• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amaç ne?

Bana böyle yaptı derken?
Ne yapmış ki size kişisel algılanacak?

O düşüncesini belirtmiş, siz düşüncenizi belirtmişsiniz.

Hı derseniz ki bunca yıllık arkadaşımın parayı bu kadar sevdiğini bilmiyordum, o onun problemi ama hoşlanmadıysanız mesafe koyarsınız.
Aynen öyle, altına paraya değer vermeyeceğini düşünüyordum, önceden oldukça mütevaziydi. Değişmesine şaşırdım.

Olabilir böyle muhabbetler arkadaşlar arasında canım.
Ben abes bir şey görmedim.
Bayanız sonuçta fıtratımızda var merak ederiz böyle şeyleri
Benim düğünden iki üç ay sonra arkadaşlarım evime gelmişti.
Biz de baya bu muhabbetlerden ettik.
Onlar da merak etti ne takıldı falan :KK50:
Bazen eşim arkadaşlarının düğününe gider.
Geldiğinde sorarım hiç ne geldi takıldı geline damada.
Ha altına olan merakımdan değil.
Öylesine merak ederim o yüzden :KK49:
Ama sizin hoşunuza gitmiyor olabilir.
Normaldir
Ben biraz ketumum sanırım böyle konularda, altın falan sorması garip geldi. Bana biraz da kendisiyle kıyas eder gibi geldi çünkü.

Ben biraz ketumum sanırım böyle konularda, altın falan sorması garip geldi. Bana biraz da kendisiyle kıyas eder gibi geldi çünkü.
Öyle insanlar da var canım kıyas yapmaya çalışan.
Eğer öyle bir şey hissetmişsen, rahatsız olman doğal.
Ben herhangi bi arkadaşımdan art niyet hissetsem söylerim.
Yani kırmadan söyleyebilirsin bu tür konularda konuşmak hoşuma gitmiyor bi daha sormazsan sevinirim falan.
Aklı olan anlar artık
Öyle insanları hiç anlamıyorum
Yani ne olcak senden az takmış çok takmış.dert ediyor heralde kendine :63:
Takma canım

Öyle insanlar da var canım kıyas yapmaya çalışan.
Eğer öyle bir şey hissetmişsen, rahatsız olman doğal.
Ben herhangi bi arkadaşımdan art niyet hissetsem söylerim.
Yani kırmadan söyleyebilirsin bu tür konularda konuşmak hoşuma gitmiyor bi daha sormazsan sevinirim falan.
Aklı olan anlar artık
Öyle insanları hiç anlamıyorum
Yani ne olcak senden az takmış çok takmış.dert ediyor heralde kendine :63:
Takma canım
O zaman da kıskandığımı falan düşünmesin :KK48:

Benim arkadasim aklima geldi okuduğumda.. Oda sorardi hep bende cvp veriridim herseyimi kiskanirdi belli etmezdi düğüne yakin zamanda kavga ettim onla. Arkadasligimi bitirdim o kadar

Kızlar ben nişanlanalı 3 ay oldu, benden bir ay önce bir arkadaşım evlendi. Arkadaşımın nişanı evde aile arasında olmuştu, benim nişanım olduğu günün ertesi günü beni aradı "Nasılsın? Dinlendin mi?" diye sordu konuştuk falan, nişanın olduğu mekanı beğenip beğenmediğini sordum, rahat ulaşıp ulaşamadıklarını sordum, kız bana mekanı ne kadara tuttuğumuzu sordu söyledim, 5 bin liraydı, "Hımm çokmuş ya." dedi, ben de piyasayı pek bilmediğimi babamın anlaştığını söyledim ve kendi düğününü yaptıkları mekanın fiyatını sordum "7.500 lira." dedi, nişanlığımın fiyatını sordu falan neyse bunlara çok takılmadım aslında.
Neyse geçenlerde Whatsapp'tan halimi hatrımı sordu, genelde çok nadir yazar ve yeni evli olduğu için de ben pek yazmam, rahatsız etmemek adına. Çeyizime neler aldığımı, gelinlik bakıp bakmadığımı sordu, ben de fikir almak için aldığım yemek takımının fotoğrafını gönderdim, bu şekilde konuştuk.
"Eee, nişanlın düğünde ne takacak?" dedi ve ben biraz afalladım açıkçası, çünkü şu ana kadar annem bile sormadı, hatta ben bile içten içe düşünmedim, nişanlıma da sormadım. Telefon elimde kala kaldım.
"Ne takacağını bilmiyorum, sorulmaz da zaten ayıp değil mi dedim."
"Olur mu canım, insan 20 liralık tabağı bile beğenerek almak istiyor. " dedi.
" Ben altını pek sevmiyorum, anlamam da zaten ayarından, özelliğinden. Bayramda bile takmadım. Takılan altınlarla da yatırım yapıp ileride olursa ev, araba almak isterim. "dedim.
" Olsun olur mu öyle şey altın önemli, ben gidip kendim seçtim. Özel günlerde de takıyorum. "dedi.
" Bana nişandan önce de gel beğendiğin olsun onu alalım dediler ama ben gönüllerinden geçen, bütçelerine uyan neyse onu alsınlar istedim, gitmedim. Zaten kayınpederim bu sene iki düğün yapacak çok da yüklenmemek gerektiğini düşünüyorum. "dedim.(Nişanlımın kardeşi de bu yaz evlenecek)
" Ayy ben seviyorum valla, sen benim bileziklerimi gördün mü? "dedi.
" Yok hayır, dikkat etmedim hiç. "dedim.
" Benimkiler kalın, 5 tane. "dedi.
" Güle güle kullan. "dedim ben de.
Ondan sonra canım benim işim var sonra görüşürüz konuşuruz olur mu öpüyorum çok dedi ve gitti.
Kızlar ben acayip şok yaşadım ya, 8-9 yıllık arkadaşım. Ve içim sıkıldı, bu kadar senelik arkadaşım bana bu şekilde davrandı. Yıllarımı geçirdiğim, aynı sırayı paylaştığım insan bana böyle yaptı. Sizce bundan sonra ona karşı nasıl davranmasını? Yoksa ben mi büyütüyorum?
Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin.
Ayrıca eklemek istiyorum, nişanın ertesi günü ne kadar altın takıldı diye sormuştu, ben de şaka mı yapıyorsun daha yeni kendime gelebildim demiştim. Aaa bize bilmem ne kadar tane çeyrek bilmem ne kadar tane yarım takıldı işte yaklaşık bilmem kaç bin yapıyor demişti. O zaman pek takılmamıştım bu konuya. Ama artık garip gelmeye başladı.
Fesat ve sinsi bir arkadasiniz var ayrica evlilik gibi onemli bir mezselede altin hesabi yapmak cok varosca ve bir kadina hic yakismiyor sizi tebrik ediyorum sabirla konusmussunuz.

Kızlar ben nişanlanalı 3 ay oldu, benden bir ay önce bir arkadaşım evlendi. Arkadaşımın nişanı evde aile arasında olmuştu, benim nişanım olduğu günün ertesi günü beni aradı "Nasılsın? Dinlendin mi?" diye sordu konuştuk falan, nişanın olduğu mekanı beğenip beğenmediğini sordum, rahat ulaşıp ulaşamadıklarını sordum, kız bana mekanı ne kadara tuttuğumuzu sordu söyledim, 5 bin liraydı, "Hımm çokmuş ya." dedi, ben de piyasayı pek bilmediğimi babamın anlaştığını söyledim ve kendi düğününü yaptıkları mekanın fiyatını sordum "7.500 lira." dedi, nişanlığımın fiyatını sordu falan neyse bunlara çok takılmadım aslında.
Neyse geçenlerde Whatsapp'tan halimi hatrımı sordu, genelde çok nadir yazar ve yeni evli olduğu için de ben pek yazmam, rahatsız etmemek adına. Çeyizime neler aldığımı, gelinlik bakıp bakmadığımı sordu, ben de fikir almak için aldığım yemek takımının fotoğrafını gönderdim, bu şekilde konuştuk.
"Eee, nişanlın düğünde ne takacak?" dedi ve ben biraz afalladım açıkçası, çünkü şu ana kadar annem bile sormadı, hatta ben bile içten içe düşünmedim, nişanlıma da sormadım. Telefon elimde kala kaldım.
" Ben altını pek sevmiyorum, anlamam da zaten ayarından, özelliğinden. Bayramda bile takmadım. Takılan altınlarla da yatırım yapıp ileride olursa ev, araba almak isterim. "dedim.
" Olsun olur mu öyle şey altın önemli, ben gidip kendim seçtim. Özel günlerde de takıyorum. "dedi.
" Bana nişandan önce de gel beğendiğin olsun onu alalım dediler ama ben gönüllerinden geçen, bütçelerine uyan neyse onu alsınlar istedim, gitmedim. Zaten kayınpederim bu sene iki düğün yapacak çok da yüklenmemek gerektiğini düşünüyorum. "dedim.(Nişanlımın kardeşi de bu yaz evlenecek)
Ondan sonra canım benim işim var sonra görüşürüz konuşuruz olur mu öpüyorum çok dedi ve gitti.
Kızlar ben acayip şok yaşadım ya, 8-9 yıllık arkadaşım. Ve içim sıkıldı, bu kadar senelik arkadaşım bana bu şekilde davrandı. Yıllarımı geçirdiğim, aynı sırayı paylaştığım insan bana böyle yaptı. Sizce bundan sonra ona karşı nasıl davranmasını? Yoksa ben mi büyütüyorum?
Ayrıca eklemek istiyorum, nişanın ertesi günü ne kadar altın takıldı diye sormuştu, ben de şaka mı yapıyorsun daha yeni kendime gelebildim demiştim. Aaa bize bilmem ne kadar tane çeyrek bilmem ne kadar tane yarım takıldı işte yaklaşık bilmem kaç bin yapıyor demişti. O zaman pek takılmamıştım bu konuya. Ama artık garip gelmeye başladı.

Arkadaşınız görgüsüz, mala tamahı olan, taktığıyla adam olunabileceğini zanneden biri.
Çok üstünde durmayın boşverin. Doğru olan sizin yaptığınız.

Harcadığın meblaları ,nişanını,salon parasını lüks olarak görmüş,sizi kendisinden üstün görmüş,kıskanmış,altta kalmamak için altınlarıyla avunmuş,sözde kendisinin de masraftan kaçmadığını lüks takıldığını ifade etmeye çalışmış.Tipik kadın kıskançlığı.

Bence arkadasin kiyasa girmeye calismis kendini ovme cabasinda simdi altinlariyla ustun oldugunu dusunuyo. Senin nisan yerinin kirasinin yuksek oldugunu ogrenince kendisi de altininin oldugunu soylemeye calismis sanirim. Cok ilginc geliyo bana boyle seyler. Bu zihniyetteyse sanslisin asil sen trabzon set alacaklar falan deseydin o zaman gorurdun curcunayi.

insanlar zamanla degisebiliyor canim benim bir arkadasimda ki cok samimi arkadasim iki saat kocasini ovmustu durumu cok iyimiste nisandasinda otoruyomusta soyle de boyle sosyal medyadaki fotograflarina bakiyorum o eski arkadasim gitmis yerine bambaşka insan gelmis eskisen onu cok guclu ayaklari yere basan en önemlisi kisilik sahibi karakterli bir insan zannederdim simdi hepsi fos Gerci o hep böylemiydi ben mi görmedim hic bilmiyorum.

Bunda kötü bir şey yok çünkü ben yeni evlendim ve takılar konusunda bilgi sahibi oldum.Mesela el işlemeli takılar pahalı oluyor ve satarken normal altına göre daha çok zarar ediliyor falan bunun gibi şeyler.(Altın takmaktan hiç haz etmem bilezik takmak komik geliyor çünkü şimdiye kadar hep spor takıldım nadir klasik şeyler giyerdim) En yakın arkadaşım da yeni nişanlandı ve ben de nişanlanmadan önce arayıp sordum ona söyledim bak ben şunları aldım bunlar yatırım açısından değer kaybetmiyor falan fistan diye..Bence sen büyütmüşsün.

Sorun ne? Ben bi sorun goremedimde.
Hani hava atiyor gibide gelmedi bana.
Sadece 2 arkdasin en normal bi konusmasi.
Cok abartmissiniz.

Bunda kötü bir şey yok çünkü ben yeni evlendim ve takılar konusunda bilgi sahibi oldum.Mesela el işlemeli takılar pahalı oluyor ve satarken normal altına göre daha çok zarar ediliyor falan bunun gibi şeyler.(Altın takmaktan hiç haz etmem bilezik takmak komik geliyor çünkü şimdiye kadar hep spor takıldım nadir klasik şeyler giyerdim) En yakın arkadaşım da yeni nişanlandı ve ben de nişanlanmadan önce arayıp sordum ona söyledim bak ben şunları aldım bunlar yatırım açısından değer kaybetmiyor falan fistan diye..Bence sen büyütmüşsün.
Sizin dediğiniz gibi nişandan ya da düğünden önce kendisi bilgi almak isteseydi ya da ben ondan bilgi almak amacıyla "Sence nasıl bilezik alsak daha iyi olur." şeklinde bilgi alışverişi yapsaydık anlarım, ancak düğün, nişan geçmiş bana bu takıldı diyerek tutarına kadar söylerse bence bu hiç hoş bir durum değil, hani diyelim ki ben ona sorsaydım "Ne takıldı? Ne kadar takıldı?" diye onun da bana sormasına neden olurdum, ancak beni ilgilendirmediğini ve ayıp olduğunu düşündüğüm için ben hiç sormadım. Ancak o bana sordu ve ben de bu durumu garipsedim. Ayrıca yakın arkadaşımdı kendi düğününden önceki bir sene boyunca aramız limoniydi ve düğününden önceki 3 ayda halimi hatrımı sordu. Ve ben o yüzden eskisi kadar samimi olmadığımızı düşünüyordum. Ayrıca yorumunuz için de teşekkür ederim, sanırım böyle konular normal karşılanabiliyormuş. :KK51:

Arkadaslarin dedigi gibi belki kiyasliyor belki kiskaniyor vs..ama bilemeyiz simdi kizin icini, niyetini.
Sonucta size hakareti etmemis kendi capinda konusmus...kendi bakis acisini ortaya koymus. Eger benim sevdigim arkadasim böyle konussa aldirmazdim o da öyle bir insan diye gecerdim. Belki de yeni gelin diye öyle sacmaliyor gecer ilerde diye düsünürdüm ..hemen kötüye yormayin sizde bence.

Back