hem kararsizim.hem mutsuzum hem huzursuzum. disardan goruslere ihtiyacim var :(

Çocuk gittikten sonra seninle bir konuyu konuşmak istiyorum diye açın konuyu. Daha yolun başındayken içinizdekileri dökemezseniz, iletişim kuramazsanız ilerde daha buyuk sıkıntılar olur. İllaha konuyu açmak için uygun birvdurum beklemeyin. İlk boş vaktinizde konuyu açın derim ben.
Zaten acicam giris gelisme ve en onemlisi sonuc bolumunu yanlis anlamadsn tasarlamam gerek. Ben a demek isterken o z anlamasin diye

Şuan çocuğa kin güttüğünüzü düşünüyorum. Çocuk bu muhtemelen de psikolojisi bozuk bir çocuk.
Bende psikolog degilim zaten. Nisanlima uzuldugumu ve bizi yipratacagini dusundugum konuyu dogru yerden acma ve kapama olayini dusunuyorum. Zaten eza cektirmiyorum cocuga merak etmeyinonca hakaretin ustune ihi davraniyorum halen

Bu yeğenin bir annesi yok mu? Tabi ki yetim bir çocuk ve eşinize düşkün olabilir,hatta siz de yakın davranıp hediyeler alıp gönlünü alabilirsiniz,insani vazife neticede.Ama nişanlınız sizinle yeğeni arasında dengeyi kurmalı ve size değer verdiğini hissettirmeli...Belki de çocuğu mutlu etme isteği ağır bastığından sizi ihmal ettiğinin farkında değil.Bu durumu pek tabi konuşabilirsiniz nişalınızla.Ama asla yeğenini kötülemeden ve ortamı germeden,tatlı dille daha fazla ilgi beklediğinizi,yeğenini sizin de sevdiğinizi ama değer verdiğini hissettirmediğinde duygularınızın incindiğinden bahsedebilirsiniz.Bu arada Allah hiç bir çocuğu ane babasız bırakmasın,o küçük kıza da arada hediyeler alıp,sinemaya dışarı vs götürerek onunda sevgisini kazanabilirsiniz,bu em insani olarak çok yerinde olur,hem de nişanlınızın takdirini kazanırsınız.Sevgiler...

Burdaki tek sorun senin o çocuktan nefret etmen....
Yaptığı hersey sana bu yüzden batıyor...Çocuklar çok zeki hele ki simdikiler.senin nefretinin farkında ve tepki olarak amcasini sana bırakmıyor...

Bu yeğenin bir annesi yok mu? Tabi ki yetim bir çocuk ve eşinize düşkün olabilir,hatta siz de yakın davranıp hediyeler alıp gönlünü alabilirsiniz,insani vazife neticede.Ama nişanlınız sizinle yeğeni arasında dengeyi kurmalı ve size değer verdiğini hissettirmeli...Belki de çocuğu mutlu etme isteği ağır bastığından sizi ihmal ettiğinin farkında değil.Bu durumu pek tabi konuşabilirsiniz nişalınızla.Ama asla yeğenini kötülemeden ve ortamı germeden,tatlı dille daha fazla ilgi beklediğinizi,yeğenini sizin de sevdiğinizi ama değer verdiğini hissettirmediğinde duygularınızın incindiğinden bahsedebilirsiniz.Bu arada Allah hiç bir çocuğu ane babasız bırakmasın,o küçük kıza da arada hediyeler alıp,sinemaya dışarı vs götürerek onunda sevgisini kazanabilirsiniz,bu em insani olarak çok yerinde olur,hem de nişanlınızın takdirini kazanırsınız.Sevgiler...
Hepsini yaptiiiiiiiiiiim!! Zaten. Problem nisanlim

Nişanlınız çok merhametli biri yiğeni ile çok ilgileniyor aferin ona ama sende haklısın sonuçta Onun eveleneceği kişisin sen seni böyle ihmal etmemesi lazım..

Arkadaslar gercekten fikirlerinize ihtiyacim var. Nisanlimim abisi vefat etmis ondan bi yegeni var. On yasinda bi kizi. Yaz tatili.oldugundan simdi bi anane bi babane geziyor. Bende yetim cocuk diye asla kalbini.kirmam onaylamadigim konularda olsa bile hayir demem severim basini oksarim. Oda beni cok sever her geldiginde arar illaki. Ama nisanlim sanki daha once evlenmiste bu kiz cocuguda onunmus gibi davraniyor. Burda anane babane derken cocugun her istedigi yapiliyor. Benimkide rol model olarak babaligi almis uzerine beni bile unutuyor. Haftasonu oturacagimiz eve ihtiyaclar tamirat icin gidecektik bir hafta oncesinden konustuk cumartesi olmus konusu bile acilmadi bugun pazar yine acilmadi bende sesimi cikarmadim yegeni var diye onunda isine geldi saniyorumki. Bu cocugun yanindayken bana kesinlikle yakin davranmiyor hatta arkadasmisiz gibi asla sarilmaz opmez guzel seyler soylemez. Normalde kullandigi sifatlari bile bana kullanmaz ona soyler fistigim hayatim bitanem falan. Ben oyle salak gibi kaliyorum ve uzuluyorum. Cocuk onlarda kalirken misal iki gunmukalacak telefon etmez etse bile asla nisanliymisiz gibi konusmaz napiyosun nerdesin falan filan. Bende bozuluyorum ister istemez cocuktan soguyorum. Hayir yani beni kiskanacak diyemi boyle davraniyor kestiremiyorum. Herseyin icine dahil etmeyr calisiyo onuda. Mesela bu cumartesi cikalim mi diyorum gul gelecek onuda aliriz diyo. Iftar yapalim mi diyorum gulude goturelim diyo. Basbasa kalamiyoruz. O varkende sanki bende yakin bi arkadasiymisim gibi hissediyorum. Ben mi kiskaniyorum haksizmiyim haklimiyim cozemedim. Nisanlandik.bir igne bile almadi adam bizim.icin daha cok var diyip duruyo ama cocuk bisey istese aninda ortaya doker herseyini. Gecenlerdede bacagimdan bi operasyon gecirdim adam cicek bile yollamadi. Bayram gelecek diye hediyesini bile simdiden aldim bizde adettir diye hos adet olmasada alirdim ama bundan tik yok. :KK43: cok kirginim cok mutsuzum bu konu icimi yedi bitirdi. Biraz uzun oldu ama yasayan biri varsa bu tur seyleri fikirlerinizi merak ediyorum

üzüldüm senin adına insalalh ilerde bizde kalsın temelli demez çocuga acıyı hissettirmemeye calısıyroda olaibilr açıkca konus üzüntünü dile getirmelisin bence krıldıgın noktaları

o cocuk onlara abisinin emaneti elbette onu koruyup kollayacak. birde uvey babasi varmis. hic nisanlinizin acisindan dusunuyormusunuz olaylari konustunuzmu bu konular hakkinda. bu sekilde dusunmeniz gic hos degil. resmen kiskanclik yapiyorsunuz.

Bence haklısın.insan kendi çocuğuna bile kurallar koymalı disipline etmeli,sevgi öğretmeli karşılıklı.bence nişanlınla açık açık konuş

canımcım, kendini böyle doldurmamanı tavsiye ederim öncelikle. yetim bakmak büyük sevap bu bir kenarda durmalı zaten. ne mutlu nişanlın sahip çıkıyor. Vicdan ve merhamet sahibi demek ki. eğer bir yola çıkacaksan nişanlınla etrafındaki herkesi de sevmeye çalışman gerekiyor mecburen. yoksa hayat bu iç çekişmelerle içinden çıkılmaz oluyor bilesin .
nişanlın yeğeni yanında mı sadece sana daha resmi yoksa diğer insanlar yanında da mı böyle?
babalık görevi üstlenmiş dediğin gibi, ama bunu sana zararı değil faydası olur aslında, hem diyorsun ki beni çok seviyor, size yardımcı birileri daha olmuş olur ne güzel. bence senin çok sahip çıkmadığını nişanlın anlayıp, o yüzden senin yanında mesafeli duruyor olabilir. ve aslına bakarsan herkesin yanında özel lakapların kullanılmasını ben de pek sevmem. işte burada nişanlının sadece yeğeni yanında mı sana böyle hitap etmiyor yoksa herkes yanındayken de mi aynı sorusunun cevabı önemli.
ben de sevdiğim insanı pek paylaşmak istemem ama, bu bir çocuk olmaz herhalde. kolay pürüssüz bir durum değil seninki ama zor bir kayınvalide vs ile uğraşmaktan daha kolay görünüyor, nihayetinde çocuk ve istediğin gibi şekillendirebilirsin. nişanlını böyle bir seçime sokma durumu yaratmamaya çalışman lazım. herkesin ilişkisinde emin ol var benzer sıkıntılar.Allah kolaylıklar versin.

Son düzenleme:
canımcım, kendini böyle doldurmamanı tavsiye ederim öncelikle. yetim bakmak büyük sevap bu bir kenarda durmalı zaten. ne mutlu nişanlın sahip çıkıyor. Vicdan ve merhamet sahibi demek ki. eğer bir yola çıkacaksan nişanlınla etrafındaki herkesi de sevmeye çalışman gerekiyor mecburen. yoksa hayat bu iç çekişmelerle içinden çıkılmaz oluyor bilesin .
nişanlın yeğeni yanında mı sadece sana daha resmi yoksa diğer insanlar yanında da mı böyle?
babalık görevi üstlenmiş dediğin gibi, ama bunu sana zararı değil faydası olur aslında, hem diyorsun ki beni çok seviyor, size yardımcı birileri daha olmuş olur ne güzel. bence senin çok sahip çıkmadığını nişanlın anlayıp, o yüzden senin yanında mesafeli duruyor olabilir. ve aslına bakarsan herkesin yanında özel lakapların kullanılmasını ben de pek sevmem. işte burada nişanlının sadece yeğeni yanında mı sana böyle hitap etmiyor yoksa herkes yanındayken de mi aynı sorusunun cevabı önemli.
ben de sevdiğim insanı pek paylaşmak istemem ama, bu bir çocuk olmaz herhalde. kolay pürüssüz bir durum değil seninki ama zor bir kayınvalide vs ile uğraşmaktan daha kolay görünüyor, nihayetinde çocuk ve istediğin gibi şekillendirebilirsin. nişanlını böyle bir seçime sokma durumu yaratmamaya çalışman lazım. herkesin ilişkisinde emin ol var benzer sıkıntılar.Allah kolaylıklar versin.
Sadece yegeninin yaninda bu boyle. Okuduysaniz sosyal medyadaki yorumlardan dolayi boyle oldugunu dusunuyorum. Dun aksam akrabalarina iftara davetlilerdi ve beni biz geldik biz gittik diye bile aramadi muhtemelen yegenide ordadir diye. Gecen 12.30a kadar aramamisti sadece burasi cok kalabalik yazmis. Haber verme sekli bu tuvalete gider yine konusurdum ben kalabalik bi bahane olmamaliydi olaylara takilma bana odaklan diyor sinirden kendimi yedim bitirdim agladim gozlerimde balon gibi oldu. Sonradan bunlar normalmis gibi nasil davranabilirim anlayamiyorum :KK43:

Arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Cocugu kıskanıyorsun, sen de sev nisanlının gozune gir vs diyenlere de inanamaadım dogrusu...Cunku sen bunları denedigini ve ise yaramadıgını soylemişsin zaten...
Senin o cocugu kiskandigini dusunmedim, sadece normal olmayan davranıslara karsı dogal tepkiler veriyorsun.
Birincisi nişanlın akraba iftarına gidiyor, seni çağrımadığı gibi sana dogruduzgun de ne haber veriyor ne arıyor ne soruyor sadece burası kalabalık yazıyor....Sadece bu olaya bakarak bile nişanlının senin için doğru insan oldugundan suphe ettim.
Sen kimsenin yegenin cocugun gibi sahiplenmek zorunda değilsin bi kere...Tamam seversin arada gelir gider ama herdakka sizle olması cok yanlış zaten. Bi de anlamadıgım heryere sizle geliyormus peki sizin her planınızdan onun nasıl haberi oluyor ya...Bir de sey demissin, ctesi gunu cıkacaktık hic tık cıkmadı ben de sormadım...İyi yapmıssınız o dusunmuyorsa aklına bile gelmiyorsa gercekten siz de bosverin...Bakın bence bu sadece yegen meselesi değil, adamın hevesi ve istegi yok gibi geldi....Ne demek hicbir hediye almamış size daha...

Size tavsiyem sudur, kendinizi tamamen geri cekin. Aramayın sormayın, mesajına cvp vermeyin. Ararsa da geç dönün, sadece artık bi arkadaş gibi konuşun...Noldu derse de yegeninden asla bahsetmeden belki tekrar dusunmeliyiz deyin...Aramızda bi nişanlı ilişkisi olması gereken yok felan deyin. Ama asla ve asla yegeninden bahsetmeyin derim...Cunku bahsederseniz sizi kucucuk cocugu kıskanan biri olarak gosterip, cocugu daha bi kıymete bindirecektir....Bırakın sizsiz kalsın , risk almadan bu işi halledemezsiniz. Bırakın sadece yegeniyle kalsın bakalım sizsiz kalınca neler olacak...İpleri elinize almalısınız, sizi cepte gordugu icin size hicbir emek harcamıyor anladıgım kadarıyla, sizin icin ugrasmalı, ikna etmeye calismalı....

Sadece yegeninin yaninda bu boyle. Okuduysaniz sosyal medyadaki yorumlardan dolayi boyle oldugunu dusunuyorum. Dun aksam akrabalarina iftara davetlilerdi ve beni biz geldik biz gittik diye bile aramadi muhtemelen yegenide ordadir diye. Gecen 12.30a kadar aramamisti sadece burasi cok kalabalik yazmis. Haber verme sekli bu tuvalete gider yine konusurdum ben kalabalik bi bahane olmamaliydi olaylara takilma bana odaklan diyor sinirden kendimi yedim bitirdim agladim gozlerimde balon gibi oldu. Sonradan bunlar normalmis gibi nasil davranabilirim anlayamiyorum :KK43:
ya bence nişanlın yeğenine senin taktığının farkında ve seni üzmek için aslında ayrıntı verip seni aramıyor. sen de farklı düşünüp beni ihmal ediyor da aramıyor sanıyorsun. böyle yanlış anlamalar olayın boyutunu değiştiriyor.bence sen de bu çocuğu dert etme kendine. yoksa üzülen son olursun. eğer tercih etmek zorunda kalırsa eminim ki seni tercih etmez, çünkü diğeri kendi kanından. acı ama durum bu. belli ki yeğenine karşı aşırı hassas. biraz mantıklı olmaya çalış. o yeğen sen sevdiği kadınsın. çocukla aşık atmaktan vazgeç ve gerçekten sevmeye çalış. bak o zaman sana karşı iki kat daha yakın olacak nişanlın.
durum ne yazık ki konuşsan da değişmeyecek. ya bu deveyi güdeceksin (ki o da o çocuğu senin de sahiplenmenden geçiyor (en azından bir süre ve durumu kendi kontrolüne alana kadar)) ya da bu diyardan gideceksin. benzer bir durum yaşıyorum ve inan bitmiyor, aksine kabardıkça kabarıyor. sana akıl veriyorum ama kendim bi türlü uygulayamıyorum.
erkekleri bu kıskaca sokmamız lazım. yani en azından kendi akrabalarından kıskanmamak lazım. özet bu.
bir arkadaş da kendini çekmeni tavsiye etmiş; olabilir, ben aranızdaki muhabbetin ne durumda olduğunu tam okuyamadım. ilgi ve sevgisinden başka şekilde de şikayetçiysen kesinlikle kendini çek ve durumu gör. ama yeğen olayına nişanlının tavrı belli ve değişeceğini hiç sanmam.

Kayınvelideleri görümceleri eltileri eski esten cocukları gectik bir de yegenler cıktı...
Yani denge meselesi demek istiyorum, yegen de olur gorumce de olur kimse yalnız dogmadı ama herseyin bi dengesi vardır ve kimse vazgecilmez değildir, kimse cepte olmamalı yuzuk takıldı diye...
Erkeklerle bu kadar ugrasılmamalı, bırakın butun hayatınız o olmasın bunu demeye calıstım, o size ilgi gostermese ne olur en fazla evlenmezsiniz...Biz cok yıpratıyoruz kendimiz erkekler bize ilgi gostermedi veya işte nişanlım aramadı vs seklinde ...Bırakın istedigi gibi davransın bi serbestce akısına bırakın, siz de bu arada hayatınızı pause etmeyin hayat devam ediyor, bu yaslar gelmeyecek, gozleriniz sismis aglamaktan, anlıyorum ortada bir emek var verilen, gecirilen bi zaman var ama sizin hayatınız dururken onun hayatı devam ediyor yegeniyle akrabalarıyla vs istedigi gibi yasiyor...Siz merkezde olmalısınız, o sizin cevrenizde donmeli...Bayan olan sizsiniz, bırakın ne yaparsa yapsın, ama bunu rol olarak yapmayın gercekten bi olayları serbest bırakın, onsuz da yapabilin bunu o da gorsun, ondan sonra yegenin mi evlat ediniyor, onla mı yasıyor naparsa yapsın...Siz de kendi arkadaslarınızla gezin tozun, hayat cok kısa inanın su gunlere yazık etmişim dersiniz

Bence nişanlısı aradaki dengeyi kuramıyor ama istese kurabilir bana göre nişanlınızın sizinle ilgili problemi var. Yoksa bi haber vermekten bile üşenmezdi.

Cocuk gitti bugun ananesine simdi ballim gullum konusuyo telefonda. Sorunun kaynagi belli degil mi sizce. Yaninda yok beni cekemeyecegi bir durum yok. Ama buna bu firsati veren olaylarin akisina yon veren yine nisanlim. Bunu telefon konusmalarindada anladim daha dikkat edince. Olaylara takilma bana odaklan demek ne demek ya. Sen herseye sus katlan zamani gelincr zaten sana donuyorum yegen birincilik nisanlimda kimmis alt tarafi evleniyoruz pozu ciziyor :KK43:

Arkadaşım ben seni çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Cocugu kıskanıyorsun, sen de sev nisanlının gozune gir vs diyenlere de inanamaadım dogrusu...Cunku sen bunları denedigini ve ise yaramadıgını soylemişsin zaten...
Senin o cocugu kiskandigini dusunmedim, sadece normal olmayan davranıslara karsı dogal tepkiler veriyorsun.
Birincisi nişanlın akraba iftarına gidiyor, seni çağrımadığı gibi sana dogruduzgun de ne haber veriyor ne arıyor ne soruyor sadece burası kalabalık yazıyor....Sadece bu olaya bakarak bile nişanlının senin için doğru insan oldugundan suphe ettim.
Sen kimsenin yegenin cocugun gibi sahiplenmek zorunda değilsin bi kere...Tamam seversin arada gelir gider ama herdakka sizle olması cok yanlış zaten. Bi de anlamadıgım heryere sizle geliyormus peki sizin her planınızdan onun nasıl haberi oluyor ya...Bir de sey demissin, ctesi gunu cıkacaktık hic tık cıkmadı ben de sormadım...İyi yapmıssınız o dusunmuyorsa aklına bile gelmiyorsa gercekten siz de bosverin...Bakın bence bu sadece yegen meselesi değil, adamın hevesi ve istegi yok gibi geldi....Ne demek hicbir hediye almamış size daha...

Size tavsiyem sudur, kendinizi tamamen geri cekin. Aramayın sormayın, mesajına cvp vermeyin. Ararsa da geç dönün, sadece artık bi arkadaş gibi konuşun...Noldu derse de yegeninden asla bahsetmeden belki tekrar dusunmeliyiz deyin...Aramızda bi nişanlı ilişkisi olması gereken yok felan deyin. Ama asla ve asla yegeninden bahsetmeyin derim...Cunku bahsederseniz sizi kucucuk cocugu kıskanan biri olarak gosterip, cocugu daha bi kıymete bindirecektir....Bırakın sizsiz kalsın , risk almadan bu işi halledemezsiniz. Bırakın sadece yegeniyle kalsın bakalım sizsiz kalınca neler olacak...İpleri elinize almalısınız, sizi cepte gordugu icin size hicbir emek harcamıyor anladıgım kadarıyla, sizin icin ugrasmalı, ikna etmeye calismalı....
Evimize bakmaya gidecektik tamiratlar alinacak esyalarin tulun perdelerin olculeri icin ve evide ilk defa gorecek yani insan.bi merak etmez mi kac gun onceden bunu pazar gunu gidecegimizi soylemisim oda kabul etmisti cocuk geldi yok onunla ilgileniyorum yok oyun oynuyo benim.telefonumda ya diyorum kucucuk cocuk ya karistirisa ozel konusmalarimizi resimlerimizi gorurse diyorum asla karistirmaz diyo iki yil once sosyal medyadan ortaligi gayet guzel karistirmisti diyemiyorum tabi :KK43: herseyin sahibi yapti cocugu oyle ki telefonda oyun oynayacak haberin olsun ararsan yazarsan falan diye bazen ariyorum cocuk cikiyo nadirde olsa. Benimle bile konusurken aradan iki uc cumlede olsa mudahale ediyo. Tamam tamam yok amcacim yok tamam bitanem oldu askim sen yat bende geliyorum amcam bunlari cocuga soyluyoda telefondaki bende halisaha arkadasiyim. Derdim bu bunu gozume gozume sokarak yapmasi.

Hakli degilsiniz..yigeninin yaninda sizi şap şup opmesi gerekmiyor..aşkım, bal böcüğüm , elmalı turtam demesi gerekmiyor..hani demissiniz ya onun yaninda sarilip opmuyo, basbasayken hitap ettigi sifatlari kullanmiyo, zaten ahlaka uyan da bu bence.. onun yaninda aşklaşmak niye istiyorsunuz ki ? Anlam veremedim..nisanlinizi kiskanmak istiyorsunuz da kiskanacak kimseyi bulamamissiniz bu kizcagiza sarmissiniz gibi geldi bana..

Biseyler yazdim geri sildim...
bazen ya ölürsem kizim ne yapar diyorum, sonra kardeslerimiz var sahip cikarlar diye rahatlatiyorum kendimi... ama iste bi de sizin gibiler var, o yuzden hicbir cocuk annesiz ya da babasiz kalmasin, tek dilegim bu...

X