• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ertesi gün hapı

Hali hazırda yumurta varsa döllenme üzerinde etkisi olmuyor. Ella bu yüzden erken de alsanız etkisiz kalabiliyor. Doktorum söylemişti. Gebe kalanlar hali hazırda yumurtlama olması nedeniyle gebe. Zaten döllenme 45 dakika sürüyormuş

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
Yani bende hiç etkisi olmadı arkadaşım da adet gecikmesi yaptı sadece sürekli kullanılmamalı yılda belki en fazla 3 bende ilk zamanlar hiç istemedim çocuk şimdide olsun diye uğraşıyorum her şey sırayla😂

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
Ben defalarca kullandım hiç sorun olmadı. Ertes marka iyi

Yazdilarmi bilmiyorum. Ertesi gun hapi yumurtlamayi geciktirerek calisiyor. Eger yumurtlama gerceklestigi gun iliski olduysa hap etkisiz olur.

Ertesi gün hapı eğer yumurtanız çatlamamış ise fayda sağlar fakat çatlamış bir yumurtanız var ise ve sperm ile buluştuysa ilişkiden hemen sonra almış olsanız bile hiçbir faydası olmayacaktır. Nereden biliyorsun diye sormayin:) bu bir doğum kontrol yöntemi değil hem hormonlarinizi alt ust eden hem de garantisi olmayan bir yöntem.

Madem çocuk düşünmüyorsunuz riske girmeyin spiral taktırın veya hap kullanın

Kızlar acil yorumunuza ihtiyacım var hamilemiyim acaba çok heyecanliyim

Eklentiler

• Screenshot_20250217-230619.jpg
    Screenshot_20250217-230619.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 13
Eğer yumurtalama döneminde değilseniz zaten hamile kalmazsınız sonuçta sperm yumurtla ile döllenmesi gerekiyor e yumurtlama döneminde değilseniz endişe yapmanıza gerek :)

Doktor değilim. Kullandım ilacı birkaç defa.

Ayda birden fazla kullanmamak ve yılda birkaç kezi geçmemek şartıyla kullanabilirsiniz. Bulantı, adet gecikmesi gibi yan etkileri var.

İlaç pahalı gelebilir bütçeye göre değişir ama çocuğu aldırmak veya çocuk sahibi olmak daha pahalıdır.

Korunma yöntemi yerine geçmez. Bir kez aldıktan sonra hemen sonrası bile olsa ilişkiye girdiğinizde yine korunmanız gerekir.

En kısa zamanda içilmelidir birkaç günden sonra işe yaramaz. Ne kadar erken içilirse işe yarama ihtimali o kadar fazladır.

Bende adetimi geciktirdi ama bulantı kusma yapmadı.

Buna da ek bir bilgi veriyim. Yumurtlama dönemindeyseniz bebek oluyor sadece. Sperm vücudunuzda 3 gün yaşayabiliyor. O an sperm yumurtayla zaten buluştuysa ertesi gün hapı bir şey yapamaz. Ertesi gün hapı Yumurtlama döneminizi geciktirip spermler gidene kadar yumurtanızı bekletiyor.

Hahaha çok haklısınız gerçekten çocuk olmasından iyidir hazır olsam neyse ama hiç değilim
Siz ellaya da çok güvenmeyin. Süreci takip etmeye devam edin iki yıl önce yeni atanmışken işimi rayına oturtmadan çocuk istemiyorum derken aynı şekilde prezervatifteki hafif yırtık üstüne ertesi gün sabah ilk iş gidip aldığım ellaya rağmen direkt hamile kaldım. Yani kadın doğum servisinde meslekteki ikinci yılım bu tür ilaçlara güvenmeyin sizin üreme sisteminize girmiş bir spermi bir ilacın önlemesi sadece şans . Yumurtlama döneminizde ilişki yaşadıysanız hamile kalma ihtimaliniz tamamen sperm hızına bağlı onu da ölçemeyeceğinize göre adet takvimini sıkı sıkı takip edin derim .

İlla çocuk olcak diye bir şey de yok. Bak bana mesela 6 yıldır olmadı tüp bebek deneyeceğiz şimdi.

Kullanın ancak 2-3 ay boyunca düzgün bir regl dönemi beklemeyin. Regliniz bi gecikir bir erken olur bi azalır bir artar hiç belli olmaz yani. Epey bir vücutla oynayan bir ilaç.
Herkeste aynı olmuyormuş sanırım etkisi ya öyle okudum en azından

Merhaba. Sanırım kişinin bünyesine göre değişiyo çünkü bende hamileliğimden önce bi kaç kez kullandım ve adet gecikmesi vb. bir durum hiç yaşamadım. Adetlerim günü gününe devam etti. Kanama miktarında değişiklik, ağrı gibi bi durumda yaşamadım. O yüzden ben gönül rahatlığıyla kullanın derim. Ama sizin bünyeniz ne gösterir bilemem.
Bende de öyle olur umarım 🙏

Yumurtlama döneminde degilseniz gebe kalma ihtimaliniz de çok çok düşük demektir. Adetin ilk gününden sonrasını sayın 11. 12 13 14 15 16 gün degilse ilişkiniz zaten gebe kalma ihtimaliniz çok düşük.
Ertesi gün hapı ne kadar erken alinsa o kadar etki eder. Ama ertesi gün hapindan 3 4 gün sonra nadir de olsa kanamaniz olabilir. Bu sizi korkutmasın. Yilda en en fazla 3 ertesi gün hapı almalisiniz fazlası zarar.
Çok teşekkürler ella aldım zaten sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama doktorum yumurtlamanın stresten, uykusuzluktan bile gününün değişebileceğini söylemişti, hep dikkstli olmak engüzeli tabi

Kuzum tabiki herşeyden önce senin kararın ve senin vücudun hicbirsey diyemem buna ama bende ilk evlendiğim sıralar çocuk istemedik sonra korunmasız ilişki oldu ežime ertesigun hapi alayım dedim ama almadım olursa olur dedim ama olmadı şimdi çok istiyorum ama olmuyor bence olacağı varsa olsun tabi yinede sen bilirsin herkesin kendi kararı
Mental olarak hazır olmak başka bir şey biz henüz o aşamada değiliz ama baya baktım ella doğurganlığı azaltmadığı için ilerisi için sorun teşkil etmiyor

Hiçbir yan etkisi yok ertesi gün hapının sadece belki hafif bir baş ağrısı belki çok hafif bir bulantı bu kadar onun dışında herhangi bir ölümcül etkisi mümkün değil
Şükür bende onlar da olmadı ella aldım hiç bi yan etki hissetmedim

Back