• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

kızlar ben çıkıyorum...fırsat buldukça gelirim..menümü de yazayım da belki bugün uğrayamam daha..

Kahvaltı 08.00;2 yumurta,2 kuru kayısı,2 ceviz,1 kk peynir,5 zeytin,yeşillik,omega 3
öğle 12.30;1 kase kuru fasulye,1 kase yoğurt
akşam 18.00;1 tabak mercimek çorbası,2 kase cacık
spor;1 saat yürüyüş(akşama kızımla yürücez inşallah) ve ev toparlaması:33::33:

ben de elma sirkesi içmek istiyorum sabahları,organik bulmaya çalışıcam bakalım...poleni ne için veriyosun canım çocuklara...oohh güle güle giy cicilerini:32:

doğal sirke aktarlarda var canım..

arkadaşın tanıdığı özel üretiyormuş poleni, güvenilir yani.Aslında önce poleni aldım sonra faydalarını öğrendim. Baksana çok faydalıymış bende yiyeceğim o yüzden...

Polen, sindirimi kolaylaştırıcı, hücre yenileyici, canlılık verici, iştah artırıcı, hemoglobini yükseltici, soğuk algınlığı, kısırlık ve kansızlık tedavilerinde, kanser, sinirsel ve ülser gibi rahatsızlıklarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle bal ve arısütü ile birlikte kullanımında ise başka hiçbir takviye almadan basit beslenme ile hastalıklardan tamamen kurtulmak mümkün olabilir.

1- Polen kansız insanlar için faydalıdır. Alyuvar sayısını %25-30, hemoglobini % 15 oranında yükseltir.
2- Polen içerdiği antibiyotiklerle en inatçı bağırsak iltihaplarını iyileştirir.
3- Polen vücudumuzu zinde tutar.
4- Sporda yüksek performans sağlar.
5- Aşırı yorgunluk ve stresten kaynaklanan cinsel isteksizliği giderir.
6- Kabızlık ve bağırsaktaki tıkanmaları ortadan kaldırır.
7- İnsanlardaki aşırı sinirliliği ortadan kaldırır. İnsanı rahatlatır.
8- İnatçı ishalleri tedavi eder.
9- Polen kabızlığı önleyerek hemoroidi iyileştirir, .
10- Görme üzerindeki etkisi büyüktür. Birçok olaylarda görme yeteneğini artırdığı saptanmıştır.
11-Polenin saç sayısını artırdığı ve saçın dökülmesini önlediği tespit edilmiştir.
12- Polen prostat hastalarında iyileştirici etki yapar.
13- Polen gelişmeyi ve büyümeyi hızlandırır.
14- Polen kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur. Kalp kasının çalışmasını güçlendirir.
15- Polen hücre yenileyicidir. Kanser tedavisinde destekleyicidir.
16- Yüksek tansiyon ve soğuk algınlığında etkilidir.
17- Son yıllarda hayvancılıkta yarış atlarının, balıkların, iyi ötmeyen kafes kuşlarının, civciv ve tavukların aktivitesinin, verimliliğinin, hızlı gelişmesinin ve sindirim kolaylığının sağlanmasında kullanılmaktadır.
18- Polen. Düşünme yeteneğini artırır.
19- Kısa sürede kişileri enerji ve canlılığa kavuşturur.
20- Deri göz kapağı iltihaplarını önler.
21- Sinerjik etki ile vücut dayanıklılığını artırır ve enerji verir.
22- Hastalıktan kalkanları kısa sürede eski enerji ve canlılığa kavuşturur.
23- Acıktıkça polen yenilerek desteklenen diyetlerle çok rahat kilo verilebilir.
24- Yemekten yarım saat önce alınan polen, alınan gıdalardan tam faydalanmayı sağlar ve kilo aldırır.

cicilerim içinde sağol, daha güzelleri senin olsun inşallah...

selam kizlar,suan yorgunluktan bitap düsmüs durumdayim 2 gün boyunca kermesteydim bugün arkadasin kizinin gösterisi var oraya gidiez ,cuma günü sabah gec kaldim cocuklari hazirlayip ciktim hemen klo bildiriminide yapamadim ,kusura bakmayin

sersumcum sen en iyisi beni izinli yaz bu böyle olmayacak :(

bu arada bu sabahki kilom 71.5 tu :)))))))

aktardan doğal katkısız elma sirkesi aldım. 3-4 gündür sabah kalkınca bir bardak suya 2 yemek kaşığı katıp içiyorum. Diğer sirke gibi mideye dokunmuyor ama çok kötü kokuyor...

Birde taze polen aldım. Kızlara vermek için... Bende günde yarım tatlı kaşığı yiyeceğim...

Bu sabah:
1 bardak elma sirkeli su
beş tane kurt üzümü
iki avuç karışık çiğ kuruyemiş
bir kuru incir
2 tane omega 3
1 tane b kompleks

birazdan öğle yemeğine gideceğim
tavuk şinitsel ve çorba var

akşamıda yoğurtla kapatabilirsem mikemmel olucek... :34: :34:

hafta sonu düğünümüz var
kıyafet aldım mint yeşili ve lacivert
çok güselll :1: :1: :1:

Güle güle kullan canım :nazar::nazar: Aman şişircek şeyler yeme de ben bugun baya şişim ya :5::5::5:

kolay gelsin canım sana da:8:şu süpürme işini sevmiyorum en çok..banyoları domestoslu süngerle iyice ovup evi süpürmeye başlıyorum..bitene kadar iyice temizleniyo duruluyorum,sonra da toz al yerleri viledala..haa ilk önce dolap içlerini çekmeceleri,mutfak tezgahını ve ocağı silip öyle başlarım işe..tarzım budur yanii:52::52:ama tüm bunlar 3 saatimi alıyo yaklaşık elim çok hızlı değildir:34:

Maşallah maşallah :nazar::nazar: Valla benim tarz marz yok. En temizden en kirliye doğru temizlerim her zaman :1::1::1:

Malum sağlıkçı olmaktan kaynaklanan bi alışkanlık. Pansumanlarda temizden kirliye yapılır ya :9::9::9::9:

sağolasın canım ...bu haftayı çok dikkatli geçirmem gerekiyor. Aksi halde kıyafete giremezsem vay halime...

Valla bende indiğim kilonun üstüne çıktım ya. Dün ve bügün arasında rsmen 1 kilo var gitsin bu şişliklerrrr. Bitki çayı içicem bende :14:

naber be kizlar yaaaa :3::3::3::3::3:

klasik kahvaltimi yaptim, ama iki tane kraker kacti arada nasil oldu anlamaidm bile :17::17::17::17:

bugün iki ögün yapcam, cünkü dün dügüne gittik, yemek 9da geldi, biraz da meyve felan vardi... aksama ton balikli salata ve yogurt yemeyi düsünüyorum.. arada kacan olmaz insallah :9::9::9:

Valla bende indiğim kilonun üstüne çıktım ya. Dün ve bügün arasında rsmen 1 kilo var gitsin bu şişliklerrrr. Bitki çayı içicem bende :14:

:29: Üzülme canım .Şişkinliktir o gider merak etme. :29:

Bitki çayı iç, bol bol maydonoz ye. Birebir gelir... Döverim ben arkadaşımı üzen şişkinliği :41: :41: :41:

:29: Üzülme canım .Şişkinliktir o gider merak etme. :29:

Bitki çayı iç, bol bol maydonoz ye. Birebir gelir... Döverim ben arkadaşımı üzen şişkinliği :41: :41: :41:

Döv ya döv :30: Gider inşallah insan çok üülüyo gerçekten. Wc de yok tabiki :17:

naber be kizlar yaaaa :3::3::3::3::3:

klasik kahvaltimi yaptim, ama iki tane kraker kacti arada nasil oldu anlamaidm bile :17::17::17::17:

bugün iki ögün yapcam, cünkü dün dügüne gittik, yemek 9da geldi, biraz da meyve felan vardi... aksama ton balikli salata ve yogurt yemeyi düsünüyorum.. arada kacan olmaz insallah :9::9::9:

Başladık yine kaçırmaya yaaa :22::22::22:

Merhaba karatay guzelleri..
Bugun burada dini bayramin ikinci gunu ve ben evdeyim .. Gec yattim gec kahvalti yaptim. Kacamak yapmadim ..

Sabah ;
1 kase kabuklu fistik
2 dilim peynir
domates , salatalik , yesil biber (cok aci)
2 hurma
kahve
limonlu su

Aksam;
Henuz yemedim birazdan yiyecegim ..
Firinda benim ozel tavugum .. ( firinda kizarttim )
beyaz ve kirmizi kelem salatasi
yogurt
cay

Hafta sonu bol kacamaklı gecti.
Bügün artıdayım,
Bugün sıkı yönetim başlattım.
sabah 12de
1 muz
1 avuç ceviz
akşamada
Tavuk salata

hadi canim kolay gelsin ... yaptigin kacamaklari bol bol su icerek ve bugun yarim saatcik daha fazla yuruyerek eksiye donusturebilirsin .. Azmin ve Leptinin bol bol olsun..

bence bizde bu azim varken hepsini basaririz :32::32::32::32:
:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::13::13::13::13::13::13::13:

Dün leptin kaçmasın diye 23 te yatağa girdim neyse tam dalıcam uyumaya Gs Şampiyon olduğu için sevgili taraftar bebeler dışarılara dökülmüş. Davullu zurnalı güm güm güm :37: Önce bu saatte olmaz ki dedim sonra baktım haklılar yani coşku yaşamak için bide çocuklar yani :1: Bir fenerli olarak kıskanmamalıydım :60: :60: Neyse camdan izlemek için kalktım yatakta sinir olacağıma izleyim dedim :1: Bir de baktım polis karakolunun demirlerine tırmanmışlar "emniyet dışarı ,emniyet dışarı" diye sloganlar atıyorlar :27::27::27: Neyse önce şaşırdım sonra polis ekibi geldi bi tane şikayet ediyorlr gençler sessiz olalım dedi hoparlörle :1: Onlar da polis aracının etrafını sardı arabayı sallıyorlar :60: Zavallı polisler çıkamadı tabisi :9::9: Bu arada da bebeler "Komser dışarı komser dışarı" demeye başladı Gençler ne istiyorsunuz dedi içindeki polis :1: Bişeyler söyledi çocuklar duymadım. Sonra işte aracın içindeki polis "yapınca dağılcaksınız söz mü" dedi.( Bu arada salladıkları için de sesi parça parça geliyo) Hep birlikte sööööözzz dedler :9: Neyse Polis ekip otosunun içinden anons ediyo "Sarıııı -Kırmızı - En büyük - Cimboomm"
Eşim de gs li camdan bakıyo ama görmeniz lazım gülmekten gözlerimden yaş geldi ya :60: :60: Sonra çocuklar yie arabayı salladılar o coşkuyla polis yine anonsta tamam gençler söz verdiniz sözünüzde durun deliknlı gibi hadi bakalım gençlik atesşi dağılın :60: :60:

Hala gülüyorum ya yazarken ağzım kulaklarımda :60: Videoya çekmediğime bin pişmanım :60:

Öldürdün gülmekten çiğdem ya :60::60::60:

Benim de bir polis maceram var. Ama benimki trafik.

Havaalanından teyzemleri alıcaktım. Anneme arabasız gittiğim için, annemin arabasını alıp gittim havaalanına. Uçak inmiş. Plan şu: Teyzemler bavulları alıp dışarı çıkınca beni arayacak, ben de hemen çıkışa yanaşıp onları alacağım. Bu arada da sağda sağda, polisten kaça kaça parkedip oyalanıyorum. Bir ara parkettiğim yerde makyaj malzemelerimi çıkarttım, makyaj yapmaya başladım. Bu arada bir polis anonsu var ama ben hiç üstüme alınmıyorum. Çünkü plaka benim değil! Sonunda dibimden gelen bir polis anonsuyla yerimden zıpladım resmen! Soluma kafayı çevirdim. Yanımda bir polis arabası, polis elinde telsiz, sinirle bana bakıyor ve telsizden şöyle bağırıyor: "EKB 54... MAKYAJ YAPMAYI BIRAK. DEVAM ET" Meğer ben annemin arabada olduğumu unutmuşum, plakayı hiç üstüme alınmamışım canlarım. Polisi sinir etmişim bilmeden:)))

Hemen yolliyim ama benimki siyah çaydı yaf sen yeşil istiyosun galba :44:

Zaten çay dediğin siyah olur arkadaş. Yeşil çay deyince benim devreler karışıyor. Belki de o yüzden "yeşil çay"ı sevmiyorum. Adı çay olunca, bildiğim çaya benzer bişey bekliyorum ve hayal kırıklığına uğruyorum galiba...Laz böreği gibi.

bugün tayinler açıklandıı artık biz girdik tayin potasınaaa..oleyyyy:52::52: hayırlısıyla 1 yıl kaldııı:32::32::32::32:

buradan giden herkesin 1. tercihi çıkmışş bakalım seneye bize noolacak:18::18:

güzel bir hafta diliyorumm..:16::16::16:

Canım ya... İnşallah gönlüne göre olur. Geçen yılki kafa hallerin geldi gözümün önüne.:16:

hoşgeldin canım..ellerine sağlık..yürüyüşe akşam çıkamıyomusun daha serin olur..artılar diyetin vazgeçilmezleri zaten:27::27:

ben de elma sirkesi içmek istiyorum sabahları,organik bulmaya çalışıcam bakalım...poleni ne için veriyosun canım çocuklara...oohh güle güle giy cicilerini:32:

Hoşbuldum canım sende hoşgeldin:16::16:
Yürüyüş akşam da yapabiliyorum ama bugün annemler yemeğe gelecek o yüzden öğleden sonra yaptım gitti:1::1:

Yaz Aylarında Diyet

yaz aylarında diyetHavaların ısınmaya başlamasıyla birlikte birçok kişi kış aylarında alınan kiloları vermek için zayıflama diyetlerine başlar. Peki bu süreçte nelere dikkatetmeliyiz...
Yaz mevsimi geldiğine çoğu kişi psikolojik olarak kışın alınan kiloları verme telaşına düşüp, ya dergi, gazete ya da internet sitelerinde bulunan mucize olarak adlandırılan şok diyetleri uygulamaya başlar. Evet çoğu kişide birkaç kilo gider ama giden su veya proteinden yetersiz bir programsa kas kaybı olacaktır ve kişi kilo verdiğini sanır. Sonrasında fazlasıyla kiloları geri alma riski vardır. Bununla beraber mucize diyet adı altındaki diyetlerin kalori toplamı da çok düşük olduğu için kişide bir süre sonra metabolik direnç görülebilir.

Yani kişi sonrasında ne kadar diyet yaparsa yapsın eskisine nazaran daha az kilo verecektir çünkü vücut daha az kalori harcayacaktır. Bu da yaz mevsiminde bilinçsizce yapılan zayıflama diyetlerinin ardından kilo alınacağı anlamına gelmektedir.

Bu nedenle kişi kendi vücut yapısına, yaşına hatta kan bulgularına uygun, diyetisyen tarafından hazırlanan bir zayıflama programını uygulamalı, amacı kısa süreli kilo kaybı değil bir yaşam şekli olmalıdır.

Yaz aylarında uygulanacak en ideal beslenme şekli Akdeniz tarzı beslenmedir. Her öğünde mevsim sebzeleri salata yada yemek olarak tüketilmelidir. Sebzeleri az yağlı veya ızgara sebze olarak tercih edebiliriz. Ara öğünlerde de yine mevsim meyveleri tercih edilmelidir. Bol miktarda sebze ve ihtiyacınız ölçüsünde meyve tüketin.

Haftada bir kez kırmızı et, en az iki kez balık, ağırlıklı olarak beyaz et tüketin. Et tercihlerinizi de ızgara veya fırında pişirme yöntemleriyle az yağlı olarak tercih edin.
Haftada iki kez kurubaklagiller; barbunya,nohut,yeşil mercimek,kuru fasulye, iki-üç kez yumurta ve her gün iki kase kadar yoğurt veya süt ve 10-15 adet fındık, badem veya ceviz tüketmeliyiz.

Havaların ısınması ile vücut yüzey ısımızın artmasıyla ve sıvı tüketimine de ihtiyacımız artacaktır, bu nedenle günde en az 1.5-2 lt su içilmelidir. Unutulmamalıdır ki içilen çay, kahve, meyve suyu su yerine geçmemektedir.

Alkol ve kafeinli içeceklerden mümkün olduğu kadar uzak durulmalı, yerine rahatlatıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici, soğuk olarak da tüketilebilen bitki çaylarından yada soda,ayran ve meyve suyundan destek alınmalıdır. Alkol tercihimizi ise uygun miktarda şaraptan yana kullanmak daha masum bir seçenek olacaktır.

Glisemik indeksi yüksek besinler (yani bir besinin kan şekerini yükseltme etkisi) hem açlık hissinizi artıracak, hem de kilo vermeyi zorlaştıracaktır. Kilo verme sürecinde beslenmenizde kompleks karbonhidratlara daha fazla yer verin. pirinç pilavı yerine bulgur pilavı veya kısır tercih edin.

Kızartmalar, aşırı yağlı gıdalar, sakatatlardan uzak durun. Margarin ve tereyağ gibi doymuş yağlardan sakının, sıvı yağlarla yemeklerinizi pişirin. Salatalara ve yemeklere piştikten sonra çok az zeytinyağı ilave etmek de faydalı olacaktır.

Tatlı olarak sütlü tatlıları tercih edin ama uygun miktarda dikkatli tüketin.

Tuz tüketiminize dikkat edin aşırı tuzlu yiyecekler yaz mevsiminde ödem miktarını artıracağından yağdan kilo verseniz de total kilonuzu etkileyecektir.

Yaz aylarında ağır yemekli öğünlerden kaçının ve yemeklerinizi çok geç saatlere bırakmayın, mümkün olduğu kadar fiziksel aktivitenizi artırın ve uyku düzeninize dikkat edin. 5 saatten az 8 saatten fazla uyku metabolizmayı yavaşlatabilmektedir.

Dyt. Özlem Sert Aydın

Fırında Tavuk

Hazırlama süresi: 5 dk
Pişirme süresi: 60 dk

Malzemeler:

4 büyük kemikli, derili tavuk göğsü, yaklaşık
1,5 kilo
4 büyük bütün tavuk budu, yaklaşık 1 kilo
1/2 portakal, kabuğu rendelenmiş, ayrıca
1 portakalın suyu
2 misket limonu, birinin kabuğu rendelenmiş, ikisinin de
suyu sıkılmış 1/2 bardak saf zeytinyağı
4 büyük diş sarımsak, soyulmuş ve dövülmüş
1 çay kaşığı iri taneli tuz, daha fazla da gerekebilir
Taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:
Tavukları metal olmayan büyük bir kaseye koyun. Portakal ve limon kabuklarını küçük bir kaseye koyun, meyve sularını ekleyin. Zeytinyağını, sarımsağı, 1 çay kaşığı tuzu ve bol bol karabiberi ekleyin. Sosu tavukların üzerine dökün, iyice karıştırın. 20-30 dakika, en fazla 45 dakika marine edin.

Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Fırın tepsisinin üzerine bir ızgara yerleştirin. Maşayla tavukları sostan alıp ızgaranın üzerine aralıklarla yerleştirin. Üzerlerine birer kaşık sos dökün, bol bol tuz ve karabiber serpin. Tavuk iyice pişene kadar, bıçakla delindiğinde sıvı akana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

Tavukları bir servis tabağına alın. Servis etmeden önce biraz soğutun. Ya da daha sonra kullanmak üzere buzdolabına koymadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Back