hem kararsizim.hem mutsuzum hem huzursuzum. disardan goruslere ihtiyacim var :(

Nisandan sonra artmaya basladi. Sosyal medyadaki yorumlarda nisandan onceydi.

O zaman tez vakitte konuşman gerek diğer hanımlar da yetim Olması elbet Üzücü ama nişanlısının vakit ayırmasıngerek hayatını kapsaması değil biraz empati yapın nişanlısınız bir heyecan ile yuvanızı kurma telaşındasınız ve nişanlınız sizden uzak davranıyor umrunda değil resmen eminim Çoktan cazgırlık yapılmış olurdunuz kafanızda tonlarca düşünce oluşurdu , Nişan Döneminde olsaydı bu durum yani yeni olsaydı o zaman dedikleriniz olabilirdi ağır bir durumdu erkek için ve kızda daha anlayışlı olurdu

Sosyal medya olayı nedir ben o kısmı görmedim pardon?
Ben yegenlerim.ve nissnlim foto cekip koyduk altinada yegeninden benimle ilgili cirkin ne bicim cikmissiniz salaksin manyaksin amca sana yaziklar olsun falan yazmis bende gorunce ozaman sekiz yasindaydi agladim uzuldum bu olayida unuttum hatta inaninki bu geceye kadar aklimda bile degildi bu sebepten dolayi beni onun yanindayken sevmemesi whatsappa falan ikimizin fotosunun koyulmamasi. Bende hep merak ediyodum ama ne diyip sorcam diye sormuyodumda neden resmimiz yok neden boyle davraniyosun diye simdi yasaidiimiz olayi hatirladim. Bu cocuga o olay yasandiginda benim amcasinin hayatinda olacagimi asilasaydi boyle seyler yasamicaktik tahminimce. Ama resmen itiliyorum. O babanedeykende nissnlimi ariyo amca nerdesin diye ods geliyorum isim var diyo benimle oldugunu soylemiyo resmen jeton simdi dustu bende cok aptalim bunu unutmayipta ilk olayda daha soylemeliydim sebebi bu konusmaliyiz diye. Bende nasil acicam diye.dusunuyorum konuyu onu kirmayayim yanlis anlasilmayayim diye. Bu konuyla acabilirmiyim peki nisanlima boyleyken boyle diye

Ne iyi kızsın.Yürrrüüüüüüüüüüüüüüüü yeğeninle hayırlı yollar öptüm bad boy der tekmeyi basardım.Senin gibi iyi insanlar var işte bu hayatta valla.Allah dağına göre kar veriyor.Tabiiki hep hayatında olucağını aşılasaydı ne o gün o olay yaşanırdı nede bugün bunlar. evet bu konuyla açabilirsin tabiiki daha ne olsun yahu.

Yeğeni nişanlınızın yanında ne sıklıkta kalıyor? Okula annesinin yanından mı yoksa babaannesinden mi gidip geliyor?
Sorulduysa kusura bakmayın, tüm yorumları okuyamadım.

aynen dedığiniz gibi o olaydan dolayı olmuş olabilir davranışları.uzun zamandır senle konuşmak istiyordum ama nasıl konuyu açıcam bilmiyordum falan diyerek konuya girin.hiç yeğenini katmadan bana uzaksın soğuk davranıyordun sonra bır dikkat ettim ki gül varken öyle oluyorsun .bende onu çok seviyorum tabiki senin için önemli ama başbaşa kalamıyoruz bana vakit ayırmıyorsun gibi sözler diyebilrsiniz.dikkatli konuşun çünkü sizi kıskanç ilan edip üstüne sizi suçlu çıkarabilir .hatta yine söylemezdim ama aklıma geldi o fotografın altına yorum yaptıktan sonra değiştin sen.benim hayatında olduğumu ona hissettir yoksa en güzel günlerimi mutsuz geçiriyor olacağım deyin.o demeden siz söyleyin ki kıskanclık degıl sen dengeyı kuramıyorsun diye .ilerde o kız büyür siz isteseniz de size gelmez ama olan sizin bu güzel geçirmeniz gereken günlere olur.

herşey bir yana
10 yaşındaki bir kız çocuğunun yanında, "sarılmak, öpüşmek istemek" ve bu olmuyor diye "bozulmak" nasıl bir zihniyettir?
bir gün Allah kısmet eder de "anne" olursanız, başka insanların sizin küçük çocuğunuzun yanında sarılıp-öpüşmesinin nasıl rahatsız edici birşey olduğunu anlarsınız (yani inşallah)...

Kucucuk cocuk iki sene once hakaret iceren yorumlarini bana aktarirken buyuktude simdi ssrilip operken guzel sozleri amca ve yenge arasinda duyuncami rahatsiz olacakmis? Sarilip opmek dedim kucagina otururup dudaklarina yapisiyorum demedim

Sarılmak ayıp bir şey mi? Bir insanı yanaklarından öpmek ayıp bir şey mi? Sevgiyi iyice saklayalım gizleyelim örtelim sıkı sıkı saralım. Maazallah çocuklar da öğrenir...

Çocuğum yok ve olsaydı yeğenlerimden fazla seveceğimi hiç sanmıyorum. Yani başkasından çocuğu varmış gibi sevmesine gerek yok. Yeğenler de pek ala kendi çocuğunuz gibi sevilebiliyor. Nişanlınız kendisini onun babası yerine koymuş. Baba eksikliği hissetmesin diye uğraşıyor. Çok da güzel yapıyor helal olsun. Onun yanında size arkadaş gibi davranması da normal. Napıcak küçük çocuğun yanında sizi öpüp koklayacak mı? Tek abartı gittiğiniz her yere onu da götürmek istemesi. Ama bubda çok sık olmuyorsa kıskançlığınıza son vermelisiniz.

Kaldigi sure boyunca benimleyken oldugunu bile soylemiyor tam olarak bu noktadayiz!!!

Kaldigi sure boyunca benimleyken oldugunu bile soylemiyor tam olarak bu noktadayiz!!!
Tamam bu kadarı biraz abartı olabilir ama nişanlınızla konuşursanız buna bir çözüm bulabileceğinizi düşünüyorum. Ben de seviyorum onu, ilgini devanlıyorum amcasın elbet baba şefkati göstereceksin ama bunu yaparken lütfen beni bir kenara atma diyebilirsiniz.

nisanlinda suç.dengeyi bulsa böyle hissetmezdin bence. Zor bir durum ufak bi ima ettiğinde yetim çocuğu amcasindan kıskanan vicdansız olacaksın. Ama daha çok ilgi beklediğini en azından soylemelisin,içine atarak çözemezsin çocuğa karşı doldurursun kendini boş yere o daha çocuk en az suçu olan kişi bu durumda.

Ayda bir kere gelir haftasonlari kalir. Yazlarida hep burda uc ay
Çocuğun sorumluluğunu almak istememeniz çok normal. Kaç kişi çocuklu biriyle evlenmek ister ki? Çocuğun sürekli (ya da uzun süreli) sizde kalıp sizin sorumluluğunuzda olmasını istememekte haklısınız. Ama evlendiğinizde de şuanki gibi ayda bir ya da yaz tatilinde ara sıra sizde kalacaksa buna anlayış gösterin lütfen.

Yeğen/torun her zaman çok kıymetli. Buna bir de yetimlik, ilgisiz ebeveyn vs eklendiğinde aileler bu çocuklar için daha çok şey yapmak istiyor. Çünkü en az sevgi kadar acıma hissi ve merhamet de giriyor devreye. Bu yüzden "benim de yeğenlerim var ama böyle değiliz" diye düşünmeyin. Çocuğu 3 ay kendinden uzak bir yere gönderdiğine göre büyük ihtimalle ilgisiz bir anne sözkonusu. O ilgisiz olmasa bile evlenip sonrasında başka çocuklar da yaptığı için nişanlınız ve ailesi zaten bu kızın üvey baba elinde ikinci planda tutulduğunu varsayıyordur. Bu kadar şımartmaları, her dediğini yapmaları da bu yüzden. Yani yeğeni olduğu için bir kat ilgileniyorsa, vefat eden ağabeyinin emaneti olduğu için bir kat daha ilgileniyor, çocuk ona garip, kimsesiz geldiğinden bir kat daha fazla ilgileniyor... Lütfen onu anlamaya çalışın.

Ayda bir görüşmek, yeğenle vakit geçirmek için çok sık bir zaman aralığı sayılmaz. Ayda sadece 2-3 gün bu duruma katlanamaz mısınız? Nişanlınız çocuğun yanında size sevgisini göstermiyor diye sizi sevmiyor değil ya. 7/24 öyle davranmayı versin ne eksilir?

Sizin gerçekten sinirinizi bozan nişanlınızın sürekli onunla ilgilenmesi mi? yoksa çocuğun şımarık tavırları, sizi kabullenememesi mi? Onları izlemek yerine birlikte güzel zaman geçirmeye çalışsanız? 3 kişi oynayabileceğiniz oyunlar bulsanız mesela. Bu sayede hem çocuk sizi daha çok benimseyip daha az üzebilir hem de nişanlınızın gözünde daha da büyümüş olursunuz.
Her ne kadar kendinizi doğru ifade etmeye çalışsanız da konuyu bu şekilde ele almanız malesef çocuğu kıskanıyor izlenimi veriyor. Bence bu konuda nişanlınızla konuşurken çok dikkatli olmalısınız. Yanlış anlaşılıp nişanlınızı hayal kırıklığına uğratabilirsiniz.

Bana daha çok çocuğun şımarıklığına katlanamıyorsunuz gibi geliyor. Ben olsam önce çocukla daha yakın olmayı başarır daha sonra da bu problemi çözmeye çalışırdım. Bunun için de empati ve merhametle yaklaşmak şart. Çocuğun her dediğinin yapılması, her yaptığına izin verilmesi çocuğu da mutlu etmeyecektir zaten. Doğruyu yanlışı ayırtedemeyen, kolay kolay arkadaş edinemeyen ve doyumsuz bir insan haline gelecek. Eminim nişanlınız da ailesi de böyle olsun istemez. Lütfen biraz daha empati yapın. Kendi ablanızın/ağabeyinizin çocuğunun bu durumda olduğunu düşünün ve öyle yaklaşın.

Bu kadar kolay olsa denilebilse ben zaten konu acip fikir almam burda. Nereden baslayacagimi nasil girip nasil bitirecegimi bilemiyorum. Yada ben son kez ucumuz bir aradayken nisanlima daha samimi davranip elini tutup sarilsam bu tutumu gozlemleyip mi konuyu acsam bunu bilemedim. En azindan itirazda eder abartiyosun derse bu bulusmayi tepkilerinizi olcup dogru karari vermek icin ben oyle davrandim ve hakliymisim da diyebilmeliyim. Yoksa yok oyle sana oyle gelmistir derse en azindan iki kere gozlemledigimi soyleyebilmeliyim.

Bunu da yaptim elbette. Ama firsat birakmiyor. Ne o yegenini birakiyor nr de yegeni bizi her dk bizimle. Arabaya bincem nisanlim.yanims geliyo buda kostur kostur arkasindan bana bakmaya gecirmeye merakindan degil her dk bizimle olsun diye cok sevip merakli olssydi agzina gelenleri sosyal medyadan sayip dokmezdi sonucta bunu kullanabilen cocuk zekidir. Iki senede beni sevdiginide dusunmuyorum seviyormus taklidi her dk her dk bezdirici surekli pesimizde anlatamadigim bu. Tatile gidecek olsak amca.benide gotur yemek yicez disarda amca bende anlatabiliyomuyum??

Çocuk gittikten sonra seninle bir konuyu konuşmak istiyorum diye açın konuyu. Daha yolun başındayken içinizdekileri dökemezseniz, iletişim kuramazsanız ilerde daha buyuk sıkıntılar olur. İllaha konuyu açmak için uygun birvdurum beklemeyin. İlk boş vaktinizde konuyu açın derim ben.

Şuan çocuğa kin güttüğünüzü düşünüyorum. Çocuk bu muhtemelen de psikolojisi bozuk bir çocuk.

Cocuk bunlara zaten bayildigindan degil. Simdiki babaligi daha mutasip aile oje ruj mini etek falan yok. Bunlarda zir aciklar burda mayolar aliniyo ojeler rujlar ganimet.gibi aliniyo sonra da babaligi ananesine laf soluyomus dogal olarak cocuk degisti diye bunlards adsmi her.ne kadar kabul etmek istemeselerde artik onun annesi biriyle evli ve onun himayesinde cocuk. Babane amca dede dayi vs ikinci koruma. Bu problem beni ilgilendirmez ben nisanlimin bana olan tutumuna bakiyorum sorunuds dolayli da olsa bu olarak goruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…