- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
Konuyla alakasız da neden hem annen hem baban yok. Ben de geçen hafta babamı kaybettim de dikkatimi çekti. Yaranı depreştirmezse eğer..
Bir bakımdan aslında sahiplenmeleri de bir bakıma güzel aslında.
ikiside vefat etti cnmama yaptıkları sahiplenme değil resmen bir an önce biri çıkmışken başbağlamaktı bizimkilerin 3 kız yetim öksüz kalınca onların başına kalacağız diye ödleri koptu
Kalabalıksınız, bu da güzel kısmen. En azından kendini yalnız hissetmezsin..
Evlenince düzene girer, onlar da alışırlar.
Ama şuna inan ki iyi günde özellikle kötü günde yabancı geçici, ama senin canın olan insanlar amca/teyze bu yakınlık derecene bağlı bunlar kalıcı.
Benim mesela teyzemler tamamen gösteriş. Babamı bile kaybettiğim zaman timsah göz yaşları beni çileden çıkardı.
Ama amcam aradı az önce, yarın memlekete gidecekmiş babama Kuran okutmaya çiçek ekecekmiş, mezarını yaptıracakmış. Ama teyzem kuru laf bedava avea hattı olmasa onu bile aramaz.
Anladım canım. Allah rahmet eylesin.
İnsanın en iyi dostu kardeşi. Ama yine de iyi bir amca ya da hala ya da teyze yabancıdan daha iyidir.
Kimsenin dolduruşuna gelip nişanlınla ve ailesiyle aranı bozma bence
Teyzemlerin hakkını yiyemem, çok ilgileler Allah razı olsun, babamla bile kendi kız kardeşlerinden daha çok ilgilenirler. Babam ilaç kullanıyor, her ilacı bittiğinde işten dolayı yazdırmaya gidemiyor, teyzem alıyor ilaçlarını, senelik kontrollerini takip eder falan filan, iyi olmalarına iyi, ama ben en basiti nasıl deyim bunları nişanda takıp düğüne de 2 bilezik, 1 set yapın. Basitse babası söyleseymiş eniştem istemeye geldiğinde, hiç bir kızına bişey istememiş, siz kendinizi bilirsiniz demiş.
Ben ilk mürüvet olunca, bu sene evlenen genç kız a çok olup, bir de aç gözlü olunca, biri vardı dirseğine kadar bileziği var tek kolunu dirseğine kadar sıyırır öyle gelir düğüne, bayrama. Yok setim 2 tane olacak, yok bu altınlar daha yarısı daha glicek. Bunlar benlik şeyler değil. Diğer kız da aynı yerde, o da aynılarını demiş, bu bileziklerden başka takılacak, başka sette takacaklar, bilmem ne kadar kozmetik almış bohçaya daha da alacakmış falan..
Bunları gördükten sonra böyle oldular. Yoksa ben babamdan korkardım beni vermez diye çünkü ( benim kızım rahat yaşadı, istemediği kadar şeyi var. O çocuk ona bu şekilde bir hayat sağlayamaz demiş bir keresinde, teyzem '' senin baban zorlamaz, şimdi öyle diyor, sizde de bizde de yok zaten bişeyler isteme, deden de hiç istememişti babandan '' demişti. Ayrıca onların eş adayları alabilecek düzeydeymiş ki, ev al evlenmem demiş, almış çocuk nişanlandılar. Bizim durum böyle değil ki, babasının arsası, tarlası yok mu satsınlar. Yok anacım yok, olsa da adama sat diyemez kimse, satmak istese ben sattırmam yazık günah derim. Benimde yapım bu, kimse bana göre bişey yapmak zorunda değil.
Ailesinden kimse bilmiyor zaten canım, söylersem önce ben rezil olurum, baştan beri ama doğru olanı '' takı adeti olmadığını söyledim durdum '' şimdi havada kalır laflarım. Kaldı ki babam da öyle diyor, hiç bişey istemem, ne yaparlarsa yapsınlar diyor. Çok şaşırttılar beni, onlar söylemeyecek ben sevgilime bana bunu bunu yapın, biz istemeyeceğiz ama siz yapın diyeceğim. Böyle saçma şey mi olur?
Annem olsa yine iyi, annemle hallederdim bir şekilde annem neticede.
Teyzenin bu kadar müdahale etmesi, ne istediğimi umursamaması, 100 kişi bak üstüne geçerse önüne geçemeyiz dememize rağmen havaya konuşması beni çileden çıkarıyor. Babam da tabii kendilerinden çıkan yok diyor. Bunun bohçası, takısı var üstelik, babam mekan tutmakta ne var alttarafı bir cafe ama gerek yoktu bu kadar telaşa böyle işler 3-5 ay öncesinden ayarlanır dedi.
Dedim zaten, üstüne çıkarsa siz karışalayacak mısınız diye? Gerçi kolayını bulmuşlar takılar varmış.
Aldığım çeyize kadar karışıyorlar normalde de, eve birşey almak istesem alma, kendi evine al, buraya alamazsın diyorlar.
Atıyorum halı perde vs.
Kendileri bize sormadan anaannemin isteği üzerine sökülen şeylerden çıkan pamuklarla yorgan diktirip babamı 600 lira borca sokmuşlardı, bi de kaldı mı elde satılmadı.
Anneme mevlüt yapıyoruz, genç kızlara şal, kadınlara başörtü ya da herkese havlu, bir de 100' den aşağı almazlar, 500 lira sadece o şallara ödedik. Elde kalınca da fazla fazla dağıtırlar.
Öncelikle hayırlı olsun.
Bence önemli olan senin ve nişanlının ortak kararı . Verdiğini karardan geri dönme ve teyzenler kırılacak diye taviz verme. Uygun şekilde ben böyle istiyorum , hayalim bu ve farklı şekilde gelişmesi beni üzüyor . Annemden sonra içime sinmiyor beni zorlamayın lütfen falan dersen anlayış göstermezler mi ? Hazırlık yapmaktan soğutuyor falan de. Teyzenlere de onları yanında istediğini ama isteklerine saygı bekleyip destek istediğini söyle .
Şu takı meselesi evlenecek bir çok çifte engel zaten , nedir bu yığınla altın isteme hiç anlamış değilim.
Ben düğünleri sevmem gereksiz gelir , neyse ki eşimde benimle aynı fikirdeydi ve sadece nikah yaptık. Şu ana kadar hiç pişman olmadım. ( herkes farklı düşünür falan dendi umursamadım bile )
Anne mi kaybettik , kardeşlerimden hiç biri evlenince düğün yapmayı düşünmüyor . Ablam evlendi annemden sonra asla düğün yapmam dedi sadece nikah kıyıldı . Seni çok iyi anlıyorum .
Mekanı cennet olsun annelerimizin.
Çok gerginim, iyi değilim, 3 gündür yemek yiyemiyorum, boynumda sinir sıkışması oldu, mahvettiler beni. İmzamdan anlaşıldığı üzere aile arasında nişanım olacaktı, teyzemlerin herşeye karışmaları beni mahvetti. Evde sade bir yüzük töreni olacaktı, bir tutturdular ev almaz diye istemeye isteme sırf gönülleri olsun diye cafe tutmak zorunda kaldık, eve bile kendi görümcesini, eltisini, dayısının kızları, gelinleri, teyzesinin kızları gelinlerini çağırmak istediler. Yakınlarmış ayıp olurmuş. Görümcesi kızı çocukluk arkadaşım olmasına rağmen ev nişanlarına çağırmadılar, benim ne mecburiyetim var?
Biz kendi içimiz de kalabalığız zaten, 7 teyzem var 5 tanesi evli, hepsi 5 kişilik aile, baba tarafım hariç, çağırcakları kişilerin sadece çocukları 20 kişi ediyor, mekan 100 kişilik, kişi sayısını geçer diyorum yok geçmez! Bende aile arasında istiyorum diye direttim dinleyen yok. Eniştenin hatrı yok mu? Yengenn hatrı yok mu? Eniştem yanımızda onlara gerek yok aile arası bu demesine rağmen bana böyle yapıyorlar.
Erkek arkadaşımın babasının maddi durumunun iyi olmadığını, takılacak bilezikleri o yüzden kendisinin yaptığını bilmelerine rağmen, bana diyorlar babası başka takmayacak sadece bunlar mı olacak? Neyi yetmiyor 5 bileziğin? Kendileri çok farklı evlenmiş gibi..
Annemden sonraki teyzem söyle xxxx' e hepsini nişanda taksın, düğünde de 2 tane daha eklesin diyor bana, hep milletten görüp konuşuyorlar, onun kızına 2 tane set takmışlar, şu kadar da bilezik, o ev almadan evlenmem demiş hatta abartıp ev alsınlar, abileri alsın bile dediler. Milletin altında kalmayalım diye ne yapacaklarını şaşırdılar.
Kaldı ki anne tarafım selanik, baba tarafım bulgaristan göçmeni, biz de takı adeti yoktur, pazarlığı yapılmaz. Kendileri de bunu söylüyorlar biz istemeyiz, sizin şanınız der geçeriz diye ama istiyorlar ki erkek tarafı kendi içlerinden gelerek beni kuyumcu dükkanına çevirsin.
Amaç sırf bakın bizim kızımıza da taktılar sizin gibi diye göstermek.
Öyle olmasa söyle nişanda hepsini taksınlar demezlerdi, uzak akrabaları da çağırıp ev almaz diye diretip mekan tutturmazlardı. Babam şu kadar kısa sürede iş çıkardılar üşenmemiş teyzem gitmiş salon fiyatı almış. Yapmayacağım salonda diyorum, yapmayacağım!!!!
Niye anlamıyorlar..
Ben annem olmadığı için, kendime büyük nişan yakıştıramadığım için yapmak istemiyorum onlar millete gösterme peşinde..
Kendi istedikleri olmazsa küsüyorlar, bağırıyorlar, laf söz dinlemez, asi, dik başlı oluyorum. Bir tanesiyle tartışıyorum, hiç alakası olmayan teyzem ben ve kardeşlerime dahil trip atıyor. Daha söz, nişan aşamasında bunlar oldu. Bunun kınası, düğünü, eşya alması var.
Ne yapacağım ben böyle..
Teyze anne yarısıdır. 7 tane teyze 3 buçuk anne eder.
Hepsi 2 bilezik arttırsın dese yanmış nişanlın
Baban el koymalı bu duruma canım
Yok yok iyilermiş teyzenler. Bir de kendi teyzelerim gözümün önüne geldi de
Sahiplenmişler sizi Allah razı olsun.
Bunlar da tuzu biberi olsun..
Seni etkilemesin.
Var ya babamı kaybedince daha iyi anladım hayatta tek kalıcı şeyin maneviyat olduğunu evler, arabalar bunlar hep gerçekten fani eğlenceler.
seni anlayabiliyorum nişan söz gibi durumlarda her kafadan bi ses çıkar ama bunları söyleyen birinci dereceden akraba olunca insanın morali bozuluyor. Pozitif ol nişanlına da bişey yansıtma canım boşver herkes konuşsun.
küsen küssün bu ne yahu
okurken daraldım
Bence teyzenlere "bu benim nişanım, düğünüm ve bu şekilde olacak, gücenirseniz gücenin bu benim hayatım ben böyle istiyorum, siz beni evlat yerine koymayıp gücenecekseniz buyrun gücenin ama sizin benim başımın üstünde yeriniz var her zaman" gibi bir konuşma yap babanı da al arkana, baban da tepkisini koysun kimse kusura bakmasın da neden hayatımızı hep millete göre yaşayalım ki?
smuwila'cım çeyiz topiklerinden takip ediyorum seni, canım cok üzüldüm bu duruma kızdım hatta teyzelere.bu senin nişanın tamam anneciğin vefat etmiş diye kol kanat geriyolar ilgileniyolar anladıgım kadarıyla ama seni sana bıraksınlar birazda.
önemli olan altın değil huzur inan. bi günde hepsini satmak zorunda olanalar var Allah korusun.bence teyzenin görümcesine kadar da gerek yok madem yer sorunu varRabbim kolaylık versin arkadasım. teyzenler buna karısırlarsa bile düğününe evine karıstrtma yuvanı etkilemesinler
Bende benimannem de ole zorlu biri hicc begendiremiorm kimseyi of ya bakalm sevdigimi kabul edecekmiallah sana da kolaylik versin cnm cok zor
Sağol sana da inşallah canım..
___dega___
Isin zor canim ne diym anlatamiosun bisw kimseye sanki onlar evlenio
___dega___
Aman yarabbimbu ne böyle canım çok gerçekten çok üzüldüm anlattıklarına bakılırsa sen baştan aşağıya haklısın senin yerinde olsa bu konular kendi aranızda açıldığında sert çıkarım hepsine bu benim hayatım ben bir şey istemiyorum size ne oluyor böyle herkes kendi işine baksın çok istiyorsanız bunları ileride kendi kızlarınıza çocuklarınıza yapın beni rahat bırakın de he olmadı diyemem diyorsan ki bence dersen herkes sesini kısar oturur oturduğu yerde ama ikinci yol ise babanla paylaş tamamen bu durumu memnun olmadığını ve bu durumdan dolayı mutsuzluğunu üzüntünü dile getir baban desin ben durur iken size ne oluyor lütfen rahat bırakın evlatlarımız kendileri istedikleri gibi olsun desin iş kesin çözülür susarsan eğer daha da tepene çıkacaklar sonu yok üzülen sen olacaksın bunun dediğin gibi kına sı var düğünü var ev bakması eşyası var çok zor hiç anlamıyorum bu büyükleri çok ayıp çok sana şimdiden mutluluklar herşey gönlünce ve istediğin gibi olsun mutluluklar tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?