- 22 Nisan 2024
- 18
- 12
- 8
- Konu Sahibi sessizgemi10
Merhaba arkadaşlar 47 günlük bir bebeğim var. Bugün kendi evimde olmadığım için misafir olarak sağlık ocağına kontrole gittik be ordaki hemşire mama veriyorum diye resmen kızdı. Bebeğim düşük kiloda doğdu ve sarılık riski vardı. Çene kasları da tam gelişmediği için ilk zamanlar meme ememedi. Ayrıca sezaryen olduğum için sütüm geç geldi. Bu süreçte mamaya başladık gün geçtikçe kilo alımı normale döndü. Sütüm geldi emzirmeye devam ettim fakat memeyi bir yere kadar emip sonrasında hep bırakıyordu ve ağlıyordu. Gazını alsamda sanki bi yetersizlik hissediyordum. Çocuk doktoruna gidince bu durumu anlattım ve bana iki göğsümü de emzirip yarım saat sonrada 60 cc mama vermemi önerdi. Bayadır böyle devam ediyorduk ama bugünkü hemşire sen o çocuğun hakkına giriyosun orda sütün var ama sen pes edip mamaya geçiyosun dedi.ilk önce çocuğu emzir sonra sütünü sağ sonra tekrar emzirmeye devam et mamayı da bu şekilde bırak dedi. Gerçekten anlam veremedim. Bebeğim aktif bi şekilde emiyor emerken uyuyakalıyor. Sütüm gerçekten yetiyor mu mamayı bırakmalı mıyım kafam çok karıştı iyice. Bu arada bebişi iki saate bir emziriyorum.Günlük çişli bez sayımız hep fazla. Kilo alımı da güzel. Lütfen konu hakkında düşüncelerinizi belirtir misiniz ? Aynı durumu yaşayan var mıdır