Hem kız hem erkek çocuk tecrübeleri buraya lütfen 🙏🏻

Ne güzel maşallah. Allah bağışlasın size yavrularınızı. Biliyorum öyle olacak bizde de inşallah. Oğlummm diye basıcam bağrıma, ne güzel doğurmuşum diye sevicem inşallah, Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah 🙏🏻 herkesin evladını 🙏🏻 beni annelik fikrine alıştıran şey kafamdaki resimlerdi belki de. Biraz uzun bukle saçlar, bi pembe tütü etek 😄 makyaj malzemelerime ortak olmak isteyen bir afacan fikri 😂 olmadı sağlık olsun. Dediğim gibi ben 40 yaşında anne olacağım , daha da olamam gibi geliyor. Allah oğluma ve sizlerin çocuklarına sağlık versin bundan sonra 🙏🏻♥️
Benimde hayalim bir erkek ve kız nasıl eşit şartlara, düşüncelere, yaşama sahip oluru göstermekti tüm cahillere. Allah nasip etti artık gösterme zamanı 😄

Eklentiler

• IMG_20230904_092223.jpg
    IMG_20230904_092223.jpg
    106,4 KB · Görüntüleme: 44
uu beybi 🤯 ben de cok cocuk severim de valla sizinki cok buyuk cesaret. Nedir bu kadar kisa araliklarla hamile kalma motivasyonunuz? Yani ne olursa olsun buyuk cocugun/cocuklarin vaktinden/ilgisinden caliyor kucuk cocuklar
İkizler isteyerek olmadı. Gebe olduğumu öğrenince aldıralım diye gittik ama 6,5 haftalıktı. Bende bartholin vardı, spiral vs taktıramadım doğum kontrol de içmiyordum emziriyordum. Sütüm çok vardı. Korur sandım ama olmadı.

Sizin yaşadığınız hissiyatın bir adı var; Gender disappointment. Kız olacak diye kendinizi koşullandırdığınız için böyle hissediyorsunuz ama her şey çok farklı olabilir. Bizde de eşim erkek olacağını öğrenince üzülmüştü kendi babasıyla ilişkisini düşününce ama şu an bambaşka yani her şey. Yaşayarak öğrenilecek bir durum bu, ben çocuğunuz erkek oldu diye sevmeyeceğinizi asla düşünmüyorum. Zaten bu hissiyatlar bebeğe özellikle kıyafet almaya başladığınızda geçiyor. Sağlıkla alın kucağınıza.

Sizin yaşadığınız hissiyatın bir adı var; Gender disappointment. Kız olacak diye kendinizi koşullandırdığınız için böyle hissediyorsunuz ama her şey çok farklı olabilir. Bizde de eşim erkek olacağını öğrenince üzülmüştü kendi babasıyla ilişkisini düşününce ama şu an bambaşka yani her şey. Yaşayarak öğrenilecek bir durum bu, ben çocuğunuz erkek oldu diye sevmeyeceğinizi asla düşünmüyorum. Zaten bu hissiyatlar bebeğe özellikle kıyafet almaya başladığınızda geçiyor. Sağlıkla alın kucağınıza.
Çok tatlısınız teşekkür ederim 🙏🏻 tabi doğunca herşey değişecek. Bunun bir ismi olduğunu bilmiyordum, demek ki bu bi vaka. Var yani bunlar uzaylı değilim burdaki arkadaşların verdiği tepkiye göre 😅 bazen diyorum acaba anne olmayı çok sevip, sonra gaza gelip bi tane daha yapar mıyım diye 😂 sonra diyorum aman kızım yok sen o değilsin. İptal iptal kurma o hayalleri. Dışardan davulun sesi hoş gelir, herkesin bi kapasitesi var, seni aşar 😅 Sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun bana yeter. Sizde sağlıkla büyütün yavrunuzu 🙏🏻

Aynı durumdayız bire bir aynı..
hep hayalim kız çocuğuydu öyle inanmıştım ki ben de..
Elbette sağlıklı olması apayrı ilk sırada o mukayese bile edilemez..
Doktor bana da erkek olabilir dedi o gün ağla ağla içim çıktı herkes beni teselli etti kiz cocuk için hayaller kurduğumuz arkadaşlarım çevrem beni motive etmek için hemen erkek çocuklarını övmeye sevmeye başladılar güzel hikayeler anlattılar şunu yapıcaz aslanımızla birlikte diye onlar biraz güç verdi bana..
Hala kiz bebek kiz cocuk görünce gözlerim doluyor ama içimdeki parçamı da seviyorum 🙏🏻 ona da alısıyorum.. ama yine de kız cocuk bambaşka bence.
Ben erkek çocuklarını hiç sevmezdim belki de imtihanım buydu. Tahammülüm yoktu sevimsiz gelirlerdi (kötü davranmak asla değil) zaten cocuk sevmezdim anne olmayı sevdim sadece can parçamı düşününce 100 tane cocuk benim canımın parçası etmez elbet.. hala da cocuk sevmem öyle ama bu bambaşka bir his benim bana ait bir uzvum gibi sanki benmişim gibi..
Alısıcaz bir şekilde erkek evlada da.. ne yapalım
Ay tövbestağfirullah. Şaka gibisiniz. Alışacağız artık derken insan evlatlık aldığı çocuğa bunu söylemez. Eşim de ben de deliler gibi kız bebek istiyorduk. Daha hamile kalmadan önce hep güzel güzel kız kıyafetleri alırdım ama doktor erkek olacağını söylediği andan itibaren aslan oğlumuz geliyor diye sevdik. Şu an doktor cinsiyette hata yaptığını kız olacağını söylese üzülürüm hatta bi tık. Düşünce yapınız çok absürt geldi bana

Ay tövbestağfirullah. Şaka gibisiniz. Alışacağız artık derken insan evlatlık aldığı çocuğa bunu söylemez. Eşim de ben de deliler gibi kız bebek istiyorduk. Daha hamile kalmadan önce hep güzel güzel kız kıyafetleri alırdım ama doktor erkek olacağını söylediği andan itibaren aslan oğlumuz geliyor diye sevdik. Şu an doktor cinsiyette hata yaptığını kız olacağını söylese üzülürüm hatta bi tık. Düşünce yapınız çok absürt geldi bana
Siz cabuk alistiniz diye herkes mecbur mu hemen kabullenip alismaya? Ne demek evlatlik aldigi cocuga bunu soylemez falan, asil siz saka gibisiniz 🤦🏼‍♀️ ben cok zor kabullenenlerdenim mesela, anlamanizi da beklemiyorum.

Muhtemelen cocuklari cok fazla sevip cocugunuzun olmasini cok istiyordunuz, bu yuzden bu kadar cabuk kabullendiniz. Bizim gibiler icin cocuk olmazsa olmaz bir sey degil. O yuzden olunca da istedigimizden olsun dedik

Empati kuramayacağınız duruma sırf insanları yargılamak için yorum yapmak zorunda değilsiniz.
Siz cabuk alistiniz diye herkes mecbur mu hemen kabullenip alismaya? Ne demek evlatlik aldigi cocuga bunu soylemez falan, asil siz saka gibisiniz 🤦🏼‍♀️ ben cok zor kabullenenlerdenim mesela, anlamanizi da beklemiyorum.

Muhtemelen cocuklari cok fazla sevip cocugunuzun olmasini cok istiyordunuz, bu yuzden bu kadar cabuk kabullendiniz. Bizim gibiler icin cocuk olmazsa olmaz bir sey degil. O yuzden olunca da istedigimizden olsun dedik
Arkadaşıma noktasına virgülüne katılıyorum. Eklenebilecek birşey yok hatta 👏🏼

Çok tatlısınız teşekkür ederim 🙏🏻 tabi doğunca herşey değişecek. Bunun bir ismi olduğunu bilmiyordum, demek ki bu bi vaka. Var yani bunlar uzaylı değilim burdaki arkadaşların verdiği tepkiye göre 😅 bazen diyorum acaba anne olmayı çok sevip, sonra gaza gelip bi tane daha yapar mıyım diye 😂 sonra diyorum aman kızım yok sen o değilsin. İptal iptal kurma o hayalleri. Dışardan davulun sesi hoş gelir, herkesin bi kapasitesi var, seni aşar 😅 Sağlıklı ve hayırlı bir evlat olsun bana yeter. Sizde sağlıkla büyütün yavrunuzu 🙏🏻
Yani psikoloji literatürüne girmiş mi bilmiyorum alanım değil, ama yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla çokça karşılaşılan bir durum ve genelde herkes yapıcı eleştiri yapıyor. Ben de çok gezindim oralarda zamanında. Sizin için tek temennim kısa sürede bu gerçekliğe alışmanız ve özellikle lohusalık zamanında bebekle olan bağınızın arasında bir düğüme yol açmaması. Ben doğurup göğsüme koyduklarında pek bir şey hissetmemiştim mesela ama sonra hızla bağlandım. Hatta diyorum bu kadar seveceğimi bilseydim hamileyken daha iyi bakardım sana diye, kilolarca yük taşımazdım. Bizim ülkede çocuk bebek bir tabu. Herkes insan, kimse de başkasıyla aynı düşünüp aynı hissetmek zorunda değil takılmayın. İkinciye doğum sonrası ilk sene yok asla diyorsunuz da 2 yaş gibi etrafta yenidoğan görünce doğurma perileri bi yokluyor 🥲 iyi dilekleriniz için ben de teşekkür ederim.

Yani psikoloji literatürüne girmiş mi bilmiyorum alanım değil, ama yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla çokça karşılaşılan bir durum ve genelde herkes yapıcı eleştiri yapıyor. Ben de çok gezindim oralarda zamanında. Sizin için tek temennim kısa sürede bu gerçekliğe alışmanız ve özellikle lohusalık zamanında bebekle olan bağınızın arasında bir düğüme yol açmaması. Ben doğurup göğsüme koyduklarında pek bir şey hissetmemiştim mesela ama sonra hızla bağlandım. Hatta diyorum bu kadar seveceğimi bilseydim hamileyken daha iyi bakardım sana diye, kilolarca yük taşımazdım. Bizim ülkede çocuk bebek bir tabu. Herkes insan, kimse de başkasıyla aynı düşünüp aynı hissetmek zorunda değil takılmayın. İkinciye doğum sonrası ilk sene yok asla diyorsunuz da 2 yaş gibi etrafta yenidoğan görünce doğurma perileri bi yokluyor 🥲 iyi dilekleriniz için ben de teşekkür ederim.
Sizin söyleminizden sonra bende ingilizce bir arama yaptım ve evet çeşitli bilgiler var okudum. Ayrıca cesaretlendirici bilgi akışı vardı ve okurken kendimi iyi hissettim o yüzden iyiki söylediniz 🙏🏻 evet çocuk bebek bir tabu bizde katılıyorum. Ne el bebek gül bebek büyüdüm ne aşırı sorumluluk yüklendim. Memur ailelerin çocukları olarak ellerinden ne geldiyse bize verdiler. Çorabımın yerini bile anneme sorardım. O yüzden anne olmak bile günümüz için önemli bir karar. Kişi gerçek gücü ve potansiyelini başına gelmeden anlayamıyor. Umarım mutlu, huzurlu, sağlıklı, hayırlı evlatlar büyütelim 🙏🏻😌

Hayır benim anlamadığım siz neye dayanarak kızınız olacağına inandınız? 😂

X