- 7 Ağustos 2007
- 269
- 9
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaslar ben her sabah yataktan kalktıgımda kendimi çok yorgun hissediyorum.bi süre kendime hiç gelemiyorum.ev işlerini yaparken bile nerdeyse yorgunluktan ölmek üzereyim neden böyle oluyo hiç anlamıyorum.aranızda benim gibi olanlar varmı?
Canım o demir haplarının tadı kötü evet ama bir de maltofer solüsyon dene,günde 1 tane.Minik minik şişeler,karamel tadında.33 ayda ancak kan değerlerin düzelir,demir bağlama kapasitesi düşükse demir depolarının dolması için en az 6 ay kullanmalısın....Bu arada benim köşeme de yazmışsın ama kansızlık probleminden hiç bahsetmemişsin....Pekmez yemekle falan kan değerlerin düzelmez canım ancak ilaç kullanırsan olur,geçmiş olsun
ben de kansızlık olmadığı halde anlattığın haldeyiim
çaresini bulursan banada deyiver olurmu :)
Canım öncelikle bi düzeltme yapayım,yazdığım cevapta 33 olarak geçmiş 3 ay demek istemiştim.Gelelim TDBK'ne,bunun normal değeri 100 ml'de 300 mcg civarıdır.(kullanılan cihaza,birime göre sonuç değişebilir)Bu değer ne kadar yüksekse kansızlık o kadar fazladır.Şöyle ki kandaki demir bağlama kapasitesinin yüksekliği, demiri bağlayacak olan moleküllerin yeterli demir olmadığından bağlanacak demir bulamayıp boşta gezmeleri demektir.Böylece demir bulduğunda bağlayabilecek bir sürü molekülün varlığı demir bağlama kapasitesinin yüksekliği olarak adlandırılır.Umarım kafanı fazla karıştırmamışımdır...yerimseniben
ben de kansızlık olmadığı halde anlattığın haldeyiim
çaresini bulursan banada deyiver olurmu :)
merhaba bende aynı şikayetlerim var.ama kan sayımı yaptırıorum nolrmal çıkıo.ama çok üşüorum.neden olabilir.Kansızlık ve protein eksikliği bol bol yumurta ye...
Bol bol da pekmez iç.
Demir eksikliği var sen de hatta sanıyorum ki kışın çok sıcakta bile üşüyorsundur..