• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme ve mama ile beslenme

sessizgemi10

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2024
18
12
8
Merhaba arkadaşlar 47 günlük bir bebeğim var. Bugün kendi evimde olmadığım için misafir olarak sağlık ocağına kontrole gittik be ordaki hemşire mama veriyorum diye resmen kızdı. Bebeğim düşük kiloda doğdu ve sarılık riski vardı. Çene kasları da tam gelişmediği için ilk zamanlar meme ememedi. Ayrıca sezaryen olduğum için sütüm geç geldi. Bu süreçte mamaya başladık gün geçtikçe kilo alımı normale döndü. Sütüm geldi emzirmeye devam ettim fakat memeyi bir yere kadar emip sonrasında hep bırakıyordu ve ağlıyordu. Gazını alsamda sanki bi yetersizlik hissediyordum. Çocuk doktoruna gidince bu durumu anlattım ve bana iki göğsümü de emzirip yarım saat sonrada 60 cc mama vermemi önerdi. Bayadır böyle devam ediyorduk ama bugünkü hemşire sen o çocuğun hakkına giriyosun orda sütün var ama sen pes edip mamaya geçiyosun dedi.ilk önce çocuğu emzir sonra sütünü sağ sonra tekrar emzirmeye devam et mamayı da bu şekilde bırak dedi. Gerçekten anlam veremedim. Bebeğim aktif bi şekilde emiyor emerken uyuyakalıyor. Sütüm gerçekten yetiyor mu mamayı bırakmalı mıyım kafam çok karıştı iyice. Bu arada bebişi iki saate bir emziriyorum.Günlük çişli bez sayımız hep fazla. Kilo alımı da güzel. Lütfen konu hakkında düşüncelerinizi belirtir misiniz ? Aynı durumu yaşayan var mıdır

sadece emzirerek devam edin. bebeği ne kadar emzirirseniz sütünüz o ladar artacak. ben bebek kücükken bazen yarım saatte bir emziriyordum. ilk aylarda bebek her ağladığında emzirmeniz lazım zaten. çocuk doktorunuz daha iyi bilir tabii ki ama benim bebeğim de emdikten sonra sürekli aranıyordu aç sanıp mama verdik. ama doktorumuz gerek yok bırakın mamayı dedi. bıraktık. 3 aylık ve kilo alımı hep çok iyi oldu. bizimki de kilolu doğmadı 3 kg doğdu, dört gün sonra 2950 gr olmustu.

sadece emzirerek devam edin. bebeği ne kadar emzirirseniz sütünüz o ladar artacak. ben bebek kücükken bazen yarım saatte bir emziriyordum. ilk aylarda bebek her ağladığında emzirmeniz lazım zaten. çocuk doktorunuz daha iyi bilir tabii ki ama benim bebeğim de emdikten sonra sürekli aranıyordu aç sanıp mama verdik. ama doktorumuz gerek yok bırakın mamayı dedi. bıraktık. 3 aylık ve kilo alımı hep çok iyi oldu. bizimki de kilolu doğmadı 3 kg doğdu, dört gün sonra 2950 gr olmustu.
İşte hemşirese öyle söyledi emdikçe sütün gelir diye ama ben bilemiyorum doyuyor mu süt yetiyor mu bu düşünceler yüzünden mama verdim.

İşte hemşirese öyle söyledi emdikçe sütün gelir diye ama ben bilemiyorum doyuyor mu süt yetiyor mu bu düşünceler yüzünden mama verdim.
ben de cok uzun süre o düsüncedeydim. ama baktım kilo alımı, çişli bez sayısı iyi. benim bebeğim gazlı bir bebekti ve gazı olunca da hep meme istiyordu mesela. biz aç sanıyorduk. mama verince de sorun çözülmedi zaten yine sürekli emmek istedi. en son bıraktık mamayı sadece emiyor. gaz sorununu da çözdük. simdi emip uyuduğunda bazen 7 saat uyanmıyor. doymasa o kadar uzun uyuyamaz. öyle öyle artık anlıyoruz birbirimizi 😂 sizde bence bir süre sürekli emzirin. bebek her istediğinde emzirin. sonunda ölçüm yapar bebeğinizin kilo alımına bakarsınız

Mama verdiginiz surece daha dogrusu biberon, sizi emmeyi birakacaktir cunku biberonun akisi ile memenin cektigi bir olmaz doymadigi yerlerde tabi kii verin ama kasik biberonlar var onunla verin.

Merhaba arkadaşlar 47 günlük bir bebeğim var. Bugün kendi evimde olmadığım için misafir olarak sağlık ocağına kontrole gittik be ordaki hemşire mama veriyorum diye resmen kızdı. Bebeğim düşük kiloda doğdu ve sarılık riski vardı. Çene kasları da tam gelişmediği için ilk zamanlar meme ememedi. Ayrıca sezaryen olduğum için sütüm geç geldi. Bu süreçte mamaya başladık gün geçtikçe kilo alımı normale döndü. Sütüm geldi emzirmeye devam ettim fakat memeyi bir yere kadar emip sonrasında hep bırakıyordu ve ağlıyordu. Gazını alsamda sanki bi yetersizlik hissediyordum. Çocuk doktoruna gidince bu durumu anlattım ve bana iki göğsümü de emzirip yarım saat sonrada 60 cc mama vermemi önerdi. Bayadır böyle devam ediyorduk ama bugünkü hemşire sen o çocuğun hakkına giriyosun orda sütün var ama sen pes edip mamaya geçiyosun dedi.ilk önce çocuğu emzir sonra sütünü sağ sonra tekrar emzirmeye devam et mamayı da bu şekilde bırak dedi. Gerçekten anlam veremedim. Bebeğim aktif bi şekilde emiyor emerken uyuyakalıyor. Sütüm gerçekten yetiyor mu mamayı bırakmalı mıyım kafam çok karıştı iyice. Bu arada bebişi iki saate bir emziriyorum.Günlük çişli bez sayımız hep fazla. Kilo alımı da güzel. Lütfen konu hakkında düşüncelerinizi belirtir misiniz ? Aynı durumu yaşayan var mıdır
Sütünüz emzirdikce artacak. Biberon kullanmayın sadece emzirin . Cişli bez ve kilo takibinde az kilo alırsa mamayida kaşık biberonlar var onunla verirsiniz tabiki.
İlk önce her istediğinde emzirin sonra sağım yapın sütünüzü arttırmak için . Ne kadar talep okadar süt üretmek demek. Eğer mamayla doyurursaniz bebeğinizi sütünüz artamaz çünkü acıkma gecikecek az süt salgilanacak. Az az verin 30 cc mesela kaşık biberonla .

Ben aynı şeyi yaşıyorum bebeğim küçük doğdu. 2400 kilo ile doğdu. Hastanede sütün var memeye gerek yok dediler. Eve geldim 3 gün emzirdim 3. Gün kontrol e gittiğimizde bebeğim 200 Gr vermiş kan şekeri çok düşük çıktı. 5 gün küvezde kaldı. Küvezde de mama verdiler ben emzirmeye gitmediğim zamanlarda. Süt sağıp götürdüm çok azdı. Suan emziriyorum ama hala memeyi yumuşatmasına rağmen arkasından mama ya da süt yiyor doymuyor. Memede de 5-6 dk durduktan sonra meme ucunu istiyor. Ben biberonla veriyorum. Seni çok iyi anlıyorum psikolojik olarak zor. Bebek besleniyor mu diye düşünüyor insan ben o üç günün vicdan azabını çektim ya kontrol e geç gitseydik ne olacaktı. O yüzden bebeğine en iyi anneliği sen yaparsın. İçine nasil sinecekse öyle devam et.

Aynı durumdayım bebeğim 52 günlük ilk ay kilo almadı cok azdı. Mama ya basladık bende 60 cc veriyorum emzirmeden sonra

Back
X