• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Zebzeli Tepsi Kebabı
Malzemeler

400 gr dana döş
2,5 adet taze sarımsak
2-3 dal taze kekik
2-3 dal taze nane
10 dal maydanoz
½ adet kapya biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Karabiber
Sosu için;
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı su
Süsleme için;
Kapya biber
Yeşil biber
Kırmızı soğan
Süs top biber
Taze sarımsak

Yapılışı

Kasaptan temizlenmiş hali 400 gram olan orta yağlı döş isteyin ve mümkünse bunu satırla kıydırın. Zira satırla kıyıldığında satırda biriken sinirler ayıklanıyor ve böylece et nispeten sinirsiz, pamuk gibi oluyor. Hem de daha iri kıyım olduğundan dişe gelen ve sulu bir et oluyor. Böylece et kendini daha ön plana çıkarıyor ve lezzeti ağızda daha iyi hissediliyor. İsterseniz eti bütün alarak, keskin bir bıçakla da evde siz de satır kıyması yapmayı deneyebilirsiniz.
Eti hazırladıktan sonra içine 2,5 adet taze sarımsağı, uzun, yeşil yapraklarından ayırıp ince ince kıyın ve kıymaya katın. Bu şekilde kıyma hem yemyeşil oluyor hem de çok hafif, belli belirsiz taze bir sarımsak tadı yerleşiyor. Malum, yemeğin tat alma duyusunu beslemesi kadar göze hitap etmesi de önemli. Ardından 2-3 dal taze kekik, 2-3 dal taze nane, 10 dal da maydanozu kıyarak kıymaya ekleyin. Biraz da içinde tatlı bir renk olsun diye yarım kapya biberi ince ince kıyıp ekleyin. Ardından baharat olarak bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, gerektiği kadar tuz ve bir çay kaşığı kimyonu ekleyin. Artık tüm malzemeleri tatlarının birbirine geçmesi için yoğurmaya başlayabilirsiniz.
Burada önemli iki husus da karışımı iyice yoğurmak ve tepsiye yerleştirirken bir taraftan başlayıp öbür tarafa doğru devam etmek. Böylece arada çatlama, patlama ihtimali azalıyor. Yerleştirme işlemini bitirirken son hareket, bıçağın yanıyla kenarları düzeltmek. En az iki-üç tur geçin ki harcınız iyice bir araya gelsin, bağ kursun ve piştiğinde o güzelim yuvarlak halini koruyabilsin.
Sosu için bir çorba kaşığı biber salçasını 3 çorba kaşığı suda açıp, sulu bir kıvam haline getirin. Fırına vermeden üzerine bu sosu her tarafına gezdirerek dökün. Kapya biber, yeşil sivri biber, kırmızı soğan, süs top biberleri ve taze sarımsakları da dilediğiniz gibi keserek ya da bütün bırakarak tepsinin kenarlarına dizin. 220 derecede, alt ve üst yanan fırının orta katına yerleştirip 20-25 dakika pişirin.

Katıl canımcım , şahane olur valla , bayılırız :16::16::16: Heee tembelliğe de fena alıştım , nasıl koşucam bakalım :ssz::ssz::ssz:

Hoşgeldin güzellik , benim de canım çok tatlı istiyo dünden beri ve ikame olarak yeşil biber yiyorum , ne alaka , kel alaka tabe :52::52::52:

Hehehe ben diil Ahu Aplan :52::52::52:

Birdyciiiim sen tecrübelisin diye diyorum cilyında 4. günüm bugun shred te , erkek arkadaşıma git bana dvd sini al dedim oda gitmiş ripped in 30u almış kutlum :57::57: Napam ben şimdi hangisini öneriyosun nası bi yöntem izliyim bi söyleyiver kurtar beni bu çelişkiden :9::9:

Sabah klasik karatay kahvaltısı

akşam : 2 orta boy alabalık içlerini açtım sarımsak rendeledim soğan halka halka kesip koydum 1 er defne yaprağı zeytinyağı hooop fırına :56: şuan pişmekte yanınada karışık salata yaptım bacılarrrr:56::56:

gürültücü ve pis komşulardan nefret ederimmm:47::47::47:

hani sen kütüphaneye gidiyodun kaçak:27::27:

:16::16::16::16:

yap canım kolay ve güzel oliyii..:23::23:

yok yok yemedim bişeyy:27::52:

evet zor beğeniyo keratalar:ssz::ssz:

neyse yine de ucuz atlatmışın canım..:1::1::1:

:kkk::kkk::kkk::kkk:

vukuatsız uyunmuştur arz ederim:42::42::42::1::1:

:16::16:

:60::60::60:

ee hakkenten sona kaldın naapalım:51::51::1::1:
makbuşa da çekirge olarak ders vermek gerek zannumca:ssz::ssz:

bu gece kaçırma sakın leptini:23::23:

cicim yazının sonundaki
in sonuna yazıcan yazcaklarını bukaa:1::1::1:[/QUOTE]

bugün tayinler açıklandıı artık biz girdik tayin potasınaaa..oleyyyy:52::52: hayırlısıyla 1 yıl kaldııı:32::32::32::32:

buradan giden herkesin 1. tercihi çıkmışş bakalım seneye bize noolacak:18::18:

güzel bir hafta diliyorumm..:16::16::16:

kahvaltımı yaptım takılıyorum..
sabah
:56::56:
pastırmalı omlet
peynir zeytin
salatalık domates
ceviz
omega3
çay çayyy:7::7:
:56::56:

Ay dün leptini kaçırdım +700 çıktım kız ben :18::18::18: Oysaki kaçamak da yapmadım yemeğimi de erken yedim ama yemekten hemen sonra baya su içtim malum taze soğan yemiştim. :26: Ama şimdi gram gram gidiyor her saat başı :27::27: Belki ödemdir yudum yudum su içiyorum baya bi çıktısı oluyor. Hem kalktığımda göz altlarım şişmişti :27::27: Kız yine etmişsin içine "
" silmiceksin ondan sonrasına yazacaksın :60: :60:

Valla billa yaaaaa :52::52::52::9::9::9::9:

Ay evde işler yoğun ondan ötürü beya saatin farkına varmıyorum bazen :5::5::5: Makbuşa da verirken bende dinleyecem :9::9:[/QUOTE]

:29: Üzülme canım .Şişkinliktir o gider merak etme. :29:

Bitki çayı iç, bol bol maydonoz ye. Birebir gelir... Döverim ben arkadaşımı üzen şişkinliği :41: :41: :41:
kızlar bir yorgunum bir yorgunum bünyemin alışık olmadığı kadar ers çalıştım

kız gittim kütüphaneye ama saat 10 gibiydi:33::33::33::33:

akşam yemeğim 2 lahmacun üstüne gittim burger de dondurma yedim :22:ama çok tuhaf bir şekilde aç hissediyorum galiba benim ki duygusal açlık her an bi yeme krizine girebilirim sonra da deli gibi pişman olurum genelde öyle olur :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:deli gibi bişiler yiyesim var çekirdek kola olsa ımmmm :27::27::27::27:

Son düzenleme:
Ay dün leptini kaçırdım +700 çıktım kız ben :18::18::18: Oysaki kaçamak da yapmadım yemeğimi de erken yedim ama yemekten hemen sonra baya su içtim malum taze soğan yemiştim. :26: Ama şimdi gram gram gidiyor her saat başı :27::27: Belki ödemdir yudum yudum su içiyorum baya bi çıktısı oluyor. Hem kalktığımda göz altlarım şişmişti :27::27: Kız yine etmişsin içine "
" silmiceksin ondan sonrasına yazacaksın :60: :60:

Valla billa yaaaaa :52::52::52::9::9::9::9:

Ay evde işler yoğun ondan ötürü beya saatin farkına varmıyorum bazen :5::5::5: Makbuşa da verirken bende dinleyecem :9::9:[/QUOTE]

kızzzz 2 sabahtır bnmde şiş göz kapaklarım deli gibide su içiyorum niye öyle oluyo yaaaaaa :26:

ekerim 7li rakamlari görmüssün gözünaydin :16::16::16::16::16: insallah 6lilari da görmek nasip olur :32::32::32:

6 lı rakamlar :14::14: darısı bana inşallahhhhh .. Kilo vermem durdu yaa gram gram gidiyodum ne güzel .. almadım ama veremiyorumda kaldım öyle 73.0 da offfff

Son düzenleme:
kızzzz deli şizofren o ayol iyiki etrafımda öyle biri yok :52::52:
birlikte dövelim kıss..:27::27:
akşam yemeğim 2 lahmacun üstüne gittim burger de dondurma yedim :22:ama çok tuhaf bir şekilde aç hissediyorum galiba benim ki duygusal açlık her an bi yeme krizine girebilirim sonra da deli gibi pişman olurum genelde öyle olur :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:deli gibi bişiler yiyesim var çekirdek kola olsa ımmmm :27::27::27::27:
:60::60::60:kıss yine olmamış allasen..kimden alıntı yıpıcaksan en sonundaki [/QUOTE] den sonrasına yazıcan ..:9::9::9:

ben de lahmacun kürü yaptım:1::1:

Son düzenleme:
birlikte dövelim kıss..:27::27:

:60::60::60:kıss yine olmamış allasen..kimden alıntı yıpıcaksan en sonundaki
den sonrasına yazıcan ..:9::9::9:

ben de lahmacun kürü yaptım:1::1:
[/QUOTE]

püf gene mi yanlış yapmışım millet yeni üye olur yanlış yapar ben beş ay sonra :37::37::37: bu arada canım 1 yılınız kalmış allah gönlündeki yeri hakkında hayırlı eyler inaşllah :16::16::16:

ya bişi yanlış ama anlamadım dikkat de ediyorum ama alıntılar gene bi tuhaf oluyo pöfff :37::37::37::37:

2. öğünüm
:56::56::56:
2 lahmacun
ayran
boll yeşilik
:56::56::56:

2-2.5 km yürüdüm..:8:

şimdi de çay çayyy

iyiyiz canım sen nasılsın:34::34::16::16:

Bende iyiyim Sersumcugum tesekkurler .. Eve tikildim kaldim bu gun hava inanilmaz kotu yagmurlu tum gun yagdi durdu .. Bende evde kalip tum ev islerimi haftalik yemeklerimi utumu yatagimi herseyimi yaptim.. Vallahi spordan daha fazla yoruldum :68::68:

Vaaaay güzeller n'aber , nasılsınız , Leylakım sen nerelerdesin gene ?

Leylakcigim da buradaymis nasilsin canim ? Hosgelmissssin ..Karatay Nasil gidiyor ? gidiyor mu ?? Takildik kaldik 7 lerde .. bi 6 lari goruyoruz bir kaybediyoruz 2 ileri 5 geri .. hadi bakalim hayirlisi :89::92::92:

Son düzenleme:
Back