- 10 Temmuz 2015
- 1.969
- 13.249
- 208
Bız dayak yedıkte ne oldu sankıcıler bır farkına varsa keske kendılerıne neler oldugunu degıl mı
cocuga vuran kızan insanlara direk müdahale ediyorum .uyarıyorum. gücü yetiyor diye zulmediyor karısını dçven erkekler gibiIyi geceler arkadaslar.Dun ve bugun cok sinirlerdim bir kac gordugum olaylardan oturu.
Dun mutfakta yemek yaparken bir kadin pazardan geliyordu sanirim ellerinde posetler yaninda 6 yaslarinda ve 3 yaslarinda iki cocuk vardi.kucuk olan cocuk yavrum sanirim cok yoruldugu icin yurumeken agliyordu.Baktim kadin cocuguni kulugundan cekistirip duruyor bir yandanda bagirip yanagina vurmaya caliyor.Bunu gorunce dayanamadim evim 1 katta oldugu icin kadina abla napiyorsun dedim ya kucucuk cocuga boyle vurulup aglatilirmi.Kadin ise piskin piskin diyorki yorulmus beni kucagina al diye agliyor o dedi ve cocugu cekistire cekistire goturdu.Daha bu olaya cok uzulurken aksam bizim evin karsiinda nisan vardi dukkan tarzi bi yerde baktim adamin tekide oglunun kolunda tutmus dukkana itiyor burdan cikmicaksin diyor kafasinada birer tokat yapistiriyor .Cocukta diyor ki baba para ver babasida dove dove bakkala goturdu 1 tl lik cerez aldi. Bunuda alirken hala itip vuryor cocuga icim sizladi Allahim keske bir supermen olsamda boyle anne babalari bulup cezalandirsam. Cok ama cok uzuluyorum.Bunlar benim tesadufen gorduklerim peki ya gormediklerim icim yaniyor bu cocuklar boyle ailelere layik degil dilerim Allahtan boyle olacak kisiler bir daha anne baba olmasinlar ya olmasin
Ya arkadaş madem çocuk yetiştirecek tahammülleri yok. Neden anne baba oluyorlar? Kumdan kale yapıyorlar sanki. Bencede herkes anne baba olmasın. Çünkü zor zanaat..Iyi geceler arkadaslar.Dun ve bugun cok sinirlerdim bir kac gordugum olaylardan oturu.
Dun mutfakta yemek yaparken bir kadin pazardan geliyordu sanirim ellerinde posetler yaninda 6 yaslarinda ve 3 yaslarinda iki cocuk vardi.kucuk olan cocuk yavrum sanirim cok yoruldugu icin yurumeken agliyordu.Baktim kadin cocuguni kulugundan cekistirip duruyor bir yandanda bagirip yanagina vurmaya caliyor.Bunu gorunce dayanamadim evim 1 katta oldugu icin kadina abla napiyorsun dedim ya kucucuk cocuga boyle vurulup aglatilirmi.Kadin ise piskin piskin diyorki yorulmus beni kucagina al diye agliyor o dedi ve cocugu cekistire cekistire goturdu.Daha bu olaya cok uzulurken aksam bizim evin karsiinda nisan vardi dukkan tarzi bi yerde baktim adamin tekide oglunun kolunda tutmus dukkana itiyor burdan cikmicaksin diyor kafasinada birer tokat yapistiriyor .Cocukta diyor ki baba para ver babasida dove dove bakkala goturdu 1 tl lik cerez aldi. Bunuda alirken hala itip vuryor cocuga icim sizladi Allahim keske bir supermen olsamda boyle anne babalari bulup cezalandirsam. Cok ama cok uzuluyorum.Bunlar benim tesadufen gorduklerim peki ya gormediklerim icim yaniyor bu cocuklar boyle ailelere layik degil dilerim Allahtan boyle olacak kisiler bir daha anne baba olmasinlar ya olmasin
Çok şükür bir oğlum var Allah isteyene versin.. Bir gün Allah size de anne olmayı nadip ederse o zaman belki beni daha iyi anlarsınız.. Ben de anne olmadan önce bekarken "yok ya beklemediğim bir hamilelik olsa aldırırım" diyordum. Sonra işler evlendim oğlum oldu şu an tüm düşüncelerim değişti.. Bu sizce çocuk manyaklığı mı?Her korunma yönteminde %8-10 hamile kalma şansı vardır. Anaç bir kadın değilim. Evlensem korunurum, buna rağmen hamile kalsam aldırırım. Öyle düşünmeyin. Herkes annelik istemeyebilir. Allah size sabır versin. Her isteyene nasip eder inşallah. Ama istemeyene de istemiyor diye katil demek doğru değil. Onlarda size çocuk manyağı gözüyle baksa?
Empati kurmak önemli. Bakacak olanlar doğurmalı konu uzamasın ama Türkiye'de çok fazla bilinçsiz anne var.
Şu kafadaki oturmuş "evlenmeliyim ve çocuk yapmalıyım!" düşüncesinin atılması gerek.
Kurs düşüncenize katılıyorum. Allah gönlünüze göre verir her şeyi hayırlısıyla inşallah.
Sizin adiniza cok uzuldum.Annen baba herkes olamiyor maalesef.Suan hayatinz sizin elinizde .Cocugunuz varmi eger yoksa bir gun siz cocugunuza gormediginiz sevgiyi mutlulugu yasatirsiniz .hayatiniz bundan sonra cok guzel olur insallah canimBakin suraya aynen yazayim cocugu dovmek nelere sebep olur:
Ben cocukken surekli dayak yerdim, surekli, araliksiz, hergun birkac posta. Cok yaramaz bir cocuk da degildim, derslerimde caliskandim, usluydum ve sessizdim hatta ama annem gunde bilmem kac posta doverdi. Hem nerde oyle bir tokat, birkac hirpamalama falan. Terligin topuguyla, oklavayla bilumum eline gecerse. Mutfakta is yapiyorsa bicagin keskin olmayan arka kismini kutttt diye indirirdi kafama oyle futursuzca saatlerce aglardim can acisiyla. Zaten sevip sarmalamak nerdeee. Kendi gucu yetmediginde de babam doverdi, Allah tan o cok yogundu da cok dovemiyordu ama bir dovmeye basladi mi elinden alamazdi kimse o derece bir huyu vardi onun da.
Tamam dayak yedim buraya kadar anlattim da bunlar neye mi sebep oldu?
- Oncelikle yedigim dayaklar yuzunden son derece ozguveni dusuk bir cocuk olarak yetistim. Lisede, dersanede ve de universitede hicbir sekilde atak ve girisken olamadim. Derslerim iyi olmasina ragmen ozguven dusuklugunden hicbirseye atilamiyordum.
- Sonra icine kapanik ve dengesiz tavirlarim vardi malesef. Bu konuda da kendimi zor duzelttim.
- Ayrica asiri derecede sevgi ve sefkat eksigi olan biriydim. Resmen actim ilgiye, sevgiye, sefkate.
Peki bunlarin neticesinde ne mi oldu?
Derslerde atilgan olamamak beni basarisizliga itti. Universiteye giris sinavimda basarisiz oldum, sirf evden kacmak icin istemedigim bir univ.de ve bolumde okudum, univ bitti ailemin yanina geri dondum bu sefer de karsima cikan ilk kisiyle cok da uzerinde durup dusunmeden evlenmeyi kabul ettim.
Sonuc: Nisbeten yanlis bir evlilik yaptim, cok iyi dusunup analiz edemedim, esimin karsisinda da nisanlilikta hep mi hep ezildim, evliligimde ezildim, mutsuz oldum, agladim, sizlandim vs vs iste hayatima mal olan hatalar yaptim.
Gecenlerde aglaya aglaya anneme bir mektup yazdim, tabiki de okumayacak, gormeyecek.
Ama bilmiyor yaptiklarinin, o dayaklarinin, sevgisizliginin, sefkatsizliginin bende nelere mal oldugunu.....
Sonuc: Cocuklarinizi dovmeyin, dinleyin, anlayin, sevin, sarin onlari. Cocuk onlar cocuk...
aynen canim inanin diyorum bu sekikde kotu olcaklarsa olmasin hayatlarini hep etkiliyorlar bir arkadasim yazmis mesala nekadar etkilendigini cok uzucu yaAh canım ,bazı çocuklar ailem yok diye üzülüyor .bazısının en büyük bahtsızlığı ailesi olması ,
olmasa daha iyi olacak ,
yazık
Niye çocuk sahibi oluyor ki? O çocuğun tüm sorumlulugu annenin üzerine kalıyor. Baba çocuğun yetişmesinde adeta süs bitkisi misyonunu yüklenmiş. Çocukları 10 dakika parka götürmeyi çok gören babalar var. Açıyorlar telefondan bir oyun ya da atıyorlar çocugun önüne oyuncakları oyna ve beni rahatsız etme der gibiler. Herkes evlenmemeli ve anne baba olmamalı.Bu ulkede anne baba olmak icin ehliyet falan verilmeli.
Onune gelen dogurmak icin dogurursa boyle olur.
Kadinlar sagolsun sacma sapan adamlari baba yapma derdinde.
evet arkadasim aynen sorsan derlerki benim cocugum var ovunup duruyorlar gercegi ise sabah aksam disardallr ya habire dogurup sokaga atiyorlar yazik gunah deigilmiÇocuğu doğurup sevgiyle akılla mantıkla büyütüp donanımlı özgüvenli iyi bireyler olarak yetiştirme isteği olan insanlar genelde eğitimli maddi durumu bir seviye daha üstte olan kişilerde mevcut. Geride kalan çoğu insan sadece üreme mantığıyla çok çocuk yapıyor. Büyütme kısmında özen göstermek sıfır. Akşama kadar çocukları sokakta bırakmak, dayak atmak, sevgisizlik,parasızlık. Çocuğu doğurmanın marifet olmadığının bilinmesi gerekiyor kesinlikle
Cok haklisiniz canim zenginde olsalar cocuklarini yetistirme tarzi 0 .Anne ve baba olurken keske insanlar egitilsede guzel bir nesil yetistirsinler.Benim yasadigim yerde seninkine cok benziyor canim cok iyi anliyorum seni. Muhtemelen tek farki benim tanidigim cocuklarin aileleri ustune birde zengin. Maddi durumu iyi demiyorum bak ZENGIN diyorum. Ama daha gecen parkta ayakkabisj yirtikti cocugun. Onem vermiyorlar bizim psikolojimizi bozuyorlar. Oglumun oyuncaklarini vs. Gormuslerdi bize gelmislikleri var. Annelerini taniyorum. Birgun bana abla xin oyuncaklari hala duruyormu? Diye sordular hala cikamiyorum etkisinden. Cunku eve alip oynatamadim alsam biliyorum hergun birer birer cogalarak geliyorlar. Kucucuk cocuk apartmanin onunde kaldi ben oglumla eve geldim ama o gunden sonra oyuncak alamiyorum ogluma sadece bir iki tane kitap aldim onun disinda evde oyuncak uretiyoruz hep. Ne zaman oyuncak almaya niyetlensem o cocuklar geliyo aklima sanki evdeki oyuncagi gorup ozeneceklermis, kendilerinin yok diye uzuleceklermis gibi geliyo
Aynen arkadasm boyle duyuncada cok uzuluyorum sidet siddeti doguruyor zaten .Bir cozum degil ki anlamiyorlar iste bazen diyorumndevletimiz bir kurs acsa anne ve baba olacak insanlara bir egitim verse belki ise yararBoyle olmasa dahı psıkolojık sıddette uygulanıyor ve bu sayının ben cok fazla oldugunu dusunuyorum
Etrafımızdakı annelerın yuzde doksanı boyledır bır dusunun
Hatta ogretmenler bıle
Gecen adam gunes vıdeosunda bahsedıyordu, ogretmen cocugun yaZısı ıle dalga gecıp defterını yırtmıs sınıf ıcınde
Buda şiddet
Maalesef durum bu
İnşallah bılınclı anneler ile durum duzelecek tek temennımız bu
Gecen sahılde yuruyorz, koftecı masaları olur ya alcak taburelı, aılecek orada oturuolar 4-5 yasında cocuk masaya tekme attı caylar devrıldı
Annesı oyle hırslı bı tokat attıkı anlatamam
Bence zaten hep o tavır ıcınde kı o cocuk oyle davranıyor
Sıddet cocugun davranıslarını daha beter hale getıren bırsey
Bunun kac kısı bılıncınde kı
Niye çocuk sahibi oluyor ki? O çocuğun tüm sorumlulugu annenin üzerine kalıyor. Baba çocuğun yetişmesinde adeta süs bitkisi misyonunu yüklenmiş. Çocukları 10 dakika parka götürmeyi çok gören babalar var. Açıyorlar telefondan bir oyun ya da atıyorlar çocugun önüne oyuncakları oyna ve beni rahatsız etme der gibiler. Herkes evlenmemeli ve anne baba olmamalı.
Keşke her şey eğitimde bitse,fakat insanın içinde merhamet,vicdan ve insan sevgisi yoksa ister dünya zengini ol yine de iyi bir ebeveyn olamaz. Çocuğa fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayanla 'aman paşam aman prensesim' şeklinde çocuk yetiştirenlerin birbirlerinden çok da farkları yok. Altın oranı bulmak zordur,bu oranı bulan özellikle manevi olarak hazırsa kesinlikle çok çocuk yapmalı çünkü maalesef bizim zamanımızda aklı başında insan çocuk yapmaktan çekinirken, sırf çocuk yapmak için çocuk yapanlar çoğunlukta. Halbuki durum tam tersi olsaydı dünyamız daha yaşanılabilir bir yer olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?