• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hemşireler

neyse canım bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok. her ne kadar insanlar bu ayrımın farkında olmasada yasalar kanunlar bunun farkında

eğer lisedekii o 4 yıllık eğitim yeterli olsaydı üniversitelere bu bölümü koymazlardı.demek ki aralarında bir fark olacak elbette.lise mezunuda aynı bilgiye sahipse bu insanlar neden üniversite okuyo. mesela siz neden okudunuz. en basiti benim bildiğim lise mezunları üniversite hastanelerinde çalışamıyo.

yasın kaç bilmiyorum ama bu konuştuğun seyleri kusura bakma ama cahilliğine veriyorum arkadaşım.Üniversite okumak kişisel tercihdir.Sen kalkıpta lisede hemşirelik okuyana hemşire değildir diyemezsin.burda da bi çok hemşire arkadaşım sağlık meslekte okumuştur.bu cesit polemiklere girmek yerine bu insanlar ne iş yapıyo diye düşünün lütfen.Acaba ne şartlarde calışıyorlar.Kimin nerde okuduğu ne mezunu olduğu hiiiç önemli değildir.Yaptıkları işe verdikleri emek önemlidir..

yasın kaç bilmiyorum ama bu konuştuğun seyleri kusura bakma ama cahilliğine veriyorum arkadaşım.Üniversite okumak kişisel tercihdir.Sen kalkıpta lisede hemşirelik okuyana hemşire değildir diyemezsin.burda da bi çok hemşire arkadaşım sağlık meslekte okumuştur.bu cesit polemiklere girmek yerine bu insanlar ne iş yapıyo diye düşünün lütfen.Acaba ne şartlarde calışıyorlar.Kimin nerde okuduğu ne mezunu olduğu hiiiç önemli değildir.Yaptıkları işe verdikleri emek önemlidir..
kusura bakmayın ama siz şimdi ben öylesine üniversite okudum öylesine yüksek lisans yaptım diyebiliyor musunuz 6 yıl üniversite okumuş birini nasıl lise mezunu bir insanla eş değerde tutabiliyosunuz. burdan sakın onları küçümsediğimi düşünmeyin. elbette ki onlarda emek harcamışlar bişeyler biliyolar ama üniversite mezunuyla aynı bilgiye sahip değildir. eğer öyle olsaydı bu kadar insan boşu boşuna öss stresi yaşayıp birdünya masraf yapıp ailelerinden uzakta yaşamak zorunda kalmazlardı.

mrb benimde ablam hemşirelik. okuyo ege üniversitesinde lisans programı. yani 4 yıllık. neden lise yada önlisans mezunları kendini hemşire olarak tanıtıyo anlamıyorum. madem öylede hemşire olunuyo neden 4 yıl okuyolar. önlisans mezunları sadece hemşire teknikeridir. lütfen bu konuda biraz hassas olalım. lisans mezunlarının hakkına girmeyelim

hemşire teknikeri kavramını ilk kez senden duyuyorum ve gülüyorumdelikafadulden

ben lise mezunu bir hemşireyim, sağlık bakanlığı onaylı HEMŞİRE diplomam var (girdiğim işyerinde hemşire olarak çalışıyorum) çok şükür.

ayrıca önlisansta hemşirelik bölümü bulunmamakta.yani hemşirelikte teknisyen, tekniker kavramları yoktur! daha doğru bilgiye ulaşabilirsen ciddi tartışmalar içerisine girebilirsiniz.

insanlar neden 4 yıllık üniv okuyor biliyor musun? hemen açıklayayım; üniversite mezunuyum demek için, işe girdiklerinde biraz daha fazla maaş alabilmek için.

onun dışında lise- üniversite hemşiresi arasında HİÇ fark yok:kahve:

umarım eksik bilgine yeni bilgiler katabilmişimdir...

eğer lisedekii o 4 yıllık eğitim yeterli olsaydı üniversitelere bu bölümü koymazlardı.demek ki aralarında bir fark olacak elbette.lise mezunuda aynı bilgiye sahipse bu insanlar neden üniversite okuyo. mesela siz neden okudunuz. en basiti benim bildiğim lise mezunları üniversite hastanelerinde çalışamıyo.

canım ablan mezun olsun ege üniversitesinde çalışırsa o zaman görüşelim..

merak etme üniversite mezunları bile artık üniversite hastanelerinde çalışmak istemiyor.3 kuruş para verdikleri için.

neyse tartışmaya gerek yok. ablan işe başlasın, liseli hemşirelerle aynı ortamda çalıştığında fark var mı yok mu sana bi güzel anlatsın. hadi şimdilik by güzelim byyy:delphin:

sevgili haf_sa bence artık bu nşekilde seyler yazarak tartısma ortamı yaratma kimse tartışmaya meraklı değil burda.......
Ayrıca ablan hemşirelik sende avukatlıkmı okuyorsun anlayamadım ki....Herkes halinden memnun güzelim kimsenin uzanamadığı bişey yok tamam mı başlarda yazdıklarına sinrilenmiştim ama artık beni güldürüyorsun gerçekten...neyse seninle ucuz münakaşalara girmeyeceğim.sadece alnın teri ile gece gündüz haftasonu bayram tatili demeden canını dişine takan HEMŞİRE arkadaşlarıma sevgilerimi gönderiyorum.Bak ayrım yapmıyoruz biz.Lise üniversite diye ayrıca sana göre önlisans olan bize göre ise hiç olamamış olan şeyler hakkında tartışmıyoruz.Ayrıca lütfen biraz daha kibar ol kullandğın kelimeleri dikkatli sec kimse kimseye saygısızlık edemez hakkı yok buna.Sevgilier.....:1closedeyes:

arkadaşlar sayfaları gezerken yazışmalarınızı gördüm.
bence hiç çenede yormayın, canınızıda sıkmayın.
eskiden öğretmen liselerinden mezun olununca direk öğretmen olarak atamalar yapılıyordu. ama üniversitelerde eğitim fakülteleri açıldıkça vede talep arttıkça üniversite mezunlarına öncelik verildi,üniversite bitirme şartı getirildi.
bu arkadaşın tezine görede aceba öğretmen lisesi mezunu öğretmenlerde "öğretmen teknikerimi" oluyoki :roflol:
eskiden sağlık meslek lisesi mezunları direk hemşire olarak atanıyordu ama talep artınca haliyle üniversite bitirme şartı getirildi. şimdide liseden mezun olununca atama yapsalar, bu üniversite okuyan arkadaşlarda( bu arkadaşın ablasıda dahil) direk atanmak ister yükseğini okumazlardı bile. ama öyle bi şansları olmadığı için mecburen okuyorlar.
neyse hepinize iyi günler, iyi çalışmalar
sağlıklı günler a.s.

onlar çalışmak istemiyo. siz isteseniz bile çalışamıyorsunuz. ayrıca siz 2 küsür milyar paraya az mı diyorsunuz. sizin durumunuzu şu atasözü çok iyi açıklıyo kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş

sadece örnek vermek istiyorum.. gazi üniversitesi ve ankara üniversitesinin sitesine girip bakarsan liseliler oraya alınıyor mu görürsün.. yani kimsenin ulaşamadığı birşey yok.

çok şükür halimden çok memnunum. halinden memnun olmayan birileri olsaydı bende dahil üniversite okur başka bölümleri tercih ederdik..

diğer hemşire arkadaşıma katılıyorum. biz yaşlı, genç, gece- gündüz bayram tatilleri dinlemeden uykusuz kalıp insanlara mesleğimizi sunuyoruz.

devlet ayrım yapmazken, işveren ayrım yapmazken sen kim oluyorsun da ayrım yapabiliyorsun anlamış değilim.neyse küçüklüğüne veriyorum artık bunu da:delphin:

şuan hemşire arkadaşlarım >>> kvc yoğun bakımda hastanın babasına bakıyoruz sen neye bakıyorsun diye de ekleme yapıyor..

Slm arkadaşlar.İçimizde atama bekleyenler varsa 09 – 13 Şubat 2009 tarihleri arasında ösym nin sitesinden tercih kılavuzu yayınlanacakmış.Duyduğuma göre oldukça çok personel alınacakmış.Bilgilerinize efenim sengözlerimebaksanab inşallah herkes için hayırlısı olur.Sağlıkla kalınn a.s.

açıklanmış klavuz arkadaşlar :))) Hadi hayırlısı olsun hepimize kaydirigubbakcemile5

susun bakım noluyor burdaaaaaaaaa:))))))))))))))))))ben buranın başhemşireden sorumlu bakanıyım:)))))))))))))))))))bi yaramazlık olursa haberım olursa.oyle arada grip çıkıp kontrol etcem:))))))))))))))))))

haf_sa kullanıcısından alıntı
sevgili arkadaşım ben üniversite hastanesinde 6 sene çalıştım has ve has lise mezunuyum.sen canını sıkma hepimizde aynı işi yapıyoruz.üniversitelilerin elindeki iğne altından olmuyo.sen rahat ol ablanda atnır inşallah o zaman sana sahadaki hemşireliği anlatır.

arkadaşım sen bizim işlerimize kafanı yorma sen kürdan yap şiir yaz sivlce maskeleriyle uğraş bizim işimiz insanlar.

arkadaşım sen bizim işlerimize kafanı yorma sen kürdan yap şiir yaz sivlce maskeleriyle uğraş bizim işimiz insanlar.

fikocuğum sana katılıyorum bence yüksek okul mezunları hızlandırılmış eğitim aldıkları için bence bizm kadar el pratikleri iyi değilsositososito

arkadaşlar aile hekimliğine geçip çalışmaya başlayanlar varmı tavsiye edermisiniz

Guz Guzeli vallahi cok guldum ya tam benim yazmak istediklerimi yazmissin guzel ve aciklayici cevaplar vermissin kapsamli az ve oz umarim diger arkadasimiz bunu anliyabilmistir ama sanmam cunki biraz burnu havalarda dolastigi belliki hemen one seviye koyup kucumsiyerek yazmis baksana .bence unuversiteyi bosuna okumus olanlara aciyorum cunki bazi kisiler unuversite okusada cahil kalmaktan geri kalamiyorlarki bu acinacak bir durum:uhm:

hastanedemi çalışıyorsun ben şuan salık ocağ çalışıyorum bizde aile hek problemi vara.s.

merhabalar.97 de ilk atamam yapıldığından buyana hep sağlık ocağında çalıştım.şuan bizde aile hekimliğine geçiyoruz ama ne olacak hiçbir fikrimiz yok uygulamayı yaşayan ya da takip eden arkadaşlar bizi bilgilendirieseniz çok sevineceğim valla teorik bilgilerdense sizlerin yasadıklarınızdan yola çıkarak nerde durmamız gerektiğini anlarız bizde.

Back