Hep görümceler mi suçlu gelinin hiç mi suçu yok..

Kimse kimsenin hayatına karışmazsa sorun olmaz. Nokta

Ben her zaman suna inanirim:

Suc hicbir zaman tek tarafli degildir.

Buradaki konulari hep tek tarafli dinliyoruz.

Birde karsi tarafi dinlemek lazim.

Iki tarafida dinlemeden kim hakli kim haksiz kim iyi kim kotu diye bir yargiya varmak pek saglikli gelmiyor bana.

Keske herkes hep karsi tarafi suclayacagina acaba benim yanlis yaptigim bir sey var mi diye kendini sorgulasa. Gelin de kendini sorgulasa gorumce de. O zaman sikinti olmaz ama ne yazikki boyle olmuyor gelin ile gorumce guc savasina giriyor. Bunun sonucunda sikinti yasamakta kacinilmaz oluyor.

Ben görumceyım
Hep gelınımızı tuttum haksız bıle olsa abıme hep kız haklı dedım sende hata var abı dedım
Gelın benden 3 yas kucuk ama abımle evlı dıye hep buyugum gıbı saygı duydum

Bana kotu gorumceymısım gıbı davrandı önce 1 sene falan
Boşanmalarına yakın annemden ve benden davranısları ıcın özur dıledı sızı yanlıs anlamısım dedı
Abımle evlılıklerının 3. Yılında bosandılar ama sımdı benle can ciğer kuzu sarması
E be gelin ozaman nıye oyle yaptın dedıgımde bana abını kıskandıgını sandım dedı
Yahu dedım nesını kıskanım sen evlendınde bız kurtulduk aman al ömur boyu sende kalsın gozunu sevım dedım abımle aram ıyı degıl cunku
Mantıga bak ben nıye abımı kıskanım kocam mı ki abım o yahu niye mutsuz olsunlar nıye kotulugunu ıstıyım allah akıl fıkır versın

Yanı sırf adı görumce dıye önyargı var sanırım kı ben görumce lafından da rahatsız olurum küfür gıbı gelıyor
Arkadaslarıyla görumcem dıye tanıstırdıgında bende aslında kardesız kız ne görumcesi derdım

Sıze tavsıyem mesafe enn guzeli yuz goz olmayın resmıyet olsun arada

Haklıyı haksızı ayırtedebiliyor olduğunuz halde sırf anneniz memnun olsun diye haksız annenizi gazlıyorsanız evet kötü bir görümce olursunuz. Elbette dertleşeceksinizdir ama objektif olun yapıcı olun yıkıcı değil.

İki görümcem var hiç kötülüklerini görmedim.

Kardeşim görümcesiyle kanka gibidir ama kızın da Allahı var acayip adaletlidir. Önemli olan hakkaniyetli davranmak.

:) benmde görümcem küçk o yüzdn sıkıntı yok. Ayrıca bende bi görümceyim ama bazıları tamamen kötü niyettn yapıyor bazı şeyleri. Ve sizede katılıyorm bazı gelnlerin de suçu var. Şöyle ki bence görümce herşeye karışıp ortalığı alevlendirmyck çünkü anneler kızlarnı dnlerler ve geline hücummm. Herkes aynı değildir tbi. Ben seviyrm gelinmzi hoşumuza gitmeyen bişy bile olsa olablr ben olsam daha kötü yapablrdm diye konuşrz annmle.

Cok iyi ozetlemissin durumu. Illa gorumce sifati var diye bir insana kotu denmez ancak sanki kardesi evlenmemis. Yeni sorumluluklari. Ailesi yokmus gibi maddi manevi beklenti icinde olmak. Gelin yokmus gibi her seyi sadece kardesleri ile planlamalar. Gelinin her yaptigini elestirme begenmeme. Sonuc itibari ile o gelin farkli bir ailede yetisti ve kendine ozgu gorgusu var. Nikahta imzayi atinca gecmisini silip tamamen erkek ailesinin istek ve ihtiyaclarina kanalize olmasi bekleniyor. Hele bir de coluk cocuk sahibi gorumcelerin ergen gibi kardesinin tepesine cikmalari yok mu. Normalde kardesiyle iki kelam etmez gelinin yaninda neredeyse tepesine oturacak adamin. Karisina iyi davranan kardeslerden nefret edenler de var. Kardesimi maymuna cevirmis istedigi yere cekiyor vs. Yani kisacasi gorumce duracagi yeri iyi bilirse kimse kotu olmaz. Kari koca arasina girmeyi kendinde hak gormemeli

Gorumcemle sorun yok ama kaynana cadıdır, kocası da el pençe durur ona. Kötülük istesem hepsine kötü derim, sorunlu olanlar kendileri. Sebep de kıskançlık; benim onlara fikren ihtiyaç duymayan, ayakları sağlam basan biri olmam. Ama onun istediği sürekli ona fikir soran; onunla günlere gidip, dedikodu yapacak bir gelincik.

İki görüncem var aralarında dağlar kadar fark var küçük olan güler yüzlü sevecendiğeri  böyle abisi için değişti diyip duruyor her şeye bilmişlik yapıyor karışmayı seviyor kıskanıyor desem abisini sevdiği de yok küçük olanı eşim de seviyor o da abisini çok seviyor ama kıskanmıyor suratsız fesatlık peşinde işte .

Birkac yorumda suna denk geldim 'bende görümceyim, abim hakli olsa bile gelinimizi tuttum. Ben iyi görümceyim'
Cözüm bumu yani? Hic taraf tutmayin yorumsuz kalin daha iyi sanki, hakliyi haksiz yapacaginiza.

Ben de gorumceyim gelinimizi de cok seviyorum. Ufak tefek sinirlerim de alttan alir. Diyorum ki kiz kardesim yoktu ALLAH kiz kardes verdi. Kendi evim gibidir bazen surekli arar yuzune kapatirim "yeter daa surekli senle mi konuscam " diye. Herseyimi bilir dertlesiriz. Bazen annemi arar beni uyandırmak icin dediikodu yapariz. Üstelik zamaninda da biraz surtusmelerimiz olmustu benim sinirli animda direk susar huyumu bilir ama onluk değil ailem de oyle huyuma gecti, ben de onu bilirim. Surekli saka yaparim yegenlerim cirkin diye halasina cekmis der maddi manevi destek oldum zor zamanlardan gectiler. Kardesime fazla yuz verme, tepene cikarma diye cok kızdım ki kardeşim haksizdi. Bir sey olunca da savunurum. Herkes ayni degil ya karakter meselesi.

Bence gelinler kötü kV ler kpler gorumce ve eltiler çok cici çünkü gelinler gelmeden hiçbiri bu şekilde yaftalanmiyor kimse şu kişi kotu demiyor ki gelin söylüyor e öyleyse
Kişi karşısındakini kendi gibi görür!

Ben zaten yaşanmış bişeyin üzerine yazmadım butun bunları çok şükür iyiyiz...
Ama bu algıyı oluşturan şey ne...
Şuan ilişkilerden ziyade algı yönetimi yapmaya çalışıyorum...

Ben iyiyim ya da gelin kötü demiyorum... İyi olmak adına adına doğal olamıyorum diyorum... Mesela belki o gun çok yoruldum ve canım gerçekten iş güç bişey yapmak istemiyor ve oturuyorum e gelınde o gun bızdeyse o ona gonderılmıs hadı canımmm bugun de sen yap mesajı değil ama bu oyle algıyanıyor... Anlatabılıyor muyum...
Yanı hep bı dıken ustunde durma ama bız kavga eden gelın gorumce olmayalım...

görümcelik ile alakası yok kişilik meselesi. kişi kötü olunca öyle oluyor. mesela annem de görümce ama hiç bir şekilde dayımın eşine görümcelik yapmamıştır. yahut anneannem hiç bir zaman gelinine kaynanalık vs yapmamıştır.

Bende bir görümceyim ve yengemle cookk iyi anlaşırız şakalaşırız kardes gibiyiz. 7 yildir evliler bir gun bile tartışmam olmadi kendisiyle

Buyuk gelinimizin gozunden ben:
"Huysuuuuuz aksiiiii sirreeeet naleeeeet..."

Kucuk gelinimizin gozunden ben:
"Ablammm canim ablammm"

Yani genellememek lazim.

bende hem gelin hemde görümce oılarak ve bir arada baldızdım.
dediginde haklısın annesi ile gelin veya görümce kulis yapar. bu cok normal. yapacaktırdır da.
iş bunu aksettirmemekte.
ama ben kardeşimin eşininden ( bizim gelincik yani) gercekten haz etmiyorum. uzak durmak en iyisi. 10 gun once kardeşim yaza sana geliriz dedi. gelmeyin dedin. istemiyorum. cameradan konuştuk. gelinde duydu. ohh dedim.
yüzünü görmeye tahammulum bile yok. o dereceyim...
sadece ona degil ama onun gibi olan kim varsa uzak duruyorum.
ve eminim bu karşılıklı. benim kadar geniş ve olaylara cok objektif bakan birisini düşman belledi.
ona söyledigim ne varsa kendi kardeşime veya ablama veya cok yakın ark. da söylerim. insan ayırt etmem. ama o alınıp darılmayı tercih etti. ki beni de bilir...

Hem gelin hem de görümceyim. Gelin, görümce, kv, kp konusunda en büyük problem ön yargı. Evlendiğiniz kişinin ailesini silip atıp tek merkezi siz, geniş ailesi de sizin ailenizden ibaret olsun istiyorsanız o görümce melek olsa da "görümce" olur. Zaten eşinizin annesine kv diye bir kısaltma kullanıyorsanız ailenin sizi içine almasını beklemeyeceksiniz. Eşinin ailesiyle aile olmayı kabullenip evlenince ne görümce kötü oluyor ne kayınvalide. Kayınvalidem bir şey söylediğinde "annem dese alınır tafra yapar mıydım" diye düşünüyorum bi. Yok yapmazdımsa bu da annem deyip iyi niyetine güvenip lafını bile yapmıyorum.

Bazı gelinler eşlerinin kendilerinden önce de bir hayatının olduğunu, bir ailelerinin olduğunu ve bu ailenin kendi canları olan çocuğun zerre üzülmesini, kırılmasını, mutlu olması için çabaladıklarını unutuyorlar ya da görmezden gelmek istiyorlar. Bir anne, bir baba, bir kardeş asla canının üzülmesine dayanamaz. Bile bile de, kötülükle üzmez. Toplumda daha evlenmeden dayatılan bu"oğlan anası", "şirret görümce" kavramlarına takılmadan insanlarla aile kurmaya odaklanıp iletişime geçseler çok şey değişecek hayatlarında.

Dediğim gibi hem gelinim hem görümceyim. İki tarafı da yaşıyorum, elimin ailesi kendileri der zor karakterliyiz biz diye. Haklılar da ama zamanla anlamayı ve sevmeyi öğrendim. Aile sorunları olmayınca adam da murlu evde, huzur var, mutluluk var, kocaman aile var. Oluşturması emek isteyen ama sefası da pek güzel olan bir şey. Görümcenin ciddi karakter sorunları yoksa ve bi geçinemeyen gelin ve gelinin ailesi ise o noktada görümcenin zerre günahı yok, gelin şapkayı önüne koyup bakmalı bir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…