• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ertesi gün hapı

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
Ben Ella kullanmıştım adetimi baya bı geç oldurmustu

Ay mutlaka kullanın ben o şekilde hamile kaldım, sadece bir kez prezervatif yırtıldı. Ertesi gün hapının varlığından bile haberim yoktu. Keşke olsaydı :(

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
İcebilirsin gebelik planlamiyorsaniz bı zararı yok bunu sürekli yapma yeter

Ben de 1 ocakta bir kaza yaşadım ve kullandım. Ocak adetim biraz ağrılı geçti ve kabızlık yaptı bende ilaç. Şubat adetimde 5 -6 gün kadar gecikti ama daha ağrısız oldu. Bendeki etkileri bu şekildeydi.

Hormonları bozmuyor bunu bir doğum kontrol ilacı olarak değil acil durum ilacı olarak kullanmanın bilincinde olmak lazım ama öyle bahsedildiği gibi bir şeyi bozduğu yok adet gecikmesi vs. yapıyor evet ama o da yumurtlamayı ertelediği için doğal olan bir şey.
Bünyeden bünyeye değişiyor. Benim vücudumdan etkisi 6 ayda geçti. 1 kere kullanıp aylarca regl olamayan arkadaşım da var.

Senede maksimum 1 kez kullanılması gereken, bu gibi acil durumlar dışında kullanılmaması gereken bir ilaç.

Kullanmayın. Ben kullandım kronik mantarla uğraşıyorum psikolojim bozuldu artık

Çok teşekkür ederim şimdi gidicem almaya umarım geç kalmamışımdır ya
Yumurtlama döneminde miydiniz acaba ? Düzenli ise adetiniz buna da bakabilirsiniz. Yumurtlama ya denk gelmediyse kullanmayadabilirsiniz. Tabi az da olsa riskli bi yöntem

Merhaba ertesi gün hapı kullanmanızda bir sakınca yok tabiki ama çok sık içilmemesi lazım yan etkilerinde adet gecikmesi olabiliyor bir arkadaşım da 10 gün gecikmişti adeti hormonlarını bozmuş çünkü bende kullanmıştım ama bende sorun olmadı yine günümde adetimi olmuştum iyi günler 🙂

Bende yeni evliyim ilk gece eşim içime boşaldığı için kullanmak zorunda kaldım bir sorun yaşamadım şükür

Merhabalar, hayatımda iki kez kullandım , ilk kullandigimda diğer ay 13 gün adetim gecikti,sonra hamile olduğumu öğrendim,fakat kanamam basladi hastaneye yatırdılar,üç gunun sonunda aslında hamile olmadığımı kullandigim ertesi gün hapından kaynaklı hormon degerlerimin yükseldiğini öğrendik, yıllar sonra ikinci kez denemiştim ondan sonra da dış gebelik yaşadım, bu belki bana denk geldi bilemiyorum ama iki kez kullanıp diğer aylarda bu sorunları yaşadım ben, ama kullanan çok arkadaşım oldu herhangi bir sorun yasamadilar

Back