her yaz başka dert...

Biz şubat gibi kredi kartıyla rezervasyon yaptırıyoruz. Hem daha uygun oluyor hem de biriktiremediğimiz için böyle sıkıntıya düşmüyoruz. Siz de böyle yapabilirsiniz bence.

Her kış " Bu yaz yazlığa gitmeyeceğim, tatil gibi olmuyor yeaa" diye şikayetlenip zibilyon tane tur, otel sitesi geziyorum, planımı yapıyorum. Sonra hooop bi uyanıyorum yazlığı temizlerken buluyorum kendimi:işsiz:

merhaba..
her yaz tatil planlari hazirlanirken birden hastalık çikiyor mu? düğünler çikiyor mu???
tatil için biriktiğimiz para kalmiyor çoğu düğüne veya hastaliga gidiyo önemli bir hastalik çikiyo başimizda...
3000 biriktirdik onu tatile ayırdık fakat birden onlarda gidecek maalesef elimizde hiç parada kalmiyo bide kurban... doğalgazin parasini da tatile ayırayim derken kurbana gidiyo oda.
hepimiz böle miyiz??:işsiz:
nasıl bütçe ayırabiliyoruz yaz için... sizinde böle başlarina gelebiliyor mu?
merak ettim...
kredı kartına taksıt yaptırın gıdın, bır senede kurban kesmeyıverın

Kasım/Aralik gibi erken rezervasyonla alırım tatili. Tur şirketine söylüyorum erken rezervasyon başlayınca arıyorlar. Bizim ne tarz bir yer istediğimizi de bildikleri için,seçenek bile belirliyor görevli,gidip seçip ödüyoruz yada taksitle satın aliyoruz. Sigorta da yaptırıyorum (60 lira civarıydı sanırım)böylece 3 gün kala iptal ettirebiliyorum ki bu sene iptal ettirmek zorunda kaldım hamile kaldığım için ödediğim parayı da geri aldım. Sizde tarihler belliyse seneye erken rezervasyon yaptırın,baya hesaplı oluyor, 7 bin lira civarıydı benim gideceğim otel(ultra herşey dahil),şu an 12 bin küsür lira olmuş,son dakika alırsanız en pahalı halinden aliyorsunuz zaten bu da bir gerçek
hangi tur acaba bende öle yaptırmayı düşünüyorum seneye tatil düşünüyorum bu sene dandik çikti.. ;
ben ameliyat olucam. kurban bide yakınlarimiz düğünler altın yapıcaz onlara. çeyrek altın 300 civari . üç çeyrek altın alirsak 900 civari ameliyatta 1600-2000 gibi göz ameliyati . bide kurban 1000 vardir bilemiyorum kaç olduğu hepsi oraya gidecek maalesef. tatile ayırdığım para onlara gidiyo.

Tatil parasını biriktiririm ama kışın karttan alırım. Mümkün olduğu kadar da biriktirdiğime dokunmam. Taksit bitince erken rez. önümüzdeki yılın tatilini alırım.

Yilda yaklasik 20 kere seyahat ederiz.
Butce nasil ayarlaniyor kismina deginmek isterim ozellikle.

Erken rezervasyon ve 9 taksit :)

Kibris tatili 2 yetiskin 1 bebek bilet dahol 980 tl. Ayda 110 tl gibi odendi bile son 2 taksit kaldi daha tatile gitmedik

Eskisehire gittik geldik 420 tl tuttu

Ukrayna 540 tl tuttu

Izmire bilet aldik dun. Erken de degil. 69 tl.
280 bilet 295 de 2 gece konaklama. Bitti gitti...

Kurban parasini son dakika ayarlamayiz. Her ay 100 tl kenara atariz kurban icin. Dogalgazi da her ay 250 diye dusunuruz. Yazin elde kalan kisin acigi kapatir.

Dugunlere gitmiyoruz. Hediye yollariz sadece.
bende erken rezervasyonu düşünüyorum eşimle.
burda arkadaş yazdığı gibi kasım aralık. sanirim ucuzu bulunuyor geç rezervasyon da tatil bulunmuyor galiba.

Kurban bu sene ateş pahası.
3000 bine 1 haftalık tatildense 3 günlüğüne gidin uzaklaşmak bile iyi geliyor bazen. En azından gidemedim demezsiniz o bile motive ediyor insanı.
3 gün degil de bi gün yakın yerlerde tatile gidebilsem ama bana bi gün yetmiyo ki 1 ay felan yapasam tam dinlemelik olurum hehe :KK45:

merhaba..
her yaz tatil planlari hazirlanirken birden hastalık çikiyor mu? düğünler çikiyor mu???
tatil için biriktiğimiz para kalmiyor çoğu düğüne veya hastaliga gidiyo önemli bir hastalik çikiyo başimizda...
3000 biriktirdik onu tatile ayırdık fakat birden onlarda gidecek maalesef elimizde hiç parada kalmiyo bide kurban... doğalgazin parasini da tatile ayırayim derken kurbana gidiyo oda.
merak ettim...

Merhaba
Tatilini hersene kıştan alip yavas yavas odersen her basin sıkıştığında tatil parasina dokunmazsin canım ama diger harcamalarinida ona gore ayarlamalisin ben artan her parayı gram altin aliyorum altin hesabi acip 50 100 ne eline geciyorsa fazladan altin al o oylece birikip duruyor ekstra birsey çıkınca ordan harcıyorum ben...

hangi tur acaba bende öle yaptırmayı düşünüyorum seneye tatil düşünüyorum bu sene dandik çikti.. ;
ben ameliyat olucam. kurban bide yakınlarimiz düğünler altın yapıcaz onlara. çeyrek altın 300 civari . üç çeyrek altın alirsak 900 civari ameliyatta 1600-2000 gibi göz ameliyati . bide kurban 1000 vardir bilemiyorum kaç olduğu hepsi oraya gidecek maalesef. tatile ayırdığım para onlara gidiyo.
Anladım muhakkak zorluyordur sizi durumlar ama erken alır taksitle öderseniz bu kadar zorlanmazsıniz. Aydan aya ödenir ,bütçenize uygun alternatifleri de uygun fiyatla değerlendirmiş olursunuz.
Ben uzun zamandır ets'den alıyorum tatil paketlerimi. Orada çalışan kıza söylemiştim bir kez erken rezervasyon yaptırırım arayin diye,her sene başlayınca arar,gider program yaparız bizde. Bu sene iptal ettirdim sadece sigorta için ödediğim meblağ yandı(60 lira civarıydı sanırım)kalanını geri aldım.

Ortalama bizim de her yil 3 5 dugun nisan olur. Genelde kistan bellidir bunlar. Kurban da her sene. Bunlari onceden dusunmuyor musunuz ki tatil paraniz bunlara gidiyor?
Butceniz cok limitliyse zorlar ama limitliyse ceyrek takmayin.

1500 tl'ye 7 gecelik tatili kıştan rezervasyon yaptırdık. Her sene böyle yapıyoruz. İptal sigortasıyla da 3 güne kadar iptal edebiliyorsunuz.

Hiç tatil için önceden plan yapıp para biriktirmedik.
Hep son zamanda planlayıp karttan çektiriryoruz. Sonra ödüyoruz..

Erken rezervasyon falan yaptırsam yaz gelene kadar korkarım zaten bir aksilik çıkacak gidemeyeceğiz diye. Bekle bekle gelmez o tatil..

merhaba..
merak ettim...
Kocamn yazligi var ben bu gune kdr 1 kerebile gidemedm bu yaz sebebi ise su kopegmz vr asiri tuy dokyor arabayi mahfediyo arabaya alamadik kopegi bizde gidemedik dusun bi suru yemek yapmistim ords para harcamaylm die yenekler evde 3 gndur yiyoruz. Bide evlilk yildnumumunzdu dun .dusun yni ay yazarken bile gluyorum neler yasyor millet benm yasadgms bak :D neyse skma canini planlar hep bpzulr Allah can sagligi versiin cnm

Yazın kurban bayramı olduğu zaten belli. Yani kurban masrafınız aniden çıkmış gibi yazmışsınız. Belki kesmeyi planlamıyor ama yeni planladınız kurban işini bilemiyorum. Ama madem öyle tatili kıştan rezerve edin

Konu ile yorumlar ne kadar alakasız. Herkes tatilini anlatıyor.. :KK70:

Ben de su kamp olayina cok ozeniyorum. Ama esim hic istemiyor. Zor mu? Cadiri falan kuramayip orta yerde kalakalmaktan korkuyorum :)

Yok yahu.
Şimdiki çadırları kurmak çok kolay. Otomatiğe bile gerek yok. Şu decathlon da satılan en basit çadırlar bile hemen kuruluyor..

Çocuktan önce eşimle kaldık çadırda. Konfor aramayacaksın tabiki :KK48:

Saglik sorunu cikabilir, Allah beterinden korusun. Ama kimsenin dugunu icin kendi tatilimden olamam kusura bakmasinlar. Erken rezervasyon cok super bir sey bence ama esim esnaf oldugundan pek yanasmiyor hep son dakikaya kalip fazla odeme yapmak zorunda kaliyoruz

arkadaşlar eşimle bu konuda konuştuk ..
işe girersem
izin alamam diyo..
erken rez. için konuştum durumuna göre diyo.
erken için bana iyi fikir ben biriktirdik de yazin bişey çikiyo. hiç de kalmiyo para.
4 yıl oldu doğru düzgün tatil yapamadik bi gün yaptik da yetmedi oda yakin yerde göl meselesi:işsiz:
yazlık almayı düşünüyordu..
sadece kaynanamgil ve biz.. annemlerde gitsin istedm eşim istemedi bende sinirlendim. yokmuş gibi davranmalara sinir oldum. vazgeçti bu fikrinden.
kendi ailesini bal gibi düşünür benim koca. bende istemiyorum böle olunca.

Back
X