Hep görümceler mi suçlu gelinin hiç mi suçu yok..

arkadaşlar anlamıyorum...
Ben de bi görümceyim ve bir gelin adayıyım(nişanlıyım).
Benim görümce adayım çok küçük o yüzden onu sevıyorum lakin bu yaşı büyük de olsa aynı olurdu diye düşünüyorum...
Eleştirim... Görümceler hep kötü insanlar mı? Ya da onlar hep iyi insan olmak zorundalar mı.. Normalde kızdıkları sinirlendikleri bişeye sırf gelin yapıyor diye tepki vemeleri onları kıskanç mendebur "görümce işte kör kepçe" yada fıtneci biri mi yapar..

Belki karakteri farklı.. Neden bu yaftalı hal..
Hem senelerce kardesıyle paylaştıgı bı hayat var hıkayelerı gulduklerı seyler aralarında farklı bı esprı anlayısları.. Sen geldın dıye hemen butun bunlar sılınıp çöpe mı atılmalı.. Bu kadar anlayışsızlık nıye..

Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir... Bi görümce ne yapsın ya da ne yapmasın... Yapmacık mı olsun..
Bi arkadas yazmıs kv.yi dolduruyor diye yahu o onun kızı ve senelerdir o kadın onunla dertleşiyor butun dedıkoduları beraber yapıyorlar sen geldin adın "gelin" diye senın hakkında egrısı dogrusu konusmasın mı annesıyle...
Hadı onu gectım aıle cevresı bıle aman sen bısey deme gorumcesın yanlış anlaşılır baskısı.. Bu nedır nasıl bi önyargıdır...
Görümce illa kötü niyetli midir yani.. Madem öyle düşünülüyor hakkımda diyorum bazen o zaman cidden hakkını vereyım de kötü olayım çünkü yüzde 90 iyilik meleği de olsan yaptığın bi şey hemen seni bak bak işte görümcelik yaptı boyutuna getırıyor...

Daha da bir sürü şey... Bayan bayanayız konuşalım cidden bu konuya çok takılıyorum ve bu sıfatım hayatta en sevmedıgım sıftım oldu "GÖRÜMCE"
Canım,önemli olan senin bu sıfatın içini nasıl doldurduğundur.Şöyle örnek vereyim.
Toplumda ki bu görümce elti muhabbetinden,bende bu kelimeleri sevmezdim.Evlendim,eltim bana,nasılsın elti,gel elti git elti...Bir şey demiyordum ama garip te karşılıyordum.Zamanla tanıdıkça gördüm ki,eltim bu kelimeyi severek,kardeş,kanka,canım anlamında kullanıyor.Artık kabul ettim bende.Bazen bende öyle seslenirim,eski itici anlamından sıyrıldı benim için.Görümce olacağım,yakın yıllarda.Aynı içtenliği dilerim yansıtabilirim ben de...

Kardeşleri işin içine girince,kaybediyorlar korkusu ile,ne demekse artık ,içine yaratık kaçanı çok görümceklerin.
Aynı kadınla normalde harika arkadaş olursun ama kardeşi devreye girince nefret edersin.net
Benim eşimin ablası da ,o kadar tiksiniyorum ki görümcek bile demiyorum,daha beni görmeden tanımadan saçma sapan mesajlar yazmıştı bana.
Ne oldu kuyruğu kıstı kardeşini de hem uzakta yaşıyoruz ,hem de yaptığı edepsizlikten göremiyor.Düğünüme de gelemedi,oğluşunu da yanıma yollayamadı,reddettim.
Evimiz tatil yerinde,sahilde oturuyorum,aklı sıra bedava tatil yaptıracaktı çocuğuna,pansiyon tutacak dedim,gelsin görsün dayısını özlediyse.Evime giremez.Niyeyse dayı özlemi geçiverdi çocuğunun.
Beter olsun,kendi kaybetti.

Esinize nasil istemiyorum dediniz? Biz babamiza boyle desek cildirip etmedigi laf kalmiyor...

4 tane görümcem var kardeşten farksızlar benim için, ben de onlar için öyleyim.
ama bir görümce olarak sevilmedim, oysa kendi görümcelerime nasıl davransıysam geline de öyle davranmıştım, daha nişanlıydı, evlerini göstermeye götürdü, ben de her şey çok güzel güle güle oturun dedim diye ben çıkınca abime ağlamıştı, neymiş ben hiç ilgilenmemişim, hiç eleştirmemişim, umursamazmışım, bu evliliği istemiyormuşum... banane ayol senin koltuğundan dolabından, ben kendi evimin eşyasına kafa yormuyorum seninkine mi yorucam, aman neyse işte, önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zormuş cidden... önyargısız olunca gayet de sevilebiliyor eltiler görümceler.

Ben de böyleyim içten içe bizim kız da beni mi sevmiyo acaba, yorum yapsan şu şöyle olsaymış desen de kıskançlık olur adı, ben eşyaları telefondan gördüm tuttukları evi hiç görmedim

Biz 5 kız kardeşiz,birde abim var. Gelinimizi çok severiz o da bizi sever. Hep der ki benim 5 görümcem var deyince herkes bana Allah sana sabır versin diyo ama bende hiç sandığınız gibi değil görümcelerim çok iyi.diyorum der. Hakikaten ne kıskanırız,ne laf sokarız,ablalarım neyse bizim için o da öyledir. Annem oğlu olduğunda geline sürekli yavrum bu çocuk ağlayıp duruyo aç mı, ya da şunu şöyle yap bunu böyle yap derdi. Aldım annemi karşıma anne karışma o o çocuğun annesi sen onu ondan daha fazla düşünemezsin dedim. Sen öyle dedikçe gelinin canı sıkılıyo dedim. Gelinimiz annesine gitmek isterdi abim göndermezdi,abime ne var bende anneme geliyorum bırak kız nereye gitmek istiyosa nerde rahat ediyosa oraya gitsin kızı bunaltma derdik. Abimle gelin kavga etsin biz gelinin tarafını tutarız.
Ben bir gelin olarak aynını görmedim malesef. Doğum yaptığım gün hastanedeyim eşim ailem beni gördü ziyaret saati bitti. Görümcem deli oldu 34 yaşında kendisi,aklı başında olsun istersin demi. Suratı 5 karış oldu eşim benim istediklerimi yapıyo,koşturuyo diye. Dışarda tutturmuş eşime eve gidelim. O da daha yeni doğum yaptı belki bişey lazım olur siz gidin ben gelirim dese de annesigil burda bişey lazım olursa onlar getirir hadi gidelim diye ısrar etmiş. Eşim siz gidin ben gelmiyorum demiş artık.
Biz Vanda yaşıyoruz gelirken valizler çoktu eli boş geldik ama bende hediyemi internetten sipariş verdim kaynanama. Ben annemgile geçince gelmiş. Dedim görümceme ne var içinde eksik varsa bildireyim. O da ben evde değilim ne olacaktı demiş. Saydım şu şu diye. Vaaay biz alamıyo muyuz,aciz miyiz onu alamayacak kadar,annemin bi sürü vardı zaten. Demediğini bırakmadı. Tabi ki alırsınız ben hediye diye düşündüm,anneme feda olsun ne demek desemde demediğini bırakmadı. Cevap vermedim artık. Engelledim kavga daha çok büyümesin diye.
Biz 5 görümce gelinle yağlı ballıyız ama benim görümcem bir tane iki gelinin burnundan getiriyo. Gel de sev şimdi. Eşimin hatrı olmasa daha çok şey derim de susuyorum.

Ben de böyleyim içten içe bizim kız da beni mi sevmiyo acaba, yorum yapsan şu şöyle olsaymış desen de kıskançlık olur adı, ben eşyaları telefondan gördüm tuttukları evi hiç görmedim

Bence karakter meselesi bu, ben isime karisilmasini sevmem mesela.
Bi de bu bizim ex gelin gibileri cidden okuz altinda buzagi ariyan tipler. Eminim o gun şu koltugu şuraya koysaydiniz desem yine aglayacakti :KK43: maksat gorumceyle eksin yaratmak.. hayatlari bundan ibaret cunku.

Bende hem görümce hemde geliniyim bide görümcem var
Abimin biri boşandı o gelin bana neler neler söyledi. Allah'a havale ettim sustum kendi başına geldi. Abime kardeşin inşallah mutlu olmazsın bile dedi kendi yaptı. Çok çektirdi sustum yeri geldi mı uzak durdum... Şimdi bı abim daha var nişanlı o yengem iyi.. uzak duruyorum.
Bide görümcem var oda iyidir

Eşimle flört dönemlerimizdi.
Görümcemle hiç tanışmıyoduk o zamanlar. Facebook'tan fotoğraflarına baktım. O kadar kanım kaynadı ki kendimi gördüm sanki onda çok iyi anlaşicamızı düşünmüştüm.

Bigün eşim aradı sesi çok kötü geliyodu noldu dedim kardeşimle tartıştık dedi niye dedim söylemiyo. Ben de saf saf diyorum ki boşver kardeşler arasında olur öyle şeyler falan eşimi yumuşatmaya çalışıyorum.
Meğer kavga benim yüzümden çıkmış haberim yok. :)

Ertesi gün eşimle buluştuk zırt pirt msj geliyo bi baktım görümcem olucak insan destanlar yazıyo.. Allah belanı versin el yalakası o kızın b.kunu yiyosun bana üç kuruş vermiyosun. Bi işime koşmuyosun karının yalakası ol kılıbık.. Daha neler neler kan beynime sıçradı.

Hüngür hüngür ağladım orda sırf salaklığıma ağladım onunla kardeş gibi oluruz diye düşündüğüm için aptallığıma ağladım..

E be şizofren!! E be psikopat ben sana ne yaptım?? Bi tanışsaydikta ondan sonra kavga etseydin benle.. Bu ne ön yargı?? Sonrasında devamı geldi işte her halta karışmalar, bana kendi gelinligini giydirmek istemesi, düğün de çıkardığı rezillikler..

Her zaman görümce suçlu diye bırsey yok tabi ama erkek kardeşiniz evlilik çağına geldiyse aklı başında bi insandir ve bu insanların hıc birseyine üçüncü şahıslar karışamaz herkes insan gibi yaklaşmayı öğrenicek önce..

Son düzenleme:
Bunun görümce ile alakası yok bence. Tamamen karakterden kaynaklı ve genelde de abilerinin eşlerini kıskanma durumundalar. İki tane görümcem var onlardan bir yüz tane daha olsa hayır demem. Büyük görümcem ablam gibi küçüğü kardeşim gibidir evlerine giderim rahatlıkla kalırım istediğimi yaparım, aynı şekilde onlar da çünkü onların abilerinin evi. İki tane yengem var iyi kı abilerim onlarla evlenmişler çok iyi insanlar ... Geline insan gözüyle bakmayan abisinin kölesi gibi bakanlar da maalesef var bu dünyada ve sanırım bu zihniyet de kolay kolay ortadan kaybolmayacak.

Bence karakter meselesi bu, ben isime karisilmasini sevmem mesela.
Bi de bu bizim ex gelin gibileri cidden okuz altinda buzagi ariyan tipler. Eminim o gun şu koltugu şuraya koysaydiniz desem yine aglayacakti :KK43: maksat gorumceyle eksin yaratmak.. hayatlari bundan ibaret cunku.

Başka ilgi alanı olmayınca kaostan beslenecek...geçinmeye gönlü olmak der ya eskiler bu ilişki de böyle

arkadaşlar anlamıyorum...
Ben de bi görümceyim ve bir gelin adayıyım(nişanlıyım).
Benim görümce adayım çok küçük o yüzden onu sevıyorum lakin bu yaşı büyük de olsa aynı olurdu diye düşünüyorum...
Eleştirim... Görümceler hep kötü insanlar mı? Ya da onlar hep iyi insan olmak zorundalar mı.. Normalde kızdıkları sinirlendikleri bişeye sırf gelin yapıyor diye tepki vemeleri onları kıskanç mendebur "görümce işte kör kepçe" yada fıtneci biri mi yapar..

Belki karakteri farklı.. Neden bu yaftalı hal..
Hem senelerce kardesıyle paylaştıgı bı hayat var hıkayelerı gulduklerı seyler aralarında farklı bı esprı anlayısları.. Sen geldın dıye hemen butun bunlar sılınıp çöpe mı atılmalı.. Bu kadar anlayışsızlık nıye..

Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir... Bi görümce ne yapsın ya da ne yapmasın... Yapmacık mı olsun..
Bi arkadas yazmıs kv.yi dolduruyor diye yahu o onun kızı ve senelerdir o kadın onunla dertleşiyor butun dedıkoduları beraber yapıyorlar sen geldin adın "gelin" diye senın hakkında egrısı dogrusu konusmasın mı annesıyle...
Hadı onu gectım aıle cevresı bıle aman sen bısey deme gorumcesın yanlış anlaşılır baskısı.. Bu nedır nasıl bi önyargıdır...
Görümce illa kötü niyetli midir yani.. Madem öyle düşünülüyor hakkımda diyorum bazen o zaman cidden hakkını vereyım de kötü olayım çünkü yüzde 90 iyilik meleği de olsan yaptığın bi şey hemen seni bak bak işte görümcelik yaptı boyutuna getırıyor...

Daha da bir sürü şey... Bayan bayanayız konuşalım cidden bu konuya çok takılıyorum ve bu sıfatım hayatta en sevmedıgım sıftım oldu "GÖRÜMCE"
Gorumce var gorumce var bende gorumceyim ama kac sene olu yengemle ne tartıştık ne bi sozumuz oldu hatta biz ayni bile giyiniriz ben bosy alsam onada alirim o bisey alsa banada alir o sekildeyiz gorumceyim hicte rahatsiz olmuyorum annem cok soylebir yengeme hep arayo bulan benim abim bir problem olsa duzelt bi diye beni arar kendine guvenmiyorsun demek ki gorumcelik ondam zoruna gitmis benim kendi gorumcemde kv bisey demis hemen esimi ariyor niye yalnoz biraktiniz goturmedinz diye zaten ayni evde yaaiyorum gittigim yerede gelecekse annemin evinde oturur beklerim.en azondam annemin kahrini cekerin yani GÖRÜMCE VAR GÖRÜMCEK VAR

Yoo bence gelinlikle görümcesi klein alakası yok bu mimlenmenin. İnsanlıkla alakası var. Eğer herşeye burnunu sokmaya çalışırsan, haddini asarsan ,kardeşini aileni gelinden kiskanirsan evet kötü gorumce olursun.

Aileden bir erkek evleniyorsa o ailedeki kadinlar erkegi yani gücü bir baska kadina kaptirdiklarini düşünüyorlar. Rekabet edemeyecekleri icin de geline düşmanlık guduyorlar. Herkes boyle demiyorum ama cogu boyledir. Ezelden beri gelin kaynana gorumce çekişmesi olmuştur bir suru deyim uretilmis halk arasinda. Boşuna denmiyor bunlar. Yasanan olaylarin neticesinde boyle bir algi oluşmuş. Kizlari evlenince iyilik melegi olup yerinde mutlu olsun diye ellerinden geleni yapan aile ogullari evlenince geline herşeyi cok görüyor "oglumuzun parasını yiyor" diye dusunuyor.

ÖNCELİKLE BENDE Bİ GÖRÜMCEYİM VE BİRDE GÖRÜMCEM VAR AMA NE COK SIK GİDİP BOĞARIZ BİRBİRİMİZİ NE SOĞUK DAVRANIRIZ ARA ARA GÖRÜŞÜRÜZ ARKADAŞ GİBİYİZDİR EĞLENİRİZ AMA BÖLE DİYE ASIRIDA SAMİMİ OLMAM ŞAHSEN HERŞEYİMİ ANLATMAM KİMSEYE YANİ YARDIMA İHTİYACI OLURSA GİDERİM ODA GELİR BANA DESTEK OLUR NE YENGEME GÖRÜMCELİK YAPARIM NE GÖRÜMCEME YENGELİK YAPARIM HERKES KENDİ İŞİNE GÜCÜNE BAKAR AİLEVİ Bİ DURUM OLURSA KARIŞMAM ANNEM YADA KAYNANAMDA OLSA OTURUP KÖTÜLEMESİNE İZİN VERMEM BASİT OLAYLAR İÇİN HİÇ GEREK YOK FİŞEKLEMEYE TATLIYA BAGLARIM KONU AÇILIRSA :) GÜL GİBİ GECİNİP GİDERİZ YANİ YAŞLILAR DEDİKODUYU SEVER UYMAMAK GEREK. KİMSENİN YENGEMEDE GÖRÜMCEMEDE LAF SÖLEMESİNE İZİN VERMEM ONLARDA BANA LAF SÖYLETMEZ ALLAH RAZI OLSUN KARŞILIKLI İYİ NİYETLİ OLMAK LAZIM

Kayinvalidem melek gibi tabi gorumceler olmasa..bekarken kedi köpek gibi didisirler ama gelin geldiği gibi canim abim o bizim hörsöyömöz:işsiz:
Umarim ben gorumcelerim gibi gorumce olmam da el kızı benden yaka silkmez. .
Bunun saygıyla sevgiyle alakası yok isterseniz baş üstünde taşıyın sevilmiyorsaniz sevilmiyorsunuz bu kadar net....

Empati duygunuz ağır basarsa 'görümce' değil, kardeş olursunuz.
Herkes kendinden pay biçecek davranışlarında.
Kendine yapıldığında, söylendiğinde kırılacak olsa yapmayacak.
Sırf görümceliğin değil, tüm ilişkilerin temeli bu, birazcık empati sadece...

Bunun gelin, kv ya da gorumcelik sifatiyla bi ilgisi yok iste insanlik devreye giriyor. Karsindaki dar dusunceli,anlayissiz, hatta psikopatsa ona dur demek lazim

Bana kalırsa bir suçlu ve bir haklı aranmadığı zaman yani insanlar normal bir şekilde birbirlerine bulaşmadan ve çevreden gelen tuhaf önerileri dikkate almadan sakince yaşadıkları zaman bu tip problemler kalmaz
Tabi ki abiniz veya erkek kardeşinizle sizin de paylaşımlarınız var tabi ki esprileriniz mutluluklarınız var fakat bu anıları eve gelin geldiği zaman hatırlayıp bir de yad etme işini gelinin gözüne soka soka tuhaf bir şekilde yapmazsanız bu sorun da ortadan kalkar
Annenizle her zaman bir takım bilgi paylaşımlarını yapacaksınız yalnızca şuna dikkat edin cidden annenizin geline karşı dolduruşa gelme ihtimali her zaman vardır, en modern anne bile oğlunun hayatının iyi olması(?) için tuhaf kaynanalıkları yapabilir yapabiliyorlar yani..
Yani ne söylediğiniz de önemli olmakla beraber nasıl söylediğiniz çok daha önemlidir

Ben kötü görümce değilim. Abimin değil karısının tarafını tutarım. Kadın dayanışması :cool:

İnsanın karakteri ile alakalı. Kötü görümce aynı zamanda kötü gelin, ileride de kötü KV oluyor bence.

Bende görümceyim. Abilerim evliliklerinin ilk zamanlarında bana dert yandılar eşleri ile ilgili. Bir iki defa dinledim sonra rest çektim abilerime. Sorununuz varsa eviniz 4 duvarınız var git karınla konuş bana anlatma dedim bu son oldu. Zaten abilerimden biri her zaman der sen ne biçim kardeşsin hep yengenin yanında oluyorsun diye tavır koydu bana. En son boşanma durumuna gelmişler haberim bile olmadı bu seferde annem resti çekmiş.
Baldız, bacanak, kayınbiraderleri herşeye karışıyorlar zaten birde ben mı görümcelik yapayım. Benim vaktim bana yetmiyor birde abilerimin evlilikleriyle uğraşamam.

Ayrıca bana ihtiyaçları olsun maddi manevi her zaman yanlarında oldum, olmaya devam da ederim.

X