• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ertesi gün hapı

Kişiden kişiye yan etki durumu değişiyor alerjik bir bünyeniz var ise uzak durun ben acillik olmuştum omuzlarda ve bacaklarda kasılma ile başladı devam etseydi öldürebilirdi hiçbir ilacı küçük görmeyim sonuçta insan yapımı hiçbirşeyin garantisini veremezler
yan etkiden kastım alerjik değildi ama çok geçmiş olsun bende hiç bir yan etki yapmadı aldım

Ertesi gün hapları zaten bu tarz durumlar için üretilmiş kullanmaktan çekinme derim eğer çocuk düşünmüyorsan risk etmeye değmez
Ben ilac kullanmamanizi tavsiye ediyorum
DOgal korununun yada spral taktrin bakin o an o zaman da istemiyebilirsiniz ama ilac onermiyorum bi benim arkadaşim da boyle yapti çoçugu olmuyo malesef doktor lar bir sorun yok diyor ama 10 yildr evli hala cocugu olmuyor.

Hormonlarinizin dengesi sasiyor evet ama kullanin bu durumda mecbursunuz. Yilda iki defayi gecmedigi surece problem olmaz. Adet gecikmesi ara kanama vs yapar. 24 saat icinde icerseniz daha etkili olur
Hormonların dengesini şaşırtmıyor aslında çünkü içerisinde hormon bulunmuyor. Yumurtlamayı ertelediği için adet gecikmesi yapıyor bu da doğal bir şey. Yıllık kullanım sınırıda yok acil durum hapı olduğu için önemli olan ihtiyaç duymanız, ihtiyaç duyduğunuzda içebilirsiniz.

Çok yakın bir arkadaşım ilişkiden hemen sonra kullanmasına rağmen hamile kaldı yani o kadar da güvenmeyin derim
Hiç bir koruma %100 değildir zaten ama ellanın oranı çok yüksek ama ertesi gün hapı yumurtlamayı engeller, yani ilişkide yumurtlanmış durumdaysa ona bişey yapılamaz tabii ki

Hiç bir yöntem yüzde yüz korumuyor ama cocuk düşünmyosan riske atma tabi ben kullandım hormonlar içn ama beni daha beter etti hormonları düzeltmesi gerekirken batırdı iyce ama sen bunu hormon için kullanmayacaksan doktorun sana anlatır nasıl kullanman gerektiğini eğer içtiysen ilacı cokta evham yapma inan bana gebe kalmak çok kolay bişey değil :)
Ella doğum kontrol hapı değil böyle acil zamanlarda tek hap kullanılıyor hormonsal bir durumu yok yani

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
Sakın kullanma o hap yüzünden erken menepoz teşsihi koyuldu tabi b3n çok kullandım şuan istersen 1 tane kullandım ama birdahan kullanma

Ella doğum kontrol hapı değil böyle acil zamanlarda tek hap kullanılıyor hormonsal bir durumu yok yani
Ben acil zamanlarda tek kullanımlık hiç kullanmadım ,doğum kontrol kullanıyordum onuda bırakalı çok oldu çünkü onlar hormonları daha kötü yaptı.

Mental olarak hazır olmak başka bir şey biz henüz o aşamada değiliz ama baya baktım ella doğurganlığı azaltmadığı için ilerisi için sorun teşkil etmiyor
Ben en başında dediğim gibi senin vicududun senin kararın

Kızlar eşimle korunarak ilişkiye girdik ama sonrasında prezervatifte yırtık fark ettik risk almak istemiyorum daha yeni evliyim henüz çocuk düşünmüyoruz bide ilk kez ertesi gün hapı kullanıcam nasıl kullanmalıyım? Yan etkileri çok fazla mı? Daha önce kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Çok endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 🙏
Bende yazın böyle bi sorun yaşamıştım bende henüz bebek düşünmüyorum kullandım ve herhangi bi sıkıntı yaşamadım

Back