Her anne böyle mi?

Yukka-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2021
709
1.529
31
İyi akşamlar hanımlar. Uzun süredir bdvyi okurum, konu açmak bugüne nasipmiş. Konuya doğrudan gireyim.
Üniversite yıllarından beri hemen her tatilde veya izinde annemlere koşar gelirim. Onlarla harcadığım vakitten çalmamak için dışarıya bile çıkmam. Yine de yaranamam. Uyumayı seven bir insanım, izinde veya tatilde öğleye dek uyurum. Annem emekli, babam çalışıyor hâlâ. Babam çok uyuduğum ve geç uyandığım için laf söyler bazen şakayla karışık ‘erken kalkıp babana kahvaltı hazırlamıyorsun hiç’ gibi. Tüm gün annemle, akşam babamla vakit geçirdiğim için geceleri yalnız kalıyorum ve biraz kafa dinleyip geç yatıyorum. Sabah da haliyle geç uyanıyorum.
Annem kendimi bildim bileli ben geleceğim diye hazırlık yapmaz. Bazı anneler sarma, börek falan yapar, biz de hiç öyle bir şey olmadı. Aksine geldiğimde bazen temizliği de ben yaparım. Annem ev işi yapmayı pek sevmez. Şimdi evliyim, eşimle izin zamanında yine annemlere geliyoruz. Annem öncesinde ev temizliği gibi bir şey yapmıyor. Özel masalar da hazırlanmıyor, böyle bir beklentim yok ama bulaşık çıkıyor diye laf ediyor. Halbuki bulaşığı makineye eşimle ben atıyoruz zaten, her gün makine çalışması rahatsız ediyor galiba annemi. Eşimin yanında utanıyorum annem bulaşık çıkıyor diye laf edince.
Eşimin annesi hamarat bir kadın, gidince bana da bir şey yaptırmaz. Her şeyi kendisi yapar, yemekleri de çeşit çeşit çok lezzetli olur. Annemlerde benle eşim yapıyoruz yemekleri bazen. Bazen de anne yemeği yemek istiyorum, çok şey mi istiyorum? Annemin el lezzetini özlüyorum ama annem yemek yaptığında sinirleniyor, en ufak bir şeye kızıyor. Şuan eşim annesinin yanında, ben kendi annemlerleyim. Yalnız kaldığımızda eşime karşı dolduruyor istemeden de olsa annem. Eşimin annesinin maddi durumu pek iyi değil, mal varlıkları yok. Bazen bundan bahsediyor annem, sanki mal varlıkları varmış da benden kaçırıyorlarmış gibi konuşuyor. Yapı itibari ile çabuk alevlenen birisiyim, eşime karşı tepkisel davranıp olay çıkarıyorum sonrasında. Sormak istediğim her anne böyle mi? Annem beni sevmiyor mu sizce? Bazen gelmeyeyim o zaman diyorum ama onda da içim rahat etmiyor, ben tek çocuğum. Annem şeker hastası, ya vefat ederse çok pişman olurum gelmediğime diye düşünüyorum ve her tatilde geliyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Bu düşünceler sizi üzmekten başka bir şeye neden olmayacak. Kabul edin bu da böyle birisi. Hiç annesini tanımayan veya ileri derecede toksik anneler var. Siz istersiniz yemeğini ve sallamazsınız olur biter. Canınızı sıkmayın. Değişmeyecek nasılsa.

bulaşık lafını ediyorsa gitmeyin 3-4 ay aramayın sormayın. yaşlı diye alttan almak zorunda değilsiniz kaç senedir böyle bir de tek evlat. İnsan bir şeye özenir

Her tatilden kasıt nedir ? Kaç günde bir yani ? Benim annem de dolma ,el açması börek falan yapmaz uğraşmaz :) Siz yapın da yiyelim derler. Kayinvalideye de gitsek anneme de gitsek yemekleri biz yapmaya çalışırız eşimle . Bence annenizi böyle kabul edin ,çok sık gidiyorsaniz ara verin .

Sabredin.Annenizin gazına gelip eşinizle kusmeyin.İyi geçinin.

Beklentilerinizde haksız değilsiniz. Sizin yerinizde ben de olsam ben de özel bi muameleyi, şefkati görmek isterdim. Ama yoksa siz e ne kadar köfte o kadar ekmek diyip önünüze bakın. Her tatilde gitmeyin bence. Kişisel tavsiyem bu tip ailevi yoksunluklarınızı da eşinize yansıtmayın. Dünyanın en iyi eşi de olsa yarın öbür gün yüzünüze vurabilir. Öte yandan annenizin dolduruşu çok tehlikeli, kulaklarınızı tıkayın.

Anneniz galiba ev hanımı. Gerçekten sürekli ev işi yapmak, evin hizmetçisi gibi hayat boyu yaşamak çok kötü bir şey. İzin günü, tatil günü, kafa dinlemek yok. Ek olarak yemek yapma olayı bir değerlendirme olmamalı. Paranız var, hep beraber dışarı gidin yiyin keyif olsun. Eve sipariş verin. Kadın bıkmış belliki yemek yapmaktan. Saatlerce ayakta durmak zor geliyordur. Kim ev işi yapmayı severki.

Bunun dışında bu kadar şikayet edip, ısrarla üniversiteden beri bu kadar yan yana zaman geçirmek garip. Araya mesafe koyun. Annenizin olduğu şehre gidince, otel kalın, gündüz annenizle zaman geçirin.

Benim fikrimce anneniz sizi sevmiyor değil. Kronik depresyon sebepli mutsuz, üşengeç, yorgun, her şey ona zor geliyor ve usanıyor. İç huzuru olmadığı icin mutlu olamıyor ve sadece olumsuzlukları görüyor. Kocanızi kötülemesi de bundan. Muhtemelen babanızdan da memnun değil, memnun olmadığı bu hayatı sürdürdüğü için de daha da mutsuz. Çözüm, psikiyatristin yazacağı hafif bir antidepresan birkaç ayda durumu düzeltmeye başlayacaktır. Israrla deneyin derim

Bu kadar çok tatiliniz varsa öğretmensiniz demektir. Neden karı koca Elele birkaç şehir gezmek yerine annelerimize gelip duruyorsunuz?
Sorun sizde bence. Kendi hayatınıza bakın, arasıra lütfedip israrlardan sonra aile evine gidin..hem sizden iyisi olmaz hem de gönlünüzü hoş etmeye çalışırlar.
Yeğenim bize iki ayda bir gelir,aynı şehirde yaşıyoruz. Çocuk elden ele dolanır durur,herkes onla oynamak için sıraya girer resmen. Ama annemin yeğeni var . Annem o çocuğu da çok sever. Annesi zırt Pirt bize bıraktıgi için annem genelde çocukla oynamaz,bir köşede kendi teleofnuna bakar,işini yapar. Çocuk çok konuşursa 'sus biraz' der, ilgilenmez yani çok.
Çocuğun ananesi dedesi de aynı şekilde, sevseler de genelde ilgilenmezler,baştan savarar.
Neden? Çünkü anneleri zırt Pirt onlarda. Ne zaman araya biraz mesafe koyar o zaman kadın da çocuğu da daha kıymetli olur. Yani dünyanın düzeni böyle. Siz o kadar vericisiniz ki karşı taraf bunu çoktan göreviniz sanmış.

Haklısınız, teşekkür ederim yorumunuz için. Kabullenmekte zorlansam da yapmam gereken olduğu gibi kabullenmek galiba

Öğrenciyken her ara tatilde, final haftasından sonra mutlaka giderdim. Şimdi izindeyim , her izinli zamanımda mutlaka gidiyorum. Kabullenmek gerek haklısınız, teşekkür ederim yorumunuz için

Çocuk olunca bir müddet gezemeyeceksiniz. Tatillerde gezin tozun. Gidecekseniz de iki gün durun gidin. Bende anneme gittim temizliğini de yaptım cam sildim banyo tuvalet yıkadım günlük süpürme yaptım. Hiç de sizin gibi aklıma birşeyler gelmedi

Üniversitede baska şehire okumak icin gittim. Hicbir zaman annem beni pasta böcekle karşılamadı. Hatta ben gelmeden 2 gün once bulaşık yıkamayı falan bırakırdı. Gece 12de yoldan ac gelip mutfağı 2 saatte temizleyip hicbir sey yiyemeden yattığımı bilirim kac kere hem de. Evlendikten sonra da değişmedi. Babam dr oldugu icin onun çalıştığı hastanede dogum yapmak istedim ve memleketime gittim 2 doğumunda da. Doğum icin evden çıkana kadar yemek bulaşık temizlik hep bendeydi. Hastaneden çıktım 2 saat geçti geçmedi eve gireli sezeryanli halimle sofra kurdum salata yaptim. 2 dogumumda da annemin elinden 1 bardak su icmemisimdir. Annemle aram hep böyleydi. Ondan hiç-bir sey beklemem. Ben o eve hicbir zaman dinlenmeye ve hizmet beklemeye girmedim. O yuzden hic de içerlemedim.

Annenizin huyunu bildiğiniz halde, her fırsatta annenize gitmeniz ve öğlene kadar uyumanız hata bence. Ailenizi cok görmek istiyor fakat bu muameleden rahatsizsaniz ya gittiğinizde otelde kalıp yemekleri dışarıda yiyerek sadece cay içmeye annenize gideceksiniz ya da kolları sıvayıp yemek temizlik bulaşık her seyi siz yapip annenize hic yük olmayacaksiniz. Anneniz bu saatten sonra huyundan vazgeçmez.

bulaşık lafını ediyorsa gitmeyin 3-4 ay aramayın sormayın. yaşlı diye alttan almak zorunda değilsiniz kaç senedir böyle bir de tek evlat. İnsan bir şeye özenir
Teşekkür ederim yorumunuz için. Küs kalamıyorum, kaybetme korkum çok yoğun bunun farkındalar. Gün içerisinde arayıp ulaşamadığımda çok yoğun kaygı yaşıyorum. Umursamaz bir evlat olsaydım daha kıymetli olurdum galiba

Hissettiginiz duyguyu cok iyi anliyorum.bende hic annemin evinde kizim gelmis diye bir hazirlik gormedim.evinde misafirde kaldim o acikmadikca kimsenin aciktigini dusunmuyor ve ben burda ne geziyorum dedirtiyordu.yasi biraz ilerledi hayliyle artik ona kirilmakdan vaz gectim ama o kiymetsizlik hissi hep kaliyor.milletin annelerine bakip gipda ederek gecti omrum.acaba bende boyle bir annemi olacam korkusu bile geliuor.oyle derler ya her kiz snnesi gibi davranirmis diye:/// nsahsen babam olmasaydi uzun zaman gitmezdim ama gene 2 ayda bir birkac saatliginede olsa uzun yol giderek geri donuyorum.siz esinizin kayinvalidenizin kiymetini bilin lutfen size gayet guzel davraniyorlar hele kayinvalidene bak annen sana o degeri vermiyor ona gore sende onu ve esini uzme derim.

Ben de bundan çekiniyorum. Eşimin yanında bulaşıktan söz etmese, daha iyi olacak. Belli olmaz neticede, eşimden beklemem ama kimseye sınırsız güvenemem.annenin gözüne batıyoruz gitmeyelim, derse diye çekiniyorum. O gitmeyelim dese ben yine de giderim orası ayrı ama, bu nedenle huzursuzluk olsun istemem. Teşekkür ederim yorumunuz için

malesef aynı durum bende de var. bizde de ben evlenme kararı alınca değişti durum çünkü uzaklara gideceğim diye. en iyisi biraz ara vermek ve adımı karşı taraftan beklemek. Yani kaybetme korkusu var evet ama bizim onlardan sonra öleceğimizin garantisi var mı? biraz da anne baba uğraşmalı çocukları için

Teşekkür ederim yorumunuz için. Annem emekli, ama tabi şuan ev hanımı. Bazen yemek yapmak istemiyoruz veya canımız farklı bir şey istiyor dışarıdan sipariş veriyoruz. Ona da laf ediyor. Haklısınız, ben de ev işi yapmayı sevmem. Ama annemler gelecek olduğunda hazırlık yaparım, mutlu olurum. Annemde karşılığı olmayınca mutlu olmuyor mu acaba diye düşünüyorum. Önerinizi dikkate alacağım.

bu kadarı da atık kaygı bozukluğuna ramak kala yani
tamam tek evlatmışsınız da biz de ağaç kovuğundan çıkmadık

ne güzel gençsiniz evlisiniz
izinlerde ayrı ayrı ailelere gitmek nedir?
eşinizle program yapın
annenize yine gidin ama biraz daha az gidin
gidiyorsunuz o özel hazırlık yapmıyor üstelik eşinize kaşrı sizi dolduruyour, doluyor, bileniyorunuz, bundan ne anladık ki şimdi?
annenize Allah uzun ömür versin ama sadece onu mu kaybetme korkunuz var?
gençliğiniz de gidiyor
yarın çocuk olunca eşinizle başbaşa vakit geçirme lüksünü de özleyeceksiniz
hayatta tek kaybedeceğiniz şey anneniz mi?

anneniz de böyle bir insan.
benim annem çoooook anaçtır ama onun bile arada yemek yapası gelmiyor...ki sizinki hep böyleymiş ona artık yapacak bir şey yok
annenize başka bir yere giderken gelirken 1 gün uğrasanız
dolmaya doldurmaya zaman kalmadan görür gelirsiniz mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…