selam kızlar,
kaynana gelin konusu olunca topik coşmuş:) bu ilişki biraz da kişiliklerle alakalı mı acaba? ben kayınvalidemi çok severim. çok hakkaniyetli, sınırlarını bilen, fedakar, herşeyden önce çok iyi bir insandır. aynı kayınvalide eltilerimein de kayınvalidesi. ortanca eltim kadın ne yapsa suç eder mesela. diyelim eltimin işi var, kızım ver çocuğu ben sallayım sen işini yap dese vayyy benim çocuğumu benden uzaklaştırmak istiyor der. ne alaka? kayınvalidem bizim evlerimizde, ama mutfakta ama başka yerde bir eksiğimizi görse, onu özel bir günü bahane eder alır sağolsun. ben çok mutlu olurum. eltim biz almayı beceremiyor muyuz da evimizin düzenine karışıyor der. şuyun eksikti diye de söylemez hiç kadıncağız. d.günü, evlenme y. dönümü bahanesiyle hediye alır. en son eşim yurt dışında, evlenme yıl dönümümüzde yemek takımlarımın bazı parçaları kırıldı diye bana kalkmış y. takımı beğenmiş. ben çok mutlu oldum. açık kapı da bırakır istersen başka desen bak kızım der. eltim ise böyle davranışlarına kızıyor. yapmamış olsa gelin ayırıyor, evlat ayırıyor diyormuş. şaşıp kalıyorum.
bana göre k.validem çok ince fikirli, kibar bir kadın, eğitimli. ama eltime göre görgüsüz. bana göre bir şeyimize karışmaz etmez, ona göre evindeki eksiklerini gözlüyor ayıbını ortaya çıkarmak için hediye bahanesiyle alıyor.
bu işler biraz da baktığımız yönle de alakalı galiba. bazen büyüklerin işi daha zor diye düşünüyorum. tabi ki her büyük için değil. burda bir çok arkadaş öyle şeyler yazmış ki, böyle anne olur mu ya deyip kaldım. zor bu işler.
ben k.validemi çok severim. onun da beni sevdiğini bilirim. nazar değmesin. eltim onu böyle kırdığında çok üzülüyorum. aralarına girmemek için de yorum yapmıyorum. ama gözleri bulutlanıyor sarılasım geliyor
sizce eltim neden böyle davranıyor?