• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemşireler

merhaba kızlar ben de varım 11 yılı çalışıyorum.şu an denizlideyim.böyle bir topic olduğuna sevindim.sık sık gelmeye çalışıcam​

senağlama

ama artık buraya kimse gelmez olmuş senağlamasenağlama

kız dünüür ben geldim bak
laf aramızda şimdiden özledim seni​

canım ben aile hekimliği olan illerde çalıştım ama aile hekimliğinde çalışmadım.sana tercih sunarlar geçmezsen toplum sağlığı merkezi olur çalıştığınız yer ve eski yaptığınız işlerin evrak kısmını yapmaya devam edersiniz.gebe ve bebek takiplerini aile hekimliği yapar

arkadaşlar aile hekimliğine geçip çalışmaya başlayanlar varmı tavsiye edermisiniz

selam biz şuan hazırlık aşamasındayız..2010 da geçeceğiz galiba ama ne olursaolsun ben geçmeyi düşünmüyorum artısından çok eksisi var....

baştan sona dek okudumda çok komik ya.liseden hemşire mi üniversiteden hemşiresi mi diye?daha kendi içinizde bölünüyosunuz.oysaki bence birlik olmalı böyle ayrımlar yapılmamalı.ben sağlık meslek lisesi mezunuyum ve istanbul üniversitesinde hemşirelik okuyorum.başta önyargılarım vardı ama arada ne gibi farklar olduğunu yaşayarak öğrendim.bazı yerlerde liseden hemşire olanlarla üniversiteden hemşire olanlara farklı davranıldığını gördüm..bu da önemli değil hangi bölüm olursa olsun kesinlikle üniversitede eğitimini almalı.

baştan sona dek okudumda çok komik ya.liseden hemşire mi üniversiteden hemşiresi mi diye?daha kendi içinizde bölünüyosunuz.oysaki bence birlik olmalı böyle ayrımlar yapılmamalı.ben sağlık meslek lisesi mezunuyum ve istanbul üniversitesinde hemşirelik okuyorum.başta önyargılarım vardı ama arada ne gibi farklar olduğunu yaşayarak öğrendim.bazı yerlerde liseden hemşire olanlarla üniversiteden hemşire olanlara farklı davranıldığını gördüm..bu da önemli değil hangi bölüm olursa olsun kesinlikle üniversitede eğitimini almalı.

Anlamıyorum ki üniversiteden mezun olunca hemşirelik yapınca ağzında kuş mu tutuyosunda farkın oluyor.
Yani senin de yaptığın iş aynı lise mezununda.
Hatta lise mezunu hemşire el pratiğinde dahada aktif.
Ama hakkını yememek lazım.Üniversite mezunuda bilgi yüklü.
Üniversite mezunu olunca nöbet mi tutmuyorsun.Geceleri evinde mi uyuyorsun.Cumartesi Pazarını ailenle mi geçiriyorusun.
Sende nöbet tutuyorsun gece gündüz.
Bİ fark yok.
Ha ne fark var biraz daha fazla para kazanıyorsun.
Çok mu önemli bencce hiç önemli değil.:delphin:
Zaten bu mesleğin bilincinde olan kişi lise üniversite ayrımını yapmak yerine işini doğru bir şekilde yapmaya çalışır.
Yani boş işlerle uğraşmaz.:1closedeyes:

Anlamıyorum ki üniversiteden mezun olunca hemşirelik yapınca ağzında kuş mu tutuyosunda farkın oluyor.
Yani senin de yaptığın iş aynı lise mezununda.
Hatta lise mezunu hemşire el pratiğinde dahada aktif.
Ama hakkını yememek lazım.Üniversite mezunuda bilgi yüklü.
Üniversite mezunu olunca nöbet mi tutmuyorsun.Geceleri evinde mi uyuyorsun.Cumartesi Pazarını ailenle mi geçiriyorusun.
Sende nöbet tutuyorsun gece gündüz.
Bİ fark yok.
Ha ne fark var biraz daha fazla para kazanıyorsun.
Çok mu önemli bencce hiç önemli değil.:delphin:
Zaten bu mesleğin bilincinde olan kişi lise üniversite ayrımını yapmak yerine işini doğru bir şekilde yapmaya çalışır.
Yani boş işlerle uğraşmaz.:1closedeyes:

arkadaşım niye üniversite eğitimine karşısı anlayamadım.lise mezunu da üniversite mezunuda aynı işi yapıyor diycek yok ama üniversiteden mezun olan kişide anlaşılıyo ben stajlarımda çok karşılaştım bu durumla.yok illaki sen açıkca fark istiyosan üniversitede süper ingilizce öğrendim o da yetmedi erasmusla italya da bi dönem hemşirelik eğitimi aldım ayrıca italyanca da öğrendim.(bunlar ne işe yarıycak diye düşünüyorsanda işte bu noktada üniversite eğitimi almadığın bellidir)üniversite insana çok imkan sağlıyor çok şey katıyor.mezun oldukdan sonra çok mu para kazancam belki hayır ama allah kısmet ederse yüksek lisans yapcam o da yetmiycek doktora yapcam vs. vs.
aramızdaki fark parayla ölçülemez yani anlatabildim mi?bir sağlık meslek lisesi mezunu olarak bunu söylüyorum

arkadaşım niye üniversite eğitimine karşısı anlayamadım.lise mezunu da üniversite mezunuda aynı işi yapıyor diycek yok ama üniversiteden mezun olan kişide anlaşılıyo ben stajlarımda çok karşılaştım bu durumla.yok illaki sen açıkca fark istiyosan üniversitede süper ingilizce öğrendim o da yetmedi erasmusla italya da bi dönem hemşirelik eğitimi aldım ayrıca italyanca da öğrendim.(bunlar ne işe yarıycak diye düşünüyorsanda işte bu noktada üniversite eğitimi almadığın bellidir)üniversite insana çok imkan sağlıyor çok şey katıyor.mezun oldukdan sonra çok mu para kazancam belki hayır ama allah kısmet ederse yüksek lisans yapcam o da yetmiycek doktora yapcam vs. vs.
aramızdaki fark parayla ölçülemez yani anlatabildim mi?bir sağlık meslek lisesi mezunu olarak bunu söylüyorum

Ben üniversite eğitimine karşı değilim.
Ben ayrıma karşıyım.
Sanki üniversiteden mezun olan başka iş yapıyormuş gibi konuşmanıza karşıyım.
Bende stajlarımda çok gördüm nasıl olduğunu :umursamaz:

ayrıcada ben bi doktorun yanında ingilizce konuşsam bana ingilterede mi yaşadın diyor çok şaşırıyor.ne kadar acı bişey.bu meslek akademik düzeyde öğrenilmeli ve ben bunda ısrar ediyorum kesinlikle lise yeterli değil.ben üniversitede lisede öğrendiğimden çok daha fazla şey öğrendim."doktorlar bizi eziyo " "mesleğimize saygı yok" vs. gibi sorunların temelinde de gene lisans eğitimi olmadığından kaynaklanıyo çünkü özgüven eksikliği var.üniversitede hemşirelik eğitimi verilmesiyle beraber insanların gözünde bu meslek dahada değerli oldu.

bende ayrım yapılmasından yana değilimki hatta b unada çok karşıyım çünkü meslekdaşız biz bölünürsek haklarımızda bölünüyomuş gibi geliyo zaten bu meslekde haksızlık çok.istediğim şu. çoğu meslekde olduğu gibi bu meslekde akademik öğrenilmeli diyorum.

öncelikle sizlere başarılar ben ünv.işletme bitirdim ama çok pişmanım hemşire olmayı çok isterdim size imrendim açıkçası benim baştan alma imkanımda yok çok pişmanım :((

merhaba kızlar bende diyarbakırdayım ,zonguldaktan yeni tayinimiz çıktı buraya eş durumu nedeniyle geldim,bende uzun yıllar yogun bakım deneyiminden sonra saglık ocagında çalışacagım bakalım nasıl olacak...

arkadaşım inanki hastane ortamından sonra sağlık ocağı hiç çekimiyor bende hastaneden geçiş yaptım ssk da çalışıyordum

yae evet malesef bı ayrım yok calısmaya baslayınca üni mezunu lıse mezunu arasında ama hangı meslekte var baska lıseyı bıtırıp iş hayatına atılmak bence lıse duzeyıne egıtıım yetersız gunumuzde bu her meslek ıcın gecerlı.. el pratiği iki ayda kazanılır üniversite egitimi kişiyi hayata daha iy hazırlıor neyı niçin yaptıgını bılıosn hemsıreler arasında bi bütünlük yok işte herkes bırbırıne tepkılı ben işe ilk basladıgımda herkes bana uzaylıymısım gıbı baktı kimse kımsenın gelısmesını ıstemıoo oysa bizim meslegımız dayanısma meslegı ekip işi biraz daha duyarlı olsak bırbırımıze karsı emınım bu meslek hak ettıgı yere gelecektır

saglık meslek lisesi mezunuyum şu anda mardinin bi köyünde saglık evinde ebeyim ..atamam olmadan önce tıp fakültesinde yeniden canlandırma ünitesinde sorumlu hemşirelik yaptım uzay üssü gibi bi çalışma ortamından 10 metre karelik bir iş alanında çalışıyorum şu anda fakat önüme ölüyü koysalar diriltecek donannıma sahibim ..ne yani şimdi ben üniversite mezunu olmadıgım için yetersizmiyim şu anda bazı dr ların bile yaptıramadıgı dogumları gözüm kapalı yaptırıyorum ayrıca şu an bu köyde bana ingilizcem iyi dercxexde olmasına ragmen hiç ingilizcem işe yaramıyor..ve şu anda edebiyat bölümü 3 . sınıf ögrencisiyim yani üniversite okuyorum ve ne işe yarıyacak diye soruyorum sana üniversite egitimide var fakat soruyorum italyancan ne işe yarıyor canım...ayrıca şu anki sistemde üniversite mezunu hemşire arkadaşlardan daha fazla maaş alıyorum varmı bir farkımız söylermisin..bizim işimiz böyle ayrımcılıgı götürecek iş degil canım el becerisi maharet işi ben çok biliyorum fakültede ünv .mezunlarının yogun bakımdaki hastaya trakeostami tüpünden besin verdiklerini ...e tabi lise mezunlarından da vardır muhakkak ama aşagılaman hoş degil..erasmuusla italyaya gitmek bu ülke standartlarında kaç kişiye nasip oluyor allah aşkına kıyaslamada eşit degiliz sen imkanını bulnuş gitmişşin biz gidemiyoruz diye meslek adına hiç bişey bilmiyormuyuz şimdi..sana iyi derecedeki italyanca başarılar diliyorum..

Son düzenleme:
Back