- 15 Temmuz 2019
- 4.183
- 6.668
Korkunçsunuz tabi ki. Her iş yerinde yaşıyorsanız baş etmesini bilmelisiniz. Şimdi burda bıçak fırlatmanı mı savunalım?İyi de hiçbir suçum yokken durduk yere sataşıp, avazı çıktığı kadar bağıran oydu. Daha önce de yaptı sakin kaldım ama ayların birikimi olunca bu defa kendimi tutamadım.. Kaldı ki ilk saldıryı başlatan oydu. Bıçak takımlarını da diklemesine değil, kalıcı hasar oluşmasın, gözüne gelmesin diye alnına yanlamasına bir şekilde vurmuştum.. Yani ben kendimi korkunç bulmadım hak edene hakettiği şekilde davranmış buldum.
pişman değilim elime sağlık. Karşımda şiddeti marifet zanneden biri vardı, bende aklına estiği herkesi dövemeyeceğini öğretmek istedim..Korkunçsunuz tabi ki. Her iş yerinde yaşıyorsanız baş etmesini bilmelisiniz. Şimdi burda bıçak fırlatmanı mı savunalım?
Bunu hala savunmayın lütfen. Neresine nasıl vurduğunuz değil konu. Şiddetin nasılı neresi yok. Çok yanlış ve iş yerinde asla istenmeyecek bir hareket bu. Ben de olsam çıkarırdım işten. Hiç bir yere de referans olmazdım.İyi de hiçbir suçum yokken durduk yere sataşıp, avazı çıktığı kadar bağıran oydu. Daha önce de yaptı sakin kaldım ama ayların birikimi olunca bu defa kendimi tutamadım.. Kaldı ki ilk saldıryı başlatan oydu. Bıçak takımlarını da diklemesine değil, kalıcı hasar oluşmasın, gözüne gelmesin diye alnına yanlamasına bir şekilde vurmuştum.. Yani ben kendimi korkunç bulmadım hak edene hakettiği şekilde davranmış buldum.
Şiddete uğrayan bendim diyorum kendimi savundum diyorum anlamıyormusunuz? Karşı tarafta hakettiğini düşündüğü için şikayetçi olmadı zaten..Bunu hala savunmayın lütfen. Neresine nasıl vurduğunuz değil konu. Şiddetin nasılı neresi yok. Çok yanlış ve iş yerinde asla istenmeyecek bir hareket bu. Ben de olsam çıkarırdım işten. Hiç bir yere de referans olmazdım.
Ayrıca bu varoş kelimesinin hakaret olarak kullanılması ne kadar çirkin bir şey. Varoşlarda yaşayan bir sürü emekçi insan var. Hiç biri de bu tip bir kavgaya girmez.
valla bende anlamadım kıskanılacak bir yanımında olmadığını düşünüyorum ama üstlerimizden biri durumu bu şekilde açıklamıştı. ;Neyse ya elime sağlık pişman değilim.
Hakkettiğini düşündüğü için değil kendisi de suçlu olduğu için şikayetçi olmamış. Karşılıklı arıza çıkarmışsınız. Hatanızı da kabul etmiyorsunuz. Şu durumda neden her iş yerinde sorun yaşıyorum diye sormanız gereksiz. Nedeni belli çünkü.Şiddete uğrayan bendim diyorum kendimi savundum diyorum anlamıyormusunuz? Karşı tarafta hakettiğini düşündüğü için şikayetçi olmadı zaten..
kesinlikle katılıyorum bu bayanın acil öfke kontrolü için psikolojik destek alması lazım işyerinde anlaşamayanı tartışanı gördüm de burada yazılam bıçak setini suratına fırlattım diyeni de ilk defa gördüm cidden daha işyeri yine anlayışlıymış polise verebilirdi savcılığa şikayette bulunabilir diğer bayan da hakkında şikayetçi olabilirdi şahsen bana böyle şey yapılsa direk polis bile değil savcılığa suç duyurusunda bulunurdumBaşka ülkede birisine böyle bıçakla saldırsaydın şu an mahkemeye verilmiştin. Diğer sevdiklerinden haklısındır değilsindir bir şey demiyorum ama sende zerre öfke kontrolü yok. Sinirlenince yapacağının sınırı ne? Bak ben de winirli bir insanım, birisi sinirlendi diye öcü gibi görmem ama senin bir an önce bir psikiyatriste gitmen gerekiyor. Bu öfke sorunu sorunlu bir erkekle karşılaşırsan başına bela olabilir.
Bir de ayıya dayı demeyi öğrenin. İşi seviyormussunuz. Benim seninle ne sorunum olsun canım, benim yapım öyle falan filan diyebilirdiniz.
ilk mesajınızda kendimi tutamadım demişsiniz kendini tutamamak kontrol dışı harekettirİyi de hiçbir suçum yokken durduk yere sataşıp, avazı çıktığı kadar bağıran oydu. Daha önce de yaptı sakin kaldım ama ayların birikimi olunca bu defa kendimi tutamadım.. Kaldı ki ilk saldıryı başlatan oydu. Bıçak takımlarını da diklemesine değil, kalıcı hasar oluşmasın, gözüne gelmesin diye alnına yanlamasına bir şekilde vurmuştum.. Yani ben kendimi korkunç bulmadım hak edene hakettiği şekilde davranmış buldum.
Kadınların olduğu yerde kıskanclik oluyor ne yazık ki
Enerjisel olarak falan değil sen kendin saldirgansin girdiğin her ortamda da tavırlarınla belli ediyor ve en az 1 kişiye üstten bakıyorsun (aşağılık kompleksi) o yüzden sorun yaşıyorsun. Çocukken dayak yiyen herkes senin gibi değil sağlıklı şekilde dönüşüm saglamalisin o seni iterek yanlış yapmış ancak senin verdiğin tepkinin sonucu çok daha ağır olabilirdi . Bu arada ehliyetin var mı trafiğe çıkıyor musun ? Senin gibi insanlar trafikte çok kavgacı olurlarÇocukluğumda ergenliğimde çok fazla şiddet gördüğüm için biri bana haksız yere saldırdığında öyle tepkiler verebiliyorum. Dediğim gibi olayın öncesi olmasaydı yapmazdım ama kendisine hiçbir kötülüğüm dokunmadığı halde aylarca uğraştı, sürekli taciz etti gelip geçerken omuz attı sürtündü. Onu dövmeden burdan gitmeyeceğim diye haber gönderdi, sürekli arkamdan konuştu. Biriyle konuşsam hemen o kişinin yanına gidip ne diyor sana diye öğrenmeye çalıştı. Oraya çalışmak için değil sadece benimle uğraşmak için gelmiş gibiydi sonuç olarak yaptığım şeyi fazlasıyla haketti pişman değilim. Benim sormak istediğim enerjisel olarak böyle insanları neden çekiyorum, bunu öğrenmek istedim yani.
hayır bacım hayatımda hiç kimseye ilk saldırıyı ben başlatmadım, sadece biri bana hak etmediğim bir saldırıda bulununca tepkim çok sert oluyor hakedecek bir şey yapsam dayağı yerim hiç sorun değil ama yapmayınca çıldırıyorum anlıyor musun? Kınama bir gün başına gelir, hayat insana yapmam dediği herşeyi yaptırır.. Trafiğe de çıkmıyorum hatta birgün kulaklık takıp yürürken kornayı duymamışım, araba çarptı çarpan kişi indi bağırdı üstüme yürüdü haklısınız özür dilerim dedim geçtim çünkü hatalıydım hatalı olduğumda kabul edecek erdeme sahibim merak etme..Enerjisel olarak falan değil sen kendin saldirgansin girdiğin her ortamda da tavırlarınla belli ediyor ve en az 1 kişiye üstten bakıyorsun (aşağılık kompleksi) o yüzden sorun yaşıyorsun. Çocukken dayak yiyen herkes senin gibi değil sağlıklı şekilde dönüşüm saglamalisin o seni iterek yanlış yapmış ancak senin verdiğin tepkinin sonucu çok daha ağır olabilirdi . Bu arada ehliyetin var mı trafiğe çıkıyor musun ? Senin gibi insanlar trafikte çok kavgacı olurlar
yok suratı dağılmasına rağmen senin kadar sorun etmedi, darp raporu alıp şikayetçi olma zahmetinde bulunmadı çünkü hak ettiğini almıştı, ilk saldırıyı başlatan oydu, dayağı yiyen sorun etmezken sen bukadar sorun etme bence..Sizi dava etmedi mi ? Bu çok uç noktada bir olay açıkçası herkes işyerinde sorun yaşar ama bu noktaya gelmez gelirse de olay mahkemede biter . Sizden kaynaklandığı düşünüyorum
Evet ne yazık ki erkeklerle sorun yaşamıyorum zaten, yaşasam bile kin tutmuyorlar uğraşmıyorlar ama bir kadınla sorun yaşayınca hal ve hareketleriyle arkandan yaptığı dedikodularla sana bakarak kikir kikir gülmeleriyle hertürlü tahrik edip işi sana zehir ediyorlar. Bu kadın da 4 ay boyunca sürekli tahrik etti, eski sevgilisiymişim gibi bakışlarını üstümden tek bir an bile çekmedi, sürekli bakıyordu, gelip geçerken omuz atıyordu, arkamdan dedikodu yapıyordu, toplum içinde laf sokuyordu. Sonrada sataşıp saldırınca hak ettiğini verdim bu kezde ben suçlu oldum sanki durduk yere vurmuşum gibi..Evet çok doğru. Aksini iddia edenin çalışma hayatı olmamıştır. Tekstil atölyeleri özellikle brode ve iplik büküm fabrikaları kadın ağırlıklıdır. Ustabaşları erkektir. Hergün istisnasız kavga olurdu. Erkek personeller arasında kavga çok nadirdir genelde fabrika dışında kavga ediyorlar. Beyaz yakada da aslında durum farklı değil. Kadınlar arasında çekememezlik var. Bir firmada kadın
işveren / yönetici / şef varsa o firma cidden sıkıntılı oluyor. Personel sirkülasyonu çok oluyor. Beyaz yakalı kadın personeller genelde gözlemlerime göre erkek yönetici istiyor ki haklılar. Erkekler daha realist, analitik zekaya sahip ve yapıcı. Kadın yöneticilerde maskülenlik var, pasif agresif, halden anlamayan, çözüm odaklı olmayan tabaka.
Neyi kınamışım pardon ? Senden farklı büyüdüğümü de nerden çıkardın bunu kastetin sanırım. Trafiğe çıkmamana sevindimhayır bacım hayatımda hiç kimseye ilk saldırıyı ben başlatmadım, sadece biri bana hak etmediğim bir saldırıda bulununca tepkim çok sert oluyor hakedecek bir şey yapsam dayağı yerim hiç sorun değil ama yapmayınca çıldırıyorum anlıyor musun? Kınama bir gün başına gelir, hayat insana yapmam dediği herşeyi yaptırır.. Trafiğe de çıkmıyorum hatta birgün kulaklık takıp yürürken kornayı duymamışım, araba çarptı çarpan kişi indi bağırdı üstüme yürüdü haklısınız özür dilerim dedim geçtim çünkü hatalıydım hatalı olduğumda kabul edecek erdeme sahibim merak etme..