"Hem erken evlenin, hem de en az 5 çocuk yapın. Bunu da hedef olarak koyun"

Herşey maddiyatla bitmiyor ki.Çocuk büyütürken ömür tükeniyor.Gaz sancısıydı,uyku problemiydi,sosyal hayattan soyutlanma,hele titiz bir insansan evin sürekli dağılması insanı strese , sıkıntıya sokuyor.Annelik muhteşem bir duygu tabii ki.Ama ağır sorumluluk.Eskiden yedirdiğini yer,giydirdiğini giyermiş çocuklar.En büyük hayali bisikletmiş.Şimdi çocuklar bile marka istiyor.Bilgisayar ayrı,tablet ayrı,cep telefonu(o da illa akıllı olacak)istekleri bitmiyor.Öğrenim hayatı desen hep apayrı.Hele büyükşehirlerde başına birşey gelecek endişesi ,uyuşturucu,yanlış arkadaşlık vs.Az olsun temiz olsun diyenlerdenim.

Sadece o olsa yine iyi.
Yıkarsın temizce giydirirsin tam işim bitti dersin olduğu gibi üstüne kusar.:KK70:
Haydee sil baştan :KK70:

Ya o 1 karış bebede kaç metre bağırsak var dedirten altına yaptığında neredeyse yarı beline kadar bulaşanlara ne demeli :KK70:

yercekimli karanfil yercekimli karanfil gülerken ağlanmayacak gibi değil:KK43: anneyiz ama kanatsız melekte değiliz, bazen hakikaten insan yıpranıp çıldırma noktasına gelebiliyor, bebeklerin her evresi annelerin sabır noktalarını ölçme makinesi gibi:KK14:
Buna rağmen kadınlar sabırla yoğrulmuş olduklarını ispatlıyorlar bebekleriyle, bir başkası yapsa delireceğimiz şeylere gülüp geçiyoruz :KK70:

Siz zaten bakanı dinlemeyin , çoğalmayın :) aman , biz çoğalıp hakim olalım :cool:

Âmin inşallah, evet ben şanslılar grubundanım, olmayanlar ne yapsın:KK43: bebeği her ay kontrole götürüyorsun, şunu kullan, bunu yedir, ek gıdalara başla, ek gıda listesi şu, meyveli yoğurt yap, bu meyveleri al diyorlar, demesi kolay, yap denilen şeyleri üst üste koyunca kaç lira yapıyor umursanmıyor.
Ki şu an bebeler hangi aşıları oluyor, devlet hangilerini yapıyor bilmiyorum, benim kızın bebekliğinde verem, çocuk felci vb aşıları karşılıyorlardı, sarılık vs aşılar yapılmıyordu, kızamık 2 doz yapılıyordu ki aslında 3 doz yapılması gerekiyordu, bu sebeple o dönem 2 doz kızamık aşısı olan çocukların bir kısmı sspe hastalığına yakalandı, ben kızamık, sarılık, menenjit aşılarını siparişle getirtip yaptırdım doktoruna, tabii bu masraflara birde benim gibi sağlık ocağına götürmek istemeyenlerdenseniz özel doktor parası ekleniyor.
Bir çocuk maddi manevi kolay yetişmiyor, maddi kısmı da zor imkanları kısıtlı olanlara ama benim için mühim olan kısmı manevi yönü, ben bir bireyi her bakımdan iyi yetiştiremeyeceksem 5 çocuk doğurup sokağa salmamın devlete yararı olmaz zararı olur, bugün tecavüzü, uyuşturucu illeti, hırsızı uğursuzu, sokakta patlamaya hazır kime dalsamda şiddet isteğimi bastırsam diyeni bolken 5 çocuk cesaret ister, devlet önce doğurulmasını istediği çocuklara güvenli bir ortam oluştursun, sonra 5 çocuk istemeye hak kazansın, eğitimi saymıyorum dahi.
bir de her gün et düşün :=)
damlaya damlaya göl oluyor ay sonu gelince. ben en son ücretli rotavirüs yaptırdım 3 doz yapılacak 400- 450 tl falan dıyelım toplamına :=) onların bebesi kıymetlı de biizmki degıl mı?
kesinlikle haklısın. az maaşla çalışınca bazı şeylerde kısıtlı oluyor. iyi bir gelecek vereceksem yaparım cocuk. sadece dünyaya getırmek marifetse hayvanlarda onu yapıyor zaten.
hem bakamayacak olan yapmasın, bi insanı dünyaya getırıp ona hiçbir şey sunamayacaksak
hakkımız yok onu istemeye. durumu çok kötü olanlar yapmasın mı yani çocuk? yapsın tabii ki ama cılkını cıkarmasın. sonra sefalet içinde yaşayan, ruhları yaşlanmış insanlar yetişiyor

Maddiyatın yanı sıra eğitim sorunu var güvenlik sorunu var.insanlarda güvensizlik problemi var nüfus artsın bizde isteriz tabi genç nüfus daha çok verim ama o işler oyle değil!

Bir abimin çocuğu oldu, diğer abim bu haftasonu nişanlanıyor ; bir gün sonra yeni yaşına girecek olan ben ise bu sitede ilgi çekmeye çalışarak günlerimi geçriyorum. Beni kurtarın sayın bakan bey bu durumdan. Sadece söylemekle olmuyor bu hedefi gerçekleştirmek için bana yardımcı olun.
Yaşlanıyorum ve kocam yok ): En azından bir blind date ayarlayın pilis. ):

Tam da dün yengemle konuşmamızın üstüne iyi geldi bu konu. Senin çocuklar güzel oluyor doğur birkaç tane dedi bana:KK57: kızım daha 3,5 aylık doğum iznim bitti kafamda düşünceler başımda koca yok stresten vücudum yara bere içinde sırf çocuklar güzel diye doğuracam tek başıma nasıl yeteceğimi nasıl egitecegimi demiyor. Vesselam cahil bir toplumuz:KK14:

ben çocuğa değil de "erken evlenin" öğüdüne takıldım.
valla aklı başında kişiler kaç çocuk yaparlarsa yapsınlar.
ama 20nizde evlenmeyin kuzum, kovalayan mı var ya.

bana sorsalar ben evlenme yaşını 25 yapıcam kafadan, aile onayı olursa 24,5 da da olur :KK5:

ben çocuğa değil de "erken evlenin" öğüdüne takıldım.
valla aklı başında kişiler kaç çocuk yaparlarsa yapsınlar.
ama 20nizde evlenmeyin kuzum, kovalayan mı var ya.

bana sorsalar ben evlenme yaşını 25 yapıcam kafadan, aile onayı olursa 24,5 da da olur :KK5:
Goha evde kaldın yiaa modunda konuşan akrabalara da para cezası keselim mi?

Goha evde kaldın yiaa modunda konuşan akrabalara da para cezası keselim mi?

ay canım onlar kendi cezalarını kendileri kesmişler zaten :KK70:
bak çevrende kim hemen evlen diyorsa emin olabilirsin mutsuzdur kendi evliliğinde.
ben çok mutluyum mesela, ama çevreme diyorum "iyi tanımadan hemen evlenmeyin, en az bir yıl evlilik öncesi ilişkiniz olsun, her bir şeyleri konuşun, hatta gerekirse muhafazakarsanız bile bazı şeyleri yaşamanın bir yolunu bulun. bu işin geri dönüşü var elbette ama ne gerek var onu yaşamaya" değil mi.

acı gercekler :KK53:
d vıtamını 25 tl devlet 5 tllık olanı karsılıyormus :KK53:
burun aspiratörü suyu 20 tl
gaz ilacı 30
bebek bezi 150
anne sütü saklama poşeti 20 tl

bunlar her ay alınması gerekeenler :KK70:

içlerinde saklama poşetını belkı sen eleyebılırsın :KK70:

ayda sadece bunlara giden para 250 tl neredeyse :KK53:
devlette babayı karşılıyor işte. yasaklanan parabenli 3-5 tllık şeyleri!

abooo pamuk ve ıslak mendılı unuttum :KK70: 50 tl de onları yaz

Erken doğum olursa masrafı 2ye katlayabilirsiniz... Bunlar normal şartlarda en az yapılan harcamalar...

Dün bebeğin cinsiyetini öğrenince bir mağazaya girdik bebişin ilk hediyesini alayım dedim. Altına iki tane çıtçıt koydukları atlete 60 lira etiket yapıştırmışlardı. Atleti böyleyse kalanını var sen düşün, asgari ücreti 5 çocuğa yetecek kadar yükselttir demek istiyorum bakan bey amcaya.

He bu arada bi pipiyi görüp söylemek için bile 70 lira muayene ücreti alındığınıda iletmek istiyorum kendilerine. Aylık 10 bin tele kadar çocuk bakım parası vereceksen doğuralım? :KK53:

Hayırlı olsun :) Artık siz de bizim gibi indirimleri takip edersiniz, zamanla taktik geliştiriyor insan. İlk doğum yaptığımda süt saklama poşetine 35-40 tl vermiştim eczaneden.. Meğerse bebek mağazalarında indirime giriyormuş 10 Tl ye kadar düştüğünü görünce şok oldum :)))

ay canım onlar kendi cezalarını kendileri kesmişler zaten :KK70:
bak çevrende kim hemen evlen diyorsa emin olabilirsin mutsuzdur kendi evliliğinde.
ben çok mutluyum mesela, ama çevreme diyorum "iyi tanımadan hemen evlenmeyin, en az bir yıl evlilik öncesi ilişkiniz olsun, her bir şeyleri konuşun, hatta gerekirse muhafazakarsanız bile bazı şeyleri yaşamanın bir yolunu bulun. bu işin geri dönüşü var elbette ama ne gerek var onu yaşamaya" değil mi.
Haklısın. Bizim ailenin kızları biraz aceleci bir bekar ben varım o da gözlerine batıyor herhalde.

Bi de oğluna kız bakan teyze modelleri var ki ayrı alem. Önceki gün biri sordu yine, teyze ben daha 10 sene istemiyorum dedim sussun diye. Yanındaki de o avukatlık okuyor dedi "e sen bizim oglani begenmezsin de şimdi" diye tribe girdi beni duyan yok :KK70:

Önerilerin harika, kulağıma küpe hepsi. Teşekkür ederim :KK36:

Erken doğum olursa masrafı 2ye katlayabilirsiniz... Bunlar normal şartlarda en az yapılan harcamalar...

Hayırlı olsun :) Artık siz de bizim gibi indirimleri takip edersiniz, zamanla taktik geliştiriyor insan. İlk doğum yaptığımda süt saklama poşetine 35-40 tl vermiştim eczaneden.. Meğerse bebek mağazalarında indirime giriyormuş 10 Tl ye kadar düştüğünü görünce şok oldum :)))
Teşekkürler. Evet öğrendik bile, pamidorda yüzde yetmiş indirim varmış mesela :KK53: Insanin içi acır yav 10 liralık şeye 40 lira verince.

Haklısın. Bizim ailenin kızları biraz aceleci bir bekar ben varım o da gözlerine batıyor herhalde.

Bi de oğluna kız bakan teyze modelleri var ki ayrı alem. Önceki gün biri sordu yine, teyze ben daha 10 sene istemiyorum dedim sussun diye. Yanındaki de o avukatlık okuyor dedi "e sen bizim oglani begenmezsin de şimdi" diye tribe girdi beni duyan yok :KK70:

Önerilerin harika, kulağıma küpe hepsi. Teşekkür ederim :KK36:

Teşekkürler. Evet öğrendik bile, pamidorda yüzde yetmiş indirim varmış mesela :KK53: Insanin içi acır yav 10 liralık şeye 40 lira verince.

Salı pazarına gideceksin çıtçıtlı badiler bile 5 teleye satılıyor :KK53:

Erken evlen 5 bebe doğur,hortumlada sularız bebeleri çabuk çabuk büyürler nasılsa..
İmanın gevriyor kıza çeyiz hazırlayacam diye,sanki kolaydı sayın bakan ...
Bunun düğünü var takısı var vırtı zırtı var,sanki herşey beleşe oluyor.
Ağazı olan konuşuyor işte bu ülkede..
Abla Çeyiz diye uğraşma Sonra hepisicigi geri geliyor. Annem isyan bayrağını çekti sana hiç bişey yaptırmam diyor artık :confused:

X