Bende yaptım o hatayı 24 saatin 22 saati emzirdim. Emzirdikce gelir diye. Ama öyle bir şey yok. Bilimsel olarak yok. Sosyal medya yanlış bilgi çöplüğü. 3 saatte 1 den daha sık emzirmenin hiç bir anlamı yokmuş. Memede süt de dolmuyor. Diyelim bebek 60 cc istiyor senin göğsünde 3 saatte 40cc geliyor atıyorum sen saat basi emzirirsen her seferinde 10ar cc alacak kısır döngü şeklinde çocuk asla tatmin olmayacak o ağlayacak sen perişan olacaksın. Uyumadıkca dinlenmedikce üstüne stres oldukca git gide azalacak. Geleceği varsa da gelmicek. Bunu bana doktorlar defalarca anlattı. Bende işte lohusa kafası bir türlü içime sindiremedim mama vermeyi. Az verdim falan bebeğimin ilk yaşı böyle hep çok ağlamalı uykusuz geçti. Şimdi geriye dönüp bakıyorum ve nasıl pişmanım anlatamam. Rahat ol sen kimseyi dinleme. Saatlere böl. Ayına göre emzirme sıklığı değişiyor onlara da bakarsın şu an küçük 3 saatte bir emzir. Geldiği kadar yettiği kadar. Bebek doyarsa uyur. Ve unutma gazı var ondan ağlıyor diyecekler aç değil bu diyecekler. İlk 20 gün gaz olmuyormuş. 30 günden sonra ayırt edersin gazı olursa çocuk kendini sıkar. Agrisi olur. Meme aranmaz zaten. Millet delirmiş mamalarda uyuşturucu var ondan uyuyor çocuk yok kan şekeri hızlı düşüyor ondan uyuyor. Bunları da duyabilirsin. Bunlarda asli ve astarı olmayan bilgiler. Benim yeğenim doğduğundan beri hasta hiç iyilesemedi. Böyle düşük bağışıklı çocuk görmedim 2 bck yasina kadar emdi. benim kızım çok az anne sütü aldı ama dana gibiydi. Hiç hasta olmazdı. Anne sütünün tadını bilmeyen arkadaşlarimin cocuklarinjn da masallahi vardi. Anne sütü tabii ki öncelik ama yoksa da mamayla da gayet sağlıklı büyüyor bebekler onların içerikleriginde de bol prebiyotik ve probiyotikler var. Rahat ol.
Ay çok yazmışım çok dolu olduğum bir konu, pardon