- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
-
- Konu Sahibi kimseyoksaaallahvar
Seviyorum fakat iyice uzaklasmaya basladim. Onun yanindaykende seviyorum daha ne kadar insiyatif gostermem gerekli. Hep uclumu takilacagizNiye gizli gizli trip atıyorsunuz ki? Açıkça söyleyin. "Yeğenini ben de çok seviyorum benimsa neden hiç baş başa kalmıyoruz?" diyin ve yeğeniyle birlikteyken onu nişanlınız kadar sahiplenin, bunu görsün.
Siz o çocuğu kabullenemeyeceksiniz, nişanlınızın ona ilgisini hep fazla bulup, kendinizle kıyasa sokacaksınız gibi geliyor. annesi düşünmüyorsa ben niye düşüneyim şeklinde yaklaşıyorsunuz konuya, annelerin hepsi çok düşünüyor olsaydı yetimhaneler bebeklerle çocuklarla dolmazdı. Düşünen bir amcası var işte. Bu o çocuğun şansı. Neyse Allah kolaylık versin hepinize..Buna gore hareket ettikcede haddini asan yerlere geliyo konu. Emin olun denedim. Bi annesi var ve o bi aile kurmus ikide cocuk yapmis.bu konu bi kez daha acildi ve dedigi laf aynen suydu gul biraz daha buyusun biraz babanede kalir biraz bizde. Ben kendi cocuklarimla ilgilenmem gerekirken onun sorumlulugunu alabilmem mumkunmu kim ister. Annesi varken bir babasi varken. Onuda denedigimde sonuc bu oldu birdahada actirmadim konusunu
Daha onceleride benim yegenlerimle nisanlim.bi foto cekip sosyal medyaya koymustuk. Altina bana yazmadigi kalmamis cocugun cirkin ne bicim salak manyak biseyler. Oyuzden mi boyle davraniyor. Evlendigimizdede o etkilenmesin diye ayri mi uyuyalim. Bu konu buraya geliyor konusmalimiyim konusmamalimiyim.Sevsin yiğenınıde göstermelıkmiş gibi sanki hem nişanlısıyla buluşma yapıyorsa yigenin ne işi var? Bence hoş değil sızınle olacağı yer ayrı yiğenı ıle olacağı yer ayrı zamanda olmalı dıye düşünüyorum ben
d Bana gorede ona artik amcasininda kendi annesinin bir hayati oldugu gibi amcasininda bi hayati olacagini ama onu her zaman sevip sayacagini gostermesi gerekirken sanki biz hep boyle kalacagiz tum ilgi ona gosterilecek duygusunu asiladi cocukta ona inanmis oyle hissetmeye devam edecek. Ben ne yapicam allahim yakonu sahibi, size sonuna kadar hak veriyorum.nasıl da acımasızca yazmışlar 10 yaşındaki bir yetimimi kıskanıyorsun diye. ben de onlara yuh diyorum. herkes sevgi kelebeği burada, başlarına gelse sarıp sarmalayacaklar sanki küçüğü.
Allah yardım etsin, Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın. Nİşanlınız da amcası olarak kendi çapında kol kanat germeye çalışıyor belli. aAma ortada bir de siz ikinizin hayatı var. bunu göz ardı ederek yapamaz yeğenine sahiplenmeyi. Nişanlılık zamanları en tatlı zamanlar. Yeğeni varken sizi görmezden gelip unutuyorsa; aradaki dengeyi kuramıyorsa, evlendikten sonra çok daha büyük problemler bekliyor sizi. o çocuğa acırsınız, sevgi şefkat merhamet gösteririsiniz ama daha fazla sorumluluğunu kabul etmek istememeniz çok normal. amcası bu kadar sahiplenici olup ilerde de evine almaktan falan bahsediyorsa zaten direkt çocuklu bir adamla evlenmeyi kabul ediyorsunuz demek. buna da kimsenin kolay kolay yanaşacağını sanmıyorum. bakmayın öyle klavye başında "ay inanmıyorum nasıl kıskanırsın küçücük yetimi" vs..yazması çok kolay. başa gelmeden bilinmez bazı şeyler.
canınızı cok sıkmadan bu durumu cok ciddi bir biçimde nişanlınızla konuşup kafasındakileri öğrenmeye çalışın.
dediğim gibi üstünü kapatıp sorun yokmuş gibi davranırsanız evlendikten sonra çok daha ciddi durumlara hazırrlıklı olun.
nişanlılık dönemi tanıma dönemi. ve annesinin bile kendi hayatına baktığı bi çocuğun sorumluluğunu almak size düşmedi.
anlaşamazsanız da herkes kendi yoluna bakar bu kadar basit.
bu arada eklemeliyim ki hediye alma konusunda falan çok hödükçe davranmış. belli ki her kadın gibi özen gösterilmek, düşünülmek istiyorsunuz. bunu da içinize atmak yerine açık açık konuşun bence. nişanlılıkta bu kadar umursamaz davranması gelecekteki koca haliyle tavırlarının sinyalini veriyor.
Benim çok da içime sinmedi açıkçası bu ilişki biçimi.
sevgiler...
Surekli her gorustugumuzde sosyal medya olayini unutturmak icin ssnirim beni arattiriyo cocuga. Hsdi siz ozlem giderin diyo ozlem giderdiniz mi diyo. Ben neden ozlem duyayim sadece esimin yegeni diye sevebilirim. Yetim diye ilgilenirim. Konusabilmeyi dusunuyorum insallah farkli sonuclat dogmadan duzgunce anlatabilirim derdimiKesinlikle dengeyi kurması gerektiğini düşünenlerdenim.Aksi halde tedavi görmesi gerektiğini.Yukarıda bi kaç aaa yuuuhhh yeğeninimii kıskanıyooooooonnyorumlarını gördüm ve sadece güldüm.Kendi kocaları aynı şeyi yapsa ay yüzüme hiç bakmaz benimle konuşmaz bile heryerede onu getirir hatta bazen bana baktırır çocuğu ama olsun diyecekler sanki.Sahtelik ha sahtelik yıkılıyor ortalık faketen resmen.Kimse demiyor çocukla ilgilenmesin bilmemne yapmasın ama çocuğu görünce nişanlısını yok sayıcak kadar acısı varsa tedavi olsun sonuçta ikisinin birbiriyle ne ortak yönü varki? Ne alaka nişanlı nerde 10 yaşında yeğen nerde yani ortak bi noktaları yok anlamında söylüyorum bu yüzden iki taraftan birinin yok sayılması çok saçma.Nişanlı için yeğeni yok saysa onun içinde aynı yorumları yapardım.Mantık ucmuş burda sanırsam oruçtan.Olur olur insanlık hali.
Bence siz bu konuyu güzelce konuşun kendisiyle.Yarar var diye düşünüyorum.Yeğenini yine getirsin bak bilmemkim ablanda burdaa amanda amaaan ikinizide çok seviyoruuuum sende ablanı seviyomusuuuuun hanimişte hanimiiiş varken,bu türlüsü tedavilik bence.Şaşkınım.
2007de vefat etmisUzun zaman geçmiş sanırım üzerinden.Allah rahmet eylesin.
Neden onun yanındayken size böyle uzak davrandığını sorabilirsiniz kendisine .
Sanırım kendisini babası yerine koydu ölümünden sonra, kıyamıyor.
hemen nişanlınla konuş bence. gerçekten çok kötü bi durum. ben de 12 yaşımda yetim kaldım. amcamlarla karşılıklı otururduk pek öyle ilgili falan değillerdi. çok mu eksik büyüdüm yani. yoooo. abartmasın kimse yetimliği. tamam ilgi sevgi alaka gösterilsin de abartıya da hiiiç gerek yokBana gore
d Bana gorede ona artik amcasininda kendi annesinin bir hayati oldugu gibi amcasininda bi hayati olacagini ama onu her zaman sevip sayacagini gostermesi gerekirken sanki biz hep boyle kalacagiz tum ilgi ona gosterilecek duygusunu asiladi cocukta ona inanmis oyle hissetmeye devam edecek. Ben ne yapicam allahim ya
Surekli her gorustugumuzde sosyal medya olayini unutturmak icin ssnirim beni arattiriyo cocuga. Hsdi siz ozlem giderin diyo ozlem giderdiniz mi diyo. Ben neden ozlem duyayim sadece esimin yegeni diye sevebilirim. Yetim diye ilgilenirim. Konusabilmeyi dusunuyorum insallah farkli sonuclat dogmadan duzgunce anlatabilirim derdimi