Teşekkür ederim yorumunuz için. Farklı bir bakış açısı kazandırdınız. Annem genelde hep memnuniyetsizdir. Temizlik yapmasını beklemiyoruz, temizlik için abla buluyorum/buluyoruz. Mutlaka kulp takıyor, asla beğenmiyor. Eve gelen herkes hırsız, uğursuz gibi kaygılanıyor. İş beğenmiyor. Babamı da pek beğenmiyor. Babam annemin maaşına dokunmaz, evi geçindirir. Market, pazar alışverişini yapar. Annemin hayatını kolaylaştırmak için robot süpürge aldık. Süpürme işi onda. Babam bence iyi bir eş, içeride neler oluyor bilemem tabi. Aslında benim teyzelerim de böyle. Kuzenlerim küçücük yaştan itibaren hep ev işi yapıyorlar hizmetçi gibi. Bana göre evlat anneye babaya hürmet göstermeli ama anne,baba da evlada hürmet göstermeli. Birçok insan evlat sahibi olamıyor, anneminki bulmuş da beğenmemiş gibi oluyor. Yani pek kıymetini bildiğini düşünmüyorum. Teyzemler de kızların işini beğenmez, sürekli iş buyururlardı. Bana söylenmesine alışkınım ama bazen eşime yerli yersiz laf ediyor. Eşim ev temizliği de yapıyor, yemek de bulaşık da. Evin öz oğlu gibi davranıyor. Annem bununla yetinmiyor. Bir kez oturmaktan yorulmadın mı demişti eşime. Halbuki iş,güç bitmişti. Çok bozulmuştum. Eşim bunları sonrasında başıma kalkarsa diye çekiniyorum. Annemleri mahrum bırakmak da istemiyorum. Neticede tek evlat benim. Konuştum defalarca annemle değişmiyor. Babama da söyledim, o da ‘Annen böyle kızım, bana da binbir laf ediyor’ diyor geçiyor. Gerçekten çıkmazdayım. Kusura bakmayın uzatmışım, dolmuşum galiba