna karısırlarsa bile düğününe evine karıstrtma yuvanı etkilemesinler
Nasıl yapıcam bilmiyorum bırakmazlar ki? Şimdiden nerede oturacağıma kadar düşünmüşler.
Teyzemin görümcesi, sırf kızı tanışmayı aile arasında istediği için teyzelerini çağırıp, dayılarını ve eşlerini çağırmadı, teyzem alındı, gücendi. Sadece biz mi fazlalıktık dedi? 2 eltiler yani.
Görümcesi ben onları da çağırmadım, yardıma geldiler kaldılar demiş, sonrasında istemeye ve evde aile arasındaki nişana gitti.
Buna rağmen xxx' e ayıp olurmuş, e sadece o yok ki, diğer görümcesi, eltisi?
Ben anlayamıyorum gerçekten, o yüzden annem olsa bir şekilde annemi ikna ederdim ama teyzeler ikna edilmiyorum diyoruö.
Bende benimannem de ole zorlu biri hicc begendiremiorm kimseyi of ya bakalm sevdigimi kabul edecekmi
allah sana da kolaylik versin cnm cok zor
Sağol sana da inşallah canım..
___dega___
Isin zor canim ne diym anlatamiosun bisw kimseye sanki onlar evlenio
___dega___
Aman yarabbim bu ne böyle canım çok gerçekten çok üzüldüm anlattıklarına bakılırsa sen baştan aşağıya haklısın senin yerinde olsa bu konular kendi aranızda açıldığında sert çıkarım hepsine bu benim hayatım ben bir şey istemiyorum size ne oluyor böyle herkes kendi işine baksın çok istiyorsanız bunları ileride kendi kızlarınıza çocuklarınıza yapın beni rahat bırakın de he olmadı diyemem diyorsan ki bence dersen herkes sesini kısar oturur oturduğu yerde ama ikinci yol ise babanla paylaş tamamen bu durumu memnun olmadığını ve bu durumdan dolayı mutsuzluğunu üzüntünü dile getir baban desin ben durur iken size ne oluyor lütfen rahat bırakın evlatlarımız kendileri istedikleri gibi olsun desin iş kesin çözülür susarsan eğer daha da tepene çıkacaklar sonu yok üzülen sen olacaksın bunun dediğin gibi kına sı var düğünü var ev bakması eşyası var çok zor hiç anlamıyorum bu büyükleri çok ayıp çok sana şimdiden mutluluklar herşey gönlünce ve istediğin gibi olsun mutluluklar tatlım
Çok teşekkürler, babamın yanında tartıştık zaten ki biz, istemiyorum ben, istemiyorum dedim. Nasıl istemiyormuşum bir ton laf, teyze herşeye karışıyorsunuz altınına bileziğine kadar, karışacağız tabii biz senin anne yarınız dedi, durumları yok diyorum anlamıyorsunuz, ben babamı düşüneceğim de o düşünmeyecek mi? dedim. Laf bulamadı erkek arkadaşımın ailesine saldırdı babam beni susturup ona arka çıkmadığı için, babamın bam telini biliyor. Çünkü babam en başından süreci uzatmak istemişti, bir kere de kız mı verilir? Hemen yüzük mü takılır diye? Gerçi dün babam arkadaşıyla konuşmuş, arkadaşı ne nişanı bizde geldiler istediler, o gece yüzük taktık sözmüş, nişanmış ayrı ayrı uğraşmadık demiş, babam da artık o zihniyette değil.
Ona sırf işin gösterişindesiniz ona bunları takmışlar, şuna bunları, illa da nişan, önce köy meydanında yaptımak istediler, amaç ne dedim? Millet eğilensin resmen, biz nişan yaptık duyun, kızımıza neler takıldı görün? Kendimiz eğlenecek miyiz? Hayır..
Ben taviz vermediğim için bunlar oldu zaten canım, ki buna rağmen küstüler bir de size ne oluyor? Herkes kendi işine baksın desek neler olurdu kimbilir? Ben sadece istemediğimi ve neden istemediğimi vurguladım biraz sertçe, o da onun bana çok yüklenmesinden dolayı sinirlenince oldu.