Herkes baba anne olamasin

Gercekten oyle maddiyatla alakadinyok ne zenginler var gonlunfakir insanlar cocuguna bir sevgi kelimesini kullanmaktan aciz.Keske herkes sizin anne ve babaniz gibi olsa tanimiyorum ama ellerinde operim anne ve babaniz

cocuga vuran kızan insanlara direk müdahale ediyorum .uyarıyorum. gücü yetiyor diye zulmediyor karısını dçven erkekler gibi
Sizi tebrik ediyorum .Bende her gordigumde mudahale ediyorum .Sonra piskin piskin birde cevap vermiyorlarmi cildiriyorum

guzel yorumuniz icin tesekkir ederimm.Herseyi en guzel sekilde anlatmisiniz .Keske bir sinav olsa anne ve baba olmak isteyenler o sinavdan gecip cocuk dusunse

Iste o cocuk yapmak icin cocuk yapanlar da bir taneyle sinirli kalmiyor malesef. Bir cocugu cok guzel yetistirebilmisler gibi boncuk gibi diziyorlar cocuklari.
Öyle tabi,bazıların umurunda değil ki,etraf çocuklarını itip kakanlar,gösteriş için kullananlarla dolu. Aklı başında insanlar da bunların sonuçlarını gördüklerinde bu dünyaya çocuk getirmek istemiyor.

Haklisiniz aslinda madiive manevi iyode olsa bir insanin icinde merhamet olucak.Karakterle cok alakasi oldugunu dusunuyorum .

Keşke olsanız da oğlumu babasız bırakan pisliği de cezalandırsanız. İnşallah böyle insanlar evlat sahibi olamaz

Aynen canim cok haklisiniz sirf cocuk olsun diye cocuk yapiyorlar once bir hazirmisin kalbinizde merhamet varmi onu sorgulasinlar .Bzilari nispet olsu diye yapanlarda var.

Konu sahibi arkadaşım ne kadarda haklısın..Sizi bu duyarliliginizdan dolayı tebrik ediyorum..Ne kadar kıymet bilmez anne babalar var inanamıyorum..Ama üzülme..Allah kendi emanetine yapılan bir Tokat'ın bile hesabını sorucak hesap gününde.belki bir ses yukseltmenin bile hesabını sorucak.zilzal süresinin son iki ayetinde deniliyorki zerre kadar iyilik yapanda onu gorur zerre kadar kötülük yapanda onu gorur..Yani zerre iyilik yapana sevabı verilir mükafatlandirilir.zerre kadar kötülük yapaninda cezası verilir.o yüzden bu dünya imtihan yeri emanetlerimize sahip çıkalım kirmayalim dovmeyelim.sevelim sayalım kıymet bilelim

Onlari dovceksin kafalarina vurcaksin onlar da ne gorduyse onu yapiyo arkadaslar bi etkilesim bu aileden gelen ama tam tersi olması lazım çocuk ne kadar yaramaz olursa olsun vurulmamali bizde çocuk olduk çocukken açılan yaralar kolay kapanmıyor ve kişiliği de etkiliyor

Saol canim yorumun icin getcekten cok ama cok uzuluyorum dun kiz kardesime annlattim abla diyor neden agliyosun dunyada ne kadar kotubdurumda olan cocuklar var nasik yeticeksin hepsine dedim ya gercekten bir ozellikgim olsa o insanlari bulip hakketiklerini versem Allahim cezalarini versin insallah

Böyle bir olayın bir tık fazlası bizim semt de geçmiş ben görmedim ama görenler sağolsun şikayetçi olmuşlar ,sosyal hizmetlerden adamlar gelmiş çocukları almak için aile zor ,kötek,yalvar yakar sosyal hizmetleri ikna etmişler ,şimdi çocuklarına tek fiske vuramıyorlar ,ellerin den alınacak korkusuna.
Bana kalırsa sırf ellerin den alma korkusuna değil de gerçekten pişman olup şefkatlerinden bunları yapmamış olmamalarıydı...

Aynen canim ya keske alsalar bir sure vermeselerdi evlatlarin kiymeti bilselerdi.Kalpten gonulden sevgisi olanlar Annelligi tatsin insallah canim ya dua edelim

Aynen canim bir omur cpcukta yara olaraknkaliyor bir arkadasimiz anlatmis kuccukken hep siddetre buyumus hayattaki herseyini etkilemis is hayatini evliligini cok uzucu cokk((

Amin bende görüyorum dışarıda hep müdahale edesim geliyor içimden birşey engel oluyor sesimi çıkaramıyorum.

Cocuga sadece maddi olarak yetmek degil olay manevi olarak yetebilmek lazim ne diye cocul yaparlar anlamam yani zorlami yaptiriyolar isteyerek oluyor sanki o cocuk zorla onlara verilmis gibi ne ilgi var sevkat

Bir büyüğün konuşmasında dinlemiştim: "Çocuk büyütmek demek sadece barinma, giyinme ve yeme içmeyi karşılamak demek değildir. Çocuk büyütmek demek kendini maddi, manevi onun eğitimine adamak bu uğurda kendinden de feda edebilmek demektir. Eğitimsiz bir çocuk olur ki çok iyi yerlere gelir ve ahlaki olarak çok iyi olur, işte o zaman anne babanın bu çocuk için bir gram dahi övünmeye hakkı olamaz. Çünkü bu çocuk ceviz ağacı misali kendi kendini yetiştirmiş ve Allah'ın lutfuyla bu şekilde büyümüştür. Ve maddi manevi hiçbir şeyine katkisi olmayan anne baba sırf büyütüp besledim diyerek öbür dünyada Allah'tan bu çocuklar için hiçbir lütuf beklemeye hakkı olamaz."

Birebir aynı olmasa da bu minvalde idi sözleri. Ne yazikki çoğu insan anne baba olamıyor. Doğurup sokağa salarak çocuk da buyutulmez bunu da anlamıyorlar maalesef..

Cocuga sadece maddi olarak yetmek degil olay manevi olarak yetebilmek lazim ne diye cocul yaparlar anlamam yani zorlami yaptiriyolar isteyerek oluyor sanki o cocuk zorla onlara verilmis gibi ne ilgi var sevkat
Evet arkadasim senin kanindan canindan bir parca ne sevgi var ne sevkat Bu yuzden diyorum kalbinde merhameti olmayanlar cocuk sahibi olamasinlar.

Yorumunuza saglik canim .Benim bu yerde yasadigim kisiler anca cocuk dogurup sokaaga atiyorlar.Inanirmisin 2 v3 yaslarinda cocuklar kendi bslarina sokakta dolasiyorlar sok uzuluyorum.Diyorum ki lanet olsun annelerine hic mi insan korkmaz araba carpar biri alip goturur.Ortaliknboyle podofil sabiklayla doluyken .Yazik hemde cok yazk ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…