• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herey sinirimi bozuyor Dn ncesi

baştan adını koymak gerekiyormuş ben şunu şunu isterim diye ama geç öğrendim iyilikten maraz doğacağını..

benim de içimde altın set kaldı takılmayacağına adım gibi eminim.Soran da yok zaten ne istiyosun diye.

ben bunları mı hakediyorum...düşündükçe hayat zindan oluyor bana ama verdiğim onca emeği düşünüp ayrılamıyorum da...seviyorum onu..ama bazı şeylerin yanlış olduğunu geç anladım salaklık yaptım baştan her taşın altına elimi koyarak..

bu saatten sonra neyi değiştirecem ki onun ailesini mi yoksa onu mu...

alıştılar bi kere..

ben çok yoruldum yıprandım artık kendimi neyin içine soktum bilemiyorum kafam öyle karışık ki.

allah hayırlısını versin herşeyin..

çevrem hep çok güzel olduğumu çok şanslı olduğumu söyler oysa ben hiç bir aman şanslı olmadım biçok konuda..

allah çirkin şansı versin derler ya insanın bahtı güzel olsunn be:çok üzgünüm:

Canım eğer karşı tarafın alım gücü varsa ne istiyosan aldıracaksın çatır çatır acıdınmı acınacak duruma düşersin. Annem hep söyler kızım başından ne aldırdın aldırdın sonradan olmuyor bazı şeyler diye çok doğru bencee..

bende evlendiğimde annemler bana ait olan eşyaları peşin parayla aldılar.hatta annem dedi ki bak kızım biz zorlanmayın diye peşin parayla alıyoruz eğer erkek tarafıda peşin alacaksa olur.ama onlar eşyaları taksit yapıp size yükleyecekse bizde taksitle alalım dediler.

bende bunu eşime söylediğimde ya olur mu tabi peşin alıcaz demişlerdi.ama sonradan hiçbirini peşin almadıkları ortaya çıktı. 1,5 sene taksit ödedik hemde benim ailem her eşyamı almışken.sorun para ödenmesinde değil bana deselerdi bizim durumumuz bu bizde öderdik eşyaları.ama ailem biraz enayi yerine konmuş oldu.

kavga olmasın diye anneme borcumuzun olmadığını söylemiştim ama 2,5 sene geçti hala içimde yaradır. annesi eşimi sadece kıyafetleriyle evlendirdi.senin çeyizin çokmuş diye ne bir yatak ne bir yorgan verdi.eşyalarını getirip dolaba yerleştirip gitmişlerdi.

resmen annem babam düğünü sahiplendiler.eşimi evlerine gidip allahın emriyle istemediğimiz kaldı .şu an çok şükür çalışıp kazanıyoruz ama geçen günlerde unutulmuyor.

Evlenirken ailenize, eşinizin ailesinemi güvenerek evleniyorsunuz?

Eğer belirli bir ekonomik güce eşinizle kavuşamadıysanız ozaman bekleyin evlenmeyin. Aileleriniz sizin evlerinizi döşeyeceklerine paralarını kendilerine saklasalar kendileri için daha hayırlı olur, muhtemelen gelecekte karşılaşacakları sağlık problemlerinde bu para oldukça yardımcı olur. Hem çoğu kişi zaten dediğim gibi belirli bir birikime kavuşuyor, ardından evleniyor ve daha mutlu ve huzurlu bir evlilik yaşıyor, hiç kimseye muhtaç olmadan.

valla bende nişanlıyım istediğim herşeyi söyledim bu olacak dedim nişanlıma hepsinide yaptılar,tabi eltim bu duruma çok bozuluyo kocasına iyi oluyo size diyomuş,yapacaklar tabi annemin bi lafı vardır yanlış anlamayın lütfen..sözüm meclisten dışarı ucuza gidenin değeri olmaz yaranılmazda diye çok doğru hamama giren terler yapmak zorundalar tabi bizde üzerimize düşen görevi yapıyoruz...

Hem anlamıyorum, zor giden kıymet bilir gibi, isteklerimi belirttim isteklerimi karşılamazsa gibi lafları, yada yukarıdaki alıntıdaki gibi, ucuza gidenin değeri olmaz mı? Kadın ticari bir metaya mı dönüştü? Biri birine birşey mi satıyor. (Benimde sözüm meclisten dışarı sengözlerimebaksanab)

kendi adıma cevaplayacak olursam tabiki aileme güvenip evlenmedim sonuçta mesleğim ve bir işim vardı.beni üzen karşı tarafın yapacağım diyipte yapmaması.sonuçta bir çok insan da bundan dertli.

erkek-kız tarafı farketmez herkes birbirine açık olsa zaten ortada sorun kalmaz.deselerdi ki kızım bizim elimizden bu kadar geliyor o zaman ben derdim ki almayın biz yaparız.zaten eşimin ailesi para harcamadı eşimin birikmişleri vardı.sırf para gitmesin diye nikahtan sonra eğlenmeye bile gidemedik. hala ona yanarım. evlendiğim zaman derdim ne önemi var yapmasalar da olur ne saçma adetler diye ama işin aslı öyle değilmiş. ben kendi adıma bana layık görülenlere üzüldüm.hemde durumları buna müsaitken yapmamaları beni daha çok üzdü. çok şükür şu anda eşimin ailesiyle aramda problem yok olmasında .

tabiki erkek tarafını donuna kadar sömürenlere bende karşıyım.ama üzülerek söylüyorum ki öyle gelinler daha kıymetli. malesef bu böyle..

Son düzenleme:

Eğer belirli bir ekonomik güce eşinizle kavuşamadıysanız ozaman bekleyin evlenmeyin. Aileleriniz sizin evlerinizi döşeyeceklerine paralarını kendilerine saklasalar kendileri için daha hayırlı olur, muhtemelen gelecekte karşılaşacakları sağlık problemlerinde bu para oldukça yardımcı olur. Hem çoğu kişi zaten dediğim gibi belirli bir birikime kavuşuyor, ardından evleniyor ve daha mutlu ve huzurlu bir evlilik yaşıyor, hiç kimseye muhtaç olmadan.

Hem anlamıyorum, zor giden kıymet bilir gibi, isteklerimi belirttim isteklerimi karşılamazsa gibi lafları, yada yukarıdaki alıntıdaki gibi, ucuza gidenin değeri olmaz mı? Kadın ticari bir metaya mı dönüştü? Biri birine birşey mi satıyor. (Benimde sözüm meclisten dışarı sengözlerimebaksanab)
kadın bir meta değil sadece karşı tarafın elinde olduğuna rağmen ve yapacaz diyip bişeyleri yapmıyosa bu karşı tarafı enayi yerine koymaktan başka bişey değildir,ayrıca 3,5 parça altın kıyafet almak değildir kıymet vermek o insan için bişeyler yapabileceğini göstermek ve onun için gerekirse sıkıntıya girebilmektir değer vermek ,siz hiçbişey istemeyerek fedakarlık yapıyosanız karşı tarafda bunu düşünüp elinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışmalıdır yapmıyosa işte bu enayi yerine koymaktır...

bende nişanlıyım keşke öyle bir imkanımız olsaydı da kimseden birşey beklemeseydik ama ben çalıştgm halde paramı gider aileme veririm birikim yapmam nişanlımda ailesiyle abileriyle ortak çalısıyor illa ki yapılacak seyleri aiileler yapıyor daha dogrusu yapması gerekiyor ama genelde hep en fazla veren kız tarafı oluyor bende bunu sonradan farkettim en başta tek tek konuşulmalıymış böyle şeyler ama geç oldu... etrafımdaki insanlara bakıyorum da baştan kız sunu erkek sunu alacak diye liste cıkarıyolar ortak kararla sonra ne gürültü ne üzüntü en iyisi buymus ama geç oldu farketmem:sinifsinif:

valla bende nişanlıyım istediğim herşeyi söyledim bu olacak dedim nişanlıma hepsinide yaptılar,tabi eltim bu duruma çok bozuluyo kocasına iyi oluyo size diyomuş,yapacaklar tabi annemin bi lafı vardır yanlış anlamayın lütfen..sözüm meclisten dışarı ucuza gidenin değeri olmaz yaranılmazda diye çok doğru hamama giren terler yapmak zorundalar tabi bizde üzerimize düşen görevi yapıyoruz...

aynen katılıyorum güzelim de sen 2 sene önce ben evlenmeden nerdeydin....ben çok ucuza gittim gerçekten.o sadece salonu oturma odasını ve halıları aldı.kalan her şey üstüme yıkıldı.salak kafam,çok iyi güdülmüşüm diyorum.ama bundan sonra yoooooooooooook.hakettiğim değeri görmek istiyorum.:oklava:

kadın bir meta değil sadece karşı tarafın elinde olduğuna rağmen ve yapacaz diyip bişeyleri yapmıyosa bu karşı tarafı enayi yerine koymaktan başka bişey değildir,ayrıca 3,5 parça altın kıyafet almak değildir kıymet vermek o insan için bişeyler yapabileceğini göstermek ve onun için gerekirse sıkıntıya girebilmektir değer vermek ,siz hiçbişey istemeyerek fedakarlık yapıyosanız karşı tarafda bunu düşünüp elinden geldiğince bişeyler yapmaya çalışmalıdır yapmıyosa işte bu enayi yerine koymaktır...

evet kesinlikle katılıyorum eğer bir işe kalkışılıyorsa durumlar el verdiğince iki tarafta elini taşın altına koymalı, eğer maddi sıkıntı varsa bu konuşularak anlaşılır ama yapacağım deyipte hiç bir şey yapmıyorsa da bencede bu karşı tarafı enayi yerine koymaktan başka birşey değildir...yasakkelime

bazı yorumlar hep şu şekilde
biz aldık biz yaptık onlar yapmadılar onlar şunu almadılar bunu yapmadılar
biz ve ve onlar olmak üzere iki gruba ayrılınmış sanki
ne koparsak kardır mantığında...
evlilik bir takım oyunu değil arkadaşlar
taraf tutmayı insanları siz biz onlar diye ayırmaktan vazgeçin
siz böyle yaptıkça onlar olarak gördükçe zaten alsalarda yaranamazlar size
mutlu olmazsınız benimsemediğiniz için
onlar dediğiniz kişi artık sizin aileniz oluyor alsalarda aileniz almasalarda, bu açıdan bakın
elinde olan yardım eder
aslında elinde olan değil yardım etmek isteyen yardım eder
kim ne alıyorsa kendi hayrı için değil oğullarının kızlarının mutluluğu rahat yaşaması için alır
zorunluluk değildir bu
almayan yok mu elbette var
yardım edip etmemek ailelere kalmış bişe
siz kız ailesi olarak bir şeyler alınınca kendinizi enayi yerine konmuş kullanılmış gibi hissediyorsanız
hiç bir şey aldırmayın ailenize o zaman
beraber alın paşa paşa ödeyin birlikte bu kadar basit işte....

aynı aynı aynı..eşimin ailesi varlıklı ama hiçbişey yappmadılar.onlar yapmayınca bende artık ailemden istemiyorum.ama ailem varını yoğunu harcadıktan sonra aklım başıma geldi.ne yaptırırsanız kardır.şunu iyi bilinki hiçbişey sizden daha değerli değil.o insanı kaybetmemek için herşeyeevet diyosunuz.sonra o insan kenoini o kadar çok önemli zannediyo ki artık size değer vermiyo.böylece daha da eziliyosunuz.evlilik büyüsünü kaybediyo.yeni evli ve mutsuz biri olarak şunu tavsiye ediyorum nacizane.size kendi şartları dahilinde ne yapıyor?var da vermiyor mu yoksa olmadığı halde çabalıyor mu?ikinci tip kişi ömür boyu sizi zor durumda bırakmaz.bence.....

slm kizlar allah var benim dügünüde esyayida kayinvalidemler aldi.3 hafta önce kiz kardesim evlendi,bu kadar sorumsuz bi aile olamaz,enisten üniversiteye gidiyor,babasi 5 sene önce vefat etmis 3 kardesler,abisinin alman sevgilisi var dost hayati yasiyorlar birde kücük oglan var 23 yasinda,basta dayisi dügünü merak etmeyin o kolay hep bi elden yapacaz dediler,neyse kardesimde saf iste nisani onlar yapti ama kardesim bütün salonun süslerini masalrini ayarladi,neyse durumumuz yok dediler yengesinin altin setini göztermelik orda taktilar tabi bunlardan ailemin haberi yok,nisandan sonra ailecek 1 kez oturmaya geldiler okadar baska ailecek gelme olmadi,tek kaynana bir bayram cikti geldi ama eli bos,bise getirmesi önemli degil ama bi cikolatada alabilirdi,ilk oglan evlendiriyorsun yani,baskada gelme gitme arama olmadi,ailem yinede aradi sordu,aradan 1 sene gecti his dügün ne zaman olcak diyen olmadi,neyse kardesimle enistem ev tutdu yine bu eve esya alincak alisverise gidelim diyen yok,neyse 17 mayista salon bosmus ozaman dügün yapmak istediler ama ailem gelip konusma yok bide bizim akrabaya ayin 17 dügün demesinlermi,bunuda annem disarda birinden duyuyor sinirleniyor haklida,insan bi gelir konusur ne yapilcak kararlastirilir diyor,kardesimde inat etti yapmadi ozaman önce insan gini gelsinler konussunlar dedi,yazik enistem arada kaldi ama susmakla hata yapti oda,neyse salon tutuldu3 hafta icinde dügün olacak,artik enistemle kardesim esya ismarlamaya falan gittiler ama tabiki sade ismarlaniyor para ödenmiyor burda,dügün haftasina kadarda erkek tarafi gelmedi,esyalar dab bi koltuk geldi parasi ödendi baska bise gelmedi,yatak odasini zaten ailem aldi,kardesimin ceyizide coktu,dügün oldu bitti halen tek koltuk var ortada,gecen ismarlanan tv dolabi almaya gitmisler kardesim kendi parasindan almis,mutfak zaten ortada yok,güya dogruysa bunlarin ismarladigi elektirik esyalari yokmus parasi geri verilmis ve kaynana alip harcamis,pazar dügün oldu pazartesi kardesim annemlere yemek yemege gitti,simdiye kadar ne aradilar kardesimi ne sordular,ne yiyor ne iciyorsunuz diyen yok,dügünde altinlari almak istediler,salon parasi yetmezse altindan ödencek,dügüne gelenlerinde dügünü olursa gelinin kücük altinlarindan alincakmis,kafam atti,sadica sakin verme dedik,akrabalar zaten hep bize verdi salonda cagirtdirmadik,sonrada kiz tarafi altini aliyor dediler,annem beni karistirmayin bunlarla muhattapat etmeyin güzelce siz halledin dedi bana,kizimin altini ben alirmiyim hic dedi öylede zaten,kaynana sonra salonda oturdugu yeri begenmedi bizi kapinin agzina attiniz ben gidiyorum siz kendiniz dügün yapin dedi,cok stresli bi dügündü,neyse salondan cikiliyor herkes vedalasiyor benim annem kardesime mutafaginiz yok yiyecek biseniz varmi ne yeyip iceceksiniz bise yollayayim diyor kaynanada kardesime cok saygiliymissin diye laf vuruyor,kardesim bugüne kadar saygisizlik etmedi ama dügünde patladi gercekten,onlara lafinida verdi erkek tarafina inat hic oturmadi bol bol göbek atti,simdi annemler izinde gelince kardesime mutfak alcaklar,dügünde elden verilen biraz para var onunla,enistemde simdi kimin ne oldugunu anladi ailesine gitmiyor,hani durumumuz yok alamayiz deseler neyse ama onuda demiyorlar,enistemin 2 kardesi var ama hic hayirlari yok,bide kücük kardesi kizkardesime benim dügünümde ne yapcaksiniz demis bide kardesimde herkes ektigini bicer demis haklida,yani ne insanlar var dünyada arkadaslar kendi canin yavrun bu kadarmi degersiz

Benim yazdıklarımla çok alakasız yazılanlar. Kimse birşey vaadetmiyor, beklenti içinde olan kız tarafı oluyor. Hernedense yıllardır bir gelenektir gidiyor. Eskiden başlık parası, şimdi ev hazırlatma, düğün yaptırma bu da ister istemez farklı soruları getiriyor insanın aklına. Evliliğin amacı nedir. Bir kişinindiğerini ekonomik anlamda sömürmesimi?

Bende ne diyorum madem ekonomik gücünüz yok, ozaman evlenmeyin başkalarına güvenerek. Yada gerçekçi olmayan varsayımlar yaparak. Başkasına muhtaç olmak kadar kötü birşey var mı. İnsan ne kadar zor durumda olursa olsun ailesinden bile çekiyor ekonomik bir yardım istemeye yeri gelince, çocuk değil ki evlenenler, baba bana para ver anne bana parar ver ihtiyaçlarım var mı diyebilecek 30 yaşındaki yada daha yaşlı biri..

Ayrıca karşı tarafında elinde imkanlar olabilir ama bu kullanmak zorundalar demek hiç birzaman değildir. Zaten aileler yeterli fedakarlığı yapıyor, yetiştirene kadar evlatlarını, meslek kazandırıyorlar kendi kendisine evlatlarının geçinebileceği ortamı yaratıyor. Bundan sonra bile hala ailelerden birşey beklemek biraz nankörlük oluyor. Tabi aile kendisi hevesliyse o zaman başka.

şu an çocuklarım için her şeyi yapıyorum.onların eğitimleri ve iş sahibi olmaları içinde elimden geleni yapacağım.muhtemelen onlar evlenecek yaşa geldiğinde ben 30 yıldır çalışıyor ve yeni emekli olmuş olacağım.30 yıllık emeğimide onlaramı vereyim tamamiyle.bende o zaman tabiki geleceğimi düşüneceğim.emekliliğe ertelediğim hayalllerimi... ve diğer çocuğumu...15 yıldır evliyim.yeni evim oldu.eşyalarımı değiştirmek aklımdan bile geçmiyor.öyle hem oturma odam hem salonum yok... vitirn ve yemek odası takımıda yok.. ve tam 17 yıldır çalışıyorum..

işte ailelerde böyle.o evlatları yetiştirp bi yaşa ve mevkiye getiriyorlar.hem eşim aldı eşimin parası ne demek anlamadım. o eşlerin yetişmesinde o anne babanın hiç mi emeği yok.bırakında bazı eşyalar eksik olsun.bırakında son model gelinlik giymeyin.zaten yıllar sonra ne eşya ne gelinlik ne düğün kalıyor.

sıcak yuvanda eşin ve çocuklarınla başbaşa kalıyorsun... buda her şeye değer... daha en başında ne gerek var sevdiğiniz adamı yıpratmaya...ve bu adamı size veren ana babayı yıpratmaya...

bazi yorumlara bakıyorum da yok a,leler yardım etmek zorundamıymış gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.Evet yardım etmek zorundalar eğer durumu müsait değilse oğlunun birşeyler yapmak zorunda.Ne demek kendinize güvenmiyosanız evlenmeyin.Oldu elin kızı yapsın erkek tarafı oh ne ala.Bi tarafa yüklenmek doğru mu sizce?

destek olunmalı

önceden kız evi naz eviydi şimdi erkek evi öyle oldu-tatlicadiarzu-niye böyle anlamış değilim.:sm_confused:biz kadınlar fazla vericiyiz iyimseriz ondanmı acabafisfisfisiyilikten maraz doğar dedikleri tür galiba

AY ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞSİN CANIM YAA gerçektende artık erkek evi naz evi oldu bende nişanlıyım valla benim ailemin aldıklarını saysam varya.. zaten erkek tarafının aldığı görünür ama içi boş şeyler onun aldığı eşyaların içini bizim çeyizimiz dolduruyor. her iki taraftya sıkıntıya girer evlilik işinde ama altta kalmayıp sorumlulukları ne ise yaptırmaya çalışın.

bazi yorumlara bakıyorum da yok a,leler yardım etmek zorundamıymış gibi bir sonuç çıkıyor ortaya.Evet yardım etmek zorundalar eğer durumu müsait değilse oğlunun birşeyler yapmak zorunda.Ne demek kendinize güvenmiyosanız evlenmeyin.Oldu elin kızı yapsın erkek tarafı oh ne ala.Bi tarafa yüklenmek doğru mu sizce?

destek olunmalı
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Kadın olarak elbette ticari meta değiliz ama biz evlenirken eşimin durumu müsait olmadığı için bütün masrafları iğneden ipliğe ben karşıladım, Düğün yapmak istemedim sadece nikah olsun dedim ama görümcem sanki kendileri yapıyormuş gibi düğün diye tutturdu ve düğün yaptık. Şimdi düşünüyorumda çok aptallık etmişim keşke bu kadar fedakarlık yapmasaydım her aile için söylemiyorum ama bazı aileler bizden para çıkmasında ne yaparsa yapsınlar diyorlar. Bence herşey karşılıklı olmalı tek tarafa yüklenilmemeli.

hemen herkeste durum aynı galiba...
para pul eşya bunlar zamanla değerini yitiriyor zaten..yapılan borçlar kapanıyor..

iyi ki herşeyi kendimiz yaptık, bir Allahın kulunun çıkıpta senin şununu da ben aldım demesi benim sinirlerimi hoplatır çünkü..en güzeli böylesi.kimseye minnet etmeden, kendi yapında kavrulmak...Eşlerimizle de böyle para pul eşya meseleleri yüzünden yüz göz olmamak, ilişkimizi yıpratmamak, başkalarına prim vermemek gerek diye düşünüyorum.

hemen herkeste durum aynı galiba...
para pul eşya bunlar zamanla değerini yitiriyor zaten..yapılan borçlar kapanıyor..

iyi ki herşeyi kendimiz yaptık, bir Allahın kulunun çıkıpta senin şununu da ben aldım demesi benim sinirlerimi hoplatır çünkü..en güzeli böylesi.kimseye minnet etmeden, kendi yapında kavrulmak...Eşlerimizle de böyle para pul eşya meseleleri yüzünden yüz göz olmamak, ilişkimizi yıpratmamak, başkalarına prim vermemek gerek diye düşünüyorum.

güzel diyosun canım da zoruna gidiyor insanın ya..değersizmiyiz biz diye düşünüyor insan.Kız tarafı olarak hakediyoruz ama bir çok şeyi ya..kız alıyorlar yanii biraz da birşeyler yapsınlar.Evet ilişki yıpranıyor ama ben uğraşayım didinim ne zor geliyor biliyormusun sanki ben çokmu çirkinim sanki evde mi kaldım yani etraftan ne talipler geliyordu ben onu seçtim ama etrafıma bakınca millete verilen kıymeti görünce üzülüyorum ben niye bunları görmüyorum diye..iş,güç sağlık para güzellik kişilk herşey tamam neyim eksik başkalarından:)yasakkelime

şu an çocuklarım için her şeyi yapıyorum.onların eğitimleri ve iş sahibi olmaları içinde elimden geleni yapacağım.muhtemelen onlar evlenecek yaşa geldiğinde ben 30 yıldır çalışıyor ve yeni emekli olmuş olacağım.30 yıllık emeğimide onlaramı vereyim tamamiyle.bende o zaman tabiki geleceğimi düşüneceğim.emekliliğe ertelediğim hayalllerimi... ve diğer çocuğumu...15 yıldır evliyim.yeni evim oldu.eşyalarımı değiştirmek aklımdan bile geçmiyor.öyle hem oturma odam hem salonum yok... vitirn ve yemek odası takımıda yok.. ve tam 17 yıldır çalışıyorum..

işte ailelerde böyle.o evlatları yetiştirp bi yaşa ve mevkiye getiriyorlar.hem eşim aldı eşimin parası ne demek anlamadım. o eşlerin yetişmesinde o anne babanın hiç mi emeği yok.bırakında bazı eşyalar eksik olsun.bırakında son model gelinlik giymeyin.zaten yıllar sonra ne eşya ne gelinlik ne düğün kalıyor.
sıcak yuvanda eşin ve çocuklarınla başbaşa kalıyorsun... buda her şeye değer... daha en başında ne gerek var sevdiğiniz adamı yıpratmaya...ve bu adamı size veren ana babayı yıpratmaya...

ablacım diyorum sanırım büyüksünüz 17 yıldır calıştığınıza göre ama şu da var sonucta kızların ailesi de onlaı bu yaşına kadar büyütüyor okutuyor erkek ailesinin oğlu için yaptığını kız ailesi de kızı için yapıyor o yaşa gelene kadar ... o zaman hiç bir aile karışmasın kız ve erkek kendi yapsın herşeyini(ama bu her aile için geçerli olamıyor malesef) ama bizim burada bahsettiğimiiz lafa gelince onu alıcam bunu alıcam şöyle yapıcam deyipte sonradan hiç birşeye el sürmeyip sadece akıl vermekle yetinen aileler sanki aldıkları kız onların ailesine gelmiyor 7 katyabancı düğünden sonra bir daha görmijekmiş gibi davranan insanlar aileler var hersey düğün olana kdr gibi konusuluyor vaadler veriliyor sonra puffff kimse kalmıyor üstünüze kalan borc yetmezmiş gibi evliliğin ilk yıllarında rahat olmak gerekmezmiş gibi yok onun borcu bunun tasası en güzel zamanlarımızı heba ediyorlar... bence ya hiç birşeye karışmasınlar ya da söyledikleri vaad ettikleri şeyi el kızına değil de kendi oğullarına verdikleri söz olduğunu düşünsünler:delphin:

Back