Henüz evlenmeden güç savaşları başladı sağlam bir strateji için yorumlarınızı bekliyorum.

amca saf görünen k pederi kaz gibi yolmuş bunca zaman..Ve de hiç bir işe yaramadığı halde..sevgiliniz tüm işleri devralsın..Ortak vs değilse amca muhasebeyi de uyarsın.. Kartlarını filan ödemesin..Ayrıca sevgilin evleneceğini ve düğününe şu kadar masraf yağacağını vs diye söyleyerek abartsın.. Ne biliyim o amcayı kovsun ya da ya da kavga çıkarsın

Benim kimseye birsey dedigim yok. Kayinvalidem evlerine gittigimde hep bu konulardan bahsediyor tek carem sizsiniz diyor.
Koca yası bası almıs kadın çalışmışta daha önce hiç kulak asma o sizin aile meseleniz beni karıstırmayın dersın daha nişanlı bile degilsin cok sıkı fıkı olma kv bıraz tehlıkelı atesı kendı tutmuyor

Bu durumda birşey yapabilcek kişi kayınpederdir diye düşünüyorum. Ama o da halinden memnun gibi duruyor. Daha doğrusu bu durumda bir sakınca görmüyor.
Bu durumda ortak iki kişi diyebiliriz. Ama ilerde nişanlınız işe yani şirkete dahil olursa durumlar değişebilir. Çünkü o zaman söz hakkına sahip olur. O vakit geldiğinde denetim kontrol yapabilir. Şimdilik sadece uzaktan izleyebilir.
Kayinbaba aile butunlugu cok onemli der durur kardeside cok is yapiyomus gibi gozukup kayinbabayi kandiriyor. Tatile gider cocugu doktora goturdum der mesela kendini acindirmak icin. Amcanin karisi kayinvalidemi hicbir seye saymaz ne davet eder nede kendi kapisini calar. Herkesten uzak paralarini yiyorlar. Sevgilimin uzerine sirket var iyi kazanci olan. Ordan gelen paranin hepsiylede kredi oduyorlar. Biz bir an once dahil olsun islerden uzak kalmasin istiyoruz amcada o firsati vermek istemiyor hatta bi kac yil baska bi yerde calisip is ogrensin demis.

Koca yası bası almıs kadın çalışmışta daha önce hiç kulak asma o sizin aile meseleniz beni karıstırmayın dersın daha nişanlı bile degilsin cok sıkı fıkı olma kv bıraz tehlıkelı atesı kendı tutmuyor
Kayinvalidenin gucu yetmiyor ne dese bos sozu hic gecmiyor. Bende ilerde esimin hakki yensin istemem kendi islerinin basina gecmeli tabi. Suan zaten kaynanam anlatsada bosverin uzulmeyin diyorum yorum yapmiyorum.

amca saf görünen k pederi kaz gibi yolmuş bunca zaman..Ve de hiç bir işe yaramadığı halde..sevgiliniz tüm işleri devralsın..Ortak vs değilse amca muhasebeyi de uyarsın.. Kartlarını filan ödemesin..Ayrıca sevgilin evleneceğini ve düğününe şu kadar masraf yağacağını vs diye söyleyerek abartsın.. Ne biliyim o amcayı kovsun ya da ya da kavga çıkarsın
Hem dindan imandan bahseder dunya islerinde gozu yokmus gibi davranir. Muhasebe bugun kasada para yok dese gozu doner illa bulacaksiniz der. Kayinbabamin yaninda yine sessiz durur abi sen iyisini bilirsin der. Isciler sikayet etse kayinbaba, kardesim isini yapiyor der. Babane arar Z oglum gurbette ne zorluklarla calisiyor der kayinbabama hep baski yapar para konusunda inanin cok degisik bir aileler.

herkezin eli varsa kendilerini kaşısınlar
sizemi düştü derdi tasası?

Hem dindan imandan bahseder dunya islerinde gozu yokmus gibi davranir. Muhasebe bugun kasada para yok dese gozu doner illa bulacaksiniz der. Kayinbabamin yaninda yine sessiz durur abi sen iyisini bilirsin der. Isciler sikayet etse kayinbaba, kardesim isini yapiyor der. Babane arar Z oglum gurbette ne zorluklarla calisiyor der kayinbabama hep baski yapar para konusunda inanin cok degisik bir aileler.

bulun derse eğer k pederini arasın muhasebe ..yada sevgiline haber versin..Bi yerden başlamanız lazım hem de en acilinden

bu iş bir anda olacak birşey değil bence.sevgilin babasıyla ters düşmeden şirkette işe başlasın.sevgilin işlere ne kadar hakim olursa , babasıda oh iyi oğlan işleri yürütüyor bende artık biraz dinleneyim diye şirkete daha az gelmeye başlar.yavaştan emeklilik moduna girer zamanla.sonra zaten zamanla sevgilin ipleri eline alınca yavaştan amcaya haddini bildirir.kendi borusunu öttürür.ama dediğim gibi zamanla.şimdilik sizin ilk yapmanız gereken strateji bu amcanın paraları yemesiyle ilgili çok konuşmayın kayınpederine.rahatsızlığınızı belli etmeyin.yoksa bu amca y nin kanına girer sevgilini şirketten dehletebilir.

Amcayi kovmak gibi bir durum olamaz diyorum ya Kayinbaba inanilmaz savunuyor cok koruyor kardesini. Bizim amacimiz sevgilimde hakettigi pozisyonda olsun daha genc tecrubesiz diye ezmeye calismasin amca. Baba dur demedikce amca istedigi kadar harcayacak kimsenin mudahale etmesine izin vermeyecekler. Butun odemeler çekler senetler kayinbabanin uzerine amcanin borc derdi yok sadece harciyor. Dugunude kayinbabam yapacak o yuzden bizim bir masrafimiz olmayacak bu konuda. Keske yorumunuzdaki gibi olabilse hersey..

bence de hiç bulaşma kötü sen olursun geldi 2 günde paranın hesabına düştü olursun. siz ayrılın x le şirketten kendi lokmanızı yiyin huzurla y ile z de ne yapıyorsa yapsın

bulun derse eğer k pederini arasın muhasebe ..yada sevgiline haber versin..Bi yerden başlamanız lazım hem de en acilinden
Is icin istiyorum diyor kayinbabada hic tepki gostermiyor demekki lazim diye dusunuyor. Muhasebeci hanimlarda cok sikayetci sevgilimi aradiklarinda yeter artik biz babanin hatri olmasa isi birakacagiz sen bi an once gel diyorlar.

aile şirketlerinde herkese yaptığı iş karşılığında,tabii ki piyasa şartlarının biraz üstünde maaş verilmezse bu tarz olaylar kaçınılmaz....mutlaka bir uyanık çıkar....kesinlikle maaş sistemine geçilmeli....sonra yazık oluyor... güzelim verimli şirketlere....

bu iş bir anda olacak birşey değil bence.sevgilin babasıyla ters düşmeden şirkette işe başlasın.sevgilin işlere ne kadar hakim olursa , babasıda oh iyi oğlan işleri yürütüyor bende artık biraz dinleneyim diye şirkete daha az gelmeye başlar.yavaştan emeklilik moduna girer zamanla.sonra zaten zamanla sevgilin ipleri eline alınca yavaştan amcaya haddini bildirir.kendi borusunu öttürür.ama dediğim gibi zamanla.şimdilik sizin ilk yapmanız gereken strateji bu amcanın paraları yemesiyle ilgili çok konuşmayın kayınpederine.rahatsızlığınızı belli etmeyin.yoksa bu amca y nin kanına girer sevgilini şirketten dehletebilir.
Cok mantikli bir yorum olmus bizde boyle dusunuyoruz. Sevgilim asla amcasi hakkinda yorum yapmaz babasina. Sen cok calis herseyden haberdar ol muhasebenin butun hesaplarini incele onlar istemesede zorla ise dahil ol diyorum. Amcanin abisinin parasini bu kadar hor kullanmasina anlam veremiyoruz niye bu kadar dusmanca yaklasiyor bilemiyoruz. Bu cok zoruna gidiyor sevgilim ve annesinin. Amca bi tane akil aldigi arkadasi var kendi kartindan ona kiyafet ve son model telefon aliyor para hic umrunda degil

aile şirketlerinde herkese yaptığı iş karşılığında,tabii ki piyasa şartlarının biraz üstünde maaş verilmezse bu tarz olaylar kaçınılmaz....mutlaka bir uyanık çıkar....kesinlikle maaş sistemine geçilmeli....sonra yazık oluyor... güzelim verimli şirketlere....
O sirket ne zorluklarla kurulmus hic paralari olmadigi zamanlar olmus. Kayinbabanin babasindan kalmamis tamamen kendi emegi. Suan cok kazaniyor gozu hicbir sey gormuyor karisina sende harca niye laf yapiyosun diyor. Fakat batincada kimse yaninda olmuyor.

bence de hiç bulaşma kötü sen olursun geldi 2 günde paranın hesabına düştü olursun. siz ayrılın x le şirketten kendi lokmanızı yiyin huzurla y ile z de ne yapıyorsa yapsın
Benim yaptigim bir eylem yok evlensek yine karismam ben psikoloji okudum isim tamamen ayri olur. Biz ucu ucuna gecinirken amca sefa sursun istemiyor sevgilim. Anneside diger cocuklar kucuk oldugundan oglum sen bu isleri yonet kardeslerini dusun diyor.

Kayinvalidenin gucu yetmiyor ne dese bos sozu hic gecmiyor. Bende ilerde esimin hakki yensin istemem kendi islerinin basina gecmeli tabi. Suan zaten kaynanam anlatsada bosverin uzulmeyin diyorum yorum yapmiyorum.
Güreşecek degillerki gücü yetmiyor diyorsun çok komik
1-koca adam çalışmış şirket kurmuş kardeşi de yanında çalışıyor ister parasını sokaga atar ister kardeşine buna kim karışır
2-sevgilinin ailesini açmı bırakmış sefalet içinde mi yaşıyorlar sürekli sana dert yanıyorlar yiyecek ekmeklerimi yok akşama
2-hakkımı yedirmem demişsin de senin ne hakkın var ki
Ölüm hak miras helal dir daha adam ölmeden miras peşine düşmek amca yedi bizde yiyelim demek hiç hoş degil iş . Üstelik kv adayın seni şimdiden dolduruyor ki bu çok tehlikeli. Patronlar sandığınız kadar avanak değildir. İş kurmuş ve iyi kazanan adam kimin ne kadar yedigini içtigini bilir kardeşi ile arasında farklı bir hesabı vardır o yüzden sen ve sevgilin mezun oldugunuz bölümde işler yapın o şirkete hiç bulaşmayın

Sen daha nişanlı bile deģilsin onlar halinden memnunsa sana laf düşmez sen anca evlenirsen kocan için söz sahibi olursun

X