Herkes baba anne olamasin

Bız dayak yedıkte ne oldu sankıcıler bır farkına varsa keske kendılerıne neler oldugunu degıl mı

Ya onları Allah islah eder inşallah. Azalarak bitsinler. Öyle kafa yapısı olmaz olsun. Bilinçsiz annelere karşı öfkem bitmez yazarda yazarım yani...

Hersey maddiyat da degil arkadaslar anne babanin yuregi merhameti sevgisi evlada yukledigi anlam daha onemli
Cunku ben cocukken babam memurdu koy lojmaninda kalirdik iki goz odada..sobali odada biz dort kardes yatardik bir odada soguk odada annemler.anne derdim siz usursunuz burda derdim hicte usumeyiz siz usumeyin yeterki derdi.mesela benim yesil renkli naylon pabuclarim vardi cok severdim. Arefe gunu de koyden ilceye kirk dakika yol yururduk araba yoktu babam kiyafet alirdi hepimize birde bayramin 3.gunu gencere gelirdik lunaparka giderdik donma dolaba ve carpisan arabaya binerdim ben.benim bebegim hic olmadi ama annem kendi el emegiyle bebek yapardi bana.
Maddi yokluk vardi ama mutluydum.babamdan hic dayak yemedim.annemde bazen dort kardes girerdik birbirimize bak simdi oklava geliyor supurge geliyo dovcem sizi derdi o kadar.

Bende çok üzülüyorum keşke bütün çocuklar mutlu olasalar. Geçen gün 7 aylık kızımın tırnağını keserken kanattım o ağlamadı ama ben hıçkırıklarla ağladım canını yaktığım için. Hayat böyle işte her çocuk şanslı doğmuyor.

Iyi geceler arkadaslar.Dun ve bugun cok sinirlerdim bir kac gordugum olaylardan oturu.
Dun mutfakta yemek yaparken bir kadin pazardan geliyordu sanirim ellerinde posetler yaninda 6 yaslarinda ve 3 yaslarinda iki cocuk vardi.kucuk olan cocuk yavrum sanirim cok yoruldugu icin yurumeken agliyordu.Baktim kadin cocuguni kulugundan cekistirip duruyor bir yandanda bagirip yanagina vurmaya caliyor :sinirli: .Bunu gorunce dayanamadim evim 1 katta oldugu icin kadina abla napiyorsun dedim ya kucucuk cocuga boyle vurulup aglatilirmi.Kadin ise piskin piskin diyorki yorulmus beni kucagina al diye agliyor o dedi ve cocugu cekistire cekistire goturdu.Daha bu olaya cok uzulurken aksam bizim evin karsiinda nisan vardi dukkan tarzi bi yerde baktim adamin tekide oglunun kolunda tutmus dukkana itiyor burdan cikmicaksin diyor kafasinada birer tokat yapistiriyor .Cocukta diyor ki baba para ver babasida dove dove bakkala goturdu 1 tl lik cerez aldi. Bunuda alirken hala itip vuryor cocuga icim sizladi Allahim keske bir supermen olsamda boyle anne babalari bulup cezalandirsam. Cok ama cok uzuluyorum.Bunlar benim tesadufen gorduklerim peki ya gormediklerim:KK61:icim yaniyor bu cocuklar boyle ailelere layik degil dilerim Allahtan boyle olacak kisiler bir daha anne baba olmasinlar ya olmasin:KK43:
cocuga vuran kızan insanlara direk müdahale ediyorum .uyarıyorum. gücü yetiyor diye zulmediyor karısını dçven erkekler gibi

Denk gelince "çocuğa ne vuruyorsun?" diyorsun. "Sana ne benim çocuğum" diyor. Karısını tartaklayan adam görüp "napıyorsun kadına?" diyorsun. Bu sefer kadın "sana ne benim kocam" diyor. E bu çocuklar ya o adama ya o kadına dönüşüyor. Şiddet normalleşiyor.

Bakıyorum fiziksel şiddet uygulamayan da psikolojik şiddet uyguluyor. O kursa git, gitar da çal, İngilizce öğren, şakır şakır konuş, o sınava gir, şu bölümü yaz, şu okula git, o mesleği yap, onunla evlenme, çocuk yap, karını boşa vs.

Sonu gelmiyor yani. Ben "ohoo çok mutluydum, acayip mutlu bir çocuktum. Annem de babam da mükemmellerdi" diyen çok insan görmedim ki hayatımda. İstisna bunlar.

Sonra "artık çocuk yap" diyorlar. "Aaa çocuksuz ev mi olur, evin neşesi" diyorlar. Ben kendi neşem için dünyaya, şu kaosun ortasına bir canlı getiricem. Acı çekecek, mutsuz olacak. Belki iyi ebeveyn olamayacağız. o çocuk bir kere "niye doğdum ki" dese vicdan azabından öleceğiz. Sonra "nasıl çocuk düşünmüyorsun?" Korkuyoruz demek ki. Mutsuz çocukluktan, mutsuz çocuklardan, kötü ebeveynlerden, ülkede olmayan güvenlikten, adaletsizlikten, eğitim sisteminden, maddi açıdan yetememekten, istediği oyuncağı alamamaktan, eksik bırakmaktan korkuyoruz besbelli. Ama çocuk evin neşesi. Sonra çocuklar anneanne, babanne yanında rezil oluyor.

Anne baba olmak çok kolay. Sevişiyorsun hop çocuk. Ama bir insan yetiştirmek, o sorumluluğu almak inanılmaz zor. Baskıyla yapılan, aman ne olacak herkes yapıyor diye yapılan çocuklar da hep böyle acı çekiyor işte dünyada. Yazık.

Yapılan yorumlara bakarak.
Egitim seviyesi = iyi anne ; kötü anne durumuna katılmıyorum.

On beş yıllık öğretmenim dört tane çocuğum var. Bazen öyle velilerim ile karşılaşıyorum ki kadın okur yazar değil. Maddi durumu yok. Ama kadına özeniyorum çocukları ne sanşlı diye.

Bazen de öyle çalışkan , sorumluluk sahibi. Kendine güvenen ama asla şımarık olmayan , efendi ögrencilerim oluyor ki.
Masallah dört dörtlük.
Ya nerde hata yapıyorum diyorum .

Varoş denilebilecek bir semtte okulum hepsi değil ama başarılı, yardım sever, lider özellikli, okulun eşyalarını kullanırken titizlenen, başkalarının hakkına riayet eden. Hayvanlara karşı merhametli , zor durumda kaldıgı zaman yalana başvurmayan, bir yanlış yaptıgında yanakları al al kızaran.
Ama peynir ekmekten başka beslenmesi olmayan. Ayağındaki ayakkabısı eski, montunun fermuarı bozuk başında atkısı olmayan, çocuğunun forma alamadığı çocuklarım var...

Baksan pamuklara sarıp sarmalanmış eğitim seviyesi tavan yapmış aile çocuklarının olduğu özel okullarda sınav görevim olduğunda gözlerim yuvalarından oynuyor. Yine genelleme yapmadan bazıları Çocukların kuklası olmuş aileler, herşeye sahip olmak isteyen ama yine de mutsuz çocuklar. ..

Bu konuda hassas olduğun için bu tip şeylerle karşılaşıyorsun.
Ben de çok üzülüyorum uzulmekten ziyade aşırı sinirleniyorum. Keşke birileri de o çocuklara yaptıklarını onlara yapsa. Anlasaalar hanyayi Konyayi .
Bir de iki çocuktan fazla yapan insanlara uyuz oluyorum ben. Özellikle de 4-5 çocuk. Maddi boyut çok önemli değil. Sen o 4-5 çocuğa manevi olarak ne verebilceksin. Sonuçta her bir çocukla günde en az 2 saat bireysel olarak ilgilenmek lazım. Ee 5 çocuk 10 saat yapar. Ama yoookk ilgilenmiyorlar ki. Sadece maddi açıdan yeterliyim yaparım diyorlar.
Ben de hastanede yeni doğum yapmış kadının daha bir günlük bebeğini ağzına elini kapatarak öldürmeye calıştığını izlemiştim. Önceki çocuğunu da bu şekilde boğarak öldürmüş. Ama Allah'tan bu çocuk kurtuldu. Hastane personeli farkedip polisi aramış.
Yapma o zaman kardeşim çocuk falan yaa. Deliriyorum sinirden.
Iyi ki ilahi adalet var. Elleri kirilasicalar.

Iyi geceler arkadaslar.Dun ve bugun cok sinirlerdim bir kac gordugum olaylardan oturu.
Dun mutfakta yemek yaparken bir kadin pazardan geliyordu sanirim ellerinde posetler yaninda 6 yaslarinda ve 3 yaslarinda iki cocuk vardi.kucuk olan cocuk yavrum sanirim cok yoruldugu icin yurumeken agliyordu.Baktim kadin cocuguni kulugundan cekistirip duruyor bir yandanda bagirip yanagina vurmaya caliyor :sinirli: .Bunu gorunce dayanamadim evim 1 katta oldugu icin kadina abla napiyorsun dedim ya kucucuk cocuga boyle vurulup aglatilirmi.Kadin ise piskin piskin diyorki yorulmus beni kucagina al diye agliyor o dedi ve cocugu cekistire cekistire goturdu.Daha bu olaya cok uzulurken aksam bizim evin karsiinda nisan vardi dukkan tarzi bi yerde baktim adamin tekide oglunun kolunda tutmus dukkana itiyor burdan cikmicaksin diyor kafasinada birer tokat yapistiriyor .Cocukta diyor ki baba para ver babasida dove dove bakkala goturdu 1 tl lik cerez aldi. Bunuda alirken hala itip vuryor cocuga icim sizladi Allahim keske bir supermen olsamda boyle anne babalari bulup cezalandirsam. Cok ama cok uzuluyorum.Bunlar benim tesadufen gorduklerim peki ya gormediklerim:KK61:icim yaniyor bu cocuklar boyle ailelere layik degil dilerim Allahtan boyle olacak kisiler bir daha anne baba olmasinlar ya olmasin:KK43:
Ya arkadaş madem çocuk yetiştirecek tahammülleri yok. Neden anne baba oluyorlar? Kumdan kale yapıyorlar sanki. Bencede herkes anne baba olmasın. Çünkü zor zanaat..

Bu ulkede anne baba olmak icin ehliyet falan verilmeli.
Onune gelen dogurmak icin dogurursa boyle olur.
Kadinlar sagolsun sacma sapan adamlari baba yapma derdinde.

Her korunma yönteminde %8-10 hamile kalma şansı vardır. Anaç bir kadın değilim. Evlensem korunurum, buna rağmen hamile kalsam aldırırım. Öyle düşünmeyin. Herkes annelik istemeyebilir. Allah size sabır versin. Her isteyene nasip eder inşallah. Ama istemeyene de istemiyor diye katil demek doğru değil. Onlarda size çocuk manyağı gözüyle baksa?
Empati kurmak önemli. Bakacak olanlar doğurmalı konu uzamasın ama Türkiye'de çok fazla bilinçsiz anne var.
Şu kafadaki oturmuş "evlenmeliyim ve çocuk yapmalıyım!" düşüncesinin atılması gerek.

Kurs düşüncenize katılıyorum. Allah gönlünüze göre verir her şeyi hayırlısıyla inşallah.
Çok şükür bir oğlum var Allah isteyene versin.. Bir gün Allah size de anne olmayı nadip ederse o zaman belki beni daha iyi anlarsınız.. Ben de anne olmadan önce bekarken "yok ya beklemediğim bir hamilelik olsa aldırırım" diyordum. Sonra işler evlendim oğlum oldu şu an tüm düşüncelerim değişti.. Bu sizce çocuk manyaklığı mı?

Henüz bir evladım yok Rabbim tattırır mı bilemem ama bigün yol ortasında böyle çocuğunu döven biri ile bayağı kavgaya tutuşmuştum. Evine kadar takip edip polise şikayet etmekle de tehtid etmiştim ondan sonra apar topar kaçtı gitti... üzülüyorum öyle çocuk dövenleri. Ne isteyenler var nasip olmuyor.

Bakin suraya aynen yazayim cocugu dovmek nelere sebep olur:
Ben cocukken surekli dayak yerdim, surekli, araliksiz, hergun birkac posta. Cok yaramaz bir cocuk da degildim, derslerimde caliskandim, usluydum ve sessizdim hatta ama annem gunde bilmem kac posta doverdi. Hem nerde oyle bir tokat, birkac hirpamalama falan. Terligin topuguyla, oklavayla bilumum eline gecerse. Mutfakta is yapiyorsa bicagin keskin olmayan arka kismini kutttt diye indirirdi kafama oyle futursuzca saatlerce aglardim can acisiyla. Zaten sevip sarmalamak nerdeee. Kendi gucu yetmediginde de babam doverdi, Allah tan o cok yogundu da cok dovemiyordu ama bir dovmeye basladi mi elinden alamazdi kimse o derece bir huyu vardi onun da.

Tamam dayak yedim buraya kadar anlattim da bunlar neye mi sebep oldu?
- Oncelikle yedigim dayaklar yuzunden son derece ozguveni dusuk bir cocuk olarak yetistim. Lisede, dersanede ve de universitede hicbir sekilde atak ve girisken olamadim. Derslerim iyi olmasina ragmen ozguven dusuklugunden hicbirseye atilamiyordum.
- Sonra icine kapanik ve dengesiz tavirlarim vardi malesef. Bu konuda da kendimi zor duzelttim.
- Ayrica asiri derecede sevgi ve sefkat eksigi olan biriydim. Resmen actim ilgiye, sevgiye, sefkate.

Peki bunlarin neticesinde ne mi oldu?

Derslerde atilgan olamamak beni basarisizliga itti. Universiteye giris sinavimda basarisiz oldum, sirf evden kacmak icin istemedigim bir univ.de ve bolumde okudum, univ bitti ailemin yanina geri dondum bu sefer de karsima cikan ilk kisiyle cok da uzerinde durup dusunmeden evlenmeyi kabul ettim.

Sonuc: Nisbeten yanlis bir evlilik yaptim, cok iyi dusunup analiz edemedim, esimin karsisinda da nisanlilikta hep mi hep ezildim, evliligimde ezildim, mutsuz oldum, agladim, sizlandim vs vs iste hayatima mal olan hatalar yaptim.

Gecenlerde aglaya aglaya anneme bir mektup yazdim, tabiki de okumayacak, gormeyecek.
Ama bilmiyor yaptiklarinin, o dayaklarinin, sevgisizliginin, sefkatsizliginin bende nelere mal oldugunu.....

Sonuc: Cocuklarinizi dovmeyin, dinleyin, anlayin, sevin, sarin onlari. Cocuk onlar cocuk...
Sizin adiniza cok uzuldum.Annen baba herkes olamiyor maalesef.Suan hayatinz sizin elinizde .Cocugunuz varmi eger yoksa bir gun siz cocugunuza gormediginiz sevgiyi mutlulugu yasatirsiniz .hayatiniz bundan sonra cok guzel olur insallah canim

Ah canım ,bazı çocuklar ailem yok diye üzülüyor .bazısının en büyük bahtsızlığı ailesi olması ,
olmasa daha iyi olacak ,
yazık
aynen canim inanin diyorum bu sekikde kotu olcaklarsa olmasin hayatlarini hep etkiliyorlar bir arkadasim yazmis mesala nekadar etkilendigini cok uzucu ya :(((

Bu ulkede anne baba olmak icin ehliyet falan verilmeli.
Onune gelen dogurmak icin dogurursa boyle olur.
Kadinlar sagolsun sacma sapan adamlari baba yapma derdinde.
Niye çocuk sahibi oluyor ki? O çocuğun tüm sorumlulugu annenin üzerine kalıyor. Baba çocuğun yetişmesinde adeta süs bitkisi misyonunu yüklenmiş. Çocukları 10 dakika parka götürmeyi çok gören babalar var. Açıyorlar telefondan bir oyun ya da atıyorlar çocugun önüne oyuncakları oyna ve beni rahatsız etme der gibiler. Herkes evlenmemeli ve anne baba olmamalı.

Çocuğu doğurup sevgiyle akılla mantıkla büyütüp donanımlı özgüvenli iyi bireyler olarak yetiştirme isteği olan insanlar genelde eğitimli maddi durumu bir seviye daha üstte olan kişilerde mevcut. Geride kalan çoğu insan sadece üreme mantığıyla çok çocuk yapıyor. Büyütme kısmında özen göstermek sıfır. Akşama kadar çocukları sokakta bırakmak, dayak atmak, sevgisizlik,parasızlık. Çocuğu doğurmanın marifet olmadığının bilinmesi gerekiyor kesinlikle
evet arkadasim aynen sorsan derlerki benim cocugum var ovunup duruyorlar gercegi ise sabah aksam disardallr ya habire dogurup sokaga atiyorlar yazik gunah deigilmi

Benim yasadigim yerde seninkine cok benziyor canim cok iyi anliyorum seni. Muhtemelen tek farki benim tanidigim cocuklarin aileleri ustune birde zengin. Maddi durumu iyi demiyorum bak ZENGIN diyorum. Ama daha gecen parkta ayakkabisj yirtikti cocugun. Onem vermiyorlar bizim psikolojimizi bozuyorlar. Oglumun oyuncaklarini vs. Gormuslerdi bize gelmislikleri var. Annelerini taniyorum. Birgun bana abla xin oyuncaklari hala duruyormu? Diye sordular hala cikamiyorum etkisinden. Cunku eve alip oynatamadim alsam biliyorum hergun birer birer cogalarak geliyorlar. Kucucuk cocuk apartmanin onunde kaldi ben oglumla eve geldim ama o gunden sonra oyuncak alamiyorum ogluma sadece bir iki tane kitap aldim onun disinda evde oyuncak uretiyoruz hep. Ne zaman oyuncak almaya niyetlensem o cocuklar geliyo aklima sanki evdeki oyuncagi gorup ozeneceklermis, kendilerinin yok diye uzuleceklermis gibi geliyo
Cok haklisiniz canim zenginde olsalar cocuklarini yetistirme tarzi 0 .Anne ve baba olurken keske insanlar egitilsede guzel bir nesil yetistirsinler.

Boyle olmasa dahı psıkolojık sıddette uygulanıyor ve bu sayının ben cok fazla oldugunu dusunuyorum
Etrafımızdakı annelerın yuzde doksanı boyledır bır dusunun
Hatta ogretmenler bıle
Gecen adam gunes vıdeosunda bahsedıyordu, ogretmen cocugun yaZısı ıle dalga gecıp defterını yırtmıs sınıf ıcınde
Buda şiddet
Maalesef durum bu
İnşallah bılınclı anneler ile durum duzelecek tek temennımız bu
Gecen sahılde yuruyorz, koftecı masaları olur ya alcak taburelı, aılecek orada oturuolar 4-5 yasında cocuk masaya tekme attı caylar devrıldı
Annesı oyle hırslı bı tokat attıkı anlatamam
Bence zaten hep o tavır ıcınde kı o cocuk oyle davranıyor
Sıddet cocugun davranıslarını daha beter hale getıren bırsey
Bunun kac kısı bılıncınde kı
Aynen arkadasm boyle duyuncada cok uzuluyorum sidet siddeti doguruyor zaten .Bir cozum degil ki anlamiyorlar iste bazen diyorumndevletimiz bir kurs acsa anne ve baba olacak insanlara bir egitim verse belki ise yarar

Keşke her şey eğitimde bitse,fakat insanın içinde merhamet,vicdan ve insan sevgisi yoksa ister dünya zengini ol yine de iyi bir ebeveyn olamaz. Çocuğa fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayanla 'aman paşam aman prensesim' şeklinde çocuk yetiştirenlerin birbirlerinden çok da farkları yok. Altın oranı bulmak zordur,bu oranı bulan özellikle manevi olarak hazırsa kesinlikle çok çocuk yapmalı çünkü maalesef bizim zamanımızda aklı başında insan çocuk yapmaktan çekinirken, sırf çocuk yapmak için çocuk yapanlar çoğunlukta. Halbuki durum tam tersi olsaydı dünyamız daha yaşanılabilir bir yer olurdu.

Niye çocuk sahibi oluyor ki? O çocuğun tüm sorumlulugu annenin üzerine kalıyor. Baba çocuğun yetişmesinde adeta süs bitkisi misyonunu yüklenmiş. Çocukları 10 dakika parka götürmeyi çok gören babalar var. Açıyorlar telefondan bir oyun ya da atıyorlar çocugun önüne oyuncakları oyna ve beni rahatsız etme der gibiler. Herkes evlenmemeli ve anne baba olmamalı.

Ben de onu diyorum neden cocuk dahibi oluyorlar?

Keşke her şey eğitimde bitse,fakat insanın içinde merhamet,vicdan ve insan sevgisi yoksa ister dünya zengini ol yine de iyi bir ebeveyn olamaz. Çocuğa fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayanla 'aman paşam aman prensesim' şeklinde çocuk yetiştirenlerin birbirlerinden çok da farkları yok. Altın oranı bulmak zordur,bu oranı bulan özellikle manevi olarak hazırsa kesinlikle çok çocuk yapmalı çünkü maalesef bizim zamanımızda aklı başında insan çocuk yapmaktan çekinirken, sırf çocuk yapmak için çocuk yapanlar çoğunlukta. Halbuki durum tam tersi olsaydı dünyamız daha yaşanılabilir bir yer olurdu.

Iste o cocuk yapmak icin cocuk yapanlar da bir taneyle sinirli kalmiyor malesef. Bir cocugu cok guzel yetistirebilmisler gibi boncuk gibi diziyorlar cocuklari.

Back
X