• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ertesi gün hapı

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
Ben Ella kullanmıştım adetimi baya bı geç oldurmustu

Ay mutlaka kullanın ben o şekilde hamile kaldım, sadece bir kez prezervatif yırtıldı. Ertesi gün hapının varlığından bile haberim yoktu. Keşke olsaydı :(

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
İcebilirsin gebelik planlamiyorsaniz bı zararı yok bunu sürekli yapma yeter

Ben de 1 ocakta bir kaza yaşadım ve kullandım. Ocak adetim biraz ağrılı geçti ve kabızlık yaptı bende ilaç. Şubat adetimde 5 -6 gün kadar gecikti ama daha ağrısız oldu. Bendeki etkileri bu şekildeydi.

Hormonları bozmuyor bunu bir doğum kontrol ilacı olarak değil acil durum ilacı olarak kullanmanın bilincinde olmak lazım ama öyle bahsedildiği gibi bir şeyi bozduğu yok adet gecikmesi vs. yapıyor evet ama o da yumurtlamayı ertelediği için doğal olan bir şey.
Bünyeden bünyeye değişiyor. Benim vücudumdan etkisi 6 ayda geçti. 1 kere kullanıp aylarca regl olamayan arkadaşım da var.

Senede maksimum 1 kez kullanılması gereken, bu gibi acil durumlar dışında kullanılmaması gereken bir ilaç.

Kullanmayın. Ben kullandım kronik mantarla uğraşıyorum psikolojim bozuldu artık

Merhaba ertesi gün hapı kullanmanızda bir sakınca yok tabiki ama çok sık içilmemesi lazım yan etkilerinde adet gecikmesi olabiliyor bir arkadaşım da 10 gün gecikmişti adeti hormonlarını bozmuş çünkü bende kullanmıştım ama bende sorun olmadı yine günümde adetimi olmuştum iyi günler 🙂

Bende yeni evliyim ilk gece eşim içime boşaldığı için kullanmak zorunda kaldım bir sorun yaşamadım şükür

Merhabalar, hayatımda iki kez kullandım , ilk kullandigimda diğer ay 13 gün adetim gecikti,sonra hamile olduğumu öğrendim,fakat kanamam basladi hastaneye yatırdılar,üç gunun sonunda aslında hamile olmadığımı kullandigim ertesi gün hapından kaynaklı hormon degerlerimin yükseldiğini öğrendik, yıllar sonra ikinci kez denemiştim ondan sonra da dış gebelik yaşadım, bu belki bana denk geldi bilemiyorum ama iki kez kullanıp diğer aylarda bu sorunları yaşadım ben, ama kullanan çok arkadaşım oldu herhangi bir sorun yasamadilar

birkaç farklı marka var ertesi gün haplarında ama en etkili olarak ella öneriyoruz :))
İyi günler yorumlarda sizi bilgili gördüğüm için sormak istedim 16ocakta geri çekilme yöntemiyle ilişkiye girdim içime boşalmadı ve ne olur ne olmaz diye ilişkiden 48saat sonra Ella aldım adetim 15gün gecikti ve 15.günün akşamı yani 2gün önce kanamam oldu regl gibi kırmızı renkti ama normal zamandaki gibi yoğun değildi dün akşama kadar yoğun olmayacak şekilde kan geldi 1ped anca doldu bugünse pedime geçmemiş sadece sildikçe peçeteye geliyor acaba regl değil mi yerleşme kanaması vs olabilir mi ya da ilaçtan dolayı mı böyle oldu

Kullanın ancak 2-3 ay boyunca düzgün bir regl dönemi beklemeyin. Regliniz bi gecikir bir erken olur bi azalır bir artar hiç belli olmaz yani. Epey bir vücutla oynayan bir ilaç.
Ocak ayın 12sinde ella içtim ara kanama oldu 6gün boyunca şubat ayında hiç regly olmadım. 36 gündür ve kana ve testler negatif çıktı hep regly söktürücü kullanma diyorlar. normal midir gecikmesi?

Moralini bozmak istemem ama bende ertesi gün hapına rağmen hamile kaldım şuan 22 haftalık hatta:))) o gelecekse gelir zaten çok koruma sağladığını düşünmüyorum bende bu ay size geçmez artık :))neyseki çocuğa bir zararı yokmus çok vicdan yapmıştım.
Herşeye rağmen gelen artık kısmettir zaten ona yapacak bir şey yok ama hazır olmadığımız için ilaç işe yaramıştır diye umuyorum şuan 🙈

Hali hazırda yumurta varsa döllenme üzerinde etkisi olmuyor. Ella bu yüzden erken de alsanız etkisiz kalabiliyor. Doktorum söylemişti. Gebe kalanlar hali hazırda yumurtlama olması nedeniyle gebe. Zaten döllenme 45 dakika sürüyormuş
O konuda çok bi bilgim yok ilaç nasıl çalışıyor ama ovulasyon zamanım değildi tuttuğum takvime göre belli de olmaz tabii vucut bizim gibi takvime bakıp çalışmıyor o yüzden ella aldım işte

Yani bende hiç etkisi olmadı arkadaşım da adet gecikmesi yaptı sadece sürekli kullanılmamalı yılda belki en fazla 3 bende ilk zamanlar hiç istemedim çocuk şimdide olsun diye uğraşıyorum her şey sırayla😂
Ella daha fazla kullanılıyormuş galiba ama tabii doğum kontrol hapı gibi düşnemeyiz sürekli sürekli o şekilde olmaz

Back
X