Bakin suraya aynen yazayim cocugu dovmek nelere sebep olur:
Ben cocukken surekli dayak yerdim, surekli, araliksiz, hergun birkac posta. Cok yaramaz bir cocuk da degildim, derslerimde caliskandim, usluydum ve sessizdim hatta ama annem gunde bilmem kac posta doverdi. Hem nerde oyle bir tokat, birkac hirpamalama falan. Terligin topuguyla, oklavayla bilumum eline gecerse. Mutfakta is yapiyorsa bicagin keskin olmayan arka kismini kutttt diye indirirdi kafama oyle futursuzca saatlerce aglardim can acisiyla. Zaten sevip sarmalamak nerdeee. Kendi gucu yetmediginde de babam doverdi, Allah tan o cok yogundu da cok dovemiyordu ama bir dovmeye basladi mi elinden alamazdi kimse o derece bir huyu vardi onun da.
Tamam dayak yedim buraya kadar anlattim da bunlar neye mi sebep oldu?
- Oncelikle yedigim dayaklar yuzunden son derece ozguveni dusuk bir cocuk olarak yetistim. Lisede, dersanede ve de universitede hicbir sekilde atak ve girisken olamadim. Derslerim iyi olmasina ragmen ozguven dusuklugunden hicbirseye atilamiyordum.
- Sonra icine kapanik ve dengesiz tavirlarim vardi malesef. Bu konuda da kendimi zor duzelttim.
- Ayrica asiri derecede sevgi ve sefkat eksigi olan biriydim. Resmen actim ilgiye, sevgiye, sefkate.
Peki bunlarin neticesinde ne mi oldu?
Derslerde atilgan olamamak beni basarisizliga itti. Universiteye giris sinavimda basarisiz oldum, sirf evden kacmak icin istemedigim bir univ.de ve bolumde okudum, univ bitti ailemin yanina geri dondum bu sefer de karsima cikan ilk kisiyle cok da uzerinde durup dusunmeden evlenmeyi kabul ettim.
Sonuc: Nisbeten yanlis bir evlilik yaptim, cok iyi dusunup analiz edemedim, esimin karsisinda da nisanlilikta hep mi hep ezildim, evliligimde ezildim, mutsuz oldum, agladim, sizlandim vs vs iste hayatima mal olan hatalar yaptim.
Gecenlerde aglaya aglaya anneme bir mektup yazdim, tabiki de okumayacak, gormeyecek.
Ama bilmiyor yaptiklarinin, o dayaklarinin, sevgisizliginin, sefkatsizliginin bende nelere mal oldugunu.....
Sonuc: Cocuklarinizi dovmeyin, dinleyin, anlayin, sevin, sarin onlari. Cocuk onlar cocuk...