- 20 Mayıs 2019
- 401
- 308
- 103
- 30
evet ufak kanama olması normal diyorlarBen de sizin gibi ilk evlendiğim zaman kullanmıştım . Bende sadece ara kanama yapmıştı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet ufak kanama olması normal diyorlarBen de sizin gibi ilk evlendiğim zaman kullanmıştım . Bende sadece ara kanama yapmıştı.
Evet evet aldım zaten ella hemen teşekkürlerBen sadece bir kez kullandım yan etkisini falan görmedim riske atmak istemiyorsan hemen kullanmalısın.
Şimdilik çıkan eden bi sivilcem yok umarım da olmazsivilce yapmıştı bende. görebildiğim tek şey o. Biyolojik durumunu etkilediği için bir şey diyemiyorum da sonuçta kimyasal olarak adet döngünü başlatıyor.
İlk ay derken? Devamlı mı kullanıyorsunuz evliliğinizin ilk ayında mı olmuştu?Bende kullanmştm ilk ay hiç bir yan etki yapmadı bende
Ovulasyon döneminde olmamam lazım takvimime göre ama belli olmuyor, riske atmamak için ella aldım bakalımOvulasyon dönemindeysen sağlıklı ve gennçsen hiç kurtarmıyor ne zamandı dön regl tarihin
Korkutmayın beni yaAynen benim arkadaşımda öyle hamile kaldı. Şimdi 10 yaşında :)
yan etkiden kastım alerjik değildi ama çok geçmiş olsun bende hiç bir yan etki yapmadı aldımKişiden kişiye yan etki durumu değişiyor alerjik bir bünyeniz var ise uzak durun ben acillik olmuştum omuzlarda ve bacaklarda kasılma ile başladı devam etseydi öldürebilirdi hiçbir ilacı küçük görmeyim sonuçta insan yapımı hiçbirşeyin garantisini veremezler
Yani biz mi bişi yaptık defolu muydu bilmiyorum ama oldu bi kaza :/Nasil basardin yirtildi![]()
Bi tek ella biliyordum ben yaErtes72 var baska cesitleride var bildigim kadariyla
Evliliğmn ilk ayında olmuştuİlk ay derken? Devamlı mı kullanıyorsunuz evliliğinizin ilk ayında mı olmuştu?
Ben ilac kullanmamanizi tavsiye ediyorumErtesi gün hapları zaten bu tarz durumlar için üretilmiş kullanmaktan çekinme derim eğer çocuk düşünmüyorsan risk etmeye değmez
Kimisindede cocuk olsa bile istediginiz zaman tutmuyr aykar oluyr mesela ben bunu yaşadimEvliliğmn ilk ayında olmuştu
Hormonların dengesini şaşırtmıyor aslında çünkü içerisinde hormon bulunmuyor. Yumurtlamayı ertelediği için adet gecikmesi yapıyor bu da doğal bir şey. Yıllık kullanım sınırıda yok acil durum hapı olduğu için önemli olan ihtiyaç duymanız, ihtiyaç duyduğunuzda içebilirsiniz.Hormonlarinizin dengesi sasiyor evet ama kullanin bu durumda mecbursunuz. Yilda iki defayi gecmedigi surece problem olmaz. Adet gecikmesi ara kanama vs yapar. 24 saat icinde icerseniz daha etkili olur
Hiç bir koruma %100 değildir zaten ama ellanın oranı çok yüksek ama ertesi gün hapı yumurtlamayı engeller, yani ilişkide yumurtlanmış durumdaysa ona bişey yapılamaz tabii kiÇok yakın bir arkadaşım ilişkiden hemen sonra kullanmasına rağmen hamile kaldı yani o kadar da güvenmeyin derim
Sonuçta gebeliği önlemek için alınan bir ilaçta etkinliği kıyaslayacağız ve daha etkili olanı önereceğiz. Eczacı olarak yönlendirmemi yazdımEtkisini nereden karşılaştırdın ki? Sırf aşinalık var diye yazmışsın.
Ella doğum kontrol hapı değil böyle acil zamanlarda tek hap kullanılıyor hormonsal bir durumu yok yaniHiç bir yöntem yüzde yüz korumuyor ama cocuk düşünmyosan riske atma tabi ben kullandım hormonlar içn ama beni daha beter etti hormonları düzeltmesi gerekirken batırdı iyce ama sen bunu hormon için kullanmayacaksan doktorun sana anlatır nasıl kullanman gerektiğini eğer içtiysen ilacı cokta evham yapma inan bana gebe kalmak çok kolay bişey değil :)
Sakın kullanma o hap yüzünden erken menepoz teşsihi koyuldu tabi b3n çok kullandım şuan istersen 1 tane kullandım ama birdahan kullanmaKızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.![]()
Ben acil zamanlarda tek kullanımlık hiç kullanmadım ,doğum kontrol kullanıyordum onuda bırakalı çok oldu çünkü onlar hormonları daha kötü yaptı.Ella doğum kontrol hapı değil böyle acil zamanlarda tek hap kullanılıyor hormonsal bir durumu yok yani
Ben en başında dediğim gibi senin vicududun senin kararınMental olarak hazır olmak başka bir şey biz henüz o aşamada değiliz ama baya baktım ella doğurganlığı azaltmadığı için ilerisi için sorun teşkil etmiyor
Bende yazın böyle bi sorun yaşamıştım bende henüz bebek düşünmüyorum kullandım ve herhangi bi sıkıntı yaşamadımKızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.![]()