• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemşireler

Sevgili Hemşireler,
Bir Doktor olarak hepinize iyi ki varsınız diyorum , gün boyunca hem bizim hem hastaların kahrını çeken beyaz kelebekler sağolun :)

Herkese Selam
Ben de universitede hemsirelik okuyorum. Bir aksilik olmazsa mayis 2011'de mezun olacagim. Stajlara gidiyorum, ve bu meslegi ortami gordukce daha cok seviyorum acikcasi. Zahmetli, kosusturmacali bir is ama ben cok seviyorum.

Sayfalari okudum da , lise mezunu hemsire ve universite mezunu hemsireler konusunda yazismalar olmus.
Iki taraf da kendince hakli bence. Universite mezunu hemsire tabii ki kendisinin daha donanimli oldugunu soyleyecek, lise mezunu hemsire ise tabii ki kendisinin de ayni isi yaptigini, fark olmadigini soyleyecek. Bu hep boyle olur.
Hicbir universite mezunu hemsire, universite okumanin gereksiz oldugunu, lisenin de yettigini soylemez. Lise mezunu da kendini universiteliden daha asagida gormek istemez. Kisacasi hepiniz haklisiniz. Ama ortada olan bir gercek var ki, universite mezunu hemsirelere daha cok bilgi yukleniyor, bu inkar edilemez bir gercek.
Herkese kolayliklar diliyorum bu meslekte.

mrhlar ben de geldim hatay da bir hastanede çalışıyorum şu an doğum iznindeyim.lise mezunluğu konusunda kimseyi kırmak istemem ama arkadaşlar şu da bir gerçek ki üniversite mezunu hemşirelik mesleği çok çok daha ileri götüren ve kalitesini arttıran bir gerçektir.bakın eskiden öğretmen enstitüleri de vardı ordan mezun olanlarda öğretmenlik yapıyodu.bu o tarih için yeterli bir eğitim düzeyiydi ama çağ değiştikçe mesleklerin donanımlarında da eksiklikler farkedilip eğitim değişiyor dimi bu her meslek için geçerli.bizim kutsal mesleğimiz için de geçerli.pratiklik veya sonradan kazanılan donanım ve beceriden bahsetmiyorum.bu zaten sahaya çıkıncada geliştirilebir ama önemli olan o donanımla sahaya çıkmak.herkese allah kolaylık versin diyorum.:içelim:

malesef hemsırelerın lıse mezunu unıversıte mezunu tartısmaları hep var hep de olcak...gözünüzü açın biraz lıse mezununa nerde ıs var artık her kurum unıversıte mezunu dıl bılen donanımlı ınsanlar ıstıoo cunku unıversıte okumak aydın ınsan yetıstırmek demek... meslegıne daha cok sahıp cıkan onun gelısımı ıcın caba harcayan ınsanlar demek... kolayca atanmak ıcın ıssız kalmamak ıcın secmıssınız hemsırelıgı bence meslegın ne oldugunu bılmeden... ama lıseyı bıtırıp kendı ıstegıyle hemsırelık bölümüne gıden bı ınsan bu meslegın artılarını eksılerını bılerek gırmıstır...bı arkadas demıs daha fazla maas almak ıcın unıversıte okuyor hemsıreler dıye...ne kadar sığ bı yaklasım... hangı meslekte var lıse mezunu olarak atanmak bence saglık lıselerı gereksız bırakın meslegı üniverstelıler gelıstırsın..

merhaba arkadaşlar ben hemşire değilim. mesleğiniz kolay değil.hepinize kolay gelsin.
benim bir ssorum olacak. evde eşime kalçadan iğne yapmak istiyorum bunu bana öğretebilecek bir kurs vs. varmı? bunu nasıl öğrenebilirim.

2 haftaya kadar hemsirelik okulumdan mezun oluyorum. Dun ilk is gorusmemi yaptim bile. Hadi hayirlisi. :)

2 haftaya kadar hemsirelik okulumdan mezun oluyorum. Dun ilk is gorusmemi yaptim bile. Hadi hayirlisi. :)

Hakkınızda hayırlı olsun inşallah.ben de bu sene sınava gırdım hemşirelik yazmayı düşünüyorum.siz hangi üni.den mezun oluyorsunuz?dersler ve satjlar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim..:16:

Hakkınızda hayırlı olsun inşallah.ben de bu sene sınava gırdım hemşirelik yazmayı düşünüyorum.siz hangi üni.den mezun oluyorsunuz?dersler ve satjlar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim..:16:

Ben ABD'de okudum hemsirelik, sanirim uymaz stajlar ve dersler pek. keske yardimci olabilseydim.:31:

HEMŞİRELER ODASINDA KADROLU ARKADAŞLAR ; ELLERİNDE ÇAYLAR, ÇİKOLATALAR, PÜSKEVİTLER BİRBİRLERİNE İKRAM EDİYORLAR... BİRBİRLERİYLE YİYORLAR, ŞAKALAŞIYORLAR, 4BLİ, SÖZLEŞMELİ HEMŞİRELER AKILLARINDAN GEÇİRİYORLAR: BENİM DE Bİ KADROM OLSA, BEN DE PÜSKEVİT YESEM BEN DE GÜLSEM ,ŞAKALAŞSAM ... DİYOR . TAYYİP BEY RECEP AKDAĞ BEY BENİM NEDEN KADROM YOK :) :DD derken geldi inşallah..:)
:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:

Çok hoştu doğrusu:)
Evet güzel bir haber..Devamı gelir inşallah..
4bli arkadaşlara selamlar..

Son düzenleme:
Arkadaşlar özel ünide burslu hemşirelik bölümü okuyanlar biraz burs koşullarından ve zorluklardan iyi taraflarından bahsedebilirlermi acaba

Arkadaşlar merhaba..Bende aydında üniversite hastanesinde iki yıldır hemşireyim.Eş durumu nedeniyle istanbula tayin isteyeceğim.İstanbuldaki üniversite hastaneleri hakkında bilgisi olan var mı işleyiş ortam falan?? Ya da sağlık bakanlığına geçebilir miyim bilgisi olan var mı??

Merhaba,
Ben yurtdisinda hemsirelik okuyorum, okulum bitmesine az kaldi insallah. Size bi sorum olacak: Allah izin verirse bi kac sene sonra Turkiye'ye kesin donus yapmak istiyorum. Bir kac arastirma yaptim ve benim diplomamla sadece ozel hastanede calisabilirim. Tercihim ise Antalya simdilik :97: Calisma saatleri, maaslari ogrenebilirmiyim? Netten baktim ozellerde maas 650 tl, calisma ise 50-60saat/haftada diyorlar :53: Ne kadar dogru bilmiyorum acikcasi :50:
Yardimci olursaniz sevinirim :71:

valla benim hic bir bilgim olmadigi halde sunu diyebilirimki okadar degildir maas.ha görevinde yeni olan tüm memurlarin maasi az ama sonucta özel hastahane olucagi icin.vede yurt disindan gelecegin icin "dil durumu vs" maas okadar olmaz diye düsünüyorum..calisma saatleride toplu dendigi icin gözün korktu herhalde:61::3: :) yani aslinda hemsire icin fazla olmamali.50 saat olsa günde 12 saatten düsünsen 4 gün eder,nese gece gece matematige baglanmiyim :52:

valla benim hic bir bilgim olmadigi halde sunu diyebilirimki okadar degildir maas.ha görevinde yeni olan tüm memurlarin maasi az ama sonucta özel hastahane olucagi icin.vede yurt disindan gelecegin icin "dil durumu vs" maas okadar olmaz diye düsünüyorum..calisma saatleride toplu dendigi icin gözün korktu herhalde:61::3: :) yani aslinda hemsire icin fazla olmamali.50 saat olsa günde 12 saatten düsünsen 4 gün eder,nese gece gece matematige baglanmiyim :52:

Ne yalan soyleyeyim gozum korktu... :59: Turkiye'de yasamak hayallerimden biri, ama durum gercekten boyleyse orada yapamam :59:

o kadar hemşire kadrosu gördüm kpss den 80 puan düzeyinde alan yok çoğu hemşire kadrosu 55 60 puan la atanıyor atanamayan hemşireler nasıl yerleşemiyor bunu çok merak ediyorum birde facebooka bir sayfa gördüm hemşire hanım serumum akmıyor bunu duyup kafayı yemek üzüre olanlar diye . üzüldüm bizim hemşirelerimiz hastalarını sever işinin zorluğunu düşünmez çünkü her mesleğin zorluğu vardır bilirler.

Back