Her zaman arkamdalar mı artık bilmiyorum

Arkanızda illa birinin mi olması gerekiyor boşanmak için ? Bunu eleştirerek değil gerçekten merak ettiğim için soruyorum . Sonuçta evlenebilecek bir olgunluktaydınız ki evlendiniz şimdi niye illa birileri arkanızda durmak zorunda ? Bide babanızın kardeşi sizin de halanız ya da amcanız olmuyor mu ? Siz niye gitmediniz ?
Biri olmadığında ne yapmam gerek çalışmıyorum evim yok hiç bişeyim yok istanbulda kiralar belli açlıktan mı öleyim ? İş bulup ayrılamam başka bir ildeyim ailem istanbulda. Mecburen bir ay kendimi toparlayana iş bulana kadar ailemin desteğine ihtiyacım var. Ben bekarken de babamdan beş kuruş almadım.
Akrabalarımı sevmiyorum. Sevmemek için sebeplerim var. Mesela babamın cebindeki para için ararlar. Babamın iki kardeşi işsiz sapsız insanlar onlara babam baktı para yolladı. Bizden aldı onlara yolladı. Kendim çalışıp okumak zorunda kaldım. Sonra yüzümüze ne yaptınız ki dediler. Babam hala görüşüyor ben bir gram hakkım üstlerindeyse haram olsun diyorum. Zaten davet etmelerinin sebebi de pikniğe gezmeye giderken babama ısmarlatmak.
Ben memlekete bayramda gitmiştim bir daha gitmezdim ki gitsem kvdem de kalmak zorundaydım başımı ağrıtmaya gerek yok

Babanız hep öyleymiş dediğinize göre yani sizin yerinizde ablanız olsaydı da durum değişmeyecekti.

Aslında tümü sorunlara rağmen boşanmayacaktın eline bir sebep daha geçmiş oldu. Psikoloji bozuk, eşinle bir ömrü geçirmek, ailenin bazı zorluklarına katlanmaktan daha kolay gelecekse boşanma tabi, ne gerek var!.
Ailem durduğum yerde psikolojimi dahada bozacaksa neden boşanayım ki? Geldiğimde mesela parama el koyacaklar borçları var. Dışarı çıkmama laf edecekler. Hayatıma hep müdahale edicekler ben bunlara gelemem. Eşim mükemmel diye iddia etmiyorum boşanmayı çook düşündüm çok. Ama ben zehir hayatımı zemberek edeceksem gerek yok.

Şöyle düşün bu da sana bir işaret olabilir.Kafanda boşanmak vardı belkide allah senin boşanınca istediğin gibi bir hayatının olamayacağını gösterdi.Böylelikle boşansammı acaba diye kafanda düşünüp durmazsın.Ben o yönden baktım her şeyde bir hayır vardır
Sanırım duygularımı tam olarak anlattınız. Herkes konudan alakasız şeyler yazıyor ayaklarının üstünde dur vs.

Ailem durduğum yerde psikolojimi dahada bozacaksa neden boşanayım ki? Geldiğimde mesela parama el koyacaklar borçları var. Dışarı çıkmama laf edecekler. Hayatıma hep müdahale edicekler ben bunlara gelemem. Eşim mükemmel diye iddia etmiyorum boşanmayı çook düşündüm çok. Ama ben zehir hayatımı zemberek edeceksem gerek yok.
Daha çok gençsin yeniden sevip evlenebilirsin, ailen yada eşin gibi bir tercih yapmana gerek yok ki. Evli kaldığı sürece yaşayacağın şeyler belli. Ama ayrılırsan düzgün bir insan çıkabilir karşına.

Tabi hayat senin tercih senin.

Ayaklarının üzerinde dur mesajının konudan bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Konunuzun başlığı bile her zaman arkamdalar mı bilmiyorum, kimsenin arkanızda olmasına ihtiyacınız yok. Çalışmıyormuşsunuz, bulduğunuz ilk işte çalışmaya başlayabilirseniz ekonomik özgürlüğünüz elinizde olsun. Boşanmayı düşünüyorsanız şayet ailenizle veya İstanbul’da yaşamak zorunda da değilsiniz, kendi evinizi kurabilirsiniz ama önce elinizde birikiminiz olmalı. Arkanızda ne babanız ne kocanız olmadan eğer isterseniz yaşayabilirsiniz . Seçenekleriniz sadece kocamla mutsuz bir evlilik veya ailemle mutsuz bir yaşam değil eğer emek harcarsanız kendi hayatınızı kurmak gibi bir seçeneğiniz daha var

Majör bir muglaklik var o da şu, bosanma düşünceniz var ve eşinizin sizi yalniz biraktiklari icin ailenize kirildigini soyluyorsunuz??? Bu son derece gereksiz bir durum. Kac yasindasiniz? Kendi ayaklarinizin uzerinde durmayi ogrenmeniz gerekiyor. Neticede anne baba dahi olsa herkesin kendi düzeni var farkli plani da olabilir bence babaniza yuklenmeniz ve gittiler diye miziklanmaniz doğru degil. Kendiniz icin doğru degil. Neticede evliligi deneyimlemis belli bir yaşta kadinsiniz. Bosansam özgür olamam diye endise ediyorsunuz ama su anda da basta ebeveyn ler olmak uzere insanlara bağımlılığınız var. Aksamlari yalnizim diye mizmizlanmak nedir? Giderlerse gitsinler tek basiniza da keyifli vakit gecirebilmeyi ogrenmeniz lazim. Kaldi ki onlar gider gitmez bosanmayi dusuncesinde oldugunuz esinizi aramissiniz hemen. Sizin temel probleminiz insanlara bağımlılık. Bu konuda calismalar yapin.
Konuyu sanırım tam ifade edemedim yanlış anlamışsınız.
Ben boşanmayı düşünmüyorum babam eşim psikolojik destek gördüğü için yıprandın boşanmayı düşünmüyor musun dedi. Bende boşanınca özgür olamayacağımı söyledim oda kabul etti. Ben boşanınca bana baksınlar bakacaklar demedim zaten. Benim öyle bir beklentim yok. Ben başka bir ilde yaşıyorum o yüzden ilk başta iş bulamam kiralar istanbulda belli sadeve bir süre bu bir aydan çok olmaz toparlanmak için destek bekliyordum ki oda yokmuş. Zaten düşünmüyorum da bu durum sadece boşanınca başıma gelecekler. Benim aileme bir bağımlılığım yok ben evlenene kadar hep çalıştım maddi de bir destek beklemiyorum zaten manevi destekti bahsettiğim.
Mızmızlık yapmıyorum ama başka bir ilden onları görmeye geldim netice de misafirim onlar da gittiler siz misafirinize böyle yapsanız normal demekki evde dursun mızmızlanmasın diyeceksiniz. Keyifli vakit zaten geçirebiliyorum böyle bir sorunum yok.
Onlar gidince de eşimi aramadım merak ediyorum kafanızdaki senaryoya mı cevap yazdınız her yerden yargılamışsınız ama benim yazdıklarımla alakası yok. Eşimle babam konuşmuş oda bana söyledi.

Bence eşinizi ailenize, ailenizi eşinize şikayet etmemeyi öğrenin. Belki sizin unutacağınız bir konuyken böyle böyle büyüyor olaylar. Eşinizle aranız aslında normalken babanıza 'neden boşanmıyorsun?' dedirtecek kadar yakınmamanız lazım. Aynı şekilde eşinize beni bırakıp gittiler diye dert yanmamanız gerek. Sorunlarınızı direk muhattabınızın yüzüne söyleyin başkalarına dert yanmak yerine. Mesela babanıza demediniz mi ben sizi görmeye geldim beni bırakıp başka yere gitmek ne oluyor aşkolsun diye.
Dert yanmadım. Eşim tedavi görüyor. Yoprandın boşanmayı düşünmüyormusun dedi. Konu bu. Babam rahatsız bir insan zaten dert yanılacak en son insan.
Dediklerinizi söylediğimde nazım sana geçiyor dedi kapattı konuyu. Bende demekki nazın geçmemiş ki kırıldım dedim. Sonra gitti

Ayaklarının üzerinde dur mesajının konudan bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Konunuzun başlığı bile her zaman arkamdalar mı bilmiyorum, kimsenin arkanızda olmasına ihtiyacınız yok. Çalışmıyormuşsunuz, bulduğunuz ilk işte çalışmaya başlayabilirseniz ekonomik özgürlüğünüz elinizde olsun. Boşanmayı düşünüyorsanız şayet ailenizle veya İstanbul’da yaşamak zorunda da değilsiniz, kendi evinizi kurabilirsiniz ama önce elinizde birikiminiz olmalı. Arkanızda ne babanız ne kocanız olmadan eğer isterseniz yaşayabilirsiniz . Seçenekleriniz sadece kocamla mutsuz bir evlilik veya ailemle mutsuz bir yaşam değil eğer emek harcarsanız kendi hayatınızı kurmak gibi bir seçeneğiniz daha var
Böyle bişeyin mümkün olmadığını daha önce de belirttim. Benim ayrı yaşamam nefes aldığım sürece mümkün değil kan çıkar.

Böyle bişeyin mümkün olmadığını daha önce de belirttim. Benim ayrı yaşamam nefes aldığım sürece mümkün değil kan çıkar.

Muz cumhuriyeti mi burası? . Siz çekip gittikten sonra peşinize mi düşecekler? Böyle bir endişeniz varsa polisi var, sığınma evi var Kendi yaşantınızın yolunu çizmek sizin elinizde. Eğer hayatınızın iplerini elinize almazsanız ya kocamla mutsuz ya baba evinde mutsuz sonuç olarak bir kere geldiğiniz dünyada mutsuz yaşar gidersiniz.

Eşinizin rahatsızlığı ne? Çekilmeyecek, tedavisi imkansız bir durum mu? Veya tedaviyi mi reddediyor?
Eşimin rahatsızlığı çözülebilecek bişey ama ilaçla. İlaç tedavisi bitince tekrar başa sarıyor depresyon kaygı bozukluğu takıntı hepsi ileri derece. Normalde iyidir ama öbür türlü başka oluyor.

Muz cumhuriyeti mi burası? . Siz çekip gittikten sonra peşinize mi düşecekler? Böyle bir endişeniz varsa polisi var, sığınma evi var Kendi yaşantınızın yolunu çizmek sizin elinizde. Eğer hayatınızın iplerini elinize almazsanız ya kocamla mutsuz ya baba evinde mutsuz sonuç olarak bir kere geldiğiniz dünyada mutsuz yaşar gidersiniz.
Muz cumhuriyetinde yaşıyoruz. Kadın cinayetlerinin sebebi ve katillerinin salıverilmesini görüyoruz gazetelerde haberlerde. Gaz vermek kolay da ben bu riske girmem. Kötü yaşamak ölmekten daha iyidir.

Elbette kırılmakta, üzümekte çok çok haklısınız. İnsan her yaşta anne babasından ilgi sevgi sıcaklı şefkat bekliyor lakin artık belli bi yaşa gelmiş insanlarız, yeni bir hayat kuracaksak ne eşten ne de aileden hiçbir şey beklemeden tek başımıza da var olabilmeliyiz. Yani aileniz arkanızda olmayabilir. Olsa güzel olurmuş ama her zaman her şey dört dörtlük olmuyor. Eşinizden ayrılıp kendinize yeni bir hayat kurmanız için bunlar kıstas olmamalı.

Muz cumhuriyetinde yaşıyoruz. Kadın cinayetlerinin sebebi ve katillerinin salıverilmesini görüyoruz gazetelerde haberlerde. Gaz vermek kolay da ben bu riske girmem. Kötü yaşamak ölmekten daha iyidir.

Yaşarken ölmek daha iyi yani? Siz bilirsiniz hayat sizin, karar sizin. Hakkınızda hayırlısı olsun

X