- 23 Kasım 2008
- 5.893
- 7.344
- 723
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sormayin. Hani derler ya akraba iliskilerimiz zedelendi. Buyuk ailelerin yerini kucuk aileler aldi. Bunun atesli bi savunucusu olan ben artik tam tersini savunuyorumAyy çok afedersiniz ama değil annemin amcası, kendi amcam olsa çekilmez bu adam. Sizin evinizde kalıyorsa ya sizin gibi yaşar yada efendi gibi gider kendine bir ev tutar. Sizin evde kalıyor diye sizlere böyle davranmaya hakkı yok, bence konuşmalısınız yada sizde kalamayacağını söylemelisiniz, o sizde ekaldığı sürede ne kadar yıpranacaksınız, insanın sinir sistemi bozulur
Annem bu konuda sinirimi bozmuyor degil. Haklisinizo hatır gönülle daha çoook güç oluşturur sizin evde.
Babamın taktiğini öneriyorum sana :)Sormayin. Hani derler ya akraba iliskilerimiz zedelendi. Buyuk ailelerin yerini kucuk aileler aldi. Bunun atesli bi savunucusu olan ben artik tam tersini savunuyorum
Otur adam gibi tatli tonton bi amca ol olene kadar kal. Ama hep bi fitne hep bi sansasyonel hayat hikayesi, hep para muhabbeti. Adamin asker arkasina yaptigi maddi destegi dahi biliyorm. Hersey maddiyat. Bide oyle sinirime dokunuyor ki laflari. Ogluma araba aldim, surda yemek yedirdim, gittim x marka bilemem neyini aldim ama beni aramiyor diyor (evden de kovdu bu arada). Yani adam bu. Bunun tum bu dusuncelerine hak vererek 5 saat dinlemek zorundayim. Hak vermezsem 10 saat dinlemek zorundayim.
Insaallah bu son gelisi olur.
Arkadaşlar hepinize selamlar.
Burda istenmeyen kvlerin gelişi ile açtığınız konuları artık daha çok anlıyorum. Huzur vermeyen misafir çok ağır bi imtihan ve o kişi sizin akrabanızsa....
Annemin baba tarafı (annemin amcaları,babaannesi çok farklı insanlar) .Bu amca da çok farklı bi adam çokkkk. Kendi aile hayatını mahvetti. Karısına çocuklarına türlü türlü cefalar eziyetler. Dün oğlu bana mesaj attı ''abla babamın yanına gittiğimde beni evden kovdu ama onu merak ediyorum bi haberin var mı'' diye. Karısını öyle yıprattı ki kadıncağız boşandı bide ondan hiçbir geliri olmamasına ragmen kira istiyormuş. Onu ziyarete gelen çocuklarını evden kovuyor. Kızını evlendirirken yanında değildi bide üstüne kızına beddualar etti gözümün önünde duysaydınız o bedduaları... Bunları niye anlattım çünkü adamın hamuru bu. Kalbinde iyilik yok.
Babama kredi çektirecekti. Güya o odeyecekmiş. Reddolundu diye küstü. .Para vermesek hemen küser. Geçen yıl nişanlandım
Bu kendi kendine babacılık oynuyor bana. ''ailesi hazır mıymış, filancanın nişanında erkek tarafı şunu yapmış filancanın kızı bilmem ne istemiş'' ortalığı kızıstırmaya fıtne tohumları ekmeye kalkıyordu. O dönem amca yüzünden çok sıkıntılar yaşamıştım. Ailem Allah razı olsun ben üzülmeyeyim diye nişanıma çağırmadılar. Sonra geçen yıl afedersiniz ama kazık kadar kızım; anneme ''bilgisayara fotoğraf koyarlar kızı kandırırlar'' diye bilgisayara geçmemem için talimat vermiş. Annemde 'kızım evimize gelmiş bizden büyük seni sevdiği için endişeleniyor birazda geri kafa bi adam boşver rahat etsin geçme 1-2 gün '' dedi.Zaten çalışıyorum evde 30dk geçmem pcye. Ya sabırlar çeke çeke köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı diyerek annemin gönlünü yapıverdim. Tabi bu adamda bi güç oluşturdu evde. Çalıştığım halde zorla gece 2lere kadar hayat hikayesini dinlettiriyordu her akşam. Su içmeye kalkamazdım.Sadece bana değil herkese hükmediyor. Babam zaten etliye sütlüye karışmaz sakin yapıda bi adam. Annemse hatır gönül kadını. Çok kötü geçti o günlerim. Bide verdiği emirler.. Of offf
Şimdi bu annemin amcası yine geldi memleketten. Şimdi salonda. Ne zaman gideceği belli değil. Belki kısı burda geçireyim der. Kızlar çok kötüyüm çok. Her hareketi batıyor bana.
Rica ederim gittiyse ne mutlu sanaIlgine tesekkur ederim canim. Sukurler olsun gitti. Hicbir problemde yasamadik. Gitti cok sukur.
Allah razi olsun. Ama en ufak yanlis anlamada bile "sen beni dinlemiyormusun" diyip herseyi bastan anlatan biri kendisi. Ya arkadaslar samimiyim cok farkli biri. Negatif bi davranis gorse isi espriye vurdurur. Dinlenmedigini dusundugunde onu kafana sokana kadar anlatir. Su icmeye bile kaldirmaz. Yarin isim var dersin " aman bu gecede uyumayiver " der. Artik sinirin bosalir gulmeye baslarsin. Anlatir anlatir.Babamın taktiğini öneriyorum sana :)
Dinlemek istemediği kaale almadığı biri olduğunda gözleri uzaklara dalmış şekilde kafasını mütemadiyen aşağı yukarı sallar :)) sonra adam konuşmaya devam ederken bir anda alakasız bir mevzuya girersin annene yada babana bakarak ya da kalkıp gidersin yanından :))
hiç değilse sinirin daha fazla bozulmaz
Kesinlikle. Anneme rahatsiz oldugumu bu gelisinde cok net ve keskin bi sekilde belli ettim. Anne baba teyze dayi amca dede anneanne olsa neyse annemin amcasi!Bu hikayedeki tek suçlular; anne ve babanız..
Evet. Aynen oyle. Babacilik oynuyor. Kizini evlendirirken yaninda degildi ya o donem burnumdan getirmeye kalkti. Babam bana laf etmiyor bilezik milezik diye beyefendi bana bilezigin adetini soruyo. Biz aramizda hallediyoruz maddi seyleri diye laf yiyince otekilestirilmis hissedip kirilmis hissi yaratiyor. Insani vicdaniyla eziyor. Kizinin dugununde derneginde olmayan adam onu nisanimda istemedigimi bildigi halde 500 defa anneme beni de cagirin diye tutturdu. Ama ailem en mutlu gunumu burnumdan getirmediler sagolsun cagirmadilar.okuduklarimdan tek kafama takilan kendi cocuklarini kovan adam sizi dusunuyormus oyle mi?
Baba müsveddesi üzülme CnmEvet. Aynen oyle. Babacilik oynuyor. Kizini evlendirirken yaninda degildi ya o donem burnumdan getirmeye kalkti. Babam bana laf etmiyor bilezik milezik diye beyefendi bana bilezigin adetini soruyo. Biz aramizda hallediyoruz maddi seyleri diye laf yiyince otekilestirilmis hissedip kirilmis hissi yaratiyor. Insani vicdaniyla eziyor. Kizinin dugununde derneginde olmayan adam onu nisanimda istemedigimi bildigi halde 500 defa anneme beni de cagirin diye tutturdu. Ama ailem en mutlu gunumu burnumdan getirmediler sagolsun cagirmadilar.
Oglu unide 1 defa arayip sormadi. Guya uniyi kazanirsam benimle gelirmis. Yahu sen kendi evladina acimiyorsun be diyesim geldi de iste kizlar iste her laf kahretsinki soylenmiyor. Ama bu sefer beni karsisinda diktigi o 4 saat evatlari hakkinda ince ince lafi soktum. " amca babam bana cook buyuk maddi hediyeler almadi, senin ogluna aldigin gibi araba almadi. Ama oyle buyuk bi sevgi verdi ki. Hersey maddi degil. Bak oglun memleketteki evde boyle bi travma yasamis (evden kovdu) ben olsam bende seni aramazdim. Istersen dunyayi al" dedim ama tutturdu eski esini dusunuyormus. O yuzden oglunu yollamak istemismis. Tatli tatli soylemismis. Yahu sen o kadini dusunsen kira istemezsin tatli tatli anlatsan kitaplarini firlatmazsin sokaga.
Varya cok sinirim bozuldu canim. Cok!
Kesinlikle. Anneme rahatsiz oldugumu bu gelisinde cok net ve keskin bi sekilde belli ettim. Anne baba teyze dayi amca dede anneanne olsa neyse annemin amcasi!