• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemşireler

Merhaba
ben saglik meslek lisesinde 2.sinif ogrencisiyim. Ama bu sene cok korkutuyorlar gozumuzu ikinci sinifta kesin gecemediginiz dersleriniz olacak diye. genel olarak basariliyimdir anatomim 4 dustu falan ama farmakoloji epidomiyoloji ve cerrahi yonunden bizi acayip korkutuyor ust siniflar. geercekten bu kadar zor mu bunu bilmek istedim.lisem baska bi ilcede ve 1 saat yol cekiyorum 9.sinifta uyku yuzu gormeden calistim sabah serviste gidene.kadar tekrar edip.durdum her dersi. ama bu sene o kadar cok.ders varki meslek dersi olarak hangisine bakicam.sastim. mesela daha yeni kalktim ders basindan. zaten eve gidis gelis saatim sabah alti aksam alti bucuk. ben ne araya sigdiricam bu dersleri gercekten.cildirmak.uzereyim

Merhaba
ben saglik meslek lisesinde 2.sinif ogrencisiyim. Ama bu sene cok korkutuyorlar gozumuzu ikinci sinifta kesin gecemediginiz dersleriniz olacak diye. genel olarak basariliyimdir anatomim 4 dustu falan ama farmakoloji epidomiyoloji ve cerrahi yonunden bizi acayip korkutuyor ust siniflar. geercekten bu kadar zor mu bunu bilmek istedim.lisem baska bi ilcede ve 1 saat yol cekiyorum 9.sinifta uyku yuzu gormeden calistim sabah serviste gidene.kadar tekrar edip.durdum her dersi. ama bu sene o kadar cok.ders varki meslek dersi olarak hangisine bakicam.sastim. mesela daha yeni kalktim ders basindan. zaten eve gidis gelis saatim sabah alti aksam alti bucuk. ben ne araya sigdiricam bu dersleri gercekten.cildirmak.uzereyim

kimsenin sözüyle önyargı yapmayın,çalıştıktan sonra hepsini geçersiniz:34:

İnsallah cok.tesekkurler. Birde kusura bakmayin ama birsey soracagim. 10.sinifin sonunda yaz stajina gidilebiliyormus o gonullu mu yoksa zorunlu mu? Ve her hastane almazmis galiba.

ben sağlık meslek lisesi okumadım ama okuyanlardan tanıdıklarım vardı, zamanında derslerine çalışarak geçtiler tüm dersleri,siz de çalışkan birine benziyorsunuz,geçersiniz,tanıdığım kişiler staja gidiyordu,zorunlu diye biliyorum,hepsi aynı devlet hastanesine gider zaten muhtemelen.ama tam sağlıklı bilgi için şu an sağlık meslek lisesinde okuyan birinden bilgi almanız daha doğru olur.

ben sağlık meslek lisesi okumadım ama okuyanlardan tanıdıklarım vardı, zamanında derslerine çalışarak geçtiler tüm dersleri,siz de çalışkan birine benziyorsunuz,geçersiniz,tanıdığım kişiler staja gidiyordu,zorunlu diye biliyorum,hepsi aynı devlet hastanesine gider zaten muhtemelen.ama tam sağlıklı bilgi için şu an sağlık meslek lisesinde okuyan birinden bilgi almanız daha doğru olur.

Peki yinede tesekkur ederim
:16:

sağol canım iyi temennilerin için,haklısın aslında 1-2 yıl dişimi sıkarım sonra inşallah eş durumundan gelirim ne yapayım üni hastanelerinin kahrı çekilmez. inşallah ikimiz de sonunda mutlu olacağımız yerlere gideriz hakkımızda hayırlısı olsun canım..

insallah canım Allah razı olsun bencede öyle yap kuzum

selam kizlar

bırşey sormak ıstıyorum.
ben almanyada yaşıyorum hemşıreyım ve bır kaç sene ıçınde türkıyeye kesın dönüş yapmayı düşünüyorum.
Burada aldığım maaşım çok ıyı hıç bır sıkıntı yok o konuda, pekı türkıyeye geldığımde ış ımkanım nasıl olur?
Maaşlar nasıl? Çalışma saatlerınız vs?
Ben burda sabah-öğle-gece vardıyasında çalışıyorum..
Devlet hastanesınde çalışmayı düşünmüyorum açıkcası hak verırsınız kı almanyada eğıtım aldım ve KPSS benı çok fazla zorlar.
Özelde ış ımkanları nasıl? Ankara da yaşamayı düşünüyorum.
Istanbulda ıkı kuzenımde doktor, devlette çalışıyorlar ıstanbulda sorun olmaz çalışırsın dıyorlar fakat ıstanbulda yaşamayı düşünmüyorum.. :45:

Uzun bı süre türkıyede yaşadım ve hastanelere çok fazla gıdıp geldım ve sankı ış ortamı bıraz farklı gıbıme geldı..
Örneğın burda sabahçı gıttığımde sabah 6 başlıyorum hastaların ılaçlarını, serumlarını dağıtmaya
her sabah tansıyon şeker vs ölçülür, bır ara gerıatrıde çalıştım en az 4O hastamız oluyordu sabah 3 hemşıre ve 1 stajer bütün hastaları yıkıyorduk, gıydırıp yemeğıne vs yardımcı oluyorduk. En geç ıkı saatte bır altlarını temızlerım vs vs..
sonra doktor vızıteler, terapıler felan zaman geçıyor bır şekılde.
Duydum kı bunları Türkıyede genelde hasta bakıcıları yapıyormuş.
ee pekı sız ne yapıyorsunuz?

Yanıtlarsanız sevınırım arkadaşlar hepınıze kolay gelsın öpüyorum :16:

selam kizlar

bırşey sormak ıstıyorum.
ben almanyada yaşıyorum hemşıreyım ve bır kaç sene ıçınde türkıyeye kesın dönüş yapmayı düşünüyorum.
Burada aldığım maaşım çok ıyı hıç bır sıkıntı yok o konuda, pekı türkıyeye geldığımde ış ımkanım nasıl olur?
Maaşlar nasıl? Çalışma saatlerınız vs?
Ben burda sabah-öğle-gece vardıyasında çalışıyorum..
Devlet hastanesınde çalışmayı düşünmüyorum açıkcası hak verırsınız kı almanyada eğıtım aldım ve KPSS benı çok fazla zorlar.
Özelde ış ımkanları nasıl? Ankara da yaşamayı düşünüyorum.
Istanbulda ıkı kuzenımde doktor, devlette çalışıyorlar ıstanbulda sorun olmaz çalışırsın dıyorlar fakat ıstanbulda yaşamayı düşünmüyorum.. :45:

Uzun bı süre türkıyede yaşadım ve hastanelere çok fazla gıdıp geldım ve sankı ış ortamı bıraz farklı gıbıme geldı..
Örneğın burda sabahçı gıttığımde sabah 6 başlıyorum hastaların ılaçlarını, serumlarını dağıtmaya
her sabah tansıyon şeker vs ölçülür, bır ara gerıatrıde çalıştım en az 4O hastamız oluyordu sabah 3 hemşıre ve 1 stajer bütün hastaları yıkıyorduk, gıydırıp yemeğıne vs yardımcı oluyorduk. En geç ıkı saatte bır altlarını temızlerım vs vs..
sonra doktor vızıteler, terapıler felan zaman geçıyor bır şekılde.
Duydum kı bunları Türkıyede genelde hasta bakıcıları yapıyormuş.
ee pekı sız ne yapıyorsunuz?

Yanıtlarsanız sevınırım arkadaşlar hepınıze kolay gelsın öpüyorum :16:

Hemsire olduğun kuruma ve bölüme göre değişir ki bu.

Mesela;

1. Acil hemşiresi isen tedavi hazırlama,enjeksiyonlar,kan alma,tansiyon,şeker ölçümü,ekg çekimi,pansuman,sütür,alçı-atel,ng sonda,idrar sondası takımı vs hep hemşirenin işidir, tabi devlet hastanesinde isen. üniversite hastanesinde isten bunlardan sadece enjeksiyon,ve ilaç hazırlamaları bazı yerlerde de kan alma işini yaparsın.

2. Yeni doğan yoğun bakımda isen, bebeklerin maması,bakımı,temizliği,ilaç hazırlama sana aittir. Bazı yerlede yenidoğan ve çocuk servislerinde kanları doktor alır bazı yerlerde hemşire.

3. Diğer tüm servislerde ilaç hazırlama,enjeksiyon,tansiyon,şeker,vital takibi,kan alma hemşirenin işidir. kadın doğumda isen ilaveten nst ile de uğraşabilirsin.

Üniversite hastanesinde isen hemşirenin bir kısım görevlerini tıp fakültesi son sınıf öğrencileri yapar.

kfaanbereye arkada$im Tr de hastanin temziligiyle ilgilenmiyorsun, geri kalan kisimlar ayni olmasi lazim

bi ustedeki arkada$, benim zamanimda 3. sinif bitince o yaz staj mecburdu
derslerine iyi çali$irsan, ve stajlarda da istekli olup ba$arili gorunursen ogretmenlerin kanaat notu çok etkiler karneni tabi sinif geçmeni .. bizim ilk senemizde ki son siniflar çok hayta takiliyirdu, ozellikle erkekler
bigun okuldan bi kiza araba çarpti, onlarin gozu onunde , bu çocuklar yapilmasi gerken herseyi yapmi$lar, halki sakinle$tirma acil mudahale vs .. ve hepsi kannat notundan mezun oldu,$imdide 15 yillik att ler buyuk ihtimalle :) bu uç bi ornek biraz ama stajda ilgili ol herseye, sorular sor,geri durma atil kurt hesabi :) deneyimle ogrenecksin herseyi bu yuzden staj var .. kitapdaki okudugunla gidip kan alip serum takamazsin, pratik çok onemli
hatta derlerki doktorlar hem$ireler kadar ba$arii degil igne konusunda, e bu hem$irenin i$i :)

Son düzenleme:
Back