Herey sinirimi bozuyor Dn ncesi

Şimdi anlamadım istemediğin için mi kabahatli oldun??:uhm:

aynen öyle canim
gecen kaynanaim kullandigi kelimi su
akilli olsaydinizda sizde herseyi aldirsaydiniz
ben görümcemle eltimi konusurken o öyle dedi
bide hemen hamile kaldigi icin el üstünde tutuluyorlar
zemuszemus

Valla şu hale bak yaa devir iyice değişti hem kız alıyorlar oh ne ala hemde Masraflar kıza ait olsun. Hiç olmuyorsa bile erkeğinde bi katkısı olmalı bence iyice hazıra konma durumuda doğru değil. Çünkü herşeyi biz yapıp hazır önlerine sunarsak erkekde hiçbir zaman sorumluluk almaz.

benim anlatmak istediğim hekes görevini bilecek kimse herşeyinizi kendiniz yaptınız diye size tutup ödül vermez ,birde insanoğlu nankördür sırtına bir yükü ne kadar yüklenirsen daha fazlasını yüklemeye çalışır sana bide yetmezmiş gibi değerin olmaz tabiki huzur herşeyden önemli ama ben her zaman herkesin görevini ve yapması gerekeni yapması taraftarıyım kimse enayi değil....

Kesinlikle kimse enayi değil aynen katılıyorum. Eğer bir erkek evlenmeye kalkıyorsa çalışacak elini taşın altına koyacak bazı şeyler beraberce yapılabilir o ayrı ama erkekde köşeye çekilip herşeyi bayanın üstüne yıkıyorsa o erkek hiç evlenmesin bence. Daha evlenmeden önce böyleyse o erkeğe güvenipte yuva kurulmaz.

Evleneceklere yardım edilmesi tabiki güzel şey ama bunun bir görev olarak ailelere yıkılmasına karşıyım. Kimseden ödül beklemedim, istedikleri kadar nankörlür yapabilirler ama bana kimse fazladan yük yüklemedi. Çünkü herşeyi gören bir eşim vardı ve ailesiyle ilişkimizi çok iyi ayarladı. Sonuçta erkek tarafı yada kız tarafı istediğini yapsın ve yapmasın mühim değil, önemli olan huzurdur. Eşyanız tam olabilir ama huzur yoksa ve laflar ortada dönüyorsa koltuğun, halının ne önemi var ki.
Yaptıranlar ve yaptırmayanlar hiç önemli değil herkes huzurlu ve mutlu olurlar inşallah.

evet bende herşeyimi kendim yapanlardanım düğün salonunun parasını bile üzerime takılanlarla ödediklmaz:
çok şükür o zaman çok zorlandık ama şimdi evimizde var arabamızda
geçengün kayınbabam bir misafirlerine ''bizde oğlana evaldık falan gibilerinden laf etti misafirlerin yanında ''siz almadınız o evi eşimle ben aldık kimsenin yardımı olmadan ''dedim bi bozuldular
ama en iyisi kızlar kimse bişe diyemiyor böyle olunca üzerinizde söz sahibi olamıyorlar

Aslında o aileye göre değişir bakın kayınpederiniz misafirin yanında ev aldığını idda etmiş demekki böyle pişkin kendini bilmez insanlarda olabiliyor yani kendinizde yapsanız al işte sinir edici bir durum..

bizler bu yönden şanssız kişileriz galiba. bizimde öyle hiçbirşey yapmadılar. eşimin birikmiş parası varmış onu çektik oda 6.000 tl onunla ne olur ki? herşeyin ucuzunu aldık. gelinliğimi bile 2. el kiraladık hiç yoktan onu ilk ben giyseydim dedim eşim param mı var sende anlamıyorsun beni dedi tmm dedim. ama gel görki görümcem kaynım ve kaynanam düğün boyunca kavga çıkarmaya çalıştı salonda ailemin yüzüne bakmadılar terbiyesizler. ailemin bana taktıklarını fesatlanmış borçları yükleyeyimde görsün gününü demiş ki yaptıda. düğün sonrası gelinliğmi eleştiriyor bana zevksiz diyor çok güzeldi ama 2. giyimdi işte. bende paranız yokmuş ben nabayım bir gelini doğru düzgün alamadınız dedim. yaw bizde gelin aldık herşeyini babam aldı fakirlerdi. hiçde bişey demediler laf söylemedik benim çeyizimden takım tabak koyduk v.s. biz hiçbirşeyi olmayana ağzımızı açmadıkda benim herşeyim var her lafıda işittim maalesef. ama ödedik borçlarımızı açda kaldık, şimid 3 senelik evliyiz arabamızı aldık sonrada evimizi. mevlam sabredene herşeyi veriyor. sabredin arkadaşlar inanın sonrası mutluluk ve huzur oluyor. ama eşlerinizin ailesiyle fazla yüz göz olmayın onlar huzuru bozuyorlar.

benimde bu aralar çok sinirlerimi bozuyorlar...
benim ailemde hiç bişi istemedi .... ama bilmiyorum ayağınada sürekli enayi yerine konmak
gücüme gidiyor....
daha yeni nişanlım bana dediki altın seti takacağımıza inci set alsak nasıl olur gelinlikle güzel duruyor dedi..... onu dediğinde canım yandı niye bukadar üzüldüm bilmiyorum...
bende dedim ki normalde hem altın set hemde inci set beraber olarak erkek tarafı alır....... ben sana inci setin lafını bile etmedim babamdan istedim onu babam evden çıkmadan bana takacak gelinliğimle kullanayım diye... dedim........
takı seti ilerde para etmez dedi... bende dedimki; ben onu yatırım amaçlı istemiyorum ki boynuma bir yere giderken takabileceğim ve düğünümden ömürlük saklayabileceğim uygun fiyatlı bir hediye istiyorum dedim........ ne ailem ne de ben bişi istemedim beni çok üzdün çok değersiz hissettirdin kendime dedim........ ben bunu istiyorum gelinin hakkıdır ve ben hakkımı istiyorum dedim....... sustu sonra dahada sinirlendimmmm istemiyorum takmayın dedim ilerde bileziklerimden bozdurur kendime bi set alırım dedim...
özür diledi tamam ben sadece fikir söyledim beni yanlış anladın dedi.. bende etrafında hiç mi evlenen olmadı inci seti söylüyorsun normalde oda sana düşüyo ama ben bunun lafını bile etmedim git sor lütfen ben mi yanlış biliyorum dedim.......eve geldim sabaha kadar ağladım ama onun haberi yok çok kırıldım çok içime oturdu........ tamam ailesi pek destek olamıyor ama seviğim insanda param yok yetişemiyorum demiyo beni enayi yerine koyuyor... anlatssa bana böle böyle diye inanı gider sahtesini aldırırım ikimizin arasında sır kalır aileme ve onun ailesine sölemezdim ama enayi yerine konmak çok gücüme gitti.....

Son düzenleme:
deşmeyin yaramı mafoldumben
bizimkilerin hiçbişeyden haberi yok. . . ne adet bilolar ne başka bişey . . .biz sölemesek hiçbişyi almıcaklar. . .

valla bize de biş yapmadı eşimin ailesi her şey hemen hemen eşim tarafından alındı gerçi yalan olmasın salon eşyamı sanırım kayınvalidem ödedi ama tahminen o da zaten eşimin daha önce onlara verdiklerinden kalanlardır düğünü de bana takılan altınlarla yaptık
maddiyatı geçtim düğünde herkes oturdu hiçbiri bizimle ilgilenmedi biz gelinle damat olarak düğün yerinin masa düzeniyle felan uğraştık öksüz gibi evlendik yani
ama noldu şimdi her şeye karışmaya çalışıyor kayınvalidem ama ben de eşime ihtiyacımız varken nerdeydiler dedim geçtim eşim de akıllandı artık onlara sömütmüyor kendini her işte bir hayır var

bizimkiler üstüne düşen herşeyi yaptılar ama kimi duysam artık erkek tarafı işi yüzsüzlüğe vurmuş bi arkadaş demişti kız evi naz eviyken şimdi erkek evi naz evi oldu valla

erkek tarafı olarak size ne yapıldı neler karşılandı çok merak ediyorum kendimi afedersiniz ama enayi gibi hissediyorum da..

hiçbir şey yapılmadı. ben istemedim. ne erkek tarafı ne kız tarafı bişyler yapsın istemedim. bu şekilde hesap peşinde koşmak istemedim çünkü. ne benim ne eşimin ailesi varlıklı değil. neden onlara yük olalım ki. herşeyi kendimiz yaptık. yok nişan elbisesini sen al. yok damatlığı ben alayım yok donu ben alayım terliği sen. kına geceme bile işten çıkıp öyle gittim. tek isteğim sevdiğimi alıp balayına gitmek. düğün bile yapmadım. en güzel günlerini bunları düşünüp heba etme. yapmadılar mı sana? sende yapma boşver gitsin şakkıdı

karşı taraf alabilecek durumdayken almıyorsa,ortalığı dağıtırım valla,alamayacak durumdalarsa ayrı tabi.

baştan adını koymak gerekiyormuş ben şunu şunu isterim diye ama geç öğrendim iyilikten maraz doğacağını..

benim de içimde altın set kaldı takılmayacağına adım gibi eminim.Soran da yok zaten ne istiyosun diye.

ben bunları mı hakediyorum...düşündükçe hayat zindan oluyor bana ama verdiğim onca emeği düşünüp ayrılamıyorum da...seviyorum onu..ama bazı şeylerin yanlış olduğunu geç anladım salaklık yaptım baştan her taşın altına elimi koyarak..

bu saatten sonra neyi değiştirecem ki onun ailesini mi yoksa onu mu...

alıştılar bi kere..

ben çok yoruldum yıprandım artık kendimi neyin içine soktum bilemiyorum kafam öyle karışık ki.

allah hayırlısını versin herşeyin..

çevrem hep çok güzel olduğumu çok şanslı olduğumu söyler oysa ben hiç bir aman şanslı olmadım biçok konuda..

allah çirkin şansı versin derler ya insanın bahtı güzel olsunn be:çok üzgünüm:

Birtek balayımızı ve salon takımımızı eşilme ben aldık. Aileler aralarında anlaştılar. Babam ne ben zorlanayım ne siz dedi. Onlarda ellerinden geleni yaptılar. Bizimkilerde öyle. Ama tek içimde kalan düğün yapamadık. Düğün yapsak takılardan ödememiz gerekecekti. ıstermisin dediler. Yapmayalım dedim. Evimi benim istediğim yerden biz daha sevgiliyken aldılar. Ama şimdi benden değerlisi yok. (allah bozmasın) Her zaman her yerde "bir gelin aldık, allah razı olsun bizi hiç zorlamadılar derler." Kayınvalidem kendi kızından ayırmaz beni. O zaman arkadaşlarım falan aa düğün bile yapamıyorlar mı? diye küçümsüyorlardı. Ama olsun biz mutlu ve huzurluyuz gerisi boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…