Her kv böyle mi?

Ay ne çocuğu. Boşaman lazım kocanı. Sen çocuk yapcam diyosun. Burda suç kv de değil. Kocanda kocanda.

Aç gözünü.

Diğer gelinlere niye yapamıyo kv bunları? Kocaları koruyo çünkü.
ama hemen boşan demeyin. sesini çıkarsın kavga etsin sözünü geçirsin konu sahibi. belki eşiyle arası iyidir. bi başkası yüzünden ilişkisi zarar görmesin

Her kayinvalide boyle degil.sizin alistirmaniza bagli olarak tabi.nisanliyken kaynanam bana haftasonlari gelir sizde kalirim dedi.ben calisan bir insanim haftasonlarini kendime ayiracagim kabul edemem dedim.dondu kaldi.10 yillik evliligimde ne haftasonu ne hafta ici gelmedi.bana geldigi 5i gecmemistir 10 yilda.isten cikinca gelin yemeginizi burda yiyin sonra eve gecersiniz dedi.evimde yemegi tercih ediyorum sagol dedim.hic gitmedim oyle yemege.benim de kaynanama gittigim 3u gecmez.esim istedigi zaman istedigi kadar gidebilir elbette ama bana sen de gel diyemez.2 eltim var.2si de kaynanamdan cikmaz gece gunduz evini temizlerler vs. Bana hayatta diyemez sen de gel diye.evine gittigimde yardim etmeye kalksam kizim sen otur sen calisiyorsun sen yorgunsun der onume tasir.en kiymetli gelini benim ya da oyle gorunuyor bilemem artik.bir de ne demek calistirmamak?cunku calisirsan ayaklarinin uzerinde durursun allahmuhafaza.gelirin olur esine bagimli olmazsin.amac bu calistirmayan eslerde.yok erjek gelirmis vidi vidi gecsin o isleri.vallahi meslegimi 10 tane ese degismem

Küçücük yaşta, okumadan etmeden, meslek sahibi olmadan evlenen kızların başka bir tavırla karşılaşacağını beklemesini de benim aklım almıyor.

Siz, kendi hayatınıza, kendinize saygı duyup okumamış, ayaklarınız üstünde durmamışken eşin oğlu ve ailesi mi size saygı duyacak?

Ohooo böyle aile birliği mi olur? Hala ne yapacağım diyorsun. Bayılacak kıvama gelmişsin ama hayır demeyi öğrenememişsin. Ben pek boşan demem ama annene babana bahsetmeyip, içine atmana sebep ne? Bu anne-oğul ittifakı sen sesini çıkarmadıkça artarak devam eder. Seni yok sayarlar. Maalesef bunlar böyle. Tavrını koy herkes duracağı yeri bilsin. Öğrenemiyorlarsa boşan.
Sen de bir ananın kızısın. Bir tek onlar mı ana oğul? Bu eziyetleri sineye çekme.
Böyle konuları okudukça şu kaynana eziyeti çekilen evlere girip dağıtasım geliyor. Kadınlara da kızıyorum; illa tepenize tüneyip iki tokat çakmaları mı lazım sizi sömürdüklerini anlamanız için?

Evet yasim kucuk kimseyi kırmak da değil niyetim. Benimle yaşıt kızı var kv ile sorunlar yaşıyordu gitmek istemedi dünürleriyle kavga çıkardı. Kızını korudu. Bazen eşi ile ayrı acaba o yüzden sürekli bizi istiyor sıkılıyor mu diyordum ama baktım ki 4 cocuktan sadece birini cağırıyor..
sakın çocuk yapmak için bahane aramayın.. lütfen
siz daha mı rahat edeceğinizi sanıyorsunuz herşey çok daha berbat olabilir
bu sefer bizde kalın çocukla gitmeyin demeler torunumu özledim demeler

bu arada ne yapın edin kv ile tatile gitmeyin
eşinize kızın ikna edemezseniz sen annenle git o zaman diyin

Çocuk olunca daha beter olur ki...bendeniz senin o gezen elti modundayım eşim kaynın gibi tatlı gider geliriz 2 3 gün üst üste olsa ben söylerim isteyen kırılabilir zerre umrumda olmaz, bu yapımı bildikleri için bana emrivaki yapmazlar

5 ay olmus daha ewleneli ben 3 yildir yasiorum ana ogul mic mic durumlari ne kv ne oglu degismior belki bi 10 yil sonra dank edecek benim kv oglumu kocam gibi goruorum dedi bana ya takacak hasta edeceksin kendini ya da bu durumu kabulleneceksin care yok senin esinde anaci cunku.

'iç giyim ya da kuaför açayım erkek gelmez '

ben en cok buna takıldım

erkek gelse ne olacak

biz erkek olan yerde çalışıyoruz ne oluyor ?

Allahım okurken daraldım. Hayır demeyi öğreticeksiniz eşinize öyle yada böyle öğrenecek yani. bilemiyorum naparsınız kavga mı gürültü mü ama şunu diyebilin bari benim annem de anne babam da baba. Kime ne kadar gidiyosak eşit olsun de yani tek kişilik yaşanmıyor bu hayat. Ne o bütün ramazan sizin ailenize 1 kere gitmek ayıp değil mi onun ailesine 20 kere gidilmişken?

Öncelikle kavga etmeden güzellikle yapmaya çalışın mesela arayıp kvnin çağıracağını bildiğiniz bi gün diyin ki "canım akşama plan yaptım sevdiğin yemekleri yaptım film ayarladım" artık mısır patlatın filan film gecesi hazırlayın. Bak kimseye söz verme bu gece evimizde olalım diye peşin peşin anlaşın o gün hayır desin mesela sonra o hayırları artırırsınız.

Ayrıca size sormadan tamam demesin annen arayınca bana da bi sor planın var mı bi danış demelisin. Ne kadar kavga etmezsen o kadar senin karına olur çünkü kavga edince klasik kv sevmeyen gelin oluyosun. Kocanın gözünde kv yükselir sen düşersin. Mümkün mertebe saman altından su yürüt son çaren kavga olsun
Simdiye kadar pek sesimi çıkarmadım belki yeni annesi evde tek kaldi diye merak ediyor diye birşey demedim. Ama o kadar yorulmusum ki 4 gundur falan evdeyiz dediğiniz gibi yaptim ve bu arada babamlara söz verdim falan dedim. Sonrada biraz gezelim falan derken zaman gecmis ilk kez 2 gün önce annesine gelmeyelim denize gidicez sende gel istersen dedi. Kv baya bozuldu 2 gundur ne beni ne de esimi aramıyor. Tesekkur ederim.. :)

Kimseyi kıramıyorum diyip herşeye ewet dersen olacağı bu!!! Ezik bi tip olmuşsun. Kv ile kocanda bir güzel kullanıyor bunu.

Artık hayır demeyi öğren.

Ayrıca çocuk olunca daha fena olacak. Hem hamilelikte hem doğumdan sonra kocan hepppppp anneme git diyecek.

Önce oğlumu özledim diyen kadın sonra torunumu özledim gel diyecek.

Çok fena yanlışdasın!!! Artık resti çek.
Yanlışta olduğumu biliyorum ama eşimi çok.seviyorum kırmak istemiyorum..

Esinizle yaslariniz kac? Kayinvalideniz her ikinizi de buyumus gormuyor sanirim. Evin en kucuguyse kocaniz zaten vay halinize. En kisa zamanda bu durumu toparlayin. Annesiyle ilgili bir konu olmadigini, onlari cok sevdiginizi ama sadece evinde kalmak istedigini, ona hic doyamadiginizi anlatin. Esinizin mutlaka bir zaafi vardir. Onu bulun.

Cocuk meselesine gelince de sakin su durumda bunu dusunmeyin. Cocuk olduktan sonra da "sen cocuga bakamazsin"lar, "gelsin burda kalsin", "ben torunumu cok ozledim size geliyorum"lar baslar. Her sey dozunda cok guzel. Once konuyu halledin sonra cocugu dusunun
Ben 19 eşim 23 ve eşim evin en küçuk oğlu bir küçüğüde görümcem oda evli. Ama eşime karşı farklı bir bağı var diğerlerine göre. Kp ile boşandığında kv hep yanında olmuş belkide bu yüzden beni kabullrnemedi elinden aldığımı falan düşünüyor

Sen basta sus pus bir imaj cizmssin kimsenin seni dusunmesini bekleme sessiz kalfigin surece ustune cikacaklsr.

Brnde senin gibiydim kirmamk icin susurdim kirildim.adamlar evimin prrde sekline bile karistilar.
Artik susma .esine abilerinden ornek ver .ben seninlr gitmek istiyirun de yanliz.
Biz evlendik ailrler bas taci ama bukadar sik olmaz de.beninkilrr aliniyir siklikla esit olsun de.o kv nede laf vur cevap ver soguk tut yuzunu
Siz de sesinizi çıkardınız mı işe yaradımı?

Hepsini okuyamadım bile çok fena
Bana da kv çok müdahale etmek ister ama engellemeye çalışırım
Yeni gelin modundan çık canım ve artık düşüncelerini ve rahatsızlıklarını ciddi anlamda söyle eşine
Ayrıca o tatile kesinlikle yalnız çık!!!
Istemediğimi belirttim zaten. Oda annemde orda öyle diyince bi an çağırdım gelmez zaten falan dedi...

Her kvnin böyle olmadığı, eşinizin abilerinden de belli değil mi? Diğer oğullarının evliliği gayet normal.
Eşinizle konuşmanın vakti gelmiş de geçmiş bile, kırmayayım diye düşünürseniz daha çok ezilir, kırılırsın.
Bir de çocuk yaparsınız üstüne, beraber büyütürsünüz.
Çalışamayacak kadar küçük olduğunuzu düşünen kayınvalide size çocuk mu emanet eder?
Görümcemde 19 yaşında ama ona güveniyor. Gayette torunuma ben bakarıma girmiyor. Bencede benim birseyler yapmam gerek

Bi an once cocuk yapmakk ve bak cocuk yuzuunden gidemem demek istiyorum. O kadar sıkıldım ki.

Hepsini okudum ama en çok buraya takıldım. SAKIN! Oturmamış yeni evlilikte, problem yaşanan evlilikte, eşinin fikrini almayacak kadar saygısız düşüncesiz kocaya çocuk yapılmaz.
O kadar sessizsinizki çocuk sizin değil onların görüşme bahanesi olur.
Ne olacak biliyor musunuz? Torunumu özledim getir denecek.
Çocuk huysuz ve hasta bile olsa bencilce davranacaklar. Hatta onlar hasta olsa bile bulaşır demeden gel diyecekler. Çocuğun uyku saati umursanmayacak. Hele senin yorgun uykusuz olman hiç akıllarına gelmeyecek.

Ayrıca neden her seferinde tıpış tıpış gittiğinizi anlamadım. Kavgadan kaçmayın bazen gereklidir.

kırmak istemediğin için kırılıyorsun zaten.

eşine direkt böyle söyledin mi? yani ben seninle başbaşa olmayı özledim diye?

bunu şikayet eder gibi, suçlar gibi değil de kendi hislerini açıklar gibi anlatmalısın. ses tonun da kavgaya mahal verecek şekil olmamalı..

çocuktan sonra toptan kv ile evleri birkeştirirsiniz.. bu olayları toparlamadan düşünme bence çocuk..
şimdiden eşini bu kadar yöneten kv çocuj olunca emmesinden gazına, kilosuna, uykusuna her şeyine karışır.. sen de kırmak istemiyorum diye bir şey demez daha çok üzülürsün.

gitmek istememene bahane arama kendi isteklerini çekinmeden söyle.. 1 kere tartışır 2 kere tartışır elbet bir gün anlar..

mesela tatil konusunda; balayı gibi olaack bizim için bu tatil başka uygub bir zaman da annenle gidebiliriz; diye hem istediginiz seyin olmasini saglayabilecek hem de kırmayacak çözümler geliştirebilirsin.. he 2. bir tatilin zamanı ne zaman gelir belli olmaz :KK66:
Tesekkur ederim bilgiler için deneyeceğim

Bizim de başlarda öyleydi. Güzellikle söyledim olmadı. Artık çok bunalmistim ve patladim. Eşime de kv de artık hiç üstüme gelmezler. Gitmek istersem giderim . Iş esi bizde bitiyor. Gelemeyiz, hasta vs. Bunları söyleyecek denge kuracak kişi eşiniz. Esimde ise Valla söylene soylene, afra tafra, tartışma ile çözdüm bu işi çünkü güzellikten anlamadi. Şimdi çok iyiyiz. Her işine koşar kv hiç beni uzmez. Başlarda çok kötüydü. Çok da şaşırmıştım. Bir yılımı aldı düzeltmek. Ama iyi oldu. Sessiz kalmayın. Asla altta ş kalmayın. Gitmek istemiyorsanız sen git ben gelmiyorum deyin. Ama arada kendiliğinden hadi gidelim annene ya da arayıp siz çağırın. Pek varliginiz hissedilmemis. Valla sessiz olup Her şeyi kabul edince ay ne iyi gelin olmuyoruz. Yoksa çok başınız ağrır.
Deneyeceğim dediklerinizi inşallah

X