Merhaba öncelikle sizi ve ailenizi tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün.
Ben doğum yapalı 2 ay oldu. Sütüm başta az mıydı, nasıldı inanın bilmiyorum. Ama bebeğim memeyi kavramakta zorlandı. Saatlerce ağladıktan sonra silikon göğüs koruyucu ile emzirme serüveni başladı. Silikondan mıdır nedendir bilmiyorum, bebeğim bırakın 2 saati, her yarım saatte dahi emiyordu. Hatta 3-4 saat yerimden kalkamadığım, dayanamayıp ağladığım günler de çoktur. Bizimkinin normal olduğunu geriye dönüp baktığımda düşünmüyorum. Normal göğüs ucunu kavramışsa muhtemelen emme süresi azalır ama araştırmalarım sonucu bu tarz beslenmelerin olağan olduğunu gördüm. özellikle de bebek artan ihtiyacı kadar süt üretilsin diye anne beynine böyle sinyal gönderiyormuş.
Bizim 8. Günümüz çok götü geçmişti. Hatırlamak bile istemiyorum, nasıl hissediyorsunuz çok iyi anlıyorum. Allah kolaylık versin. Ama sizi temin ederim daha güzel günler çok yakında. Böyle saatlerce emme olayları daha olabilir. Emzirdiğiniz bir nokta varsa yanınıza yiyecek içecek koyun bulunsun. 1.5 lt su, kraker, sandviç vs. Eşiniz, tanıdık akrabadan yardım isteyin. Ben kendim yaparım ya, modundaydım. Ama sırayla annem, ablam ve kayınvalidem geldiler birkaç gün birkaç gün, ve 3 hafta idare ettik. Gerçekten bu destek çok önemli.
Mama konusunda miktarları doktorlara danışın, ben şahsen vermek istemedim ve ağlasam da dayandım bu süreçte. Sonra göğüsler topluyor. Çocuğunuz huzurlu uyuyorsa, çişli bezi yeterli ise doymuş demektir. Kendinize güvenin ve bence de ne kadar mümkünse o kadar emzirin. Mama hep aklınızın bir köşesinde olmasın. Evet evde bulunsun, ne olacağı belli değil ama illa yapar bir de bunu yediririm demeyin. Bebekler acıktığı için, sizi istediği için, susuzluktan ötürü vs emiyor. Doyunca da genelde emmeyi bırakıyorlar. Güzel bir ömrü olsun miniğin.