- 13 Eylül 2015
- 21.786
- 68.472
-
- Konu Sahibi Kelebeksultan
Canım,önemli olan senin bu sıfatın içini nasıl doldurduğundur.Şöyle örnek vereyim.arkadaşlar anlamıyorum...
Ben de bi görümceyim ve bir gelin adayıyım(nişanlıyım).
Benim görümce adayım çok küçük o yüzden onu sevıyorum lakin bu yaşı büyük de olsa aynı olurdu diye düşünüyorum...
Eleştirim... Görümceler hep kötü insanlar mı? Ya da onlar hep iyi insan olmak zorundalar mı.. Normalde kızdıkları sinirlendikleri bişeye sırf gelin yapıyor diye tepki vemeleri onları kıskanç mendebur "görümce işte kör kepçe" yada fıtneci biri mi yapar..
Belki karakteri farklı.. Neden bu yaftalı hal..
Hem senelerce kardesıyle paylaştıgı bı hayat var hıkayelerı gulduklerı seyler aralarında farklı bı esprı anlayısları.. Sen geldın dıye hemen butun bunlar sılınıp çöpe mı atılmalı.. Bu kadar anlayışsızlık nıye..
Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir... Bi görümce ne yapsın ya da ne yapmasın... Yapmacık mı olsun..
Bi arkadas yazmıs kv.yi dolduruyor diye yahu o onun kızı ve senelerdir o kadın onunla dertleşiyor butun dedıkoduları beraber yapıyorlar sen geldin adın "gelin" diye senın hakkında egrısı dogrusu konusmasın mı annesıyle...
Hadı onu gectım aıle cevresı bıle aman sen bısey deme gorumcesın yanlış anlaşılır baskısı.. Bu nedır nasıl bi önyargıdır...
Görümce illa kötü niyetli midir yani.. Madem öyle düşünülüyor hakkımda diyorum bazen o zaman cidden hakkını vereyım de kötü olayım çünkü yüzde 90 iyilik meleği de olsan yaptığın bi şey hemen seni bak bak işte görümcelik yaptı boyutuna getırıyor...
Daha da bir sürü şey... Bayan bayanayız konuşalım cidden bu konuya çok takılıyorum ve bu sıfatım hayatta en sevmedıgım sıftım oldu "GÖRÜMCE"
Kardeşleri işin içine girince,kaybediyorlar korkusu ile,ne demekse artık ,içine yaratık kaçanı çok görümceklerin.
Aynı kadınla normalde harika arkadaş olursun ama kardeşi devreye girince nefret edersin.net
Benim eşimin ablası da ,o kadar tiksiniyorum ki görümcek bile demiyorum,daha beni görmeden tanımadan saçma sapan mesajlar yazmıştı bana.
Ne oldu kuyruğu kıstı kardeşini de hem uzakta yaşıyoruz ,hem de yaptığı edepsizlikten göremiyor.Düğünüme de gelemedi,oğluşunu da yanıma yollayamadı,reddettim.
Evimiz tatil yerinde,sahilde oturuyorum,aklı sıra bedava tatil yaptıracaktı çocuğuna,pansiyon tutacak dedim,gelsin görsün dayısını özlediyse.Evime giremez.Niyeyse dayı özlemi geçiverdi çocuğunun.
Beter olsun,kendi kaybetti.
4 tane görümcem var kardeşten farksızlar benim için, ben de onlar için öyleyim.
ama bir görümce olarak sevilmedim, oysa kendi görümcelerime nasıl davransıysam geline de öyle davranmıştım, daha nişanlıydı, evlerini göstermeye götürdü, ben de her şey çok güzel güle güle oturun dedim diye ben çıkınca abime ağlamıştı, neymiş ben hiç ilgilenmemişim, hiç eleştirmemişim, umursamazmışım, bu evliliği istemiyormuşum... banane ayol senin koltuğundan dolabından, ben kendi evimin eşyasına kafa yormuyorum seninkine mi yorucam, aman neyse işte, önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zormuş cidden... önyargısız olunca gayet de sevilebiliyor eltiler görümceler.
Ben de böyleyim içten içe bizim kız da beni mi sevmiyo acaba, yorum yapsan şu şöyle olsaymış desen de kıskançlık olur adı, ben eşyaları telefondan gördüm tuttukları evi hiç görmedim
Bence karakter meselesi bu, ben isime karisilmasini sevmem mesela.
Bi de bu bizim ex gelin gibileri cidden okuz altinda buzagi ariyan tipler. Eminim o gun şu koltugu şuraya koysaydiniz desem yine aglayacaktimaksat gorumceyle eksin yaratmak.. hayatlari bundan ibaret cunku.
Gorumce var gorumce var bende gorumceyim ama kac sene olu yengemle ne tartıştık ne bi sozumuz oldu hatta biz ayni bile giyiniriz ben bosy alsam onada alirim o bisey alsa banada alir o sekildeyiz gorumceyim hicte rahatsiz olmuyorum annem cok soylebir yengeme hep arayo bulan benim abim bir problem olsa duzelt bi diye beni arar kendine guvenmiyorsun demek ki gorumcelik ondam zoruna gitmis benim kendi gorumcemde kv bisey demis hemen esimi ariyor niye yalnoz biraktiniz goturmedinz diye zaten ayni evde yaaiyorum gittigim yerede gelecekse annemin evinde oturur beklerim.en azondam annemin kahrini cekerin yani GÖRÜMCE VAR GÖRÜMCEK VARarkadaşlar anlamıyorum...
Ben de bi görümceyim ve bir gelin adayıyım(nişanlıyım).
Benim görümce adayım çok küçük o yüzden onu sevıyorum lakin bu yaşı büyük de olsa aynı olurdu diye düşünüyorum...
Eleştirim... Görümceler hep kötü insanlar mı? Ya da onlar hep iyi insan olmak zorundalar mı.. Normalde kızdıkları sinirlendikleri bişeye sırf gelin yapıyor diye tepki vemeleri onları kıskanç mendebur "görümce işte kör kepçe" yada fıtneci biri mi yapar..
Belki karakteri farklı.. Neden bu yaftalı hal..
Hem senelerce kardesıyle paylaştıgı bı hayat var hıkayelerı gulduklerı seyler aralarında farklı bı esprı anlayısları.. Sen geldın dıye hemen butun bunlar sılınıp çöpe mı atılmalı.. Bu kadar anlayışsızlık nıye..
Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir... Bi görümce ne yapsın ya da ne yapmasın... Yapmacık mı olsun..
Bi arkadas yazmıs kv.yi dolduruyor diye yahu o onun kızı ve senelerdir o kadın onunla dertleşiyor butun dedıkoduları beraber yapıyorlar sen geldin adın "gelin" diye senın hakkında egrısı dogrusu konusmasın mı annesıyle...
Hadı onu gectım aıle cevresı bıle aman sen bısey deme gorumcesın yanlış anlaşılır baskısı.. Bu nedır nasıl bi önyargıdır...
Görümce illa kötü niyetli midir yani.. Madem öyle düşünülüyor hakkımda diyorum bazen o zaman cidden hakkını vereyım de kötü olayım çünkü yüzde 90 iyilik meleği de olsan yaptığın bi şey hemen seni bak bak işte görümcelik yaptı boyutuna getırıyor...
Daha da bir sürü şey... Bayan bayanayız konuşalım cidden bu konuya çok takılıyorum ve bu sıfatım hayatta en sevmedıgım sıftım oldu "GÖRÜMCE"