- 29 Haziran 2015
- 56
- 16
- 37
-
- Konu Sahibi kimseyoksaaallahvar
Diger yorumlarida okuyup oyle karar verirseniz olayin kizma ve kirilma raddelerini coktan astigini anlayabilirdiniz tabi bu da bi cozum onerisi tesekkurlerHakli degilsiniz..yigeninin yaninda sizi şap şup opmesi gerekmiyor..aşkım, bal böcüğüm , elmalı turtam demesi gerekmiyor..hani demissiniz ya onun yaninda sarilip opmuyo, basbasayken hitap ettigi sifatlari kullanmiyo, zaten ahlaka uyan da bu bence.. onun yaninda aşklaşmak niye istiyorsunuz ki ? Anlam veremedim..nisanlinizi kiskanmak istiyorsunuz da kiskanacak kimseyi bulamamissiniz bu kizcagiza sarmissiniz gibi geldi bana..
Sahip cikilacak bir durum goremiyorum sahip cikmasi gerekn bi canli 'anne'si zatrm var o da bi yuva kurmus bunun cefa kisminda ben yer aliyorum uc ay cocugunun ananede babanede kalmasina goz yumup sonradan yaptigi cocuklarla zevki sefa icinde geciren bir 'anne' bunun bilincinde degilse yenge olarak ben dis kapinin mandali bile degilim. Beni ilgilendiren nisanlimla aramin bu denli bozulmasi. Allah tabikide oksuz ve yetimlere yardim etsin bende cocugun sacma sapan hareketlerine goz yumuyorum kasimi karartip sevmedigimi gostermiyorum elbette. Okursaniz anlarsinizBiseyler yazdim geri sildim...
bazen ya ölürsem kizim ne yapar diyorum, sonra kardeslerimiz var sahip cikarlar diye rahatlatiyorum kendimi... ama iste bi de sizin gibiler var, o yuzden hicbir cocuk annesiz ya da babasiz kalmasin, tek dilegim bu...
Sarılmak ayıp bir şey mi? Bir insanı yanaklarından öpmek ayıp bir şey mi? Sevgiyi iyice saklayalım gizleyelim örtelim sıkı sıkı saralım. Maazallah çocuklar da öğrenir...
Nisanlim bu cocuk yanindayken degil sarilmak hosgeldin derken bile ben yanasmasam karsidan diyecek durumda. Yanima bile oturmuyor balkonda salonda cafe v.s yerlerde bilmem anlatabildim mi????arkadaşım, öncelikle şunu vurgulayayım, genel değil, konulara göre yorumlar yapıyorum
bu konuda da "bana arkadaşmışız gibi davranıyor, sarılmıyor, öpmüyor" cümlesindeki "sarılmak öpmek" bana yanak yanağa öpüşmek gibi gelmedi. yanak yanağa öpüşmek arkadaşça birşey değil midir? ben o yorumu yaptığım ana kadarki okuduklarımdan (ki gerisini de okumadım zaten) beklentinin yüksek olduğunu algıladım!
öte yandan hem bu konu için hem genel olarak, "ayıp" yanlış kelimedir
sarılmak - öpüşmek - sevişmek - cinsellik - sex vs bunlar "ayıp" değildir
doğru kelime "özel"
sarılmak - öpüşmek - sevişmek - cinsellik - sex vs bunlar "özel" şeylerdir
(3 yaşındaki çocuklara bile "ayıp" yerine "özel" kelimesi aşılanmalıdır)
"iki kişilik özel şeyler"
bana ister örümcek kafalı deyin, ister çağdışı deyin ne derseniz deyin, bana göre bu anlamda "özel şeyler" her yerde ve herkesle yaşanmamalı, "özel" olan insanlarla, "özel olan yerlerde", "özel anlarda" yaşanmalı
yeri gelir, bir arabanın için bile özel bir yerdir! fakat 2 kişiliktir!
biz 4 kişilik bir aileyiz
9 ve 3 yaşında çocuklarımız var
eşimle, onların yanında sarılırız da, şakalaşırız da, dudaklarımıza 1 sn'lik buse de kondururuz
ama evet, çocuklarımın önünde vıcık vıcık sarılıp öpüşülmesini istemem, hele ki halka açık mekanlarda
çünkü bu olay çocuklara "herşeyi, her yerde, herkesin önünde yaşayabilirsin" mesajı verir, ben çocuklarımın 10 yaşında bu mesajı almasını istemem
bana göre "sarılıp-öpüşememek" , "sevgiyi saklamak gizlemek, örtmek,sıkı sıkı saklamak" olarak adlandırılırsa, "sevgi" kelimesinin içi boşaltılmış olur
sevgi bu kadar yüzeysel ve sadece fiziksel birşey değildir
siz 10 yaşındaki çocuğun karşısında, benim bu konudan anladığım manada sarılıp-öpüşürseniz, çocuk bunu sevgi değil fiziksel aktivite olarak algılar
10 yaşındaki çocuğa sevgiyi öğretmenin 10'larca, 100'lerce yolu var ve henüz, yaşları itibariyle karşılarında öpüşmek bunlardan biri değil
mesela yolda gördüğü yaralı hayvanı alıp veterine götürmeyi, kendisine verilen hediyeleri beğenmese bile teşekkür etmeyi, çok sevdiği şeyin son lokmasını kardeşiyle paylaşırsa bunun kötü olmadığını, hayatı sevmeyi, olayların olumlu yanlarını görmeyi, benci ve bencil olmamayı vb. vb. vb. vb. öğretmek de sevgiyi öğretmektir.
bu demek değildir ki çocuklara öpüşmeyi-cinsel ilişkiyi öğretmeyelim
bunları 4 yaşından itibaren çocuklara (anlayabilecekleri boyutlarda) anlatmalı, öğretmeliyiz, bunların "özel" olduğunu, sevgiyle başladığını anlatarak, öğreterek (bu konuda bir sürü mesajım var, dilerseniz açıp okursunuz, burada tekrar yazmayacağım)
E tamam ben de bunu savunuyorum. Sizin eşinizle çocuklarınızın önünde yapmayı uygun gördüklerinizi uygun ve hatta gerekli, ötesini toplum içinde uygunsuz buluyorum. Ama konu sahibi zaten çok dar bir çerçevede bile sevgi ifadesinden yoksun olduğundan bahsediyor. Yani elini tutmak, sahiplenmek vesaire...arkadaşım, öncelikle şunu vurgulayayım, genel değil, konulara göre yorumlar yapıyorum
bu konuda da "bana arkadaşmışız gibi davranıyor, sarılmıyor, öpmüyor" cümlesindeki "sarılmak öpmek" bana yanak yanağa öpüşmek gibi gelmedi. yanak yanağa öpüşmek arkadaşça birşey değil midir? ben o yorumu yaptığım ana kadarki okuduklarımdan (ki gerisini de okumadım zaten) beklentinin yüksek olduğunu algıladım!
öte yandan hem bu konu için hem genel olarak, "ayıp" yanlış kelimedir
sarılmak - öpüşmek - sevişmek - cinsellik - sex vs bunlar "ayıp" değildir
doğru kelime "özel"
sarılmak - öpüşmek - sevişmek - cinsellik - sex vs bunlar "özel" şeylerdir
(3 yaşındaki çocuklara bile "ayıp" yerine "özel" kelimesi aşılanmalıdır)
"iki kişilik özel şeyler"
bana ister örümcek kafalı deyin, ister çağdışı deyin ne derseniz deyin, bana göre bu anlamda "özel şeyler" her yerde ve herkesle yaşanmamalı, "özel" olan insanlarla, "özel olan yerlerde", "özel anlarda" yaşanmalı
yeri gelir, bir arabanın için bile özel bir yerdir! fakat 2 kişiliktir!
biz 4 kişilik bir aileyiz
9 ve 3 yaşında çocuklarımız var
eşimle, onların yanında sarılırız da, şakalaşırız da, dudaklarımıza 1 sn'lik buse de kondururuz
ama evet, çocuklarımın önünde vıcık vıcık sarılıp öpüşülmesini istemem, hele ki halka açık mekanlarda
çünkü bu olay çocuklara "herşeyi, her yerde, herkesin önünde yaşayabilirsin" mesajı verir, ben çocuklarımın 10 yaşında bu mesajı almasını istemem
bana göre "sarılıp-öpüşememek" , "sevgiyi saklamak gizlemek, örtmek,sıkı sıkı saklamak" olarak adlandırılırsa, "sevgi" kelimesinin içi boşaltılmış olur
sevgi bu kadar yüzeysel ve sadece fiziksel birşey değildir
siz 10 yaşındaki çocuğun karşısında, benim bu konudan anladığım manada sarılıp-öpüşürseniz, çocuk bunu sevgi değil fiziksel aktivite olarak algılar
10 yaşındaki çocuğa sevgiyi öğretmenin 10'larca, 100'lerce yolu var ve henüz, yaşları itibariyle karşılarında öpüşmek bunlardan biri değil
mesela yolda gördüğü yaralı hayvanı alıp veterine götürmeyi, kendisine verilen hediyeleri beğenmese bile teşekkür etmeyi, çok sevdiği şeyin son lokmasını kardeşiyle paylaşırsa bunun kötü olmadığını, hayatı sevmeyi, olayların olumlu yanlarını görmeyi, benci ve bencil olmamayı vb. vb. vb. vb. öğretmek de sevgiyi öğretmektir.
bu demek değildir ki çocuklara öpüşmeyi-cinsel ilişkiyi öğretmeyelim
bunları 4 yaşından itibaren çocuklara (anlayabilecekleri boyutlarda) anlatmalı, öğretmeliyiz, bunların "özel" olduğunu, sevgiyle başladığını anlatarak, öğreterek (bu konuda bir sürü mesajım var, dilerseniz açıp okursunuz, burada tekrar yazmayacağım)
Nisanlim bu cocuk yanindayken degil sarilmak hosgeldin derken bile ben yanasmasam karsidan diyecek durumda. Yanima bile oturmuyor balkonda salonda cafe v.s yerlerde bilmem anlatabildim mi????
Konusmayi bi dusunuyorum bi dusunmuyorum gercekten cok kararsizim. Konusursam dusecegim pozisyonu dusunuyorum konusmasamda malum ortada hersey. Bugunden beri telefon ustune telefon geliyor ama yinr boylr olacagini bildikten sonra insanin icine sinmiyor yasayan bilirÇok takılmışsın bu böylede gider emin ol vazgeçemezsin bi gün patlak verir.
Hakliligim haksizligim suan burda yorum yapanlar ve ben biliyorum nisanlim yads cocuk degil. Bu yuzden bi akil almak cozum onerilerini cogaltmak uygun olani secmek icin konu actim. Dunku adam nerde bugunku adam nerdeeee. Yegen geliyor ben gidiyorum hala anlatamadim. Sarilmayi opmeyi elele oturmayi kayinvalidem kendi annem babam varkende utanmam sonucta yzuukleri ne icin taktik ayrica neden kotu etkilenecek bu konudan cocuklar. Dudak boyutuna gecen seylerden bahsetmiyoruz zaten sadece olmasi gereken ama olamayan samimiyet ve temasarkadaşım şu anda anlattın da
ben ilk yazdıklarından böyle algılamadım ve algıladığım şekilde yorum yaptım
şu anda da, benim o yorumuma gelen bir cevabı yanıtladım
durumuna ise yorum yapmak istemiyorum çünkü bence, bazı noktalarda haklıyken bazı noktalarda öyle haksızsın ki, haksızlıkların haklılıklarını örtüyor bence...
E tamam ben de bunu savunuyorum. Sizin eşinizle çocuklarınızın önünde yapmayı uygun gördüklerinizi uygun ve hatta gerekli, ötesini toplum içinde uygunsuz buluyorum. Ama konu sahibi zaten çok dar bir çerçevede bile sevgi ifadesinden yoksun olduğundan bahsediyor. Yani elini tutmak, sahiplenmek vesaire...
Eşiniz çocuklarınızın yanında size asker arkadaşıymış gibi davransa, sizinle olduğunu çocuktan gizlese filan tuhaf olurdu, değil mi? Konu sahibinin derdi de o.
Adam bunu bilincli yapa yapa kalbimi kirdi bilincsiz olsa gozlerine bakislarimdan anlardi seviyoruz ya birbirimizi evlenecek kadar. Sanirim konusmak en guzeligerekli seyleri soyledik ama etkisi olmamıs galiba hala care arıyorsunuz yapılacaklar belli
Soyadini bile degistirtmemisler. Gerci banane benim sorunum bambaskavalla baya duskun
buyuyunce onla evlensin bari :)))
valla baya duskun
Siz bır kadın hatta ınsan olamassınızvalla baya duskun